Αποστολέας Θέμα: Ρωσικά οχήματα in action  (Αναγνώστηκε 8994 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Ρωσικά οχήματα in action
« στις: Μαρτίου 02, 2014, 08:18:01 μμ »
Οι εικόνες από την Κριμαία, με τα «αγνώστου ταυτότητας» στρατιωτικά οχήματα που περιδιαβαίνουν, δίνουν μια καλή εικόνα σύγχρονων ρωσικών οχημάτων, με το σύγχρονο Ρωσικό πράσινο πανταχού παρών, φθορές και λάσπες...
Pictures for discussion purposes only!

Pictures for discussion purposes only!

::arrowred:: ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ THREAD ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ REFFERENCE!! ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡ'ΑΥΤΑ!!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Ρωσικά οχήματα in action
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2014, 08:21:20 μμ »
Γνωρίζει κανείς αν αληθεύει η οδηγία προς όλες τις μονάδες να βάφουν μόνο πράσινα τα οχήματά τους και το καμουφλάζ να περνιέται μόνο σε περίπτωση επιχειρήσεων και ανάλογα την τοποθεσία;

Υπάρχει κι αυτή η φωτογραφία, που μάλλον όμως είναι μούφα:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 02, 2014, 10:01:09 μμ »
Δεν προκειται για οδηγια.Μια διαταγη του Ρωσσικου Στρατου που δοθηκε πριν απο τρεις-τεσσερεις μηνες καθοριζε οτι η επισημη παραλλαγη των οχηματων θα ειναι  το πρασινο και καθε αλλη καταργειται.
Αναμενο τον πρωτο καιρο να παιζουν ολα και παραλλαγμενα και οχι
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 04, 2014, 07:08:17 μμ »
Δεν προκειται για οδηγια.Μια διαταγη του Ρωσσικου Στρατου που δοθηκε πριν απο τρεις-τεσσερεις μηνες καθοριζε οτι η επισημη παραλλαγη των οχηματων θα ειναι  το πρασινο και καθε αλλη καταργειται.
Ισχύει...
Να και κάποιες από τροχοφόρα κυρίως...

Ίσως φταίει η συννεφιά, η ώρα λήψης των φωτογραφιών, αλλά μου φαίνεται πολύ σκούρο το πράσινο? (Νομίζω ότι είναι σκουρότερο και από το σύγχρονο πράσινο της ΑΚΑΝ)  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 04, 2014, 07:33:32 μμ »
Όντως, μάλλον λόγω συννεφιάς δείχνει τόσο σκούρο το πράσινο :roll:

Παρεπιμπτόντως, τα θεριά στην πρώτη φωτό, τί τύπος είναι ρε φιλαράκι :?:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 04, 2014, 07:40:00 μμ »
Όντως, μάλλον λόγω συννεφιάς δείχνει τόσο σκούρο το πράσινο :roll:

Παρεπιμπτόντως, τα θεριά στην πρώτη φωτό, τί τύπος είναι ρε φιλαράκι :?:

ΜΦΧ

ΚΑΜΑΖ είναι Μάνο.Και μάλιστα ο τύπος πρέπει να είναι ο 43118.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kamaz

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 04, 2014, 07:43:27 μμ »
Thanx Μήτσο :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 05, 2014, 08:21:02 πμ »
Τώρα νομίζω πως περιττεύει να σας πω πως όλα μου φαίνονται λάθος.

Click to see the original size.

Η παραπάνω φωτογραφία αφιερωμένη στους λάτρεις των "πρέπει" στα μοντέλα αρμάτων καθώς και τα 4 BTR (80 είναι; είμαι και άσχετος..) μάλλον ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο αν κρίνω από το χρώμα της λάσπης στους τροχούς μόνο που το δεύτερο είναι εντελώς λάθος, έτσι; Ή έχει τον πιο μάγκα οδηγό γιατί λερώθηκε σημαντικά λιγότερο από τα άλλα δύο. Μπορώ να φανταστώ αν έφιαχνα (επιστημονική φαντασία) ένα τέτοιο διόραμα τι θα άκουγα...

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι επίσης και τα ρωσσικά χρώματα στον σωλήνα εισαγωγής αέρα για τον κινητήρα. Στη φωτογραφία 2 BTR φέρουν τα χρώματα και 2 όχι. Τέλος το προπορευόμενο όχημα δεν ξέρω από που πέρασε αλλά φαίνεται να έχει λάσπη ΚΑΙ στα καλύμματα του κινητήρα!

Πάντως, το τι δείχνουν τα κανάλια σαν "ανταποκρίσεις" από την Κριμαία είναι να τραβάει κανείς ότι έχει για τράβηγμα. Με πένσα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 05, 2014, 08:46:30 πμ »

Παντως και οι συμμαχοι στα θεατρα ερημου που επιχειρουν με μονοχρωμες παιζουν πια.Οικονομια χρονου-χρηματος η τελικα η παραλλαγη δεν βοηθα και τοσο?

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 05, 2014, 08:56:37 πμ »
Τώρα νομίζω πως περιττεύει να σας πω πως όλα μου φαίνονται λάθος.

Η παραπάνω φωτογραφία αφιερωμένη στους λάτρεις των "πρέπει" στα μοντέλα αρμάτων καθώς και τα 4 BTR (80 είναι; είμαι και άσχετος..) μάλλον ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο αν κρίνω από το χρώμα της λάσπης στους τροχούς μόνο που το δεύτερο είναι εντελώς λάθος, έτσι; Ή έχει τον πιο μάγκα οδηγό γιατί λερώθηκε σημαντικά λιγότερο από τα άλλα δύο. Μπορώ να φανταστώ αν έφιαχνα (επιστημονική φαντασία) ένα τέτοιο διόραμα τι θα άκουγα...

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι επίσης και τα ρωσσικά χρώματα στον σωλήνα εισαγωγής αέρα για τον κινητήρα. Στη φωτογραφία 2 BTR φέρουν τα χρώματα και 2 όχι. Τέλος το προπορευόμενο όχημα δεν ξέρω από που πέρασε αλλά φαίνεται να έχει λάσπη ΚΑΙ στα καλύμματα του κινητήρα!

Πάντως, το τι δείχνουν τα κανάλια σαν "ανταποκρίσεις" από την Κριμαία είναι να τραβάει κανείς ότι έχει για τράβηγμα. Με πένσα...

Γιώργο το πόσο συμφωνώ μαζί σου το καταλαβαίνεις και από τι μέχρι τώρα "στάση" μου στον μοντελισμό...
Αμ! το άλλο; για δείτε την ξεραμένη λάσπη, εκτός από ελάχιστα σημεία, στα υπόλοιπα είναι πλακάτη...δεν χρησιμοποίησαν 2-3 τόνους pigments...οπότε είναι λάθος!!!  :mrgreen: ::glossa::
Σας καλημερίζω και  ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 05, 2014, 09:56:47 πμ »
το έχω πεί πολλές φορές και θα το πω ακόμα μια. Για όλα φταίνε οι επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να σπρώξουν τα προϊόντα τους.
Το άλλο που παρατήρησα εγώ είναι ότι δεν υπάρχουν ξεφλουδίσματα ούτε για πλάκα. Βέβαια, θα μπορεί να πεί κάποιος ότι τα οχήματα αυτά τώρα βγαίνουν από τα στρατόπεδα τους και δεν έχουν λειτουργήσει κάτω από συνθήκες εκστρατείας/μάχης.
Κλείνοντας, οι διαφορές στα χρώματα είναι έντονες και θεωρητικά είναι όλα βαμμένα με το ίδιο χρώμα...

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 05, 2014, 02:30:21 μμ »
http://ufu.co.il/files/wqr20t76rzhe73f99ncf.jpg   εμενα παντως μου κανει για πιο σκουρο αυτο το πρασινο απο το συνηθες πρασινο για softskins οπως της ακαν
https://pbs.twimg.com/media/BhoZGBwIAAAeYds.jpg:large
http://i.imgur.com/zQkaVyw.jpg  το εμβλημα των ρωσικων Naval Infantry και μη ξεχασετε το σωσιβιο στον πυργο  :mrgreen:
http://i.imgur.com/zhNN6Va.jpg αν και η συντριπτικη πλειοψηφια φερει την digital flora version, υπαρχουν ακομα ορισμενες παραλλαγες πολυ μουρλια οπως αυτη
http://www.imgmlp.com/images/2014/03/01/15559115-e81b-439b-90da-d87e319df197.jpg
http://i.imgur.com/7MIzI3H.jpg και αυτη μουρλια ειναι..
ολες ειναι αναρτημενες στο militaryphotos.net ,οσοι ενδιαφερονται κυριως για τον οπλισμο,στολες,εξαρτησεις ,εχει πολυ πραμα ηδη

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 05, 2014, 02:32:52 μμ »
Ήθελα να ήξερα αυτά τα ρημάδια τα ΒΜΡ-3 γιατί τα κρύβουνε και κατεβάζουν μια ζωή τα ΒΜΡ-2 :?:
 :mrgreen:

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 05, 2014, 03:41:27 μμ »
Ήθελα να ήξερα αυτά τα ρημάδια τα ΒΜΡ-3 γιατί τα κρύβουνε και κατεβάζουν μια ζωή τα ΒΜΡ-2 :?:

Σχεδον σε κανενα πολεμικο σκηνικο το οποιο οι ρωσοι θεωρουν πως το "εχουν" ευκολο,δεν παρατασουν up to date στρατιωτικο υλικο τους.
Ειναι παγια πολιτικη τους να περιβαλει μια σκια τις επιδοσεις των συστηματων τους.

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 05, 2014, 03:44:39 μμ »
Σχεδον σε κανενα πολεμικο σκηνικο το οποιο οι ρωσοι θεωρουν πως το "εχουν" ευκολο,δεν παρατασουν up to date στρατιωτικο υλικο τους.
Ειναι παγια πολιτικη τους να περιβαλει μια σκια τις επιδοσεις των συστηματων τους.
Ακριβώς...
Για αυτό δεν πρόκειται να δούμε (αν θα δούμε) τίποτα άλλο, πέραν κάποιων Τ-62, άντε και Τ-72.
Βέβαια εκεί δεν είναι Γεωργία... Ενδέχεται να δούμε καμιά αντιπαράθεση Τ-80...

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 05, 2014, 03:48:38 μμ »

Να πω την γνώμη μου χωρίς να ισχυριστώ ότι είναι και σωστό.
Μπορεί να μην χρειάζονται μεγάλη ισχύ πυρός στα συγκεκριμένα θέατρα επιχειρήσεων. Επίσης το πυροβόλο 30 mm του ΒΜP-2 έχει γωνία ανύψωσης 75o σε αντίθεση με το πυροβόλο του BMP-3 που έχει ανύψωση 60ο. Αυτό το κάνει ιδανικό για μάχες εντός πόλεων για να μπορεί να χτυπά στόχους στα υψηλά κτίρια.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 05, 2014, 04:14:28 μμ »
Να πω την γνώμη μου χωρίς να ισχυριστώ ότι είναι και σωστό.
Μπορεί να μην χρειάζονται μεγάλη ισχύ πυρός στα συγκεκριμένα θέατρα επιχειρήσεων. Επίσης το πυροβόλο 30 mm του ΒΜP-2 έχει γωνία ανύψωσης 75o σε αντίθεση με το πυροβόλο του BMP-3 που έχει ανύψωση 60ο. Αυτό το κάνει ιδανικό για μάχες εντός πόλεων για να μπορεί να χτυπά στόχους στα υψηλά κτίρια.
πολυ σωστο σαν σκεψη.αν και  περιμενα τουλαχιστον οτι αυτα θα που εστελναν να ειχαν  πανω τους slat armor για προστασια απο rpg σε περιβαλλον πολης. απο το 2002 νομιζω ειχαν αρχισει να βαζουν πανω σε bmp2 και σε btr.αν και στη Γεωργια κ παλι δεν θυμαμαι να ειχα δει

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 05, 2014, 08:11:31 μμ »
Πάντως αυτό το καμπινεδί πράσινο στα BTR-80 είναι σκέτη πρόκληση
Κι έχω φτιάξει μόνο 72άρι :twisted:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 07, 2014, 11:55:04 πμ »
Πάντως ενώ είναι φωτογραφημένα πέντε με έξι και δεν έχουν δει ακόμα δράση, chipping και σκουριές κάποια έχουν.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 07, 2014, 01:30:38 μμ »
εμένα μου φαίνεται πιο πολύ για λάσπη από τις μπότες, παρά για σκουριά

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 07, 2014, 05:24:08 μμ »
Προσωπική μου άποψη είναι ότι στην τελευταία φωτογραφία, το χρώμα στη βάση του περισκοπίου, σε σχέσει με το πίσω όχημα, έχει σκάσει ( κάτι αντίστοιχο πρέπει να υπάρχει και στην πρώτη φωτογραφία στο ίδιο σημείο αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση) και μου φαίνεται σε κάποια σημεία (και στο περισκόπιο) να υπάρχει σκουριά.

Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 07, 2014, 07:04:50 μμ »
Πάντως αυτό το καμπινεδί πράσινο στα BTR-80 είναι σκέτη πρόκληση ...

Αχχχχχχ κύριε Μάνο μου και να ξέρατε πόσο μ'έχει κολάσει κι εμένα αυτό το πρασινάκι απ'την πρώτη στιγμή που το'δα!! :twisted:
Αλήθεια τι χρώμα είναι αυτό; Είναι το κανονικό του, ή κάποια απόχρωση που'χει προκύψει μετά από ξεθώριασμα/κόψιμο ;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 07, 2014, 07:15:01 μμ »
Αχχχχχχ κύριε Μάνο μου και να ξέρατε πόσο μ'έχει κολάσει κι εμένα αυτό το πρασινάκι απ'την πρώτη στιγμή που το'δα!! :twisted:
Αλήθεια τι χρώμα είναι αυτό; Είναι το κανονικό του, ή κάποια απόχρωση που'χει προκύψει μετά από ξεθώριασμα/κόψιμο ;
Πέρα από το οτι είναι λάθος, να σας πω εγώ τι είναι. Φανταστείτε να έχετε να αγοράσετε χρώμα για να βάψετε μερικές δεκάδες χιλιάδες οχήματα η παραγωγή των οποίων απλώνει σε μερικές δεκαετίες και περιλαμβάνει μερικές δεκάδες προμηθευτές. Λέτε να είναι ΟΛΑ ίδια τα πράσινα; Ακόμα θυμάμαι στο στρατό τα οχήματα της μονάδας μου να έχουν όλα τα πράσινα του κόσμου πάνω τους και ο ελληνικός στρατός έχει ίσως και λιγότερο από το 2% των οχημάτων του ρωσσικού.

Τέλος να πω πως παλαιότερα, ειδικά με τα ασπρόμαυρα φιλμ ή ακόμα και τα πρώιμα έγχρωμα, τέτοιες διαφορές δεν ήταν εύκολα αποτυπώσιμες στη φωτογραφία. Σήμερα μία φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα CMOS και ευαισθησία στις αποχρώσεις χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από τα έγχρωμα φιλμ της δεκαετίας του 1990 κοστίζει άντε 100EUR. Και εμείς σα μοντελιστές πάμε να παλαβώσουμε... πάντα έτσι ήταν κύριοι, ελάχιστοι είναι τόσο ελιτιστές να περνάνε τα χρώματά τους από φασματογράφο για να ελέγχουν την απόχρωαη (πχ Ferrari και CocaCola το κάνουν...), οι υπόλοιποι βολεύονται με κάποιο "πράσινο". Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες θαμμένες σε κάποιες διαταγές επιτελείων.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 07, 2014, 07:52:03 μμ »
Ναι αλλά το πρασινάκι των BTR δεν μου είπες ποιο είναι. Κωδικό έχεις;  ::glossa::

Tags: