Αποστολέας Θέμα: ΒΙΒΛΙΟ: Οι αετοί του Γ' Ράιχ, η ιστορία της Luftwaffe απο το 1933 έως το 1945  (Αναγνώστηκε 1356 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diogenis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Αγαπητοί φίλοι της Luftwaffe,
Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ότι έχω κάνει τόσο λάθος αγορά ! Επηρεασμένος απο προηγούμενες αξιόλογες εκδόσεις της ίδιας εταιρείας και όντας fan της Luftwaffe (και εννοώ τους μύθους - πιλότους, τά μαχητικά και τίποτα άλλο)  δεν δίστασα να αγοράσω το συγκεκριμένο βιβλίο του κ.Σιταρά. Η απογοήτευση μου ήταν ότι μετά τις πρώτες σελίδες συνειδητοποίησα ότι το μόνο που επιχειρούσε ο συγγραφέας ήταν να απομυθοποιήσει και να μειώσει την αξία τόσο των μέσων όσο και των ανθρώπων αυτής.

Θα πεί κανείς, γιατί όχι, αν είναι στοιχειωθετημένα όσα αναφέρει γιατί να μην τα γράψει?Φυσικά και να τα γράψει αλλά όχι κάτω απο αυτό τον 'πιασάρικο' τίτλο και αυτό το εξώφυλλο (δανεικό απο kit, τι άλλο..) Έξυπνη προσέγγιση, βάζουμε ένα bf 109 του Hartmann, ρίχνουμε και ένα δυνατό τίτλο, τι διάλο δεν θα βρεθούν αναγνώστες να το πάρουν?

Αν ήθελε ο εκδότης να είναι εντάξει με τους αναγνώστες του ας έβαζε τίτλο 'Η αποκαθίλωση του μύθου της Luftwaffe" , ή '' Luftwaffe λάθη και παραλείψεις'' (και ας παρουσίαζε ένα γερμανικό μαχητικό να καταρρίπτεται απο ένα ρωσικό και όχι το αντίθετο). Με λίγα λόγια, αυτό που πουλάει το βιβλίο είναι τελείως αντίθετο με το πνεύμα του.Με εξαίρεση ένα αξιοπρεπές φωτογραφικό υλικό (όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο), δεν έχω λόγο να ρίξω δεύτερη ματιά.ʼλλωστε ο ίδιο ο συγγραφέας στον πρόλογο του αναφέρει : ..'η -μερική έστω- απομυθοποίηση της Luftwaffe είναι ο βασικότερος στόχος του παρόντος βιβλίου' !!

Εάν είστε fan του είδους, βγάλτε τα συμπεράσματα σας και προσέξτε ..

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Αλήθεια,
ποιός είναι "ο μύθος της Luftwaffe" ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
  • Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις ;;
Σταυρο εσύ ρωτάς ? Δεν ξέρεις πως παντού υπάρχει ενας μύθος?   :D

Εσυ με την αποτυχημένη αγορά συνάδελφε άλλη φορά να διαβάζεις (ξεφυλίζεις) πριν πάρεις κάποια μονογραφία.
Τα βλέπεις Σταύρο?   Αυτά που λέγαμε για τα περιοδικά και την ποιότητα της ύλης.
Να μην μιλήσω τώρα για ονόματα και ημέτερους που πέρνουν εργολαβία άρθρα και μονογραφίες τα οποία ετοιμάζουν εν είδη σχολικής έκθεσης!!!!
Από όλεςτις μονογραφίες που έχουν βγεί , μόνο 4-5 αξίζουν.
Και εδώ όμως υπάρχει δικαιολογία, είναι λέει για παιδιά προσχολικής ηλικίας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:που πρέπει να πάρουν βασικές γνώσεις.
Τζίρος να γίνετε . !!!
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

Αποσυνδεδεμένος diogenis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Αγαπητοί,

α.όσον αφορά τον μύθο, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του για το άν υπάρχει ή όχι κάτι ξεχωριστό σε αυτή την αεροπορία και στις συνθήκες που λειτούργησε σε όλη την διάρκεια του πολέμου.Η άποψη μου είναι ότι μαχητές όπως οι Novotny,Barkhorn,Hartmann,Marseig,Rudel και πολλοί άλλοι , έχουν καταφέρει κατορθώματα πολύ ανώτερα απο όσα κατάφερε οποιοσδήποτε άλλος πιλότος εκείνη την σκοτεινή περίοδο.Αεροσκάφη όπως το Bf 109, fw 190,Me 262 έχουν γράψει σημαντικές σελίδες στην αεροπορική ιστορία.
Σύμφωνα πάντα με τα λόγια του συγγραφέα τα οποία και επικαλέστηκα, δικός του σκοπός είναι η απομυθοποίηση της Luftwaffe και όχι δικός μου η μυθοποίηση της

β.Τέτοιου είδους βιβλία, αν προσέξετε είναι πάντα κλειστά. Ακόμα και ανοικτό να ήταν δεν επρόκειτο να φάω 1 ώρα διαβάζοντας το για να βγάλω την γενική ιδέα.ʼλλωστε η πολύ επιτυχημένη μονογραφία του fw 190 μου έδωσε το εναυσμα αγοράς του.Και πιστέψτε με αυτή η μονογραφία ήταν πολύ ανώτερη απο πολλά ξένα αφιερώματα , και καθόλου ''παιδική'' και όχι για να γίνεται τζίρος

Αποσυνδεδεμένος ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
  • Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις ;;
Φίλε μου καλέ η luftwaffe δεν είναι μύθος {{{{ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΟΣ}}}}
Μόνο ένας κακόβουλος θα μπορούσε να πεί τέτοιες μαλ@#$%%.
Και οπως είπα και ξαναλέω στα 100 που έχουν βγει υπάρχουν και 5 καλά αλλά πρέςπει να είσαι αρκετά έμπειρος για να μπορείς να ξεχωρίσεις ποιοί έιναι οι καλοί αρθρογράφοι.
Δηλαδή συστηματικός αναγνώστης και να τους έχεις γνωρίσει μέσα απ' τις σελίδες του περιοδικού!

Το συγκεκριμένο ούτε που ξέρω ποιός το' γραψε η τι είναι .
ΙΣΡΑΗΛ = (Συνεπεια , Αξιοπιστία , Αποτελεσματικότης). Δεν έχετε παρά να μας μιμηθείτε !!!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Συγνώμη, αλλά επειδή το διάβασα και το σχολίασα το βιβλίο, θα βρεις το σχόλιό μου στο site, νομίζω ότι το είδες λίγο συναισθηματικά...
Μπορεί για τους περισσότερους αεροπλανάδες η Luftwaffe να είναι ένα όνειρο, δε σημαίνει όμως ότι έτσι είναι και στην πραγματικότητα. Εγώ όταν διάβασα τον τίτλο κατάλαβα αυτό που γράφει: Η ιστορία της Luft από τότε που δημιουργήθηκε, μέχρι τότε που παραδώθηκαν οι Γερμανοί... Δε λέει: "Η φανταστική Luftawaffe και ο δρόμος της προς τη Δόξα". Διαφωνώ και ριζικά για το ότι ροσπαθεί να αποκαθηλώσει και τους ʼσσους της, πράγμα που δε μπορεί να συμβεί όταν σε μία και μόνο σελίδα, 101, τους κάνει Θεούς, με αυτά που λέει... Η πραγματική ιστορία δεν έχει πάντα happy ending για όλους και εδώ είναι η σειρά της Luft για να το εμπεδώσουμε.

Σημειωτέον, δε μπορώ να κρίνω την ιστορική ακρίβεια των όσων γράφει μέσα ό συγγραφέας, γιατί δεν είμαι γνώστης. Λέω απλά το ότι εσύ έλαβες τον τίτλο λίγο λάθος, με αποτέλεσμα, αλλά να περιμένεις να διαβάσεις και άλλα να βρείς πραγματικά στις σελίδες... Αλλά αυτό δεν είναι λάθος του βιβλίου...

Tags: