Τι εννοείς ότι τα γράφει αλλιώς? Από όσο μπόρεσα να διαβάσω (βάλτο σε μεγαλύτερη ανάλυση ρε ανεπρόκοπε!!!!

)από το scan της σελίδας του ΜΜ (μάλλον), δεν αναφέρει κάτι για τα χρώματα, αλλά λέει ότι τα χρώματα της Caunter είναι τα πιο παρεξηγημένα (ορθότατο) και αναιρεί την μέχρι τότε καθιερωμένη αντίληψη ότι το "γαλάζιο" ήταν "a bright blue shade". Σε κάθε περίπτωση, το ..."γαλάζιο" (αγγλιστί silver grey)....δεν ήταν γαλάζιο!!!! Όπως έγραψα και πριν ήταν ένα πάρα πολύ ανοιχτό πράσινο. Παρόμοια χρώματα είναι το Duck Egg Blue της RAF και το Β55 του RN. Η ονομασία Β55 μάλιστα, σημαίνει μπλε (
Blue), που αντανακλά 55% του φωτός (εγγλέζικες παλαβομάρες μεν, αλλά έτσι τα ονόμαζαν δε). Στο μοντέλο έχει βαφτεί με το Sky της Tamiya με το οποίο έχω βάψει και αυτό εδώ:

Παρόμοια απόχρωση έχει και το Silver Grey της White Ensign, αλλά ως συνήθως, δεν μου αρέσει να βάφω με enamels (εξού και η πατάτα με τους κωδικούς της Humbrol

- δεν τα ξέρω μάννα μ'

).
Με βάση τη φωτογραφία του φορτηγού (η οποία - αφού το λες - το δέχομαι ότι είναι αυθεντική), το συγκεκριμένο χρώμα, τουλάχιστον κάτω από ορισμένες συνθήκες έδειχνε γαλάζιο. Όσο με αφορά, είμαι ικανοποιημένος από αυτή την απόχρωση και σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι ξεφεύγει ιδιαίτερα
Το γκρι (IJN Kure Arsenal Tamiya), το χρησιμοποίησα επίτηδες, καθώς το ίδιο είχε χρησιμοποιήσει και ο Ζάλογκα. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Το standard τρίτο χρώμα της Caunter, αναφέρεται ότι ήταν το Slate (ένα αρκετά φωτεινό κυπαρισσί), ωστόσο, έχω δει προφίλ, όπου χρησιμοποιείται γκρί αλλά και καφεκόκκινο (το τελευταίο κυρίως σε Α9 και Α10). Φυσικά, ούτε αυτό σημαίνει ότι είναι σωστό, είτε ότι υπήρξαν τέτοια χρώματα (γενικώς τα προφίλ ώρες - ώρες είναι για τα μπάζα)

.
Γενικώς η Caunter, έχει προκαλέσει περισσότερες συζητήσεις και από το ...Μεσανατολικό και αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχουν ελάχιστες έγχρωμες φωτογραφίες (πιθανότατα να υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο - εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχω δει άλλη).
ΔΚ
ΥΓ: Και 'γω γουστάρω με τρέλλα