Αποστολέας Θέμα: Mastercraft 1/72 Fw190A5 Hermann Graf  (Αναγνώστηκε 1071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Leonidas1385

• Scale 1/144
  • *
Mastercraft 1/72 Fw190A5 Hermann Graf
« στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 11:20:43 πμ »
It's χρέπι-time!
Παράλληλα με το Mig-29, πάλεψα και με το χρεπάκι της Mastercraft. Εντόπισα την συγκεκριμένη εταιρία και μου κέντρισε το ενδιαφέρον οι πολύ χαμηλές τιμές των μοντέλων (1/72 κάτω από 5 ευρώ) αλλά και η καλή ποιότητα (?!?!?!?) που είδα σε φωτογραφίες..... παραπλανήθηκα οικτρά! Έκανα μια παραγγελία 5-6 κιτ. Το F-84G που έφτιαξα μου κατέστρεψε την ψυχολογία... δεν τα παράτησα και ξαναπροσπάθησα με αυτό το κιτ. Το αεροσκάφος για το οποίο δίνει χαλκομανίες και οδηγίες (ανακριβείς) είναι το Fw190A-5 του Hermann Graf με τον ξεχωριστό διάκοσμο, αλλά και τα διακριτικά για τις 202 καταρρίψεις. Ο Graf ήταν ο πρώτος πιλότος που ξέπερασε τις 200!!
  Η ποιότητα του κιτ πολύ κάτω του μετρίου. Η επιφάνεια των περισσοτέρων κομματιών δεν είναι καν λεία! Η εφαρμογή απαράδεκτη. Το κόκπιτ πολύ φτωχό ( πρόσθεσα φυσικά ζώνες στο κάθισμα και κάτι που να θυμίζει πίνακα οργάνων). Η καλύπτρα ήταν όλλα τα λεφτά!! Καμία σχέση με το υπόποιπο μοντέλο. Δεν εφάρμοζε με τίποτα.. Μετά από πολύ τρίψε-κόψε-στόκαρε, πιστεύω ότι έπαψε να μοιάζει με γέρικη καμπούρα...
  Χρειάστηκε να μεταφέρω τον σωλήνα pitot από το ακροπτερύγιο στην σωστή θέση για το Α-5 ( δίπλα στο πυροβόλο) και να κοντύνω λίγο τις κάννες των εξωτερικών στις πτέρυγες πυροβόλων. Επίσης από ζεσταμένο-τεντωμένο πλαστικό κατασκευάστηκε το συρματόσχοινο-κεραία.
  Χρώματα Gunze RLM76,75,74 ( H417,H69,H68) με preshading και postshadeing. Επίσης RLM04 (H413) και μείγμα Η414 με Η3 (κόκκινα) για το κίτρινο με κόκκινα βέλη διάκοσμο του ρύγχους και του πηδαλίου διέυθυνσης, τα οποία δεν έδινε σε χαλκομανίες το κιτ. Βερνίκια Humbrol. Το wash έγινε με μια νέα για μένα τεχνική: μολύβι το οποίο στη συνέχεια ακολουθούσα με πινέλο ελαφρώς νωτισμένο σε διαλυτκό. Οι κάπνες από τις εξατμίσεις και τα πυροβόλα έγιναν με αρκετά αραιωμένο μάυρο ματ που ψεκάστηκε στο τέλος.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
Απ: Mastercraft 1/72 Fw190A5 Hermann Graf
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 04:55:15 μμ »
Μου αρέσει η δουλεια που έχεις κάνει όπως και το βάψιμο σου.
Νομίζω πως είναι λάθος η θέση των σκελων προσγειωσεις αλλα δεν φαίνεται και πολυ καλα απο τις φωτο.

::salut:: Κωστας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 10:22:09 μμ »
Μου αρέσει η δουλεια που έχεις κάνει όπως και το βάψιμο σου.
Νομίζω πως είναι λάθος η θέση των σκελων προσγειωσεις αλλα δεν φαίνεται και πολυ καλα απο τις φωτο.

::salut:: Κωστας
Καλησπέρα και ευχαριστώ για το σχόλιο. Για την θέση των σκελών συμβουλεύτηκα φωτογραφίες, όπως επίσης οδηγίες από τα κιτ της Revell και της Academy. Εκτιμώ ότι δεν έχουν κάτι λάθος  :D

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 10:55:20 μμ »
Mastercraft... εσύ είσαι ήρωας  :!:

Ξεκίνησα την άνιση μάχη με τη συγκεκριμένη εταιρεία πριν κανά-δύο εβδομάδες. Ένα θα σου πω, η καλύπτρα που δίνει είναι θολή εσωτερικά. Θα δείξει!

Ωραία δουλειά όσο μπορούσες πάνω στην επιφάνεια από σμυριδόχαρτο.

Spoiler (hover to show)

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 11:06:50 μμ »
Mastercraft... εσύ είσαι ήρωας  :!:

Ξεκίνησα την άνιση μάχη με τη συγκεκριμένη εταιρεία πριν κανά-δύο εβδομάδες. Ένα θα σου πω, η καλύπτρα που δίνει είναι θολή εσωτερικά. Θα δείξει!

Ωραία δουλειά όσο μπορούσες πάνω στην επιφάνεια από σμυριδόχαρτο.

Spoiler (hover to show)

Μαθιός
Την πάτησες και εσύ δηλαδή... το MiG-19 είναι της Kopro... άλλη χρεποεταιρία... έχει ανάγλυφη γράμμωση και μηδενικό κοκπιτ... απελπισία... δεν νομίζω να το δημοσιέυσω όταν ολοκληρωθει...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 08:39:55 πμ »
Mastercraft... και μόνο που το τέλειωσες σε κάνει ήρωα. Το οτι το τέλειωσες και είναι και πολύ όμορφο είναι απλά απίστευτο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 10:06:54 πμ »
Mastercraft... και μόνο που το τέλειωσες σε κάνει ήρωα. Το οτι το τέλειωσες και είναι και πολύ όμορφο είναι απλά απίστευτο!
Να 'σαι καλά φίλε μου! ::salut:: Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα χρεπάκια είναι φτηνά, άρα καλή οικονομικά επιλογή για την εποχή μας, αλλά απαιτούνε πολύ πολύ δουλειά για να δείξουν κάποιο αξιοπρεπές αποτέλεσμα....

Αποσυνδεδεμένος anastassios

• She's so fine, there's no tellin' where the money went
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σχερία
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 06:41:42 μμ »
Πολύ ωραίο φινίρισμα! Μπράβο ::salut:: ::salut::
Κοίτα τι ξέθαψα!

• Scale 1/144
  • *