Αποστολέας Θέμα: Crusader Mk I (Hasegawa, Armorfast, scratch), 1/72  (Αναγνώστηκε 10606 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Crusader Mk I (Hasegawa, Armorfast, scratch), 1/72
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 29, 2014, 04:53:44 μμ »
Στα δικά μου τα (πανέμορφα) μάτια και οι δύο φωτογραφίες φαίνονται "ξεπλυμένες" τουλάχιστον στα έντονα χρώματα (το κόκκινο στην πρώτη και το κίτρινο στην δεύτερη - ειδικά για το κίτρινο ξέρουμε με αρκετή ακρίβεια την απόχρωση του Insignia Yellow) και ίσως μάλιστα (επειδή όντως ο ουρανός κλπ, έχουν φυσικό χρώμα) να είναι επιχρωματισμένες  ::dontknow::.
Πρόσεξε ότι στην πρώτη φωτό, στον ουρανό της καμπίνας, φαίνεται πεντακάθαρα ένα γαλαζάκι μούρλια  :mrgreen:. Κατά τον Starmer, τα χρώματα της Caunter, ήταν από αποθέματα του Ναυτικού που βούτηξε ο Στρατός, από τον Ναύσταθμο της Αλεξάνδρειας. Ένα από τα χρώματα που χρησιμοποιούσαν οι ναυταίοι, ήταν το Light Blue (αργότερα ονομάστηκε Β55), ένα χρώμα (πολύ) κοντά στο αντίστοιχο ανοιχτό πράσινο (???) της R.A.F εκείνα τα χρόνια. Χωρίς να πιστεύω ότι τα χρώματα που έβαλα είναι τα σωστά (άλλωστε έχω πει πολλές φορές ότι για μένα τέτοιο πράγμα απλώς ΔΕΝ υπάρχει - ειδικά όταν αναφερόμαστε σε εκείνη την εποχή), πιστεύω ότι το αρματάκι δείχνει αρκετά "σωστό"  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 29, 2014, 06:38:48 μμ »
...Οι κωδικοί πάντως στο σχέδιο του Starmer ΔΕΝ είναι σε Humbrol...

Όντως, οι κωδικοί αυτοί είναι της Lifecolor.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 29, 2014, 08:27:41 μμ »
Όντως, οι κωδικοί αυτοί είναι της Lifecolor.
Οι κωδικοι δεν ειναι απο κανεναν.Ειναι οι κωδικοι απο το βρετανικο συστημα κωδικοποιησης χρωματων
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 29, 2014, 09:10:46 μμ »
Η γαλάζια ρίγα στον ουρανό της καμπίνας όντως υπάρχει αλλά για μένα αποδεικνύει την διάθεση του βαφέα να εμπλουτίσει το βασικό pattern της Caunter το οποίο,στο ίδιο όχημα,παραμένει απαράλλαχτο.Οι φώτο έχουν αναγνωρισθεί ως αυθεντικές γι αυτό και άλλωστε τις ανάρτησα.
Ο σεβαστός και φίλτατος κος Starmer μάλλον μας μπερδεύει λίγο γιατί αλλού τα γράφει αλλιώς (σωστά κατ'εμέ):

Υ.Γ.Πρέπει να ομολογήσω πως γουστάρω τη συζήτηση αυτή κάργα  ::danseuse::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 30, 2014, 09:26:53 μμ »
Τι εννοείς ότι τα γράφει αλλιώς? Από όσο μπόρεσα να διαβάσω (βάλτο σε μεγαλύτερη ανάλυση ρε ανεπρόκοπε!!!!  ::glossa:: )από το scan της σελίδας του ΜΜ (μάλλον), δεν αναφέρει κάτι για τα χρώματα, αλλά λέει ότι τα χρώματα της Caunter είναι τα πιο παρεξηγημένα (ορθότατο) και αναιρεί την μέχρι τότε καθιερωμένη αντίληψη ότι το "γαλάζιο" ήταν "a bright blue shade". Σε κάθε περίπτωση, το ..."γαλάζιο" (αγγλιστί silver grey)....δεν ήταν γαλάζιο!!!! Όπως έγραψα και πριν ήταν ένα πάρα πολύ ανοιχτό πράσινο. Παρόμοια χρώματα είναι το Duck Egg Blue της RAF και το Β55 του RN. Η ονομασία Β55 μάλιστα, σημαίνει μπλε (Blue), που αντανακλά 55% του φωτός (εγγλέζικες παλαβομάρες μεν, αλλά έτσι τα ονόμαζαν δε). Στο μοντέλο έχει βαφτεί με το Sky της Tamiya με το οποίο έχω βάψει και αυτό εδώ:

Παρόμοια απόχρωση έχει και το Silver Grey της White Ensign, αλλά ως συνήθως, δεν μου αρέσει να βάφω με enamels (εξού και η πατάτα με τους κωδικούς της Humbrol :oops: - δεν τα ξέρω μάννα μ'   ::dontknow::).
Με βάση τη φωτογραφία του φορτηγού (η οποία - αφού το λες - το δέχομαι ότι είναι αυθεντική), το συγκεκριμένο χρώμα, τουλάχιστον κάτω από ορισμένες συνθήκες έδειχνε γαλάζιο. Όσο με αφορά, είμαι ικανοποιημένος από αυτή την απόχρωση και σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι ξεφεύγει ιδιαίτερα

Το γκρι (IJN Kure Arsenal Tamiya), το χρησιμοποίησα επίτηδες, καθώς το ίδιο είχε χρησιμοποιήσει και ο Ζάλογκα. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Το standard τρίτο χρώμα της Caunter, αναφέρεται ότι ήταν το Slate (ένα αρκετά φωτεινό κυπαρισσί), ωστόσο, έχω δει προφίλ, όπου χρησιμοποιείται γκρί αλλά και καφεκόκκινο (το τελευταίο κυρίως σε Α9 και Α10). Φυσικά, ούτε αυτό σημαίνει ότι είναι σωστό, είτε ότι υπήρξαν τέτοια χρώματα (γενικώς τα προφίλ ώρες - ώρες είναι για τα μπάζα)  :roll:.

Γενικώς η Caunter, έχει προκαλέσει περισσότερες συζητήσεις και από το ...Μεσανατολικό και αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχουν ελάχιστες έγχρωμες φωτογραφίες (πιθανότατα να υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο - εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχω δει άλλη).

ΔΚ
ΥΓ: Και 'γω γουστάρω με τρέλλα ::mastigoma:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 30, 2014, 09:37:45 μμ »
... Στο μοντέλο έχει βαφτεί με το Sky της Tamiya με το οποίο έχω βάψει και αυτό εδώ:...
Και πάλι είσαι λάθος όμως κύριος  ::glossa::

Κι εγώ γουστάρω με τρέλλα αυτές τις (πραγματολογικές) συζητήσεις, γιατί με τις Αγγλάρες τα πάντα είναι πρώτα απ'όλα κουλά όπως και δυνατά και σχετικά αλλά και τίποτα δεν είναι δεδομένο και σίγουρο!!  :mrgreen: Και γι'αυτό ακριβώς έκανα και την Ματίλντα μου Μαλτέζικη που κι εκεί πάλι  :roll: η σχετικότητα είναι μπόλικη  :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 31, 2014, 08:20:06 πμ »
Η (παντελώς άσχετη) άποψή μου: Στην Β. Αφρική έπεφταν βλήματα. Ενίοτε τα 88άρια έμπαιναν από μπροστά και έβγαιναν από πίσω συνεχίζοντας το ταξίδι τους. Μέσα στο άρμα από το οποίο πέρασαν δεν έμενε τίποτα, το μέγεθος των πτωμάτων μειωνόταν στο 1/2 του πραγματικού λόγω υψηλών θερμοκρασιών και σπάνια κάποιος έβγαινε για να πει πως ήταν μία διάτρηση από 88άρι. Αρα το να μπορείς να κρύβεσαι δεν ήταν απλά σημαντικό, ήταν θανάσιμα απαραίτητο.

Με γνώμονα το παραπάνω δε νομίζω πως είναι δύσκολο να αποκλείσει κανείς κάποια χρώματα από τις παραλλαγές των αρμάτων. Ετσι λοιπόν "a bright blue shade" κατά τη γνώμη μου αποκλείεται. Σε κάποια sites έχω διαβάσει πως έκρυβε το άρμα στο γαλάζιο υπόβαθρο του ουρανού αλλά δε νομίζω πως κανένα άρμα θα στηνόταν σε σημείο τέτοιο (πχ κορυφή εδαφικής έξαρσης) που να προσφέρει θέα με τον ουρανό σαν υπόβαθρο εκτός αν το πλήρωμά του το είχε αποφασίσει πως αυτό ήταν το τέλος. Τέλος της (παντελώς άσχετης) προσωπικής μου άποψης.

Ονοματολογία χρωμάτων και αγγλική κουλτούρα. Εχετε δει τη σκηνή με την Janis Joplin στο Woodstock όπου στις 2 το πρωί θα ανεβεί στη σκηνή έχοντας καπνίσει/πιει/καταναλώσει ότι ναρκωτικό υπήρχε διαθέσιμο και θα ρωτήσει το κοινό αν είναι όλοι καλά και αν είναι όλοι μαστουρωμένοι; Ε, κάπως έτσι έβγαζαν τα ονόματα των χρωμάτων οι άγγλοι. Κλασσικό παράδειγμα η παραλλαγή της FAA όπου ήταν ένα σκούρο γκρι και ένα πράσινο αλλά επισήμως ήταν Extra Dark Sea Grey (ναι, αυτό είναι γκρι) και Dark Slate Grey (αυτό όμως είναι πράσινο). Ομοίως και το Light Slate Grey στις shadow shading παραλλαγές των διπλάνων είναι ανοικτό πράσινο και με τίποτα δεν είναι γκρι. Οπότε μη δίνετε σημασία σε ονόματα και αν δε με πιστεύετε πάρτε για παράδειγμα το sky, αν ποτέ δείτε ουρανό με τέτοιο χρώμα τότε κάπου έχετε στρίψει λάθος και είστε 3 γαλαξίες παραπέρα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 31, 2014, 11:59:23 πμ »
Η (παντελώς άσχετη) άποψή μου: Στην Β. Αφρική έπεφταν βλήματα. Ενίοτε τα 88άρια έμπαιναν από μπροστά και έβγαιναν από πίσω συνεχίζοντας το ταξίδι τους. Μέσα στο άρμα από το οποίο πέρασαν δεν έμενε τίποτα, το μέγεθος των πτωμάτων μειωνόταν στο 1/2 του πραγματικού λόγω υψηλών θερμοκρασιών και σπάνια κάποιος έβγαινε για να πει πως ήταν μία διάτρηση από 88άρι. Αρα το να μπορείς να κρύβεσαι δεν ήταν απλά σημαντικό, ήταν θανάσιμα απαραίτητο.

Με γνώμονα το παραπάνω δε νομίζω πως είναι δύσκολο να αποκλείσει κανείς κάποια χρώματα από τις παραλλαγές των αρμάτων. Ετσι λοιπόν "a bright blue shade" κατά τη γνώμη μου αποκλείεται. Σε κάποια sites έχω διαβάσει πως έκρυβε το άρμα στο γαλάζιο υπόβαθρο του ουρανού αλλά δε νομίζω πως κανένα άρμα θα στηνόταν σε σημείο τέτοιο (πχ κορυφή εδαφικής έξαρσης) που να προσφέρει θέα με τον ουρανό σαν υπόβαθρο εκτός αν το πλήρωμά του το είχε αποφασίσει πως αυτό ήταν το τέλος. Τέλος της (παντελώς άσχετης) προσωπικής μου άποψης.

Ονοματολογία χρωμάτων και αγγλική κουλτούρα. Εχετε δει τη σκηνή με την Janis Joplin στο Woodstock όπου στις 2 το πρωί θα ανεβεί στη σκηνή έχοντας καπνίσει/πιει/καταναλώσει ότι ναρκωτικό υπήρχε διαθέσιμο και θα ρωτήσει το κοινό αν είναι όλοι καλά και αν είναι όλοι μαστουρωμένοι; Ε, κάπως έτσι έβγαζαν τα ονόματα των χρωμάτων οι άγγλοι. Κλασσικό παράδειγμα η παραλλαγή της FAA όπου ήταν ένα σκούρο γκρι και ένα πράσινο αλλά επισήμως ήταν Extra Dark Sea Grey (ναι, αυτό είναι γκρι) και Dark Slate Grey (αυτό όμως είναι πράσινο). Ομοίως και το Light Slate Grey στις shadow shading παραλλαγές των διπλάνων είναι ανοικτό πράσινο και με τίποτα δεν είναι γκρι. Οπότε μη δίνετε σημασία σε ονόματα και αν δε με πιστεύετε πάρτε για παράδειγμα το sky, αν ποτέ δείτε ουρανό με τέτοιο χρώμα τότε κάπου έχετε στρίψει λάθος και είστε 3 γαλαξίες παραπέρα...

Όπως πολλά καμουφλάζ, έτσι και η Caunter, δεν είχε (κύριο) σκοπό την απόκρυψη, αλλά το μπέρδεμα των σκοπευτών του αντιπάλου (τώρα, για το αν η ιδέα αυτή ήταν επιτυχημένη ή όχι, αυτό είναι άλλη - εξίσου μεγάλη- συζήτηση. Για τον ίδιο λόγο, στη θάλασσα χρησιμοποιούσαν άσπρο, μαύρο, πράσινο και μπλε. Να θυμίσω και την παραλλαγή Solomon του ΑΠΠ, με τα μωβ πράσινα μπλε και κίτρινα  :roll:

Σχετικά με τους κωδικούς στα chips του κ. Starmer, αυτός είχε την καλοσύνη να μου στείλει (μόλις) την εξής απάντηση:
Hello Dimitris
Zaloga didn't quite get the pattern on the rear deck right either.  The numbers on the drawing are the BS.381: 1930 book colour numbers, as in B.S. No 34 Slate.  I didn't put any company paint numbers on since I know that modellers have their own choice of these.....

Με τους τρεις γαλαξίες, έκανα καινούργιο συκώτι!!!! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 31, 2014, 12:16:40 μμ »
Όπως πολλά καμουφλάζ, έτσι και η Caunter, δεν είχε (κύριο) σκοπό την απόκρυψη, αλλά το μπέρδεμα των σκοπευτών του αντιπάλου (τώρα, για το αν η ιδέα αυτή ήταν επιτυχημένη ή όχι, αυτό είναι άλλη - εξίσου μεγάλη- συζήτηση. Για τον ίδιο λόγο, στη θάλασσα χρησιμοποιούσαν άσπρο, μαύρο, πράσινο και μπλε.
Ναι αλλά κάπως πρέπει να συγχέεσαι και με το περιβάλλον γιατί αν κάνεις μπαμ τότε μάλλον θα κάνεις και πραγματικά μπαμ! Οσο για παράξενα χρώματα, πολλές φορές παλαβοί συνδιασμοί έχουν αποδειχθεί άκρως επιτυχημένοι, πχ αρκετά γερμανικά βομβαρδιστικά/αναγνωριστικα του ΑΠΠ είχαν παραλλαγή μωβ-πράσινο και ήταν τόσο δυσδιάκριτα με φόντο το έδαφος και την καταχνιά που οι μονάδες καταδιωκτικών ζήτησαν να τοποθετηθούν μεγαλύτερα εθνόσημα για να μπορούν να ξεχωρίζουν τα αεροσκάφη που έπρεπε να προστατεύσουν.

Να θυμίσω και την παραλλαγή Solomon του ΑΠΠ, με τα μωβ πράσινα μπλε και κίτρινα  :roll:
Η Solomon είχε γκρι-μπλε, σκούρο κίτρινο (κοντά στο dunkelgelb του ΒΠΠ), καφέ-κοκκινωπό σκούρο και πράσινο. Σε φυσικό περιβάλλον για τη Β. Ευρώπη είναι μια χαρά και όχι πολύ μακρυα από κάποιες σύγχρονες παραλλαγές, μόνο που στο Δυτικό Μέτωπο μόνο φυσικό δεν ήταν το περιβάλλον...

Click to see the original size.

Με τους τρεις γαλαξίες, έκανα καινούργιο συκώτι!!!! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Ετσι, gkontog, the liver maker ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 31, 2014, 03:05:51 μμ »
Τι εννοείς ότι τα γράφει αλλιώς? Από όσο μπόρεσα να διαβάσω (βάλτο σε μεγαλύτερη ανάλυση ρε ανεπρόκοπε!!!!  ::glossa:: )από το scan της σελίδας του ΜΜ (μάλλον)...

:D :D :D :D :D

Όντως προέρχεται από το Milit.Modeling.Δεν την έβαλα για το κείμενο (που κι εγώ έχω ξεστραβωθεί να διαβάσω) αλλά για τα χρώματα του μοντέλου τoυ Matilda κάτω αριστερά.Έχει χρησιμοποιήσει portland stone (όχι κάποιο απο τα stone ή sand τα οποία έχουν πιο κίτρινη υφή) και τα  Silver Grey και Slate πρασινίζουν όπως πολύ σωστά ανέφερες παραπάνω χωρίς γαλάζιο τόνο.Όπως ακριβώς έχεις βάψει το Matilda σου δηλαδή με τη διαφορά του portland stone.Aκόμα και το middle stone που χρησιμοποίησαν αργότερα οι Εγγλεζάρες έχει πιο μπεζ αλλά σε καμία περίπτωση "κίτρινη υφή".Γενικά τις πιο "κίτρινες" αποχρώσεις τις προτιμούσαν οι Ιταλογερμαναράδες.Ξέρω πως οι περιγραφή μου είναι λίγο ούγκα  ::tanzen_009:: αλλά νομίζω πως γίνομαι αντιληπτός.
Τώρα για τα Α-10 θα στοιχημάτιζα στο γκρί αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.
Για το "a bright blue shade" μιλάς με έναν άνθρωπο (εμένα  :mrgreen: ) που για να το πετύχει αγόρασε όλα τα γαλάζια της RAF κι έμεινε να τα κοιτάει!!!Ακόμα κι αν ξεκινήσω να βάφω Spitfire μέχρι να πεθάνω δεν θα έχουν τελειωμό  ::glossa::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 31, 2014, 06:40:26 μμ »
Tελικά, μάλλον μπερδεύτηκα  :roll: Τι συμβαίνει με το ρημάδι τελικά:

::arrowred::Το γκρί είναι σωστό, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι σωστό, το πράσινο(γάλαζο) είναι λάθος και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι λάθος, το πράσινο(γάλαζο) είναι λάθος και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι λάθος, το πράσινο(γάλαζο) είναι λάθος και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι λάθος, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι σωστό, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand σωστό??? 'Η,...............(ν)

Γιατί εγώ επιμένω στο ότι "άμα μοιάζει σωστό (και προς το παρόν -βλ. παρακάτω- εμένα μου μοιάζει), τότε είναι και σωστό"??? Είμαι καλά γιατρέ μου ή να πάρω κανένα (ακόμα) χάπι??? ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Το παρακάτω: Περιμένω μιαν απάντηση από τον Στάρμερ, για το αν όντως έπαιζε το γκρί (ή με πήρε ο Ζάλογκας στο λαιμό του) ::icon_hang::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 31, 2014, 07:00:22 μμ »
....
 ::arrowred::Το γκρί είναι σωστό, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι σωστό, το πράσινο(γάλαζο) είναι λάθος και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι λάθος, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand λάθος??? 'Η,
 ::arrowred::Το γκρί είναι σωστό, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand σωστό??? 'Η,...............(ν)

Γιατί εγώ επιμένω στο ότι "άμα μοιάζει σωστό.....

Ααα,να γεια σου!!!!!!Τωρα μιλησες σωστα!!
Προχωρα Δημητριε και μην παλαβωνεις!!

Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 31, 2014, 07:29:27 μμ »
 ::arrowred::Το γκρί είναι σωστό, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand σωστό??? 'Η,...............
Σου λείπουνε συνδιασμοί :twisted: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 31, 2014, 08:43:21 μμ »
Tη κουρτίνα 5 θα διάλεγα εγώ:

"Το γκρί είναι λάθος, το πράσινο(γάλαζο) είναι σωστό και το sand λάθος???"

Γιατί εγώ επιμένω στο ότι "άμα μοιάζει σωστό (και προς το παρόν -βλ. παρακάτω- εμένα μου μοιάζει), τότε είναι και σωστό"??? Είμαι καλά γιατρέ μου ή να πάρω κανένα (ακόμα) χάπι??? ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Δεν μιλάω για "λάθος" σε ένα "κούκου¨θέμα όπως η Caunter αλλά τι δείχνει πιο πειστικό.
Φυσικά αν σου μοιάζει σωστό τα λοιπά είναι φιλολογίες  :wink:
Τα χάπια δεν τα συνιστώ  ::eusa_naughty:: άσε που είναι και γενόσημα...  :mrgreen: ::glossa::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 01, 2014, 08:41:43 πμ »
 ::arrowred:: Τάσο: Χαίρομαι που είσαι της ίδιας γνώμης, και ναι, σαν τον αρκούδο σου αισθάνθηκα  :mrgreen:
 ::arrowred:: Γιώργο: Σιγά μη μου λείπουνε συνδυασμοί: Αν προσέψεις, οι συνδυασμοί έχουν υψωθεί εις την ν  ::glossa::
 ::arrowred:: Κώστα: Φρέσκια απάντηση από τον κ. Στάρμερ, στην ερώτηση αν πρέπει να το ξαναβάψω:
Hello Dimitris
Do not repaint the grey areas.  The colours that I quoted were the official colours set out in the M.E.G.O of November 1940 and June 1941.  but there was some deviation from those due to the shortage of paint and it is apparent from various anecdotal reports that It was not always possible to be exact with the colour.  Not  great variation but some were slightly 'off''shade.

Τελικά τον γουστάρω τρελλά τον τύπο ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::

Ξέρει κανείς τι  ::077devil:: είναι το M.E.G.O??????

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 01, 2014, 02:01:57 μμ »
::arrowred:: Τάσο: Χαίρομαι που είσαι της ίδιας γνώμης, και ναι, σαν τον αρκούδο σου αισθάνθηκα  :mrgreen:
 ::arrowred:: Γιώργο: Σιγά μη μου λείπουνε συνδυασμοί: Αν προσέψεις, οι συνδυασμοί έχουν υψωθεί εις την ν  ::glossa::
 ::arrowred:: Κώστα: Φρέσκια απάντηση από τον κ. Στάρμερ, στην ερώτηση αν πρέπει να το ξαναβάψω:
Hello Dimitris
Do not repaint the grey areas.  The colours that I quoted were the official colours set out in the M.E.G.O of November 1940 and June 1941.  but there was some deviation from those due to the shortage of paint and it is apparent from various anecdotal reports that It was not always possible to be exact with the colour.  Not  great variation but some were slightly 'off''shade.

Τελικά τον γουστάρω τρελλά τον τύπο ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::

ΔΚ
Το "do not repaint the grey areas" μήμως είναι ενας ευγενικός τρόπος να σου πεί "repaint the non grey areas?" ::glossa:: :twisted:

Δεν μπορώ να υποστηρίξω καμία άποψη για τις αποχρώσεις καθώς η μελέτη που έχω ρίξει στο θέμα caunter είναι επιδερμική... ευκολότερα όμως θα υιοθετούσα μια άποψη που στηρίζεται σε φωτογραφίες παρά σε διαταγές. Επίσης θα συμφωνήσω με τον Κώστα για το κάπως σκούρο sand... μπορεί πάντως να φαίνεται καλύτερο μετά το σκόνισμα που χρωστάς! :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 01, 2014, 06:25:03 μμ »
Το "do not repaint the grey areas" μήμως είναι ενας ευγενικός τρόπος να σου πεί "repaint the non grey areas?" ::glossa:: :twisted:

Δεν μπορώ να υποστηρίξω καμία άποψη για τις αποχρώσεις καθώς η μελέτη που έχω ρίξει στο θέμα caunter είναι επιδερμική... ευκολότερα όμως θα υιοθετούσα μια άποψη που στηρίζεται σε φωτογραφίες παρά σε διαταγές. Επίσης θα συμφωνήσω με τον Κώστα για το κάπως σκούρο sand... μπορεί πάντως να φαίνεται καλύτερο μετά το σκόνισμα που χρωστάς! :mrgreen:

Μπα!!! Το δικό μου μήνυμα ήταν (σε ελεύθερη απόδοση): Ρε Μάικ, να το ξαναβάψω το ρημάδι, ή είμαι  στα πλαίσια???

Τουλάχιστον εμένα, η απάντησή του με καλύπτει. Το (επιπλέον) σκόνισμα θα περιοριστεί γύρω από τα πριτσίνια του πύργου (κυρίως), οπότε, μάλλον θα έχουμε χειρότερα ντράβαλα, καθώς θα αναδείξει τη γκριζίλα του σκούρου και δεν θα επιρεάσει ιδιαίτερα το μπεζ. Πάντως δεν το έχω κάνει ακόμα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 01, 2014, 09:16:08 μμ »

ΔΚ
Μηπως Μiddle East Goverment Office; Παντως τα δυο πρωτα ειναι σιγουρα.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 01, 2014, 09:27:40 μμ »
Το επόμενο από το LEGO  :lol: ::glossa::
Προχώρα και είπαμε, if it looks right, it is right.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 01, 2014, 09:37:36 μμ »
Spoiler (hover to show)

δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος........ωραίο πάντως είναι...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 01, 2014, 09:41:02 μμ »
...

Το τρίκυκλο που φτιαχνόταν στην Ελλάδα για 25 χρόνια! :mrgreen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mego_(motorbikes)

Πέρα απο τη πλάκα, M.E.G.O. = Middle East General Orders...
http://www.network54.com/Forum/47208/thread/1298225573/Middle+East+Commonwealth+colours

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 01, 2014, 10:21:58 μμ »
Thanks gents. Ξεστραβώθηκα σχετικά με το M.E.G.O. (ήμουν στραβός και έβλεπα τον γάτο για αρκούδο  :oops: :oops: :oops:). ʼτιμη πρεσβυωπία!!!!!!

ΔΚ

Tags: CRUSADER