Αποστολέας Θέμα: 21st Pz.Div Normandy  (Αναγνώστηκε 6921 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
21st Pz.Div Normandy
« στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 08:27:29 μμ »
Το θεμα του διοραματος θα ειναι η δραση της 21ης μεραρχιας παντσερ κατα τη διαρκεια της αποβασης της Νορμανδιας.
Η 21η ηταν η  μεραρχια που ενεπλακη με συμμαχικες δυναμεις απο τη πρωτη μερα της αποβασης στις περιοχες ranville,lion sun mer και τελικα στις μαχες γυρω απο τη caen...
Αποδεκατιστηκε τελικα στη μαχη του falaise pocket.

Το διοραμα μου θα απαρτιζεται απο ενα Η39-LeFH18 του 200 Stg.abteilung σε φαση φορτωσης ,ενα sd.kfz.231 8 rad του 21 Pz.Aufklarungs-Abteilung, και οι αναλογες φιγουρες ( και οτι αλλο προκυψει στη πορεια )

Για την ωρα εχω το Η39,λιγη προοδο στις φιγουρες και εδωσα τη βασικη μορφη στη βαση....
Συνεχιζεται....

Αποσυνδεδεμένος DonKosmas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Madrid Spain
  • ¡Todo por la patria!
    • Panzerkosmas
Απ: 21st Pz.Div Normandy 44
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 12:24:45 πμ »
Καλή συνέχεια φίλε μου!

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 10:56:40 πμ »
Kαλημερα φιλε μου.
Πολυ ομορφη η ιδεα σου .Μου αρεσει που θα ειναι σε 2 επιπεδα.
Αν κρινω απο το Η39 το διοραμα σου θα ειναι απλα τελειο.
Καλη συνεχεια  ::salut:: ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 12:11:24 μμ »
Καλή συνέχεια φίλε μου!

Gracias don,και σε σενα εξ ισου καλη συνεχεια στο διαμαντακι σου.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 12:12:48 μμ »
Kαλημερα φιλε μου.
Πολυ ομορφη η ιδεα σου .Μου αρεσει που θα ειναι σε 2 επιπεδα.
Αν κρινω απο το Η39 το διοραμα σου θα ειναι απλα τελειο.
Καλη συνεχεια  ::salut:: ::salut::

Ευχαριστω "πατριδα" !!!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 08:14:33 μμ »
Λιγη δραση ακομα,με την ολοκληρωση των τριων πρωτων φιγουρων.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 08:46:00 μμ »
Και λιγη γεωπονικη,με ενα κατασκευαστικο τους...

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 09:53:53 μμ »
γεια σας και παλι μαγκες μετα απο σχεδον 1 χρονο επιστρεφω με πολλη ορεξη μπας και καταφερω να ολοκληρωσω ομορφα/σωστα οτι αφησα μισο απο τα μοντελακια που ειχα ξεκινησει...

και μετα απο αυτην την ασχετη εισαγωγη και αφου κι εγω προστεθω στην λιστα οσων θα περιμενουν τα αποτελεσματα αυτου του ωραιου διοραματος και επειδη ειμαι εντελως πρωταρης μπροστα σε οσα μπορειτε να κανετε εσεις ηδη, θελω φιλε μου να σε παρακαλεσω γονατιστος να μου πεις ή να μου υποδειξεις ( γιατι δεν το βρηκα στο foroum, ζητω συγγνωμη αν δεν το βρηκα επειδη δεν το εψαξα σωστα..) πως να πετυχω την παραλλαγη με τους θαμνους και το διχτακι που εχεις μπροστα στο αρμα - θελω να κανω ακριβως κατι παρομοιο στο Mobelwagen που εδω και καιρο με περιμενει  :)

ευχαριστω εκ των προτερων και παλι καλη συνεχεια στο εργο !!  ::salut::  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 10:22:13 μμ »
πως να πετυχω την παραλλαγη με τους θαμνους και το διχτακι που εχεις μπροστα στο αρμα - θελω να κανω ακριβως κατι παρομοιο στο Mobelwagen που εδω και καιρο με περιμενει  :)

ευχαριστω εκ των προτερων και παλι καλη συνεχεια στο εργο !!  ::salut::  ::salut::

Εχεις πμ...

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 10:41:52 μμ »
Ωραίες οι φιγούρες. Μακάρι να τις έκανα και εγώ έτσι, αλλά...
Ποιός κακομοίρης κλαίει τον θάμνο του ; Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν χρησιμοποιούσες Λακ για λιπαρά μαλλιά. ( !!;;).
Εγώ για δέντρα χρησιμοποιώ ρίζες τριανταφυλλιάς. Αν δεν έχω καμμία ξεραμένη, πετάω λίγη χλωρίνη στις ρίζες και σε δύο μέρες ξεραίνεται. Η γυναίκα ακόμη απορεί γιατί της ξεραίνονται οι τριανταφυλλιές ( σσσσστ !)
Για μικρά κλαράκια βάζω "ξασμένο" συρματάκι κουζίνας. Μετά κόλλα σε σπρέυ και βούτηγμα σε ψιλοκομμένο μελισσόχορτο, βασιλικό, τσάι και γενικά ό,τι βρω στα ντουλάπια της κουζίνας
Καλή συνέχεια.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 10:45:25 μμ »
Για μικρά κλαράκια βάζω "ξασμένο" συρματάκι κουζίνας. Μετά κόλλα σε σπρέυ και βούτηγμα σε ψιλοκομμένο μελισσόχορτο, βασιλικό, τσάι και γενικά ό,τι βρω στα ντουλάπια της κουζίνας
Καλή συνέχεια.

Η μαγειρικη στην υπηρεσια του μοντελιστη !!!

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 12:16:01 πμ »
Και μετα απο ενα δημιουργικο απογευμα ολοκληρωθηκε και το πανω μισο της βασης...

Λειπει ενα "χωματινο" φιλτρο απο το πλακοστρωτο ωστε να ζεστανει λιγακι..

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
Απ: 21st Pz.Div Normandy
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 10:40:09 μμ »
Και η μεχρι τωρα προοδος,και καποιες προβες στησιματος...

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 10:46:18 μμ »
πολυ ωραιο γινεται ρε συ Αντωνη. μεταμορφωση.ετσι οπως το εχεις τωρα, μηπως να αλλαζες το χρωμα στη λασπη που εχει κατσει στους τροχους για να δενει με το χωμα της βασης?η οχι..? λεω εγω τωρα..

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 10:50:49 μμ »
πολυ ωραιο γινεται ρε συ Αντωνη. μεταμορφωση.ετσι οπως το εχεις τωρα, μηπως να αλλαζες το χρωμα στη λασπη που εχει κατσει στους τροχους για να δενει με το χωμα της βασης?η οχι..? λεω εγω τωρα..
Σε ευχαριστω Παναγιωτη. :wink:
Το χρωμα στους τροχους, θεωρητικα παντα,ειναι ξεραμενη λασπη,και για αυτο ειναι ανοιχτοχρωμη και σε "σταμπες "...Θεωρητικα ξαναλεω...

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 10:56:20 μμ »
σωστοστ ,κ εγω μετα το σκεφτηκα ,το πιο ανοιχτο χρωμα που παιρνει η ξεραμενη.θα βαλεις συρματοπλεγμα στους πασσαλους ή καμμια πινακιδα στα γαλλικα?

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 11:30:41 μμ »
Πολύ ωραίο το όλο στήσιμο και η ζουγκλίτσα ! Οι καρποί στο δέντρο μου θυμίζουν κάστανα !
Καλή συνέχεια.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 12:50:41 πμ »
θα βαλεις συρματοπλεγμα στους πασσαλους ή καμμια πινακιδα στα γαλλικα?

Ναι στους πασσαλους θα βαλω αγκαθωτο,και σκεφτομαι να βαλω αυτη τη πινακιδα,που συνανταται πολυ στην επαρχιακη Γαλλια...
Βεβαια επειδη σημαινει "ιδιωτικος δρομος¨σκεφτομαι να τη γεμισω με κουμποτρυπες απο σφαιρες,μιας και οι γερμανοι δεν θα θεωρουσαν τιποτα ιδιωτικο κατα τη παρουσια τους...

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 03:00:14 πμ »
Εγώ θα πρότεινα : Une seule solution ! : revolution ! υπογραφή: FFI (χε!,χε!)

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 09:17:56 πμ »
..ή και καμια ταμπελα στον δρομο επανω που δειχνει κατευθυνση προς καποια απο τις περιοχες που εδρασε ιστορικα η μεραρχια, πχ. Falaise   :mrgreen:

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 02:09:17 μμ »
..ή και καμια ταμπελα στον δρομο επανω που δειχνει κατευθυνση προς καποια απο τις περιοχες που εδρασε ιστορικα η μεραρχια, πχ. Falaise   :mrgreen:

Εδω υπαρχει ενα θεματακι....Το 200 stug.abt ηταν σταθμευμενο στο cagny,3 χλμ νοτιοανατολικα της καεν,ενω το 21 ταγμα αναγνωρισεως ηταν στο segrie-fontaine 50 χλμ νοτιοδυτικα της καεν,και 15 χλμ του falaise...
Aρα εχουμε και λεμε.... Τα Η-39/lefH18 επιβιωσαν της καεν ωστε να οπισθοχωρησουν μεχρι το falaise,και να συναντηθουν με το 21ο ταγμα αναγνωρισεως ?? Το 21ο ταγμα εφτασε στη καεν ??   Η μηπως πολυ το ψαχνω ??  8)
Brigade σωσε με !! :roll:

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 03:03:51 μμ »
χμμ κατσε να ψαξω τα περσινα κιταπια μου οταν κι εγω εψαχνα για μοναδες στην Νορμανδια το καλοκαιρι του 44...

Αποσυνδεδεμένος than.fot

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 03:25:34 μμ »
 ::salut::
για να σε ευχαριστησω για την βοηθεια σε οσα αλλα σε εχω ρωτησει, βρηκα αυτο

http://www.fireandfury.com/orbats/late21pzd6jun44.pdf

λοιπον, συμφωνα με αυτο το αρχειο, οι 2 μοναδες ηταν μαζι απο την αρχη και σε ολη την διαρκεια των επιχειρησεων στην Νορμανδια και εφτασαν και στην Caen !!! :D

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 03:44:25 μμ »
Μπουρδουκλωμένο θέμα. Για τις θέσεις και κινήσεις της 21ης ΜΤ κατά την επιχείρηση Battle Axe στην Β. Αφρική ξέρουμε πολλά. Για την Νορμανδία ελάχιστα, συγκεχυμένα, ασαφή και πολλάκις λανθασμένα. Ο κυριώτερος λόγος είναι η ήττα και το χάσιμο των αρχείων ( αλλά και το ό,τι στην Νορμανδία οι Γ. έχασαν)
Η απόδοση της 21ης ΜΤ στην Νορμανδία φαίνεται να απέχει παρασάγγας απ' την αντίστοιχη στην Β. Αφρική. Οπωσδήποτε στην Νορμανδία ήταν μονάδα σε αναδιοργάνωση, εξοπλισμένη, εν πολλοίς, με γαλλικό παλιό υλικό. Είχε μεν πλήρες το σύνταγμα αρμάτων με Ρ IV, αλλά το άλλο σύνταγμα με Panther δεν υπήρχε. Εκτός από την ονομασία ελάχιστα άλλα είχαν σχέση με την 21η ΤΜ του Afrika Korps. Ελάχιστοι παλαίμαχοι είχαν ενσωματωθεί στην μεραρχία και η επιλογή των αξιωματικών της δεν αποδείχθηκε καλή.
Αφού αποτρέπει την κατάληψη της Caen από τους ΄Αγγλους την 5 Ιουνίου, οχυρώνεται γύρω από την πόλη. ΄Ενα τμήμα της έχει προσκολληθεί στην 716 ΜΠ. Λίγο πριν την ερασιτεχνική επίθεση του Στρατάρχη Μόντυ ( λέμε τώρα !) Goodwood, οι σύμμαχοι τοποθετούν την 21η ΜΤ κατά μήκος της 13 εθνικής οδού, με 50 Ρ IV και 34 Stug. Το 200 είναι στο Cagny, όπως γράφεις. Η μεραρχία έχει ενισχυθεί με το 503 σύνταγμα Τίγρεων. Την 1 Αυγούστου η 21η ΜΤ δίνει την τελευταία της μάχη, σαν αυτοδύναμη μονάδα. Τα υπολείμματά της ενώνονται μετά με μία μεραρχία πεζικού. Κατά την μάχη στη Falaise η 21η ΜΤ δεν υπάρχει πλέον.
Το 200 , σαν μονάδα πυροβολικού, έχει πολλές πιθανότητες να επέζησε του Goodwood. Μάλλον ενώθηκε και αυτό με την μεραρχία πεζικού και εξαφανίστηκε μετά στον θύλακα της Φαλαίζ.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 04:03:28 μμ »
Αρα προχωρω βαση σχεδιου !!  :wink:
Οι βοηθειες ειναι αμοιβαιες.

Brigade my mentor μηπως ξερεις και τα νουμερακια του τζοκερ ??  :mrgreen:

Tags: