Αποστολέας Θέμα: Προβλημα  (Αναγνώστηκε 777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panossake

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Προβλημα
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 04:16:49 μμ »
Κύριοι συνάδελφοι καταρχάς συγνώμη για τον τίτλο , ξερώ ότι δεν βοηθά άλλον συνάδελφο, αλλά δεν ξερώ και πως λέγετε το πρόβλημα μου.Eχω ρίξει είδη δυο χέρια χρώμα αλλά παρόλα αυτά το χρώμα κάνει αυτά τα νερά, ξέρει  κανείς τι κάνω λάθος;

Ευχαριστώ Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Προβλημα
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 04:30:44 μμ »
Μοιάζει σαν χρώμα που έχει "κόψει" και δεν αραιώνεται σωστά με κανένα τρόπο, ή με χρώμα που αραιώθηκε με λάθος αραιωτικό, ή που δεν αραιώθηκε όσο έπρεπε, ή που ψέκασες μεγάλη ποσότητα και λιμνιάζει, ή η απο κάτω επιφάνεια είχε πολύ αποκολλητικό από το καλούπι και αντέδρασε με το χρώμα, ή σα να χρησιμοποίησες Humbrol metalcote από κάποιες παρτίδες που ήταν απλά για πέταμα :roll:
Διαλέγεις ποιο εμπίπτει στην περίπτωση σου και παίρνεις. Πές μας αν κάτι από τα παραπάνω ισχύει, για να σου πούμε τη γιατρειά (αν υπάρχει) :wink:

Παρεπιμπτόντως βάλε πιο καθαρές φωτό, για να έχουμε καλύτερη άποψη...

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 05:12:49 μμ »
Από όλα αυτά μου ταιριάζει  ότι δεν το έχω αραίωση αρκετά το χρώμα , γιατί το χρώμα είναι φρέσκο ,το δυαλιτικο σωστό,metalcote δεν είναι ,τα  κομμάτια πλύθηκαν πολύ καλά με σαπούνι . Οπότε νομίζω και ελπίζω ότι είναι η λάθος αραίωση , Το θεωρείς συνετό να ρίξω τρίτο χέρι η να ξεβάψω πρώτα;Για τις φωτογραφίες   προσπαθώ ακόμα..

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 05:27:49 μμ »
Για το φρέσκο χρώμα μην παίρνεις κι όρκο, καθώς έχει τύχει ακόμα και σε Tamiya να είναι "κομμένο" ή έστω αλλοιωμένο το χρώμα από το ράφι του μαγαζιού (πιθανώς λόγω του χρόνου που έμεινε στοκ ή λόγω λάθους στην παραγωγή). Πάντως αν δε σου έχει κάνει εξόγκωμα (δεν έχει χτίσει), όπου φαίνονται τα "νερά" στο χρώμα και δεν έχει χαθεί η λεπτομέρεια των κομματιών, κάνε μια ακόμα προσπάθεια με καλά αραιωμένο το χρώμα, πριν πάς στη λύση του ξεβάμματος :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 06:18:37 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ για όλα  ::salut::

Tags: