Αποστολέας Θέμα: Tank Destroyers  (Αναγνώστηκε 95431 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Tank Destroyers
« Απάντηση #250 στις: Μαΐου 25, 2014, 06:41:34 μμ »
 ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::

Μάλλον τώρα ξεκαθάρισαν όλα. Σας ευχαριστώ πολύ!!!!
Για την ιστορία, ήδη έχω αλλάξει τους τεμπέληδες με τους "σωστούς" από mid-production Ausf J και έχω ξηλώσει και το Krummlauf. Αυτό το τελευταίο λοιπόν, θα το κολλήσω στη θυρίδα του γεμιστή και θα πρέπει να βάλω και μια προέκταση του σωλήνα στην εσωτερική πλευρά της.

Θα πρέπει να πω, ότι με τη συζήτηση αυτή, το φόρουμ στάθηκε στο ύψος του. Όχι λιβανιστήρια και παλαμάκια, αλλά μόνο ουσιώδης κουβέντα και διάθεση για βοήθεια  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #251 στις: Μαΐου 25, 2014, 07:11:15 μμ »
Μετά από πολύ καιρό, κάθισα και έκανα λίγη δουλειά. Πολύ το ευχαριστήθηκα γιατί η δουλειά είναι ζόρι μέχρι να συνηθίσω το νυχτερινό ωράριο. Κατασκευαστικά, σχεδόν τελείωσε το τέρας  :mrgreen: κάτι ψιλά απομένουν

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Έφτιαξα από το μηδέν το κάλυμα της υπερκατασκευής με αλουμινόφυλλο και τις ράγες από σύρμα, ίσως όχι τόσο επιτυχημένα, αλλά αισθάνομαι ότι είναι κλάσεις ανώτερα από τα πλαστικά του κιτ. Έκλεισα με υγρό στόκο το μπροστινό σημείο για να δείχνει ομοιόμορφο και μονοκόμματο. ʼλλαξα τους γάτζους ρυμούλκησης με σύρμα και έφτιαξα από το μηδέν ένα κουτί στην δεξιά πλευρά του άρματος γιατί το κομμάτι που έδινε το κιτ ήταν πολύ μεγαλύτερο και δεν χωρούσε, οπότε έφτιαξα άλλα, ας πούμε, ιδιοκατασκευή στο πεδίο της μάχης. Το σακίδιο πάνω στο φτερό είναι προσωρινό, αν και μου αρέσει όπως το βλέπω. Δοκίμασα ένα κάνιστρο, αλλά ήταν πολύ μεγάλο. Ίσως βάλω 1-2 κάνιστρα στην αριστερή πλευρά, έχει χώρο. Ένα θέμα που βλέπω είναι ότι έχει ένα κενό μπροστά και μάλλον θα το καλύψω με ΦΠ.

Αυτά προς το παρόν ::salut::

Χρήστος

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #252 στις: Μαΐου 25, 2014, 08:14:10 μμ »
Σαν 72άρι μεσαίου μεγέθους είναι Χρήστο  ::glossa:: :mrgreen:

Οι ράγες μου αρέσουν (αν και νομίζω ότι η "τέντα" θα έπρεπε να είναι πιο "πλούσια". Κατά τα άλλα και με την εξαίρεση του κενού στην μπροστινή ένωση μια χαρά είναι

Καλή συνέχεια  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #253 στις: Μαΐου 25, 2014, 08:48:35 μμ »
΄Εχεις δίκιο. Με μία μπάρα πλαστικού και λίγο στόκο το άνοιγμα μπροστά θα κλείσει. Πρόσεξε όμως γιατί το άνοιγμα είναι λοξό. Το σακκίδιο στο φτερό δεν μου φαίνεται καλή ιδέα.   Το λουρί του δεν φτάνει να δεθεί στον γρύλλο και εκεί είναι λίγο ξεκάρφωτο. Ο ίδιος ο γρύλλος, νομίζω, θέλει λίγο λιμάρισμα στην ένωση του καλουπιού. Καλή η ιδεα της συρόμενης οροφής.
Σκέψου πώς θα εμπλουτίσεις στο εσωτερικό του οχήματος.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #254 στις: Μαΐου 25, 2014, 10:04:40 μμ »
Δημήτρη, όντως είναι πολύ μικρό και συναγωνίζεται εύκολα σε μέγεθος τα 72άρια, μπορεί να είναι και πιο μικρό κιόλας  :lol: Για την οροφή είχαν σαν οδηγό μου την κατασκευή του Ζαλόγκα και αν θες το πιστεύεις, αν ισιώσεις το αλουμινόφυλλο, καλύπτει όλη την οροφή.
Click to see the original size.
 Ίσως χάνει σε ρεαλισμό λόγο του γεγονότος ότι ενδέχεται το αλουμινόφυλλο να μην είναι τόσο παχύ όσο θα ήταν ένα πάνινο κάλυμα οροφής.

Click to see the original size.

Τα κομμάτια του κιτ πάντως σου δίνουν την αίσθηση ότι είναι κομμάτια ξύλου και όχι πανί  :)

Λευτέρη, τώρα παρατήρησα και εγώ ότι είναι εμφανή τα σημάδια του καλουπιού στον γρύλο και θα διορθωθεί και αυτό. Γενικώς, δεν έχω ακόμα πιάσει να καθαρίσω τυχόν ατέλειες, όπως πχ την εξάτμιση όπως είχε παρατηρήσει ο Αντώνης. ʼσε που ανακάλυψα ότι δεν έχω κολλήσει κάποια κομμάτια από το εσωτερικό, το οποίο φαίνεται να είναι ΟΚ και με λίγες προσθήκες θα είναι κομπλέ, έτσι και αλλιώς ένα κουβαδάκι ήταν χωρίς πολλά-πολλά και ελάχιστο χώρο

Click to see the original size. Click to see the original size.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και τις παρατηρήσεις σας!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #255 στις: Μαΐου 26, 2014, 11:05:34 μμ »
Από σχετικά νωρίς στο Β'Π.Π. οι Γερμανοί είχαν σκεφτεί την τοποθέτηση των αντιαρματικών εκδοχών του τρομερού 88αριού σε αυτοκινούμενους φορείς.Οι δύο πρώτες προσπάθειες,τα Ferdinand/Elephant και Nashorn/Hornisse δεν υπήρξαν απόλυτα επιτυχείς.Το μεν Ferdinand ήταν καλά θωρακισμένο αλλά δυσκίνητο,πολύπλοκο στη συντήρηση και αναξιόπιστο και το δε Nashorn αν και αξιόπιστο και ευέλικτο,υπέφερε από την έλλειψη επαρκούς θωράκισης και μπορούσε να εξουδετερωθεί από όλα τα Α/Τ όπλα της εποχής.
Η τρίτη προσπάθεια όμως ήταν και η...φαρμακερή.Ως φορέας επιλέχθηκε το σκάφος του άρματος Panther με νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης.Ως οπλισμό έφερε το εκπληκτικό Pak 43 που εξόπλιζε και το K.Tiger και μπορούσε να καταστρέψει κάθε αντίπαλο από μεγάλες αποστάσεις.Ο νέος κυνηγός-καταστροφέας ονομάστηκε τελικά Jagdpanther και είχε όλα τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων σχεδιάσεων χωρίς τα μειονεκτήματα τους.Ήταν καλά προστατευμένο με θωράκιση υπό κλίση,ευέλικτο,αξιόπιστο με ασυναγώνιστες επιθετικές ικανότητες.Τα κύρια προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν η έλλειψη καυσίμων και εκπαιδευμένων πληρωμάτων ενώ και η παραγωγή του υπήρξε μικρή λόγω των βιομηχανικών περιορισμών στη Γερμανία της εποχής.Στα χέρια έμπειρων βετεράνων ήταν πρακτικά ανίκητο και μπορούσε να αντιμετωπισθεί μόνο με αεροπορικές προσβολές.Ενδεικτικά θα αναφέρω την περίπτωση του Hermann Bix που κατέστρεψε 16 σοβιετικά άρματα σε μία μέρα και 75 σε 60 ημέρες!
Το Jagdpanther έκανε το ντεμπούτο του στη Νορμανδία το καλοκαίρι του 1944 με την s Pz.Jg. Abt. 654 (12 οχήματα).Παρόλο που τα πληρώματα δεν ήταν έμπειρα και υπέπεσαν σε τακτικά σφάλματα,είχαν αρκετές επιτυχίες και οι στρατιώτες των συμμάχων έμαθαν να σέβονται τον επιβλητικό κυνηγό.
Θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω το "μαύρο 314" της ανωτέρω μονάδας χρησιμοποιόντας το κιτ της Dragon όπως δεσμεύτηκα στην εκίνηση του GB.

Το "314":

Επανέρχομαι με τα του κίτ  :wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #256 στις: Μαΐου 26, 2014, 11:38:16 μμ »
Το κίτ είναι αυτό:

διαθέτει πολύ καλή λεπτομέρεια,αρκετά κομμάτια και η αποτύπωση του zimmerit είναι απλά εκπληκτική!Αρκετή παρεχόμενη λεπτομέρεια (όπως οι άξονες των μπράτσων) δεν θα φαίνεται καν μετά το πέρας της συναρμολόγησης.
Ξεκινόντας τις εργασίες ο Γιάννης (Jnsimos) με συμβούλεψε να μην τοποθετήσω τα "κουτιά" του συστήματος ψύξης με τις φτερωτές (κομμάτια Ν6,7 και Η18,17) γιατί δεν θα έκλειναν τα άνω και κάτω μέρη του σκάφους.Εγώ θεώρησα πως αυτό γινόταν γιατί η γωνία των κομματιών εμπόδιζε το πίσω μέρος του θώρακα να κουμπώσει.Έτσι τα λίμαρα και ο πίσω θώρακας κούμπωσε μιά χαρά αλλά τα άνω και κάτω γιόκ!  :evil:
Ψάχνοντας λύση στο διαδίκτυο διαπίστωσα πως πάρα πολλοί μοντελιστές αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα κι ο καθένας εξ αυτών έβρισκε άλλες λύσεις.Τελικά "αποκεφάλισα" τα ρημαδοκομμάτια,τα κόντυνα και τα κόλλησα στο άνω μέρος του σκάφους.Η εφαρμογή διορθώθηκε δραματικά:

και ήμουν πολύ ικανοποιημένος έστω κι αν ελάχιστα θα φαίνονται κάτω από τις σίτες.Ώσπου σήμερα το πρωί ψάχνοντας για κάτι άλλο,ανακάλυψα μιά συζήτηση στο Missing Lynx που εξηγούσε το πρόβλημα.Τα κομμάτια είναι σωστά (σχεδόν) και το λάθος βρίσκεται και πάλι στις καταραμένες οδηγίες της Dragon.  ::eusa_wall::  Απλά τρίψτε τους οδηγούς στα Η18 και Η17 και τοποθετείστε τα Ν6 και Ν7 ανάποδα απο  οτι προτείνουν οι οδηγίες και με αντίθετη φορά.
Τεσπά μετά απο αυτή τη μικρή περιπέτεια η κατασκευή συνεχίζεται αλλά εδώ έχω μία απορία και θα ήθελα τη βοήθεια σας.Για τα καλύμματα των fan οι Dragon δίνει δύο επιλογές (Η22 ή Η13) χωρίς να διευκρινίζει ποιό ταιριάζει σε ποιό όχημα.Για το "μαύρο 314" ποιό πρέπει να χρησιμοποιήσω;

::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #257 στις: Μαΐου 26, 2014, 11:44:48 μμ »
Μην ξεχνάς το patch που έχεις στην υπογραφή σου ::mastigoma:: ::glossa::

http://www.youtube.com/watch?v=3G1PFLuTrgM ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #258 στις: Μαΐου 26, 2014, 11:49:05 μμ »
Μην ξεχνάς το patch που έχεις στην υπογραφή σου ::mastigoma:: ::glossa::

http://www.youtube.com/watch?v=3G1PFLuTrgM ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Όχι δεν το ξεχνώ!Έχει ξεκινήσει κι αυτό και θα το ξαναπιάσω εν καιρώ  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #259 στις: Μαΐου 27, 2014, 12:07:10 πμ »
...Τα κομμάτια είναι σωστά (σχεδόν) και το λάθος βρίσκεται και πάλι στις καταραμένες οδηγίες της Dragon.  ::eusa_wall::  Απλά τρίψτε τους οδηγούς στα Η18 και Η17 και τοποθετείστε τα Ν6 και Ν7 ανάποδα απο  οτι προτείνουν οι οδηγίες και με αντίθετη φορά.
...
Αυτό βρε δε σου έλεγα και εγώ χτές? Τελος πάντων και πάλι χαζομάρα είναι όλο αυτό το πολύπλοκο σκηνικό με τις βάσεις κλπ όπως το δίνουνε, αφού ξεμπερδεύεις πολύ ευκολότερα κολλώντας τα Ν6&7 κάτω απο το deck...

Οπως και να'ναι, καλή συνέχεια σου εύχομαι με τον... ερπυστριοφόρο τάκο που φτιάχνεις ::glossa:: και ελπίζω σύντομα να δούμε πρόοδο στο νυχτοπούλι! :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #260 στις: Μαΐου 27, 2014, 02:13:50 πμ »
.........Για τα καλύμματα των fan οι Dragon δίνει δύο επιλογές (Η22 ή Η13) χωρίς να διευκρινίζει ποιό ταιριάζει σε ποιό όχημα.Για το "μαύρο 314" ποιό πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Τι να σου πω παιδάκι μ' !!!! Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός  ::glossa::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #261 στις: Μαΐου 27, 2014, 02:55:27 πμ »
Αυτό βρε δε σου έλεγα και εγώ χτές? Τελος πάντων και πάλι χαζομάρα είναι όλο αυτό το πολύπλοκο σκηνικό με τις βάσεις κλπ όπως το δίνουνε, αφού ξεμπερδεύεις πολύ ευκολότερα κολλώντας τα Ν6&7 κάτω απο το deck...

Οπως και να'ναι, καλή συνέχεια σου εύχομαι με τον... ερπυστριοφόρο τάκο που φτιάχνεις ::glossa:: και ελπίζω σύντομα να δούμε πρόοδο στο νυχτοπούλι! :mrgreen:

Όταν τα διάβασα σε θυμήθηκα Νικόλα αλλά οι οδηγοί και οι τρύπες των κομματιών που έχουν τον λάθος προσανατολισμό,απλά με ξεγέλασαν.Στερνή μου γνώση...  ::glossa::  Όντως στο σημείο ο σχεδιασμός του κίτ χωλαίνει  :evil:
Όχι και τάκος ρε φίλε,μιλάμε για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά οχήματα του Β'Π.Π.
Να είμαστε καλά και θα φτιαχτεί και η κουκουβάγια  :wink:

Τι να σου πω παιδάκι μ' !!!! Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός  ::glossa::

ΔΚ

Μακάρι να ήταν εγγλεζοαμερικάνικο και να με φώτιζες εσύ Μήτσεμ' αλλά αφού δεν είναι,ΙΝ ΤSAPANOS,STEINER AND PZ-PANOS WE TRUST!  :D

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #262 στις: Μαΐου 27, 2014, 03:39:28 μμ »
Ο Hermann Bix, πολυδιαφημισμένος και αυτός άσσος της γερμανικής πολεμικής μηχανής. Κατέστρεψε συνολικά 74 άρματα και όχι μέσα σε λίγες ημέρες με το jagdpanther. Απ' το '41 ως το τέλος του πολέμου. Στην επιχείρηση "Μπαρμπαρόσσα" ειχε ένα ΡΙΙΙ με το βραχύκαννο 50άρι πυροβόλο. ΄Εχουν γραφεί άρθρα και στην Ελλάδα για την τακτικη του ( ::!!) να σημαδεύει την σωλήνα του πυροβόλου του ΚV 1 για να το αχρηστέψει ( τώρα πώς το κατάφερνε αυτό, με το πυροβόλο να κουνιέται συνέχεια και να έχει το μεταλλό του μεγαλύτερη σκληρότητα από τον θώρακα, αυτό μόνον ένα μέλος της Αρείας φυλής μπορεί να το κάνει). Φυσικά κανένας δεν μιλά για την νίλα που έπαθε η μεραρχία του ( 4η) το '41 στο Μτενσκ απ' τον Κατουκώφ και την συνεισφορά του Μπιξ  στην μάχη αυτή.
Γενικά πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι στις γερμανικές αναφορές εχθρικών απωλειών υπήρχε ( και υπάρχει) πολύ, μα πάρα πολύ ΑΛΑΤΙ.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #263 στις: Μαΐου 27, 2014, 03:42:43 μμ »
ΙΝ  PZ-PANOS WE TRUST!  :D

Τώρα σώθκες!!!  ::glossa:: ::glossa:: Δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί μέχρι να σου βρει τι να βάλεις, μη σου πω ότι θα σου πει και που να το βάλεις...  :twisted: :twisted: ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #264 στις: Μαΐου 27, 2014, 05:01:53 μμ »
Ο Hermann Bix, πολυδιαφημισμένος και αυτός άσσος της γερμανικής πολεμικής μηχανής. Κατέστρεψε συνολικά 74 άρματα και όχι μέσα σε λίγες ημέρες με το jagdpanther.

Δέν το λέω εγώ φίλε μου αλλά ο Franz Kurowski που αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα,την τεκμηρίωση και διασταύρωση των επιτυχιών των γερμανικών τεθωρακισμένων και το παρουσίασε στο καταπληκτικό του βιβλίο (ή σειρά βιβλίων,ανάλογα με τον εκδότη)"Panzer Aces".Ο Bix έλαβε την 22-03-1945 το Σταυρό των Ιπποτών,ακριβώς γιατί τους δύο πρώτους μήνες του 1945 κατέγραψε 75 επιτυχίες.

...Στην επιχείρηση "Μπαρμπαρόσσα" ειχε ένα ΡΙΙΙ με το βραχύκαννο 50άρι πυροβόλο. ΄Εχουν γραφεί άρθρα και στην Ελλάδα για την τακτικη του ( ::!!) να σημαδεύει την σωλήνα του πυροβόλου του ΚV 1 για να το αχρηστέψει ( τώρα πώς το κατάφερνε αυτό, με το πυροβόλο να κουνιέται συνέχεια και να έχει το μεταλλό του μεγαλύτερη σκληρότητα από τον θώρακα, αυτό μόνον ένα μέλος της Αρείας φυλής μπορεί να το κάνει)....
Γενικά πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι στις γερμανικές αναφορές εχθρικών απωλειών υπήρχε ( και υπάρχει) πολύ, μα πάρα πολύ ΑΛΑΤΙ.

Επιπλέον είχε και τη "κακή" συνήθεια να τραβάει φωτογραφίες τα θυματά του όπως αυτό το KV που του τρύπησε τη κάνη:

Η ιστορία δεν γράφεται από τους ηττημένους αλλά από τους νικητές και οι νικητές παραδέχονται πως οι Γερμανοί αρματιστές ήταν οι καλύτεροι όλων των εμπλεκομένων στρατών και γι αυτό άλλωστε η υφήλιος χρειάστηκε πέντε χρόνια για να τους νικήσει.Παρεπιπτόντως μόνο πολυδιαφημισμένος δεν ήταν ο Bix που έλαβε το Σταυρό των Ιπποτών ενάμιση μήνα πριν τη λήξη του πολέμου.Αυτά και επειδή διακρίνω μια αρνητική προδιάθεση.θα σε παρακαλούσα να μην spamαρουμε το κακόμοιρο το GB κι αν έχεις να μου προτείνεις κάποια ιδέα για το κάλυμμα των fans,θα το εκτιμούσα δεόντως  :wink: ::salut::

Τώρα σώθκες!!!  ::glossa:: ::glossa:: Δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί μέχρι να σου βρει τι να βάλεις, μη σου πω ότι θα σου πει και που να το βάλεις...  :twisted: :twisted: ::glossa:: ::glossa::

Όχι ρε,στο παρελθόν μ'εχει ξαναβοηθήσει το παιδί,κακούλη (που λέει και μιά ψυχή  ::glossa:: )

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #265 στις: Μαΐου 27, 2014, 05:42:24 μμ »
Κώστα, αυτό ίσως σε βοηθήσει
http://jagdpanther.co.uk/ImpWarMusJPSite.htm
Πρόκειται για φωτογραφίες από το JP στο Imperial War Museum

Εδώ έχει κάποια έρευνα σχετικά με τα καπάκια
http://www.armortek.co.uk/Forum3b/viewtopic.php?f=10&t=1121&start=120

Ελπίζω να βοήθησα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #266 στις: Μαΐου 27, 2014, 10:03:02 μμ »
Καλησπέρα  Ernst, βρίσκομαι στη δουλειά απόψε θα συμβουλευτώ τα Panzer tracts κ θα σου απαντήσω άυριο..

ΤΚ ::salut::

ΥΓ
Θα κοιτάξω επίσης μπας κ βρω καμιά κατατοπιστική φωτο του 314

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #267 στις: Μαΐου 27, 2014, 10:26:35 μμ »
Το κίτ είναι αυτό:

διαθέτει πολύ καλή λεπτομέρεια,αρκετά κομμάτια και η αποτύπωση του zimmerit είναι απλά εκπληκτική!Αρκετή παρεχόμενη λεπτομέρεια (όπως οι άξονες των μπράτσων) δεν θα φαίνεται καν μετά το πέρας της συναρμολόγησης.
Ξεκινόντας τις εργασίες ο Γιάννης (Jnsimos) με συμβούλεψε να μην τοποθετήσω τα "κουτιά" του συστήματος ψύξης με τις φτερωτές (κομμάτια Ν6,7 και Η18,17) γιατί δεν θα έκλειναν τα άνω και κάτω μέρη του σκάφους.Εγώ θεώρησα πως αυτό γινόταν γιατί η γωνία των κομματιών εμπόδιζε το πίσω μέρος του θώρακα να κουμπώσει.Έτσι τα λίμαρα και ο πίσω θώρακας κούμπωσε μιά χαρά αλλά τα άνω και κάτω γιόκ!  :evil:
Ψάχνοντας λύση στο διαδίκτυο διαπίστωσα πως πάρα πολλοί μοντελιστές αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα κι ο καθένας εξ αυτών έβρισκε άλλες λύσεις.Τελικά "αποκεφάλισα" τα ρημαδοκομμάτια,τα κόντυνα και τα κόλλησα στο άνω μέρος του σκάφους.Η εφαρμογή διορθώθηκε δραματικά:

και ήμουν πολύ ικανοποιημένος έστω κι αν ελάχιστα θα φαίνονται κάτω από τις σίτες.Ώσπου σήμερα το πρωί ψάχνοντας για κάτι άλλο,ανακάλυψα μιά συζήτηση στο Missing Lynx που εξηγούσε το πρόβλημα.Τα κομμάτια είναι σωστά (σχεδόν) και το λάθος βρίσκεται και πάλι στις καταραμένες οδηγίες της Dragon.  ::eusa_wall::  Απλά τρίψτε τους οδηγούς στα Η18 και Η17 και τοποθετείστε τα Ν6 και Ν7 ανάποδα απο  οτι προτείνουν οι οδηγίες και με αντίθετη φορά.
Τεσπά μετά απο αυτή τη μικρή περιπέτεια η κατασκευή συνεχίζεται αλλά εδώ έχω μία απορία και θα ήθελα τη βοήθεια σας.Για τα καλύμματα των fan οι Dragon δίνει δύο επιλογές (Η22 ή Η13) χωρίς να διευκρινίζει ποιό ταιριάζει σε ποιό όχημα.Για το "μαύρο 314" ποιό πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Ηροδοτε,Συμφωνα με τις δικες μου πηγες,ειπαμε δεν ειμαι ειδικος οποτε μην παιρνεις και στα σοβαρα το δεξι καλυμμα ειναι για early και το αριστερο για late.Βρες τι ειναι το δικο σου οχημα
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #268 στις: Μαΐου 28, 2014, 02:30:10 πμ »
Κώστα, αυτό ίσως σε βοηθήσει
http://jagdpanther.co.uk/ImpWarMusJPSite.htm
Πρόκειται για φωτογραφίες από το JP στο Imperial War Museum

Εδώ έχει κάποια έρευνα σχετικά με τα καπάκια
http://www.armortek.co.uk/Forum3b/viewtopic.php?f=10&t=1121&start=120

Ελπίζω να βοήθησα!

Να σαι καλά Χρήστο,είναι χρήσιμα έτσι κι αλλιώς  :wink: ::salut::

Καλησπέρα  Ernst, βρίσκομαι στη δουλειά απόψε θα συμβουλευτώ τα Panzer tracts κ θα σου απαντήσω άυριο..

ΥΓ
Θα κοιτάξω επίσης μπας κ βρω καμιά κατατοπιστική φωτο του 314

Αναμένω νεότερα,ευχαριστώ εκ των προτέρων  ::thanks_smilie::

Ηροδοτε,Συμφωνα με τις δικες μου πηγες,ειπαμε δεν ειμαι ειδικος οποτε μην παιρνεις και στα σοβαρα το δεξι καλυμμα ειναι για early και το αριστερο για late.Βρες τι ειναι το δικο σου οχημα

Μάλλον για early πάμε Περικλέα  :wink: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #269 στις: Μαΐου 28, 2014, 10:28:31 πμ »
Καλημέρα, σχετικά με τα καλύμματα των fan χρησιμοποίησε τα H13 σύμφωνα με τα  Panzer tracts 9-3  κ φωτο από το Imperial War Museum.
Το '314' κατασκευής MIAG υπόψιν είχε late idler wheel, mono-block barrel κ επίσης θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα εργαλεία του άρματος από τα πλαϊνά στο πίσω μέρος καθότι πατέντα της 654!

Καλή επιτυχία στο εγχείρημα σου... 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #270 στις: Μαΐου 28, 2014, 11:39:44 πμ »
Καλημέρα, σχετικά με τα καλύμματα των fan χρησιμοποίησε τα Ν13 σύμφωνα με τα  Panzer tracts 9-3  κ φωτο από το Imperial War Museum.
Το '314' κατασκευής MIAG υπόψιν είχε late idler wheel, mono-block barrel κ επίσης θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα εργαλεία του άρματος από τα πλαϊνά στο πίσω μέρος καθότι πατέντα της 654!

Kαλημέρα!
Μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα.Με μια πρόχειρη ματιά στα πλαίσια διαπίστωσα πως η Dragon δίνει όλα τα κομμάτια για να φτιαχτεί όποια version θέλω.Χορηγεί και τους δύο τύπους εξατμίσεων.Με λίγο προσοχή στις...ψυχεδελικές οδηγίες,όλα θα πάνε καλά  :wink:
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #271 στις: Μαΐου 28, 2014, 01:55:12 μμ »
Εν μέσω τελικών ΝΒΑ, που δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε κανονικά, έμεινα όντως ξύπνιος και έριξα και μια ματιά στο θέμα με τα καλύματα των φτερωτών των εξαγωγών, που δεν το γνώριζα καθόλου. Τελικά, βασιζόμενος σε μία μόνο πηγή, δηλαδή τα σχέδια στη μονογραφία της AJ Press για το Jagdpanther, μπορώ να σου πω ότι κρατάς και χρησιμοποιείς τα καλύμματα με το μονό τριγωνικό πλευρικό "εξόγκωμα" και όχι αυτά με τα τρία, που φαίνεται να εφαρμόστηκαν μόνο στα πρωτότυπα και στα πολύ πρώιμα οχήματα παραγωγής. Από τις υπάρχουσες φωτογραφίες δεν μπορώ να καταλάβω ποιό κομμάτι αντιστοιχεί στο Η13 και ποιό στο Η22.

Πρωτότυπο V101

Πρωτότυπο V102

Παραγωγής Ιανουάριος 1944 - που ταιριάζει με το 314

Παραγωγής Ιούλιος 1944 - που ταιριάζει με το κιτ όπως φαίνεται στο εξώφυλλο

Έγχρωμες όψεις του 314

Δεν κατάφερα ακόμα να διασταυρώσω την πληροφορία, είτε σε φωτογραφία, είτε σε κείμενο, αλλά συνδυάζοντάς τη με όσες φωτογραφίες από early είδα ως τώρα, που να φαίνεται το deck του κινητήρα, παρουσιάζουν μια ομοιομορφία, έχοντας τα καλύμματα με το μονό "τριγωνικό εξόγκωμα". Όπως για παράδειγμα αυτό στο IWM στο Λονδίνο και αυτό στο Saumur:

Αφού θες να φτιάξεις το "314" κοίτα που θα βρεις μονοκόματη κάννη και όχι αυτή που δίνει το κιτ, που την τοποθετούσαν αργότερα. Φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανέβασες, αλλά και στα σχέδια (από το ίδιο βιβλίο)

EDIT: όπως στα έγραψε κι ο ΤΚ από πάνω.

Α! Και τα κομμάτια που θα σου περισσέψουν, δώσε τα στον ναύτη... ξέρει εκείνος που να τα βάλει!!  :twisted: :twisted: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #272 στις: Μαΐου 28, 2014, 02:20:28 μμ »
Αν και μάλλον το λύσαμε το ζήτημα, ο Terry Ashley το ξεκαθαρίζει στο review για το κιτ 6458 (Jagdpanther Early χωρίς ζιμμεριτ)
Παράθεση
Moving back to the engine deck there are two new sets of circular cast intake covers provided and as the original Panther G covers are also still in the kit that makes 4 sets of intakes to choose from but you should use parts H13 for this version as parts H22 are more applicable to the later Jagdpanther versions.

Επίσης αυτό το κιτ έχει τη μονομπλοκ κάννη
Παράθεση
The monobloc gun tube itself is in one piece with just fine moulding seams to be sanded smooth and the initial larger muzzle brake is also in one piece with a separate inner grommet and end cap, both the barrel and muzzle brake are the correct dimensions in length and diameter.

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #273 στις: Μαΐου 28, 2014, 09:45:48 μμ »
Παναγιώτη είσαι θησαυρός ρε φιλαράκι κι άσε το ναυτάρα να λέει  :mrgreen:

Καταλήγουμε στο μονόδοντο λοιπόν (Η13) όπως πρότεινε και ο φίλος Totenkopf και προκύπτει και από το review που βρήκε ο Xρήστος (zb00p).
Το κιτ όντως παρέχει δύο επιλογές για τη κάννη οπότε καλύπτομαι πλήρως.
Το προφίλ που ανέβασες με βοηθάει αφάνταστα αφού αυτό που προτείνει η Dragon φαίνεται μάλλον κουκουρούκου αλλά δεν μπορούσα να βγάλω και πολλά συμπεράσματα από τις φώτο που δεν είναι καλής ευκρίνειας.

Σ'ευχαριστώ Παναή (όπως και τον Χρήστο) και σ'αφήνω να απολαύσεις τους τελικούς του NBA  :wink: ::salut::

::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #274 στις: Μαΐου 29, 2014, 08:56:40 πμ »
Τα Late self cleaning idler wheels μην ξεχάσεις να βάλεις... ::salut::

Tags: