Αποστολέας Θέμα: Spitfire MKI Tamiya 1/48 Τελος  (Αναγνώστηκε 5220 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Απ: Spitfire MKI Tamiya 1/48
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 19, 2014, 07:57:47 μμ »
Αν και δεν με συγκινούν ιδιαίτερα τα α/φη ΒΠΠ έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα!!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 20, 2014, 03:00:42 μμ »
Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 20, 2014, 12:42:22 πμ »
Παει και αυτο.....!!! Μετα απο καποια προβληματα-κακοτυχιες που ειχα κατα την διαρκεια της κατασκευης, μια σπασμενη καλυπτρα ενα modelmaster gloss βερνικακι που μου χαλασε ολο το βαψιμο πριν τις χαλκομανιες και αναγκαστηκα να το ξαναβαψω ολο απο την αρχη νομιζω οτι εφτασε αισιως στο τελος του.  Οι φωτογραφιες που εβγαλα ειναι λιγο προχειρες ισως ο φωτισμος να μην ειναι και ο καλυτερος, δεν ξερω. Οπως και να χει, ελπιζω να σας αρεσει, σχολια γνωμες κλπ φυσικα ολα ευπροσδεκτα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος φιλιππος κανετος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: βουλα
Απ: Spitfire MKI Tamiya 1/48 Τελος
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 20, 2014, 12:55:06 πμ »
Πολυ ωραιο χρηστο μπραβο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 20, 2014, 09:34:53 πμ »
Κούκλα!!!!!!!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 20, 2014, 11:41:04 πμ »
ʼν καί λάτρης τών δουλεμένων-βρόμικων α/φ, (ιδίως τού Β.π.π.), δέν μπορώ νά πώ ότι δέν μού αρέσει. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ  μάλιστα!! Δύο ερωτήσεις μόνο. Τά σήματα είναι βαφτά ή είναι αυτ/τα; Καί οί ''μαυρίλες'' τών εξατμίσεων, (πού παρ 'όλα αυτά δείχνουν πολύ ωραία), τίς έχεις δεί κάπου έτσι;;  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 20, 2014, 12:52:16 μμ »
Όμορφο αποτέλεσμα, αλλά έχω κάποιες ενστάσεις με τις καπνιές. Η ροή που ακολουθούν είναι σωστή, όμως θα πρέπει να τις παχύνεις λίγο παραπάνω και να τις τραβήξεις λίγο πιο πίσω ακόμα. Χρησιμοποίησε κάποιο μαύρο για αρχή και στη συνέχεια στο κέντρο του ψέκασε με κάποιο ανοιχτό γκρι, ή και λευκό ακόμα.
Επίσης οι διαρροές από τα λάδια του κινητήρα δεν είναι ρεαλιστικές, μοιάζουν λες και τις έχεις βάψει. Πρέπει να τις κάνεις πιο αχνές και όχι τόσο έντονες. Ειδικά αυτές στο κάτω μέρος της ατράκτου. ;)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 20, 2014, 06:29:19 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω, να ειστε καλα ολοι! Μιχαλη τα σηματα ειναι χαλκομανιες χρησιμοποιησα ομως αλλες και οχι του κιτ γιατι ηταν πολυ χοντρες. Τα γραμματα στην ατρακτο (μοιροσημα) ειναι απο το κιτ της Airfix. Για της καπνιες-φθορες που ρωτας, πριν αρκετο καιρο ειδα σε μια εκθεση της IPMS Ελλαδος ενα μοντελο με αυτες τις καπνιες και λαδιες στον κινητηρα, μου αρεσε παρα πολυ και ειπα να προσπαθησω να το αναπαραστησω καπως ετσι.
Αλεξη μετα απο αρκετες προσπαθειες και πειραματεισμους με τα λαδια, κατεληξα με τα τρεκσιματα καπου εκει. Ισως να φαινονται και λιγο πιο εντονες στις φωτογραφιες λογω φωτισμου, απο κοντα νομιζω ειναι λιγο πιο αχνες. Για το μηκος των καπνιων προσπαθησα να τις φερω στο μηκος που δειχνουν ρεαλιστκοτερες. Δοκιμασα και λιγο μακρυτερες οπως λες αλλα δεν μου καθοταν καλα στο ματι.
Τα λαμβανω υποψιν παντως ολα οσα λες. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 20, 2014, 07:44:35 μμ »
Μου αρέσει πολύ Χρήστο!Δεν ξέρω αν είναι σωτές ή όχι οι κάπνιες σε σχήμα αλλά μου αρέσει το εφέ που δίνουν.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 20, 2014, 08:23:42 μμ »
 Φοβερό βγήκε τελικά φίλε, μπράβο που το έφερες στα ίσια παρά τις αναποδιές!  ::salut::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 20, 2014, 11:50:19 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω, να ειστε καλα!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 21, 2014, 09:01:59 μμ »
Πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα ! Μπράβο!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 21, 2014, 09:37:04 μμ »
Σ ευχαριστω Διονυση, να σαι καλα!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 21, 2014, 11:39:10 μμ »
Πολύ ωραίο το Spitfire σου Χρήστο! Μπράβο κι από μένα!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 22, 2014, 02:34:05 μμ »
Ευχαριστω φιλε μου, να σαι καλα!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 22, 2014, 06:49:14 μμ »
Χρήστο μπράβο φίλε !
Πανέμορφο το Spit και τρομερό βάψιμο!!!

Μου αρέσει πάρα πολύ και ιδιαίτερα το chipping στις πτέρυγες δείχνει πάρα πολύ ωραία!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 22, 2014, 07:13:06 μμ »
Spoiler (hover to show)

Πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα Χρήστο...Και βάψιμο και chipping .....

Τι πρόβλημα είχες με το gloss της modelmaster; Ρωτάω γιατί αυτό χρησιμοποιώ, είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν είχα ποτέ θέμα... Απλά αφήνω 2-3 μέρες τουλάχιστον το χρώμα να στεγνώσει καλά(gunze)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 22, 2014, 09:46:08 μμ »
Γιωργο Πανο ευχαριστω παιδες, να ειστε καλα!

Τωρα για το βερνικι της Modelmaster δεν εχω και την καλυτερη εντυπωση Πανο.... εκει που ειχα τελειωσει με τα βαψιματα ειπα να δοκιμασω το gloss της και οταν το περασα εβλεπα οτι κατι δεν πηγαινε καλα... Η γυαλαδα του ανεπαισθητη, το στρωσιμο του μετριο. Το ΣΟΚ ηρθε οταν το αφησα να στεγνωσει και το ειδα μετα απο μερικες ωρες. Ειχε κανει ραγισματα-κρακελαρισματα στο χρωμα πανω κατω σε αρκετα σημεια. Το εκανε αχρηστο το μοντελο.

Οσες φορες χρησιμοποιουσα το Gunze δεν ειχα ποτε προβλημα..... Τι ηθελα και δοκιμασα το  gloss Modelmaster δεν ξερω. Ισως να εκανα εγω κατι λαθος αλλα οτι κανω σε ολα τα βερνικια εκανα και σε αυτο, δεν εκανα κατι διαφορετικο. Παντως το Matt και Satine της που δοκιμασα τελευταια στο 72αρι BF-109 δεν ειχα κανενα θεμα.

Βερνικι Gunze ::arrowred::

Δεν φαινεται καλα η γυαλαδα εδω, αλλα απο τα gloss που εχω δοκιμασει μεχρι τωρα το καλυτερο ειναι το Gunze με διαφορα, χωρις να λεω οτι μπορει να μην υπαρχουν και καλυτερα ετσι.....

::salut::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 22, 2014, 11:05:58 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 22, 2014, 11:37:54 μμ »
Γιωργο ακριβως αυτο εκανε..... Μπορει να μην ειχαν στεγνωσει καλα τα χρωματα αλλα ειχα μερες που ειχα τελειωσει με τα βαψιματα οποτε ειχαν στεγνωσει. Δεν ξερω, πραγματικα.....  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 23, 2014, 08:41:17 μμ »
Και αλλο ενα περιστατικο με τον Πανο..ολα ειχαν μεσα Χ+ΜΜ ακρυλικο gloss..στανταρ ειναι το Χ και οχι το ΜΜ...πετο λεμε ::glossa::

Οσον αφορα το μοντελο σου Χρηστο, εγω θα "ετρεχα" τις καπνιες απο τους καλυκες και οχι τη μαυριλα-νομιζω δεν του παει αυτο.
Ουσιαστικα αυτο που του παει οσον αφορα την αποψη μου ειναι ελαφρες καπνιες στους καλυκες στις κατω επιφανιες και μαυριλες/τρεξιματα στις εξαγωγες των πυροβολων.
Και θα σου ελεγα φιλικα να μη χρησιμοποιεις blue tack γιατι το εχεις και δεν το χρειαζεσαι..τωρα αν δεις, σου εχει κανει γραμμη αναμεσα στο διαχωρισμο του καμουφλαζ.
τα τρεξιματα ειναι πολυ ωραια..τουλαχιστον μου αρεσουν..τωρα αν ειναι υπερβολικα που λενε οι αλλοι δεν ξερω.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 23, 2014, 10:46:54 μμ »
Γιαννη τα λαμβανω υποψιν φιλε, στο μονο που θα διαφωνησω ειναι το απολυτα κοφτο σβησιμο στα χωματα που πρεπει να εχουν τα RAF αεροπλανα.Οπως εμεις τωρα, ετσι και τοτε με τον ιδιο τροπο αλλα υπο αλλη κλιμακα μασκαραν τα α/φοι για να βαψουν. Αυτο σε εμας επιτυγχανεται ειτε με ταινια μασκαρισματος κομενη στο σχημα του καμουφλαζ, ειτε με blue tack. Επομενως αν εννοεις να γινει η παραλαγη με ελευθερο χερι θα ηταν λαθος.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 24, 2014, 01:50:32 πμ »
Ετσι οπως τα λες ειναι απλα πιστευω οτι και χωρις τακ το  ειχες το κοφτο σβησιμο, ισως να μην ειναι σαν του τακ αλλα ειναι πολυ καλο. Τεσπα λεπτομερειες ειναι αυτα, το μοντελο ειναι μια χαρα και μπραβο σου που δεν το παρατησες. Προσωπικα καθε νεο η μη υλικο το δοκιμαζω πρωτα στο ΤΕΣΤ μοντελακι και μετα το βαζω σε ενα κανονικο..οχι οτι ειναι 100% σιγουρο..απλα εχω μια εξτρα ευκαιρια...

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 24, 2014, 03:06:28 πμ »
Γιαννη νομιζω οτι μαχαιρι σβησιμο με αερογραφο δεν μπορεις να πετυχεις με οτι αερογραφο και με οποια γωνια, αποσταση, πιεση, αραιωση, χρωμα και διαλυτικο να δοκιμασεις. Το overspray εστω και αμελητεο θα σε ακολουθει..... Οποτε ειναι ο μονος τροπος το μασκαρισμα σε τετοιες περιπτωσεις.
Για τις καπνιες παντως που ειπες στο παραπανω ποστ κατω απο τις πτερυγες για την εξοδο των καλυκων δοκιμασα παντα με ξηρα παστελ, δοκιμαστικα να ακολουθησω ροη αερα, δεν μου αρεσε, δεν κολαγε τουλαχιστον οπως το εκανα στο μοντελο... Ετσι κατεληξα σε ελαφρυ? σκοσνισμα με παστελ στην εξοδο τους. Μου αρεσε ετσι περισσοτερο οπτικα. Και απο πολλες φωτογραφιες της εποχης που εχω δει, υπηρχε τετοιο ειδος καπνιων σε τετοια σημεια σε πολλα α/φη.

Οσο για τα τεστ που λες οτι πρεπει να κανουμε με νεα υλικα εχεις απολυτο δικιο, ειδικα με βερνικια κλπ και οτι εχει να κανει με φινιρισμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 28, 2014, 01:14:01 μμ »
Ετσι οπως τα λες ειναι απλα πιστευω οτι και χωρις τακ το  ειχες το κοφτο σβησιμο, ισως να μην ειναι σαν του τακ αλλα ειναι πολυ καλο. Τεσπα λεπτομερειες ειναι αυτα, το μοντελο ειναι μια χαρα και μπραβο σου που δεν το παρατησες. Προσωπικα καθε νεο η μη υλικο το δοκιμαζω πρωτα στο ΤΕΣΤ μοντελακι και μετα το βαζω σε ενα κανονικο..οχι οτι ειναι 100% σιγουρο..απλα εχω μια εξτρα ευκαιρια...

Θα έβγαινε και χωρίς το blue-tack το κοφτό σβήσιμο, όμως τα Spitfire βαφόντουσαν με ελαστικές μάσκες οπότε το σβήσιμο ήταν τελείως κοφτό. Στην 1/48 αυτό το αναπαριστά κάποιος μασκάρωντας είτε με χαρτοταινία, είτε με κομμένο χαρτί στο patern της παραλλαγής.

Tags: