Αποστολέας Θέμα: ΒΕΡΝΙΚΙΑ πάνω από Metalcote  (Αναγνώστηκε 1208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
ΒΕΡΝΙΚΙΑ πάνω από Metalcote
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 05:40:47 μμ »
Να κανω μια ερωτηση; Βαφοντας ενα μοντελο με τα 27001,27002 της HUNBROL, μπορω μετα να ριξω βερνικια, (gloss), για τη τοποθετηση των σηματων;;; Μηπως μου '' χαλασουν'' την εμφανιση του μεταλλου; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αποσυνδεδεμένος anastassios

• She's so fine, there's no tellin' where the money went
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σχερία
Απ: ΒΕΡΝΙΚΙΑ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:46:27 μμ »
Φίλε Μιχάλη, εγώ το έχω εφαρμόσει ως τεχνική στα metalcote που αναφέρεις μια και ως γνωστόν  :mrgreen: οι χαλκομανίες θέλουν λείο υπόστρωμα για να "πιάσουν" καλά στο μοντέλο.

Για να μην μου δώσει όμως αφύσικα γυαλιστερό αποτέλεσμα (ως επίσης γνωστόν  :mrgreen: :mrgreen: το αλουμίνιο δεν γυαλίζει) ψεκάζω σε ένα test bed μοντέλο μια περιοχή (πχ μια πτέρυγα) με metalcote, εν συνεχεία μασκάρω τη μισή και περνάω την άλλη μισή με satin ή ματ βερνίκι ανάλογα με το εφέ που θέλω να δώσω. Εν συνεχεία ξεμασκάρω το άλλο μισό και συγκρίνω.

Αν η βερνικομένη περιοχή προσομοιάζει το εφέ που θέλω τότε εφαρμόζω την παραπάνω διαδικασία στο κανονικό μοντέλο.
Γενικά πάντως το βερνίκι (enamel της Humbrol) δεν χαλάει το metalcote.
 ::salut::
Κοίτα τι ξέθαψα!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: ΒΕΡΝΙΚΙΑ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:58:09 μμ »
Προσοχή σε μεταλλικά με ίδιας σύστασης βερνίκι.
Το πιθανότερο είναι να αναμειχθεί...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: ΒΕΡΝΙΚΙΑ πάνω από metalcote
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 10:42:19 μμ »
Με το ALC-600 της alclad (ακριλικό βερνίκι που δε χρειάζεται αραιώση) δεν είχα πρόβλημα. Το είχα ψεκάσει με 0.3μπεκ και έπεφτε πολύ ελεγχόμενα σφραγίζοντας με πολύ λεπτό layer το μοντέλο. Το μεταλλικό χρώμα από κάτω δεν είχε χάσει.
Τώρα θέλω να δοκιμάσω το ίδιο με 0.5μπεκ ,στο επόμενο μεταλλικό μοντέλο, για να καταλάβω αν είχε να κάνει η ποσότητα του βερνικιού που έφαγε ή όντως το συγκεκριμένο βερνίκι δουλεύει καλά πάνω στα μεταλλικά.

(100% ίδια υφή πάντως δε πρόκειται να πετύχεις με βερνίκι)

Πριν τα ντεκαλ δε χρειάζεται να βάλεις βερνίκι γιατί η μεταλλική επιφάνεια είναι μια χαρά gloss από μόνη της.

Αυτό εδώ είναι σφραγισμένο με βερνίκι. http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,27909.0.html

Αποσυνδεδεμένος anastassios

• She's so fine, there's no tellin' where the money went
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σχερία
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 06:45:31 μμ »
Φίλοι
Στο παρακάτω F-84F τα decals δεν με έπειθαν ότι κολλούσαν σωστά παρά τη χρήση Tamiya Mark Fit. Κάποια προειδοποιητκά που μπήκαν δοκιμαστικά ξεκολλούσαν oπότε εφάρμοσα την παραπάνω τεχνική.
Όλα τα βερνίκια δε που χρησιμοποιήθηκαν ήταν enamel της Humbrol χωρίς να παρατηρήσω κάποια ανάμιξη.
Ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι μήπως με τον καιρό κιτρινίσει το βερνίκι. Στον περίπου ένα χρόνο πάντως που έχει μεσολαβήσει από την κατασκευή του μοντέλου δεν έχω παρατηρήσει κάτι... :D
 ::salut:: ::salut::

Κοίτα τι ξέθαψα!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 07:29:41 μμ »
Με ακρυλικό βερνίκι ή παρκετίνη, φαντάζομαι δεν θα έχετε πρόβλημα. Πχ. στο 27003 πού πέρασα παρκετίνη, δεν είδα διαφορά.
Και ένα μεταλλικό F-84 ενός συμφορουμίτη
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23799.msg494295.html#msg494295
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 10:14:56 μμ »
Ο.Κ. παιδια ευχαριστω. Αρα παμε για βερνικι gloss, για να σφραγισουμε τα χρωματα και σιγα-σιγα, σηματα ,ζουμια κ.ο.κ. ::salut::