Αποστολέας Θέμα: Pz IVb Bruckenleger 1/35 (Trumpeter 00390)  (Αναγνώστηκε 6262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
Pz IVb Bruckenleger 1/35 (Trumpeter 00390)
« στις: Μαρτίου 04, 2014, 02:40:23 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Με το ΦΑΜΟ και το πυροβόλο 17 εκ σιγά σιγά να τελειώνουν αρχίζω να φτιάχνω το γεφυροφόρο Pz IVb Bruckenleger! Ένα υπέροχο κιτ που από την πρώτη στιγμή που ανοίγεις το κουτί (αρκετά μεγάλο) σε καθηλώνει με το πλήθος των κομματιών και τη λεπτομέρεια που έχει. Δίνει πάρα πολλά κομμάτια ΡΕ και ερπύστρια κομμάτι - κομμάτι! Ελπίζω να πάω για υπερπαραγωγή! Λευτέρη ευχαριστώ για τη συμβουλή και τις φωτογραφίες!

Για την κατασκευή θα χρησιμοποιθούν τα κάτωθι:
- Pz IVb Bruckenleger (Trumpeter - 00390)
- Μεταλλική κάννη πολυβόλου σκάφους MG - 34 από την RB Models

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
Απ: Pz IVb Bruckenleger 1/35 (Trumpeter 00390)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 16, 2014, 11:50:57 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Επιτέλους άρχισε η κατασκευή του γεφυροφόρου! Έχω συναρμολογήσει τους εδαφικούς τροχούς και το σύστημα ανάρτησης είναι λειτουργικό! Η εφαρμογή είναι πάρα πολύ καλή και οι τροχοί χρειάστηκαν καθάρισμα. Διορθώθηκε και μια ανακρίβεια, η οποία αφορά στην τοποθέτηση μπουλονιών στη βάση του κινητήριου τροχού. Οι οδηγίες λένε να τοποθετηθούν 10 μπουλόνια  (κομμάτι Β38 πάνω στο Β4 και Β6), αλλά το σωστό είναι έξι (το Pz IV Ausf D είχε 6).

Φωτογραφίες από την πρόοδο. Οι εδαφικοί έχουν τοποθετηθεί για τις ανάγκες της φωτογράφησης.

Έχω συναρμολογήσει και το διαμέρισμα του οδηγού, το οποίο δίνει το κιβώτιο ταχυτήτων με τις ακραίες μεταδόσεις, χειριστήρια (ποδόπληκτρα, μοχός ταχυτήτων, πηδάλια διεύθυνσης, καθίσματα πίνακα οργάνων και ασύρματο).

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται το ΡΕ πάνω στον ρυθμιστικό τροχό! Αυτά προς το παρόν! Συνεχίζεται!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:02:07 πμ »
Κρίμα που η Trumpeter δεν έχει βγάλει και ένα πλήρες IV, με αυτή τη λεπτομέρεια που δίνει στο bruckenlege θα ήταν χαλαρά best seller!

Καλή αρχή και αναμένουμε την συνέχεια!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:04:18 μμ »
Κρίμα που η Trumpeter δεν έχει βγάλει και ένα πλήρες IV, με αυτή τη λεπτομέρεια που δίνει στο bruckenlege θα ήταν χαλαρά best seller!

Μπά,μην το λές Χρήστο γιατί κι αυτά που έχει βγάλει,έχουν θέμα με τις διαστάσεις τους.  :evil:

Φίλε DonKosmas ωραιότατη η δουλειά σου ως εδώ και πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή θέματος.Καλή συνέχεια  :wink: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 17, 2014, 01:46:38 μμ »

Καλή αρχή και αναμένουμε την συνέχεια!  ::salut::

Ευχαριστώ Χρήστο! Το Ostwind που έχω κατασκευάσει δίνει πλήρες εσωτερικό (εκτός από τα προαναφερόμενα δίνει άξονα μετάδοσης κίνησης, κινητήρα, ψυγείο, συσσωρευτές κτλ).

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 17, 2014, 01:52:48 μμ »
Μπά,μην το λές Χρήστο γιατί κι αυτά που έχει βγάλει,έχουν θέμα με τις διαστάσεις τους.  :evil:

Φίλε DonKosmas ωραιότατη η δουλειά σου ως εδώ και πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή θέματος.Καλή συνέχεια  :wink: ::salut::

Φίλε Ερνέστο σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Συνεχίζω την καλή δουλειά!! Από τις πληροφορίες που έχω διαβάσει φαίνεται ότι μερικά γεφυροφόρα δεν μετετράπησαν σε κανονικά άρματα και υπηρέτησαν μέχρι τη λήξη του πολέμου. Αν ισχύει αυτό τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έφερε την τρίχρωμη παραλλαγή. Αν κάποιος έχει περισσότερα στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος!!!!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 17, 2014, 04:32:49 μμ »
Οντως απιθανο κιτ...παρα τις οποιες ανακριβιες και αστοχιες,παραμενει ενα απο τα πιο εντυπωσιακα 4αρια....και ολως περιεργως αρκετα παραμελημενο μοντελιστικα!Απ'οσο το ειχα ψαξει (οσο ειχα το κιτ :mrgreen:),ολες οι πληροφοριες/φωτογραφιες εδειχναν μονοχρωμο παντσερογκρι.
Καλη δουλιτσα μεχρι τωρα :wink: και καλη συνεχεια κι απο εμενα! ::salut::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 17, 2014, 04:54:44 μμ »
Από βελτιωτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει τίποτα στη αγορά;
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 17, 2014, 05:07:20 μμ »
Δεν θυμαμαι να εχει παρει κατι το ματι μου,αλλα νομιζω οτι δεν χρειαζεται!Αν θυμαμαι καλα ακομη και τα "φτερα" τα εδινε σε photo etched κομματια.Οπως ειναι ΟΟΤΒ,νομιζω οτι βγαινει ενα αξιοπρεπεστατο και αξιολογο κιτ!...εκτος αν θελεις να το διορθωσεις,οπου εκει σε περιμενει πολυς -ανουσιος-πονος!! :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 17, 2014, 06:00:51 μμ »
.εκτος αν θελεις να το διορθωσεις,οπου εκει σε περιμενει πολυς -ανουσιος-πονος!! :mrgreen:

Αφού είμαστε μαζόχες!!!!
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 17, 2014, 06:11:55 μμ »
Οντως απιθανο κιτ...παρα τις οποιες ανακριβιες και αστοχιες,παραμενει ενα απο τα πιο εντυπωσιακα 4αρια....και ολως περιεργως αρκετα παραμελημενο μοντελιστικα!Απ'οσο το ειχα ψαξει (οσο ειχα το κιτ :mrgreen:),ολες οι πληροφοριες/φωτογραφιες εδειχναν μονοχρωμο παντσερογκρι.
Καλη δουλιτσα μεχρι τωρα :wink: και καλη συνεχεια κι απο εμενα! ::salut::

Φίλε μου μέχρι στιγμής οι μόνες φωτογραφίες που έχω βρει είναι του 35 και του 34 και το δείχνουν μονόχρωμο γκρι. Αλλά στα διάφορα σάιτ λέει μεν ότι τα περισσσότερα τα μετέτρεψαν σε κανονικά άρματα μάχης , αλλά μερικά τα κράτησαν σε υπηρεσία. Το ψάχνω. το κιτ είναι εντυπωσιακό. 748 κομμάτια, με πάρα πολλά ΡΕ, φτερά, 100 μπουλόνια, αλεξιβόρβορα, συνολικά 5 καρτέλες ΡΕ), ερπύστρια κομμάτι-κομμάτι και ερπύστριες από βινύλιο...

Από βελτιωτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει τίποτα στη αγορά;

Φίλε μου από βελτιωτικά το μόνο που βλέπω εγώ ότι χρειάζεται είναι ένα μεταλλικό πολυβόλο για το σκάφος. Όλα τα άλλα τα παρέχει το κιτ!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 20, 2014, 08:48:52 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Βρήκα σε ένα ισπανικό ιστότοπο μια σπάνια φωτογραφία ενός ΡΖ ΙVc με μετατροπή πεδίου μάχης σε κυνηγό αρμάτων με το πυρ/λο ΡΑΚ 38 των 50 χιλ. Το παραπάνω γεφυροφόρο ήταν σχεδίασης της MAGIRUS και ο μηχανισμός της γέφυρας ήταν διαφορετικός από το κιτ της ΤΡΟΥΜΠΕΤΕΡ.

http://guerra-abierta.blogspot.com.es/search?updated-max=2011-12-12T09:34:00%2B01:00&max-results=20&start=8&by-date=false

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 24, 2014, 09:59:53 μμ »
Kαλησπέρα σε όλους! Κατασκευής συνέχεια για το γεφυροφόρο! Έχει συναρμολογηθεί το άνω μέρος του σκάφους. Η εφαρμογή άψογη και χωρίς φλας.

Συναρμολογήθκε και η γέφυρα, η οποία αποτελείται από 3 τμήματα.  Θα χρειαστεί αρκετό mr surfacer 500 για να καλυφθούν τα κενά στις ενώσεις και τα πιν μαρκς. Υπάρχει και αρκετό φλας για καθάρισμα. Η ανάγλυφη λεπτομέρεια του ξύλου στο κατάστρωμα της γέφυρας είναι πάρα πολύ καλή!

Παρακάτω μία φωτογραφία της γέφυρας με το υπό κατασκευή Mercedes L4500A (ZVEZDA) για να καταλάβετε το μέγεθος.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 24, 2014, 10:30:40 μμ »
Τα σεβη μου Δον.
Περιποιησου αυτο το φλασακι.

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 24, 2014, 11:15:25 μμ »
Τα σεβη μου Δον.
Περιποιησου αυτο το φλασακι.

Τα σέβη μου Ηρακλή! Ήδη εργάζομαι!!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 28, 2014, 09:33:15 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Κατασκευής συνέχεια για το γεφυροφόρο! Έχει συναρμολογηθεί όλος ο μηχανισμός της γέφυρας και έχει περαστεί με Mr Surfacer 500, το οποίο μόλις στεγνώσει θα τριφτεί για να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η γέφυρα και ο μηχανισμός της θέλουν αρκετό καθάρισμα και αρκετό υγρό στόκο. Στην παρακάτω φωτογραφία η βάση της γέφυρας.

Παρακάτω η γέφυρα μαζί με τη βάση της

Στην παρακάτω φωτογραφία οι μηχανισμοί των σκοινιών της γέφυρας

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 14, 2014, 01:56:24 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Ασχολήθηκα λίγο με το γεφυροφόρο γιατί μου παραπονιόταν εδώ και ημέρες! Το κιτ δίνει ΡΕ σε 5 πλαίσια, βίδες , ελατήρια, τάκους ελατηρίων και σκοινί. Μία από τις επιλογές που έχουμε είναι αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τους πλαστικούς πλαινούς προφυλακτήρες ή αυτούς από ΡΕ. Εγώ επέλεξα να κατασκευάσω αυτούς από ΡΕ και παραθέτω φωτογραφία!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 14, 2014, 05:49:13 μμ »
Ενταξει Κοσμα...τωρα ξερω οτι επρεπε να αγορασω το βελτιωτικο της τρουμπετας με τα PE για το dicker max....
Τα σεβη μου φυσικα και παραδοσιακα !
Και να μη το ξεχασω,ηθελα να στο πω καιρο,οταν προσπαθησα να κλεισω το πανω μερος του πηγματος στο δικο μου εβρισκε πανω στον ασυρματο και δεν εκλεινε,με αποτελεσμα να χρειαστει "δημιουργικη" παρεμβαση  :mrgreen:...εχε το κατα νου.

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 14, 2014, 11:53:19 μμ »
Ενταξει Κοσμα...τωρα ξερω οτι επρεπε να αγορασω το βελτιωτικο της τρουμπετας με τα PE για το dicker max....
Τα σεβη μου φυσικα και παραδοσιακα !
Και να μη το ξεχασω,ηθελα να στο πω καιρο,οταν προσπαθησα να κλεισω το πανω μερος του πηγματος στο δικο μου εβρισκε πανω στον ασυρματο και δεν εκλεινε,με αποτελεσμα να χρειαστει "δημιουργικη" παρεμβαση  :mrgreen:...εχε το κατα νου.

Καλησπέρα Αντώνη!Όντως είναι φοβερά! Δεν πειράζει φίλε, στο επόμενο Ντίκερ Μαξ! Ευχαριστώ για την επισήμανση! Συνεχίζω ακάθεκτος με τις κατασκευές και πάντα κατά τη διάρκεια της νυκτός όταν κοιμάται το μωρό!

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 15, 2014, 12:00:03 πμ »
Θα μεγαλώσει και θα σε τρελλάνει. Πριν από λίγα χρόνια η δικιά μου, με τους πρώτους μισθούς της, μου πήρε την ατμομηχανή BR52 ! Ψιλοβούρκωσα.
΄Εχεις κανένα νέο για την διετία που έλεγες ;

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 15, 2014, 12:21:16 πμ »
Θα μεγαλώσει και θα σε τρελλάνει. Πριν από λίγα χρόνια η δικιά μου, με τους πρώτους μισθούς της, μου πήρε την ατμομηχανή BR52 ! Ψιλοβούρκωσα.
΄Εχεις κανένα νέο για την διετία που έλεγες ;

Καλησπέρα Λευτέρη! Ήδη μας έχει τρελάνει! Περιμένω για τη διετία που σου έλεγα την έγκριση..εντός 10 - 20 ημερών θα την έχω!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 25, 2014, 01:02:45 μμ »
Καλημέρα σε όλους! Οι εργασίες βαφής άρχισαν και στο γεφυροφόρο σιγά σιγά. Ασταρώθηκε η γέφυρα και το εσωτερικό του οχήματος.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 25, 2014, 04:32:53 μμ »
΄Εχεις ανοίξει πολλά μέτωπα και αν συνυπολογισθεί το καλοκαίρι και η κόρη ( πολλά φιλάκια !) ο αγώνας αρχίζει και γίνεται άνισος. Θα προτείνω να επωφεληθείς των κινήσεων σε εσωτερικές γραμμές, να δημιουργήσεις τοπική υπεροχή δυνάμεων στον πλέον αδύναμο των επιτιθεμένων και να τον "τελειώσεις" ( κυριολεκτικά) οριστικά. Μετά μεταφέρεις τις δυνάμεις σου σε άλλο απειλούμενο σημείο. Μην ξεχάσεις τις εφεδρείες σου και να σιγουρέψεις τις οδούς ανεφοδιασμού.

Απ' ό,τι καταλαβαίνεις κάνει ζέστη και δεν μπορώ να μπω στο εργαστήριο. Αν ανοίξω την πόρτα κάνει ρεύμα με το παράθυρο και τα παίρνει όλα, αν κλείσω την πόρτα σκάω απ' τη ζέστη.
Πού θα πάει ; Δεν θα φθινοπωριάσει ;

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 25, 2014, 06:53:14 μμ »
΄Εχεις ανοίξει πολλά μέτωπα και αν συνυπολογισθεί το καλοκαίρι και η κόρη ( πολλά φιλάκια !) ο αγώνας αρχίζει και γίνεται άνισος. Θα προτείνω να επωφεληθείς των κινήσεων σε εσωτερικές γραμμές, να δημιουργήσεις τοπική υπεροχή δυνάμεων στον πλέον αδύναμο των επιτιθεμένων και να τον "τελειώσεις" ( κυριολεκτικά) οριστικά. Μετά μεταφέρεις τις δυνάμεις σου σε άλλο απειλούμενο σημείο. Μην ξεχάσεις τις εφεδρείες σου και να σιγουρέψεις τις οδούς ανεφοδιασμού.

Απ' ό,τι καταλαβαίνεις κάνει ζέστη και δεν μπορώ να μπω στο εργαστήριο. Αν ανοίξω την πόρτα κάνει ρεύμα με το παράθυρο και τα παίρνει όλα, αν κλείσω την πόρτα σκάω απ' τη ζέστη.
Πού θα πάει ; Δεν θα φθινοπωριάσει ;

Χεχε! Έχεις δίκιο! Αλλά συνδυάζω το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Αφού χρησιμοποιείται ο αερογράφος, χρησιμοποιείται για όλα τα ανοικτά μέτωπα!!!

• Scale 1/48
  • *
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 12, 2014, 02:36:42 πμ »
Καλησπέρα σε όλους! Μετά από ολιγοήμερες διακοπές επιστροφή στις κατασκευές! Έχει τοποθετηθεί το πήγμα και ο μηχανισμός της γέφυρας και άρχισαν τα στοκαρίσματα! Ακολουθούν φωτογραφίες!

Tags: bruckenleger