Αποστολέας Θέμα: Lockheed F-104G Starfighter HAF (Hasegawa 1/48)  (Αναγνώστηκε 21631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
Απ: Lockheed F-104G Starfighter HAF (Hasegawa 1/48)
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 03, 2014, 11:32:35 μμ »
μετα ευκαιριας κοιτα εδω...
http://history-color.blogspot.co.at/search/label/F-104
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 04, 2014, 09:55:07 πμ »
στην αρχη της σελιδας ειναι μια φωτο του 710 ... εδω θα δεις ποσο γυαλιστερο ειταν... αλλα οπως εγραψα γινοταν θαμπο....

http://www.network54.com/Forum/248068/thread/1197912607/1197994984/Lockheed+F-104+G+Starfighter
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 31, 2014, 09:43:06 πμ »
Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω (όχι ότι νοιάζει και κανέναν δηλαδή, έτσι για την ιστορία του θέματος...) ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αναβάλλεται επ' αόριστον και πιθανότατα δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ... :(
Ο λόγος είναι ότι ενώ έκανα μια λεπτή εγχείρηση αφαίρεσης τμήματος του πατώματος του cockpit για να χωρέσει ένα υπέροχο κάθισμα C2, (ευγενική χορηγία φίλου που θέλει να μείνει ανώνυμος), μου ξέφυγε λίγο και...  :oops: :?.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και το ακόμα χειρότερο... Το κάθισμα ούτε έτσι χώρεσε!!!  :evil:

Ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι να βρεθεί άλλο κομμάτι καλύπτρας για πίσω και εφόσον καταφέρω να ξεκολλήσω το χαλασμένο.
Κάτι τέτοιο όμως είναι μάλλον απίθανο, οπότε...
Οι δοκοί του καθίσματος δεν με απασχολούν σχεδόν καθόλου...
Πάμε παρακάτω...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 31, 2014, 09:56:56 πμ »
Ouch, tough luck φίλε Γιώργο...  :(

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #104 στις: Αυγούστου 01, 2014, 03:35:23 μμ »
Ωχχχ.....ρε ....@μ@τ@...γράψε στη Χάσε μην τυχόν και σου στείλουν νέα καλύπτρα
..?
Καλό κουράγιο. ...
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #105 στις: Αυγούστου 01, 2014, 04:28:48 μμ »
Διορθωνεται Γιωργο, αρκει να εχεις ορεξη να ασχοληθεις περαιτερω με το μοντελο.... Υπραχει και η λυση Vac καλυπτρα να φτιαξεις μονος σου, ειναι κριμα να το πεταξεις στα τελειωματα...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #106 στις: Αυγούστου 01, 2014, 05:44:30 μμ »
Το ξέρω ότι διορθώνεται αλλά...
Vac καλύπτρα δεν μπορώ να φτιάξω.  Μόνο αν περισσεύει από κανέναν και αυτό το βλέπω χλωμό.  Όπως χλωμό βλέπω και το να μου στείλει η Hasegawa.  Φυσικά και δεν θα πεταχτεί.  Ίσως κάποτε βρεθεί καλύπτρα και διορθωθεί.  Τώρα για κάθισμα δεν ξέρω...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #107 στις: Αυγούστου 01, 2014, 06:07:30 μμ »
Αν κρατησες το μικρο κομματακι που λειπει απο την καλυπτρα τοτε μπορεις και ειναι ευκολο σχετικα. Περιπου το ιδιο ειχα παθει με το Spitfire που εφτιαξα προσφατα. Εμενα το πισω κομματι της καλυπτρας ειχε σπασει ακριβως στη μεση. Για να μην το πεταξω λοιπον ειπα να δοκιμασω να φτιαξω μια vac οτι γινει.... και τελικα εγινε μια χαρα σαν την Tamiyεζικη.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #108 στις: Αυγούστου 01, 2014, 06:19:42 μμ »
Αν κρατησες το μικρο κομματακι που λειπει απο την καλυπτρα τοτε μπορεις και ειναι ευκολο σχετικα. Περιπου το ιδιο ειχα παθει με το Spitfire που εφτιαξα προσφατα. Εμενα το πισω κομματι της καλυπτρας ειχε σπασει ακριβως στη μεση. Για να μην το πεταξω λοιπον ειπα να δοκιμασω να φτιαξω μια vac οτι γινει.... και τελικα εγινε μια χαρα σαν την Tamiyεζικη.
Δεν υπάρχει κομματάκι... Δεν έσπασε... "Φαγώθηκε" από το chock του Dremel όσο προσπαθούσα να φάω την εσωτερική πατούρα για να χωρέσει το κάθισμα...

Τελικά όμως, μπορεί και να μην τελείωσαν ακόμα όλα...
Ψάχνοντας για το επόμενο θύμα, βρήκα ξεχασμένο σε ένα κουτί ένα F104G της Revell (Monogram) το οποίο ποτέ δεν προχώρησε.  Αυτό είχε λοιπόν άθικτα τα διαφανή του.  Φαίνονται λίγο διαφορετικά αλλά θα δοκιμάσω μήπως και γίνει κάτι...
Το χαλασμένο κομμάτι πάντως κατάφερα και το ξεκόλλησα χωρίς να κάνω ζημιά (ακόμα) στο μοντέλο.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #109 στις: Αυγούστου 01, 2014, 06:36:02 μμ »
Δοκιμασε να δεις, αλλα αμα δεν ταιριαζει δεν μπορεις να κανεις τιποτα με αυτην. Νομιζα οτι εσπασε η δικη σου. Αμα το πλαστικο εχει φαγωθει δεν ξερω αν υπαρχει τροπος ευκολος να "αντικαταστησεις" με κοψε-ραψε-τριψε αλλου διαφανου, το χαμενο σημειο ωστε να προχωρησεις στη λυση vac για να πρεσαρεις δικη σου.

:arrow: Οταν διαβασα οτι εβαλες σε τελειωμενο μοντελο ταχυτροχο να σου πω την αληθεια μου σηκωθηκε η τριχα η μαλλον οι τριχες, γιατι εχω και πολλες..... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #110 στις: Αυγούστου 01, 2014, 06:55:02 μμ »
ʼνθρακας ο θησαυρός... Δεν κάνει... είναι πολύ μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #111 στις: Αυγούστου 01, 2014, 07:12:16 μμ »
Γιώργο πάρε πατρόν με χαρτί και κόψε από χοντρή ζελατίνα.Δεν έχει καμπύλες για να παιδευτείς με vac
Μετά σιγά σιγά και με πονταρισιές κυανοακρυλικής,την βάζεις στην θέση της.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #112 στις: Αυγούστου 01, 2014, 07:16:07 μμ »
Γιώργο πάρε πατρόν με χαρτί και κόψε από χοντρή ζελατίνα.Δεν έχει καμπύλες για να παιδευτείς με vac
Δεν είναι κακή ιδέα... Η κουλαμάρα μου θα δείξει...

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #113 στις: Αυγούστου 01, 2014, 10:44:28 μμ »
Είναι καλή ιδέα, μιά άλλη είναι,άν δέν μπορέσεις νά τή φτιάξεις, ''ΡΊΞΕ'' πάνω της ένα... μουσαμά  καί τέλος...Αν θέλεις κάθησμα μάλλων έχω τής hase. Αν θέλεις κάτι...μού λές. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #114 στις: Αυγούστου 01, 2014, 10:59:31 μμ »
Είναι καλή ιδέα, μιά άλλη είναι,άν δέν μπορέσεις νά τή φτιάξεις, ''ΡΊΞΕ'' πάνω της ένα... μουσαμά  καί τέλος...Αν θέλεις κάθησμα μάλλων έχω τής hase. Αν θέλεις κάτι...μού λές. ::salut::
Ε λοιπόν... και αυτή είναι πολύ καλή ιδέα!  Απλά θα χρειαστεί να βάλω όλα τα RBF, καλύμματα, προστατευτικά κλπ...  Εδώ δυσκολεύουμε...

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #115 στις: Αυγούστου 01, 2014, 11:09:41 μμ »
Ε λοιπόν... και αυτή είναι πολύ καλή ιδέα!  Απλά θα χρειαστεί να βάλω όλα τα RBF, καλύμματα, προστατευτικά κλπ...  Εδώ δυσκολεύουμε...
Ωραία θά είναι καί τά rbf κ.λ.π. ....όμως καί νά νή τά βάλεις.....

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #116 στις: Αυγούστου 02, 2014, 12:06:26 πμ »
Γιωργο για το πως να φτιαξεις την καλυπτρα δεν εχω αλλες ιδεες απο αυτες των παιδιων και η χασεγκαβα αν στειλεις θα σε γραψει 99% .Αυτο που εχω να σου προτεινω φιλικα:

Φτιανεις το μοντελο, το εχεις στα τελειωματα..πας να βαλεις το καθισμα εξτρα, παιρνεις ντρεμελ και παει η καλυπτρα...

Σου προτεινουν να 2 ιδεες, μεταξυ αυτων να βαλεις μουσαμα να την καλυψεις..και μετα λες να βαλεις και αλλα τζιτζιμπλικια...φτιαχτο εκει να τελειωσει...αφου το βλεπεις...γιατι το ζοριζεις??

Εγω θα δοκιμαζα τη ζελατινα και αν δεν πετυχει το μουσαμα. Και φυσικα αν στη δωσει και το θες τζιτζι..30 ευρω... νεο μοντελο, το πουλας 15 και κρατας την καλυπτρα.

:wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #117 στις: Αυγούστου 02, 2014, 02:43:23 πμ »
Γιωργο για το πως να φτιαξεις την καλυπτρα δεν εχω αλλες ιδεες απο αυτες των παιδιων και η χασεγκαβα αν στειλεις θα σε γραψει 99% .Αυτο που εχω να σου προτεινω φιλικα:

Φτιανεις το μοντελο, το εχεις στα τελειωματα..πας να βαλεις το καθισμα εξτρα, παιρνεις ντρεμελ και παει η καλυπτρα...

Σου προτεινουν να 2 ιδεες, μεταξυ αυτων να βαλεις μουσαμα να την καλυψεις..και μετα λες να βαλεις και αλλα τζιτζιμπλικια...φτιαχτο εκει να τελειωσει...αφου το βλεπεις...γιατι το ζοριζεις??

Εγω θα δοκιμαζα τη ζελατινα και αν δεν πετυχει το μουσαμα. Και φυσικα αν στη δωσει και το θες τζιτζι..30 ευρω... νεο μοντελο, το πουλας 15 και κρατας την καλυπτρα.

:wink: ::salut::

Θα συμφωνησω!!! Στα τελειωματα, με βαμμενο μοντελο και καλυπτρα επανω ΔΕΝ κανεις τετοια πειραματα και ποσο μαλλον κινησεις, εκτος αν εισαι ο Θεος και μας το κρυβεις. Αν κατι δεν σου παει καλα καντο γαργαρα η ριξε μηνυμα στο φορουμ. Ολο και καποιος θα εχει κατι. Τα spare πανε συννεφο εδω. Ο μουσαμας ηταν καλη λυση μιας κ εγινε τοσο χοντρη ζημια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Αυγούστου 02, 2014, 12:18:23 μμ »
Όλα σωστά όπως τα λέτε παίδες, αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ή όπως τα περιμένεις.
Είναι μεγάλη η ιστορία γιατί έγινε ότι έγινε όπως έγινε...  Ούτε θεός είμαι, ούτε θέλω να είμαι...  Απλά στην παρούσα φάση δεν υπήρχε άλλη λύση.
Όταν μου περάσει η τσαντίλα θα δω πως θα προχωρήσω.
Σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες σας.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #119 στις: Αυγούστου 02, 2014, 04:56:33 μμ »
Αφου το μοντελο σου γλυτωσε τη ταχεια προσγειωση σε τοιχο του σπιτιου σου ( εγω εκει θα το εστελνα εαν το παθαινα ) θα προτεινω μια τριτη ιδεα....φτιαχνεις τη καλυπτρα της Revell και ας ειναι μεγαλυτερη,φτιαχνεις μια βασουλα ισα ισα στις διαστασεις και την αφηνεις πανω στο διαδρομο διπλα στο αεροπλανο...Οποιος ρωτησει :
α) Την αφαιρεσαν για συντηρηση.
β) Την αφαιρεσες εσυ, να φαινεται η εσωτερικη λεπτομερεια.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #120 στις: Αυγούστου 02, 2014, 05:31:28 μμ »
Το βρήκα το βρήκα!!!!
Τρύπησε με φρέζα ένα κράνος(μαζί με μάσκα οξυγόνου) και βάλτο εκεί μαζί με ένα ζευγάρι γάντια,αν δεν φτάνει μόνο το κράνος να καλύψει το σημείο!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #121 στις: Αυγούστου 02, 2014, 05:45:01 μμ »
Μπορεις να προσθεσεις κατω απο το κρανος και τα γαντια και μια Ελληνικη σημαια αντι για μουσαμα !!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #122 στις: Αυγούστου 02, 2014, 05:50:09 μμ »
Από ιδέες πάμε καλά!  Και με φαντασία... Και μου αρέσουν όλες!  Ευχαριστώ παιδιά!
Η υλοποίηση τους, είναι άλλο θέμα... ;) :mrgreen:  (γιατί από κουλαμάρα....)

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #123 στις: Αυγούστου 03, 2014, 08:51:30 πμ »
Το βρήκα το βρήκα!!!!
Τρύπησε με φρέζα ένα κράνος(μαζί με μάσκα οξυγόνου) και βάλτο εκεί μαζί με ένα ζευγάρι γάντια,αν δεν φτάνει μόνο το κράνος να καλύψει το σημείο!

+1
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 08, 2015, 01:33:50 μμ »
Μετά από 1 χρόνο και κάτι μήνες στην άκρη, βρέθηκε καλύπτρα από το αντίστοιχο διθέσιο 104 της Hasegawa που έχει μέσα και τα 2 πλαίσια!!! (Ευχαριστώ πολύ Δημοσθένη!)
Σύντομα λοιπόν θα συνεχίσω το τρίψιμο του πατώματος (χωρίς την καλύπτρα αυτή τη φορά  :oops:) μπας και χωρέσει το κάθισμα.
Εν τω μεταξύ βέβαια το άσπρο χρώμα έχει κρακελάρει ελαφρώς (φαίνεται μόνο με φακό) οπότε θα πρέπει να δω τι θα κάνω και με αυτό. Αν βρω στο στοκ μου επιπλέον χαλκομανίες μάλλον θα ξεβάψω και θα ξαναβάψω τα φτερά. Αλλιώς αν καταφέρω να τις μασκάρω χωρίς να τις ξεκολλήσω.
Όπως και να 'χει, το μοντέλο θα τελειώσει. Το έχω πάρει σαν θέμα τιμής πλέον.