Αποστολέας Θέμα: Panzer IV Ausf G 1/35 (Dragon 6594)  (Αναγνώστηκε 13732 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Panzer IV Ausf G 1/35 (Dragon 6594)
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 13, 2014, 01:18:49 μμ »
Ξέχασα να αναφέρω ότι μάλλον θα πάρει πόδι το ρητινένιο κεφάλι του ενός αρματιστή στον πύργο μου φαίνεται γελοία τεράστιο και μάλλον θα πάρει πόδι και θα αντικαταθεί με άλλο είτε το δικό του (αν και φοράει δίκοχο και ίσως χρειαστεί χειρουργεία για του φορέσω καπελάκι) ή από άλλο, έχω νομίζω κάποιο που να περισσεύει.
Έχω χρησιμοποιήσει φιγούρες από έξι συνολικά σετ από τρείς εταιρείες.
Στο πρώτο άρμα, οι ρητινένιες φιγούρες και τα κομμάτια είναι από Verlinden, Afrika Korps Tank Crew και Afrika Korps Conversion Set και οι φιγούρες που κάθονται στο πλάι του πύργου είναι από τη Miniart - German Tank Crew.
Στο δεύτερο άρμα, η καφέ φιγούρα είναι Masterbox από το Afrika Korps German Tank Men, η άλλη φιγούρα στον πύργο είναι πάλι Masterbox από το Rommel and Tank Crew και οι άλλες τρεις (ο όρθιος και οι δύο στις θυρίδες) είναι Miniart από το German Paratroopers and Tankers.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 13, 2014, 02:07:39 μμ »
Χρήστο  ::webmaster:: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  ::webmaster::

Έχεις βάλει τις ερπύστριες ανάποδα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 13, 2014, 03:32:29 μμ »
Που το είδες? Εγώ καλά τις βλέπω?

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση και τώρα που τις έβαλα σωστά, μου λύθηκε και η απορία, ποιά φορά είναι η δεξιά, σύμφωνα με τον Δράκο!

::salut:: ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 13, 2014, 03:58:51 μμ »
Έκτακτα έως εδώ, σχετικά με το βάψιμο ερπυστριών - τροχών πως σκέφτεσαι να κινηθείς :?

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 13, 2014, 04:04:11 μμ »
Θα κινηθώ όπως και στο Jagdtiger

Click to see the original size.

Κοινώς, οι ερπύστριες και οι τροχοί θα βαφτούν ξεχωριστά και μετά θα κολληθούν στο (βαμμένο) άρμα.

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 13, 2014, 05:58:37 μμ »
Θα επιμείνω στο θέμα του κιβωτίου των κανίστρων.Καλύτερα φτιάξε ένα ραφάκι με μήκη evergreen σαν αυτό:

Είναι πιο ρεαλιστικό και δεν "αλλοιώνει" την σιλουέτα του IVαριου.

Επίσης καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις τις φιγούρες που κάθονται στα στηρίγματα των schurzen.Eίναι αφύσικες σε θέση και στάση  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:11:14 μμ »
Με βάση αυτές τις φωτογραφίες έφτιαξα και εγώ το κιβώτιο μου, δεν νομίζω ότι ήταν κάτι μόνιμο έτσι και αλλιώς, απλά τα έβαλαν πάνω για να μεταφέρουν.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Όσον αφορά τους δύο στον πύργο, θα δοκιμάσω να δώ αν μπορώ να ανοίξω τις πόρτες του πύργου για να τους βάλω μέσα γιατί όντως δεν κάθονται και καλά και δεν είναι και η πόζα τους για εκεί, είναι για να κάθονται μέσα στον πύργο. θα το επιχειρήσω αύριο, αλλιώς θα δοκιμάσω άλλες φιγούρες.

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:18:42 μμ »
Πολύ καλά αλλά δοκίμασε να το φτιάξεις με φύλλο μπάλσα ή πλαστικού (τα πλαστικό θα χρειαστεί χάραγμα για τα "νερά" του ξύλου) για να φαίνεται πιο λεπτό στα τοιχώματα.

Για να ανοίξεις τις θυρίδες του πύργου,πέρασε με το πινελάκι στις κολλήσεις,υγρή κόλλα π.χ. μπλε Gunze  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 14, 2014, 03:28:23 μμ »
Με έχεις διαλύσει λέμε!  :lol: :lol:

ʼνοιξα τις θυρίδες του πύργου, έβγαλα και τις πόρτες των ασπιδίων, έβαλα στις φιγούρες τα κανονικά τους χέρια και απλά στον έναν άλλαξα το κεφάλι και πηλίκιο με έναν άλλο από το σετ. Οι θυρίδες του πύργου δεν βγήκαν αναίμακτα, αλλά οι φιγούρες καλύπτουν τις "ουλές", οπότε μικρό το κακό. Δεν χρησιμοποίησα κόλλα, χρησιμοποίησα white spirt, το οποίο φαίνεται που δρά σαν καταλύτης με την υγρή κόλλα και ξεκολλούν τα κομμάτια χωρίς να λιώνει το πλαστικό. Ίσως αν χρησιμοποιούσα κόλλα να μην είχα απώλειες, αλλά την φοβήθηκα λίγο.

Για το κιβώτιο των κάνιστρων επιφυλάσσομαι, θα δοκιμάσω αργότερα ή αύριο να κάνω από φύλλο πλαστικού.

Ευχαριστώ και πάλι για τις παρατηρήσεις σου, τώρα δείχνουν πολύ καλύτερα οι φιγούρες και το γενικότερο στήσιμο του άρματος!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 17, 2014, 04:14:50 μμ »
Σιγά σιγά προχωράμε στα ωραία, το βάψιμο δλδ.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Για αρχή, έχουν ασταρωθεί τα άρματα και τα διάφορα φορτώματα. Οι τροχοί δεν είναι κολλημένοι, όταν θα περαστεί και το βασικό, θα βγούν για να βαφτούν τα ελαστικά και θα κολληθούν κατά την τοποθέτηση των ερπυστριών. Επίσης, έπιασα ένα πινελάκι και το Mr. Dissolved Putty και κάλυψα τα όποια κενά έχουν οι φιγούρες στις ενώσεις τους και στην συνέχεια θα δουλευτούν για να εξαλειφθούν τυχόν ατέλειες.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 22, 2014, 12:41:52 μμ »
Περάστηκε το βασικό και πριν προχωρήσω στις λεπτομέρειες, πρέπει να βάψω το εσωτερικό του πύργου με ivory και να διορθώσω τις θυρίδες του οδηγού, τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες κάνουν μπαμ σαν φωτοβολίδες στο σκοτάδι.  :evil:

Οι ερπύστριες έχουν βαφτεί και αυτές, απλά ξέχασα να τις φωτογραφίσω. Θα τονιστούν οι μεταλλικές ακμές και τα σημεία τριβής και μετά θα τοποθετηθούν στο άρμα για να σκονιστούν μαζί με τους τροχούς

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 23, 2014, 09:45:48 μμ »
Σήμερα ξόδεψα πολλές ώρες και έκανα αρκετά πράγματα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εργαλεία, συρματόσχοινα και πυροβόλο πήγματος βάφτηκαν με Dark Iron, εφεδρικές ερπύστριες και ερπύστριες έχουν βαφτεί με Tire Black, οι λαβές του τσεκουριού και του φτυαριού με Matt Brown και Matt Leather, όπου έχει δέρμα πχ το κάθισμα του διοικητή, το κάλυμα του μάκτρου κλπ. Επίσης, βάφτηκε και το εσωτερικού του πύργου με ivory. Πήγα να κάνω παγαποντιά και να μην βάψω τα σημεία που ήταν "κρυφά" σε αναρτήσεις και τροχούς, αλλά όταν έβγαλα τους τροχούς, το θέαμα ήταν οικτρό, οπότε έκανα αυτό που έπρεπε και τα έβαψα. Με το βασικό χρώμα έβαψα και τις στολές των πληρωμάτων, περισσότερο σαν βάση/αστάρι και θα δουλέψω τις επιμέρους λεπτομέρειες με πινέλο. Τα άκρα και τα πρόσωπα θα τα βάψω με λάδια, αφού τελειώσω με τις στολές. Κλείνοντας, έβαψα με khaki brown κάποια από τα φορτώματα και μετά θα δουλευτούν με λάδια για να τονιστούν οι λεπτομέρειες τους. Έχω κάποια άλλα, που δεν τα έχω βάψει ακόμα, θα βαφτούν με άλλα χρώματα λόγω του διαφορετικού υλικού.

Αυτά προς το παρόν, σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα.  ::salut::

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 24, 2014, 05:50:49 μμ »
Τα άκρα και τα πρόσωπα θα τα βάψω με λάδια, αφού τελειώσω με τις στολές.
Το εχεις δοκιμασει αυτο ξανα Χρηστο ?
Τα λαδια ειναι περιπλοκα.Εχουν εξαιρετικο αποτελεσμα, αλλα κανουν αιωνες να στεγνωσουν,μετα παιζει και το blending και αλλα πολλα...Σκεψου οτι η πλειοψηφια των φιγουραδων τα εγκατελειψε.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 24, 2014, 07:55:39 μμ »
Εαν θες τη γνώμη μου, ως βάση  χρησιμοποιήσε enamel κ έπειτα μπορείς με λάδια να κάνεις τα φωτίσματα - σκιές..

Καλή επιτυχία

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 24, 2014, 08:04:57 μμ »
Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει, απλά τα λάδια ξεβάφονται πιο εύκολα από τα ακρυλικά, για αυτό. Όσον αφορά τα σμάλτα, δεν ξέρω αν έχω τις κατάλληλες αποχρώσεις, αφού δουλεύω κυρίως με ακρυλικά. Θα το κοιτάξω και αυτό πάντως σαν επιλογή.

Χρήστος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 24, 2014, 08:34:26 μμ »
Το Flesh της Humbrol είναι μια καλή επιλογή για να ξεκινήσει κάποιος. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 27, 2014, 01:03:56 πμ »
Για τις ερπυστριες - ροδες ακολουθεις τον σωστο δρομο ,με το ξεχωριστο βαψιμο τους.
Ετσι θα πρεπει να δωσεις την αναλογη επιμελεια στο βαψιμο τους, ειδικα στις ερπυστριες. Καλη η σκουροχρωμη βαση και μετα μπορεις τοπικα λιγη σκουρια σε βυθισμενα σημεια ,και την τεχνικη του ψεκασματος με πολυ αραιωμενο ακρυλικο διαφορων ανοιχτοχρωμων αποχρωσεων , με σκοπο να σπασεις την ομοιομορφια του οποιου χρωματος. Τα pigments εδω δεν λειτουργουν το ιδιο καλα με σκονισματα με ψεκασμο. Εκτος ισως απο τα pigmnets steel σε μιξη με αντιστοιχα γαιωδη ,που μπορουν να γραψουν τοπικα σε καποια σημεια της ερπυστριας.
Γενικα μην βιαστεις στο βαψιμο τους ,ειναι απολυτα κρισιμο σημειο για υψηλη αληθοφανεια. Αφου εκανες τον κοπο να τις κολησεις μετα, που ειναι και η πιο ορθολογικη πρακτικη.

Το μονο που μπορω να πω σε οσα μπορω να διακρινω, ειναι ενας ελαφρυς κοκος σποραδικα σε σημεια διαφορα, που μπορει να φταιει η ιδια η φωτογραφια η να ειναι υπολειματα αληθινης σκονης που φιξαριστηκε με το βαψιμο. Κατα τα αλλα σε ενα πολυ απαιτητικο θεμα ,δινεις προσοχη στο διαφορετικο βαψιμο των εργαλειων και φορτωματων ,που θα αναδειξει το συνολο κατα πολυ. Στο ξυλινο κουτι που ειναι για την κεραια μπορεις να αποδωσεις καλυτερα το ξυλο που ειναι κατω απο το χρωμα ,για να μην δειχνει ιδιο με το υπολοιπο.

Αυτα προς το παρον
Καλη συνεχεια στο ομορφο αυτο θεμα

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 28, 2014, 06:05:16 μμ »
Πάμε ένα προς ένα.

Δεν έχω το flesh της Humbrol, αλλά έχω το flesh matt (35) της Revell, οπότε θα δοκιμάσω αυτή την επιλογή και όχι τα λάδια για την βάση του δέρματος.

Στα των ερπυστριών τώρα, έφαγαν ένα πλύσιμο με το Tensocrom Rust 1 της Lifecolor και την ίδια περιποίηση έφαγαν και τα συρματόσχοινα, δυστυχώς δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Οι εξατμίσεις περάστηκαν με μπορντώ παστελ σαν βάση και να πάρουν την υφή για περαιτέρω επεξεργασία
Click to see the original size.Click to see the original size.

Οι μπροστινές εφεδρικές ερπύστριες δέχτηκαν και αυτές λίγη παραπάνω περιποίηση με συνδυασμό του tensocrom rust και του μπορντώ παστελ
Click to see the original size.Click to see the original size.

Αυτά προς το παρόν, αναμένω σχόλια και προτάσεις  ::salut::

Ξέχασα να απαντήσω στον Θανάση για τα σχόλια του. Θα προσπαθήσω την βάση της κεραίας να την κάνω να φαίνεται σαν βαμμένο ξύλο. Όσον αφορά τους κόκκους, νομίζω πως είναι το αιώνιο πρόβλημα μου με το αστάρι της tamiya. Πάντως, έχω να πώ ότι αυτά τα άρματα δεν θα έχουν κάτι φανταχτερό όσον αφορά τις φθορές τους γιατί σε όλες τις φωτογραφίες από την αποβίβαση τους, τα τεσσάρια είναι τζιτζι, δεν φαίνεται να έχουν ξεφλουδίσματα και για αυτό το λόγο θα είναι πολυ περιορισμένες οι φθορές και θα περιοριστώ σε pin wash και σκόνισμα στα χαμηλά

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 28, 2014, 08:00:31 μμ »
Πολλες φορες τα ετοιμα φλες των εταιρειων εχουν ενα "barbiestiko" ροζ.
Εαν εχεις κοκκινο,φλατ καφε,αιβορι και λευκο απλωσε τα σε μια παλετα και κανε μιξεις...θα βγαλεις το φλες της αρεσκειας σου.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 28, 2014, 08:36:42 μμ »
θα δοκιμάσω να φτιάξω τα μπουλόνια

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 28, 2014, 08:55:56 μμ »
Καλησπέρα Χρήστο! Για τους κόκκους από το αστάρι της ΤΑΜΙΥΑ. Αν μιλάμ,ε για το σπρέι, δοκίμασε να ψεκάσεις από απόσταση 20 με 30 εκ με ελαφρά ψεκάσματα και περάσματα. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αστάρια για αερογράφο της AK INTERAKTIVE ή της AMMO of Mig Jimenez.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 28, 2014, 09:28:50 μμ »
Καλώς τον! Χρησιμοποιώ το αστάρι που είναι στο μπουκαλάκι και νομίζω ότι είναι λάθος το διαλυτικό που χρησιμοποιώ

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 29, 2014, 08:44:04 μμ »
Ερπύστριες, τροχοί και τροχουδάκια  8) τοποθετήθηκαν στη θέση τους εν αναμονή για το πλύσιμο και το σκόνισμα.
Διορθώθηκαν και οι βίδες στη μπροστινή θωράκιση. Βασικά, τοποθέτησα καινούρια πάνω από τα παλιά και νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο τώρα.
Επίσης, έπεσε και λίγο στεγνό στα εργαλεία για να πάρουν λίγη όψη φθοράς. Τέλος, έγινε chipping με δύο τόνους σκουριάς στην εξάτμιση και όταν στέγνωσαν, έκανα wash με το tensocrom rust.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 30, 2014, 02:28:46 πμ »
Όμορφο αποτέλεσμα. Για το κιβώτιο των κανίστρων μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύλινο γλωσοπίεστρο απο φαρμακείο. Είναι λεπτό και θα φαίνεται η υφή του ξύλου

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 30, 2014, 10:06:20 πμ »
Ευχαριστώ πολύ! ::salut::

Αν και έχω κάνει ήδη το κιβώτιο, δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω και το γλωσσοτέτοιο  8), θα πάω μια βόλτα από το φαρμακείο αύριο

Χρήστος

Tags: Pz IV Panzer IV Dragon