Αποστολέας Θέμα: Tank Destroyers  (Αναγνώστηκε 95419 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Tank Destroyers
« Απάντηση #300 στις: Ιουνίου 11, 2014, 06:16:43 μμ »
Λίγες εργασίες ακόμα στο semovente (βάφτηκαν κάποιες λεπτομέρειες, μπήκαν οι χαλκομανίες και ξαναπεράστηκε παρκετίνη)

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Έχω πλέον αποφασίσει ότι από εδώ και στο εξής θα σφραγίζω τα μοντέλα μου με παρκετίνη πριν προχωρήσω στα λάδια και τις λοιπές φθορές και για αυτό το λόγο θα επενδύσω σε έναν φθηνό αερογράφο, μόνο και μόνο για να περνάω παρκετίνη.

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #301 στις: Ιουνίου 11, 2014, 07:43:54 μμ »
Ενα κανονικο βερνικι κανει 3,5 ευρω/75 ml ( Winsor n Newton )...Ο αερογραφος ποσο ?
Think deeeeeeeeper....  :!:

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #302 στις: Ιουνίου 11, 2014, 08:01:58 μμ »
Αφού πέρασα ένα χέρι πινελάτο την παρκετίνη, την άφησα να στεγνώσει για 1-2 μέρες, μετά με πινέλο πάλι πέρασα ένα χέρι νέρο και μετά έριξα τριμμένο χοντρό αλάτι.
Βέβαια να ξέρεις ότι στάθηκες πολύ τυχερός, γιατί άπαξ και πέρασες νερό πάνω από την παρκετίνη, αυτή έφυγε (κοινός ξεβγάλθηκε)...
Σε έσωσε ότι δεν έτριψες το αλάτι, αλλά το φύσηξες...

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #303 στις: Ιουνίου 11, 2014, 08:12:55 μμ »
@Hraklis_Pummaro
O badger 250 που θέλω να πάρω κάνει 34ε με τα μεταφορικά, σαφώς και με συμφέρει περισσότερο ο συνδυασμός αερογράφου+παρκετίνης ή ακόμα και αραιωμένου βερνικιού με white spirit (πχ Talens που έχω). Είχα πάρει βερνικι σε spray και δεν με βόλεψε καθόλου.

@Voroshilov
To είπα και μόνος μου, ότι μάλλον ήμουν πολύ τυχερός. Παρόλα ταύτα, κάποια σημεία τα έτριψα και με πινέλο και το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο με αυτό της λακ, το χρώμα ξεφλούδισε και έμεινε το αστάρι από κάτω.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #304 στις: Ιουνίου 13, 2014, 01:43:27 μμ »
Μετα απο λιγο καιρο καταφερα να προχωρησω τα δυο μοντελα.
Ετσι το Μ10 ταλαιπωρηθηκε δεοντως μα λαδια,υγρα και ζουμια.Θελει και περισσοτερη δουλεια ακομη ειδικα στα χαμηλα αλλα προς το παρον βρισκετε εδω.Ελπιζω οτι εβγαλα καλυτερες φωτο ωστε να εκτιμησετε πιο σωστα την δουλεια που εχει γινει και να κανετε πιο ευστοχες παρατηρησεις.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Παρομοιες διαδικασιες και για το M6 με σαφως λιγοτερες φθορες.Εδω χρησιμοποησα κιτρινα αστερια οπως ηταν στην Τυνησια τα διακριτικα και Blue Drab αριθμους σειρας για τα οχηαμτα της εποχης οχι στανταρντ αλλα συνηθισμενο.Το συγκεκριμενο εχει λιγοτερη δουλεια να γινει αλλα θελει περισσοτερη προσοχη ωστε να αποδοθει η παραλλαγη που χρησιμοποιηθηκε εκει.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.       
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #305 στις: Ιουνίου 13, 2014, 02:35:19 μμ »
Λοιπόν, θα αρχίσω να κερνάω πιπεριές και όποιον (εκτός από τα 72άρια και τις βρετανικές ομορφιές) ξανασχολιάσει τις δικές μου φωτογραφίες  :evil: :evil: :evil:

Στα μοντέλα:
Το Μ10 μου αρέσει. Αν θέλεις, βάψε κίτρινο ή φούξια ένα από τα πανιά στο πίσω μέρος για αεροπορική αναγνώριση. Πιστεύω ότι θα δώσει και λίγο χρώμα σε κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι μουντό
Το Μ6, φαινεται σαν να έχει βαφτεί (και μάλιστα τσαπατσούλικα) με πινέλο. Αν θέλεις να αναπαραστήσεις το "λασποκαμουφλάζ", ξάνοιξε λίγο τη "λάσπη" και δώσε της (λίγο) όγκο. Αν δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου, φοβάμαι ότι πρέπει να το δουλέψεις περισσότερο. Επίσης σου έχει κάνει overspray, το κίτρινο, ειδικά αυτό πάνω στο τεπόζιτο (αν καταλήξεις σε λασποκαμουφλάζ, μάλλον δεν παίζει ρόλο - θα σκεπαστεί σε μεγάλο βαθμό)

Έλααααααα.....μη λουφάρεις  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #306 στις: Ιουνίου 13, 2014, 03:04:34 μμ »
Δεν λουφαρω καθολου αλλα τωρα που ξαναβλεπω τις φωτο μαλλον σε συναγωνιζομαι επαξια........στην ποιοτητα.Τα ασερια οντως ηταν ελαφρως αποτυχια.Ελπιζω να μην φαινονται ασχημα  στο τελος.
Αμεσα ακολουθησα την συμβουλη σου για το πανι αναγνωρισης
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #307 στις: Ιουνίου 16, 2014, 08:37:17 μμ »
Εφτασα στο σημειο που θεωρω το Dicker τελειωμενο,αφου προσθεσα συρματοσχοινα,κεραια,αλυσιδες,κρυσταλλα στα σκοπευτικα και μερικες "δικαιολογημενες" σκουριες.
Συνεχιζω το διοραμα ομως και ποσταρω και τη Μ72 της zvezda η οποια θελει ζουμια,φθορες κλπ...
Σχολια και παρατηρησεις οπως παντα ελευθερα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #308 στις: Ιουνίου 16, 2014, 09:02:22 μμ »
Ωραίος ο κ. Μαξ, αν και προσωπικά θα τον ήθελα λιγώτερο ασπρουλιάρη ( είπαμε: προσωπική γνώμη). Μπορεί σε φυσικό φως να φαίνεται αλλιώς.
Τι εννοείς  ζουμιά και φθορές μόνο στην Μ72 ; Μπουζοκαλώδια, καλώδια μπαταρίας, ντίζες συμπέκτη, γκαζιού, φρένων στο τιμόνι ; Φρένα στους τροχούς, ηλεκτρική παροχή στο φτερό, στο βαγονάκι ; Μην κάνεις μισές δουλειές . ( χε,χε !)

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #309 στις: Ιουνίου 16, 2014, 09:22:45 μμ »
Στην πρώτη φώτο οι ερπύστριες δείχνουν να  είναι βαμμένες και αυτές panzergrey , δεν ξέρω αν πρέπει να είναι έτσι άλλα δεν μου κάθονται καλά στο μάτι.
Αναμένουμε και το διοραματάκι  ::salut:: 
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #310 στις: Ιουνίου 16, 2014, 11:19:36 μμ »
Και εγώ νομίζω ότι είναι κάπως ασπρουλιάρης ο κ. Μαξ, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιττες (που λέγαν και οι Λατίνοι)...

Η μόνη παρατήρησή μου αφορά στις ερπύστριες που είναι βαλμένες ανάποδα (αλλά νομίζω ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί - καταραμένο Αλτζχάιμερ).

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #311 στις: Ιουνίου 17, 2014, 12:50:44 πμ »
Το Μ10 μου αρέσει....
Το Μ6, φαινεται σαν να έχει βαφτεί (και μάλιστα τσαπατσούλικα) με πινέλο...

Έλααααααα.....μη λουφάρεις  ::salut::

ΔΚ

Ξεπέτες είναι και τα δύο για το επίπεδο του Περικλή!  :evil:

Κάποιος τεμπελιάζει...ονόματα δεν λέμε και δεν θίγουμε υπολήψεις  ::eusa_whistle::  αλλά...

Κάνε ρε Περικλέα καμιά φωτοσκίαση και ξανοιγματάκια να αποκτήσει διάσταση το κακόμοιρο το Μ-10 που το έχει φάει η φλαταδούρα και δώσε λίγο προσοχή στις λεπτομέρειες.
Το Μ6 χρειάζεται κανονικό update!  :?
Sorry φιλαράκι που στα χώνω έστω και στο χαβαλέ αλλά εσύ μας έχεις κακομάθει με τις υψηλής ποιότητος,προηγούμενες δουλειές σου  :wink:
Δεν τεμπελιάζουμε λέμε  ::mastigoma::

Υ.Γ. Οι "αγγελοπουλικές" φώτο-τοπίο στην ομίχλη τα χαντακώνουν έτσι κι αλλιώς τα μοντελάκια  :mrgreen:

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #312 στις: Ιουνίου 17, 2014, 03:12:08 πμ »
Αυτη η φωτο νομιζω οτι θα ικανοποιησει τους "ασπρουλιαρηδες"  :mrgreen: και μαρτυρα οτι δεν εβαψα παντσερογκρι τις ερπυστριες,( δεν κανω αυτα τα shortcuts ποτε )  :wink:
Ομως σε φυσικο φως,και μετα τα 2-3 πλυσιματα που εχει δεχτει φαινεται κανονικο το γκρι του,παρ αυτα δεν ειμαι λατρης του  σκουρου panzergrau.

Για τις ερπυστριες βρισκω παρηγορια εδω ( απο ποστ τους spits 22 που ευχαριστω )

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #313 στις: Ιουνίου 17, 2014, 06:12:35 μμ »
Και συνεχιζω...
Σκαλιστηκαν οι πετρες-πλακες στο γεφυρακι εγινε προσκιαση σε ολους τους αρμους και μετα φωτισματα με ανοιχτο καφε στα μεσα ολων των πλακων,τελος στα χαμηλα περαστηκε ενα συννεφο με πρασινο για να παρομοιασει τη πρασινη αλγη μιας και θα υπαρχει και ποταμακι απο κατω.
Οι χρωματικες επιλογες εγιναν με την εξης λογικη...
Το γενικα σκουρο γκρι με βαση την υγρασια που εχουν ολα οσα ειναι κοντα σε νερο. ( και να ισοροπησει με τον "ασπρουλιαρη" ( καθιερωθηκε ) :mrgreen:
Το καφε φωτισμα για την  εμφανιση το φαινομενου της καφε αλγης.Οταν στεγνωσει θα δεχτει στεγνο πινελο με ανοιχτο γκρι και σκονισμα με Pigments επανω στη γεφυρα, θα ειναι κομπλε πιστευω.

Spoiler (hover to show)

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #314 στις: Ιουνίου 17, 2014, 06:49:01 μμ »
Και πολυ τα αφησα να στεγνωνουν τα vallejo  :mrgreen:
Εκανα το στεγνο πινελο ωστε να αγριεψουν οι πλακες και σκονισα  τον δρομο.

Και για να μη νομιζει κανεις οτι ειμαι τεμπελης εχω σκαλισει και το εσωτερικο της καμαρας. :wink:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #315 στις: Ιουνίου 18, 2014, 10:12:38 πμ »
Ωραία μέχρι εδώ, αλλά φοβάμαι ότι η γέφυρα θα καταρεύσει  :roll: Αν και δεν είμαι ειδικός γεφυροποιός  :mrgreen:, νομίζω ότι θα πρέπει να προσθέσεις περιμετρικά του τόξου κάποιες "πέτρες" ώστε να σηκώνεται το βάρος της γέφυρας (και φυσικά του φορτίου του.

Πρόταση: Κόψε μερικά τετράπλευρα ακανόνιστα κομμάτια από σχετικά λεπτό ΦΠ και κόλλησέ τα με μικρά κενά ανάμεσά τους. Μπορείς ακόμα, να φτιάξεις αρμούς με "φιδάκια" εποξικού στόκου. Τράβα και μερικές χαρακιές στα κομμάτια αυτά και είσαι έτοιμος.

Καλά τελειώματα  ::salut::

ΔΚ

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #316 στις: Ιουνίου 18, 2014, 03:57:34 μμ »
Ωραία μέχρι εδώ, αλλά φοβάμαι ότι η γέφυρα θα καταρεύσει  :roll: Αν και δεν είμαι ειδικός γεφυροποιός  :mrgreen:, νομίζω ότι θα πρέπει να προσθέσεις περιμετρικά του τόξου κάποιες "πέτρες" ώστε να σηκώνεται το βάρος της γέφυρας (και φυσικά του φορτίου του.

Πρόταση: Κόψε μερικά τετράπλευρα ακανόνιστα κομμάτια από σχετικά λεπτό ΦΠ και κόλλησέ τα με μικρά κενά ανάμεσά τους. Μπορείς ακόμα, να φτιάξεις αρμούς με "φιδάκια" εποξικού στόκου. Τράβα και μερικές χαρακιές στα κομμάτια αυτά και είσαι έτοιμος.

Καλά τελειώματα  ::salut::

ΔΚ

Εαν αντεξε αυτο αγαπητε Δημητρη θα αντεξει και το δικο μου !!!

Περα απο τη πλακα ομως μαλλον ηθελε να ορθωσω μια τοξωτη αντιστηριξη αλλα η ενεργεια για αυτο το project στερευει γρηγορα.Πρεπει να τελειωνει για να μη παει στο χρονοντουλαπο.

O Ασπρουλιαρης απεκτησε και κηπο.. ::glossa:: Η βαση πηρε τη τελικη της μορφη και απομενει μονο να μπουν τα οχηματα,και το νερο. ( η Μ72 ακομα κατασκευαζεται,και ναι Λευτερη θα βαλω και τα καλωδια της ).Ολα τα υλικα στο διοραμα ειναι φυσικα,με εξαιρεση τα καλαμια που ειναι απο μια σκουπα και τα πρασινα θαμνακια που ειναι απο κανναβη ( οχι ινδικη,υδραυλικη).Το tip για τα τελευταια ειναι by Dedalos.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #317 στις: Ιουνίου 19, 2014, 06:51:15 μμ »
"Ο ασπρουλιαρης και ο κηπος του" τελειωσε !!
Ολοκληρωθηκε η Μ72,στην οποια εκανα πλυσιμο με ψημενο αμπερ,τσιπινκ με σκουρο γκρι και σκουριασα τα μεταλλικα μερη στο κινητηρα και τις εξατμισεις.( Προσθεσα και τα καλωδια που λιγουρευεται ο brigade ).Γεμισα με νερο το ρυακι και voila.
(H φωτογραφικη μηχανη αποδιδει συνεχως  λαθος τα σκονισματα στο δρομο,μαλλον επειδη το φλας υπερτονιζει πολυ τις σκονες των Pigments που εχουν αναγλυφη υφη,αυριο με καλο εξωτερικο φωτισμο θα φωτογραφισω καλυτερα για να παει στο show room )

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #318 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:07:38 μμ »
Πολύ ωραίο το συνολάκι ! Ωραίο το νεράκι, ο Μαξ και η Μ72. Κλαίω για το DP, που θα σκουριάσει στο νερό και το κοντάκι του θα σαπίσει. ΄Ακαρδε ! Τράβα το λίγο έξω.

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #319 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:19:54 μμ »
Χαιρετίζοντας τους οικοδεσπότες και τους μέχρι στιγμής συμμετέχοντες η δική μου παρουσία θα αρχίσει με αυτό

Click to see the original size. Click to see the original size.

Bruckenleger IV AusfD with 5cm Pak 38 και αν υπάρχει διάθεση, γιατί χρόνος υπάρχει, θα τελειώσει με κάτι που θα έχει και αυτό Pak 38. Το συγκεκριμένο είναι της Krupp και φυσικά διαφορετικό από το κιτ της Trumpeter. Η κατασκευή θα βασιστεί στα παρακάτω κιτ, για να αξιοποιηθεί και το παλιό κιτ της Tamiya. Θα αλλαχτούν οι οδοντοτοί τροχοί από κιτ της Tristar και οι ερπύστριες.

Το δυσκολότερο σημείο της κατασκευής αυτής ήταν το μπροστινό στήριγμα για την γέφυρα του Bruckenleger της Krupp, το οποίο έκανα με την βοήθεια της πρώτης φωτογραφίας και ενός γραμμικού που το δίνει από όλες τις πλευρές στο βιβλίο Trucks & Tanks JAGDPANZER ET PANZERJAGER, έγιναν οι πίσω τροχαλίες, φαγώθηκε το προστατευτικό για τον πύργο από το ντεκ και σας τα παρουσιάζω, σύντομα κοντά σας. ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #320 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:51:02 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα! αναμένουμε την συνέχεια! ::salut::

Χρήστος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #321 στις: Ιουνίου 20, 2014, 10:29:17 πμ »
Καλώς ήρθες Γιώργο!!! Καλή αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια  ::salut::

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #322 στις: Ιουνίου 20, 2014, 06:03:43 μμ »
Χρήστο και Δημήτρη σας ευχαριστώ, ανεβάζω και το γραμμικό για να υπάρχει σαν οδηγός. ::salut:: ::salut::

Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #323 στις: Ιουνίου 20, 2014, 08:09:02 μμ »
προχώρησε και το δικό μου τέρας σήμερα

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τεμπέλιασα λίγο με το εσωτερικό της καμπίνας και έχει κάποια σημάδια από το καλούπι, αλλά δεν φαίνονται όταν είναι όλα τα κομμάτια στη θέση τους.
Έχει φάει όλο πλύσιμο με Burnt umber και θέλω να του κάνω ένα πλύσιμο με pigments και να λασπώσω τροχούς, ερπύστριες και γενικότερα το κάτω μέρος. Θεωρώ όμως ότι είμαι κοντά στο τέλος γιατί ήρθε και το FT-17 και είναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ.

Σχόλια και παρατηρήσεις, όλα ευπρόσδεκτα

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #324 στις: Ιουνίου 20, 2014, 09:25:36 μμ »
Christos... :wink:
Ριξε βρε αγορι ενα ματ βερνικι !! Δε μπορω να το βλεπω να γυαλοκοπα ετσι !
Επισης, τα "μπουκωμενα" πεδιλα στη δεξια ερπυστρια πισω απο τον τεμπελη ειναι λασπωμενα η ειχες καποιο ατυχημα με τη κολλα ?

Tags: