Αποστολέας Θέμα: Leopard 1A4 ( MENG ) - Leopard 1A5 ( ITALERI ) GR. 1/35  (Αναγνώστηκε 6007 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
Leopard 1A4 ( MENG ) - Leopard 1A5 ( ITALERI ) GR. 1/35
« στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 11:00:18 πμ »
Χαιρετω ολα τα παιδια του Modelclub. ::salut:: Αυτη ειναι η πρωτη μου συμμετοχη σε Group Build με δυο Leopard τα οποια θα γινουν Ελληνικα. Το πρωτο ειναι το Leopard 1A4 απο το νεο κιτ της MENG. Το μοντελο εχει αρκετα καλη λεπτομερεια και εφαρμογη αλλα σε μερικα σημεια  χρειαζονται επεμβασεις, οπως σε καποιες χειρολαβες που βρισκονται στο ντεκ του κινητηρα και στο κουτι που υπαρχει στο πισω μερος του αρματος οι οποιες δινονται σε ενιαιο κομματι και θελουν αντικατασταση. Επισης τοποθετηθηκαν οι σχαρες των εξατμισεων απο το κιτ της ITALERI γιατι αυτες που εχει το μοντελο ειναι πολυ ρηχες και μπηκαν οι πινακιδες που υπαρχουν στις δυο πλευρες του πυργου απο το σετ της LM Decals. Το μοντελο βρισκεται στο τελικο σταδιο της κατασκευης και μενει ακομα να τοποθετηθει το καλωδιο για το PZB 200 και ενα κομματι που μπαινει αριστερα στην ακρη της καννης οπως και τα συρματοσχοινα.Τελος θα μπουν οι ερπυστριες link by link που δινει το κιτ και οι βινυλικες θα τοποθετηθουν στο 1Α5. Το Leopard 1A5 της ITALERI ειναι γνωστο στους πιο πολλους. Οι αλλαγες που εγιναν στο μοντελο ειναι οι ροδες που εβαλα απο το κιτ της TAMIYA, η photo- etched σιτα στο ντεκ του κινητηρα και η προσθηκη των πινακιδων στις δυο πλευρες του πυργου. Θα τοποθετηθει ακομα ενα περισκοπιο που βρισκεται πανω στον πυργο διπλα στο περιστροφικο και θα μπουν οι ερπυστριες απο το κιτ της MENG. Και στα δυο μοντελα οι ροδες και οι ερπυστριες  βγαινουν ξεχωριστα για να μπορουν να βαφτουν σωστα. Τα αρματα θα βαφτουν με την τελευταια ελληνικη παραλλαγη με ακρυλικα χρωματα Gunze, και συγκεκριμενα με τα Η 309 - 310 - 311 - 12. Για οτι αλλο θελετε να με ρωτησετε ευχαριστως θα σας απαντησω.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Leopard 1A4 ( MENG ) - Leopard 1A5 ( ITALERI ) GR. 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 11:34:49 πμ »
Θα τρίβουμε τα ματάκια μας.
Καλή αρχή.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 08:25:49 μμ »
Ωραίες καθαρές κατασκευές και στα δύο :wink:
Μπράβο, προχώρα της Meng εσύ, γιατί το δικό μου έχει αραχνιάσει μισοσυναρμολογημένο, περιμένοντας τις PE δέστρες των εργαλείων της Perfect Modellbau από τη... μακρινή Γερμανία :evil:

Καλή συνέχεια, καλά βαψίματα Φώτη :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 09:10:59 μμ »
Χαιρετω Μανο  ::salut:: Χαιρομαι που σου αρεσουν τα Leo και ευχαριστω για τα σχολια σου. Εγω συνηθως αποφευγω τις πολλες βελτιωσεις γιατι με το πολυ ψαξιμο αρκετες φορες δεν τελειωνει ποτε το μοντελο. Νομιζω οτι παντα υπαρχουν καποια λαθη σε ολα τα κιτ και θεωρω ουτοπια να προσπαθει καποιος να αναπαραστησει ακριβως το πραγματικο αρμα, αεροπλανο, πλοιο η οτιδηποτε αλλο. Leopard  ευχαριστω για το σχολιο, θα προσπαθησω για ενα καλο αποτελεσμα επειδη ειναι και τα πρωτα αρματα απο ολα οσα εχω φτιαξει που θα γινουν Ελληνικα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 10:07:54 μμ »
Spoiler (hover to show)

για τα μοντελάκια σου τα είπαμε και από κοντά, μια χαρά δείχνουν ως εδώ,(από ελληνικά άρματα δεν σκαμπάζω οπότε δεν μπορώ πω για λεπτομέρειες)

μιας και είσαι ο πιο παραγωγικός της "έξω" παρέας του Lure είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο της προσπάθειας, καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 10:18:08 πμ »
δε ξέρω αν το έχεις δεί, απο το θέμα παρουσίασης του Μάνου για το κιτ της MENG, οπότε το ποστάρω και εδώ

η παρακάτω σκαναρισμένη- αλλαγμένη  φώτο απο τις οδηγίες του μοντέλου, διορθώνει το λάθος τυπωμένο σχέδιο της παραλλαγής ως προς τις πλευρές του άρματος....  :wink: :wink: :wink: :wink:

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 10:38:41 πμ »
Λαμπρο ευχαριστω για την επισημανση. Γνωριζω το συγκεκριμενο λαθος που εχει κανει η MENG στις οδηγιες για το βαψιμο του Ελληνικου Leopard και δεν ειναι το μοναδικο, υπαρχει και αλλο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 10:58:06 πμ »
Λαμπρο ευχαριστω για την επισημανση. Γνωριζω το συγκεκριμενο λαθος που εχει κανει η MENG στις οδηγιες για το βαψιμο του Ελληνικου Leopard και δεν ειναι το μοναδικο, υπαρχει και αλλο.  ::salut::

πάλι με τη παραλλαγή (κωδικούς χρωμάτων, σχέδιο ) :?:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 11:17:26 πμ »
Μαλλον δεν το εγραψα και εγω σωστα  :!: Οχι με την παραλλαγη, ειναι ο εξαεριστηρας που δειχνει στις οδηγιες οτι μπαινει πανω στον πυργο για το Ελληνικο Leo  και ειναι λαθος γιατι δεν υπαρχει στα Ελληνικα αρματα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 02:49:06 μμ »
Μαλλον δεν το εγραψα και εγω σωστα  :!: Οχι με την παραλλαγη, ειναι ο εξαεριστηρας που δειχνει στις οδηγιες οτι μπαινει πανω στον πυργο για το Ελληνικο Leo  και ειναι λαθος γιατι δεν υπαρχει στα Ελληνικα αρματα.  ::salut::
Για πιο ακριβώς κομμάτι μιλάμε? :roll: :? Μήπως το Κ10 στο στάδιο 17 των οδηγιών?

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 03:02:27 μμ »
Για πιο ακριβώς κομμάτι μιλάμε? :roll: :? Μήπως το Κ10 στο στάδιο 17 των οδηγιών?

σωστά, αυτό είναι το κομμάτι
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 06:00:34 μμ »
Χαιρετω Μανο  ::salut:: Χαιρομαι που σου αρεσουν τα Leo και ευχαριστω για τα σχολια σου. Εγω συνηθως αποφευγω τις πολλες βελτιωσεις γιατι με το πολυ ψαξιμο αρκετες φορες δεν τελειωνει ποτε το μοντελο. Νομιζω οτι παντα υπαρχουν καποια λαθη σε ολα τα κιτ και θεωρω ουτοπια να προσπαθει καποιος να αναπαραστησει ακριβως το πραγματικο αρμα, αεροπλανο, πλοιο η οτιδηποτε αλλο...
Δεν είναι θέμα βελτίωσης, μιας και τα εργαλεία της Meng είναι μια χαρά. Απλά, το συγκεκριμένο άρμα που θα αναπαραστήσω, δεν είχε επάνω του ούτε ένα εργαλείο, οπότε απ' το να καταστρέψω τα εργαλεία του κιτ για να κρατήσω τις δέστρες, παράγγειλα PE δέστρες για το Meng και τα εργαλεία του θα μπούν σε ένα Tamiya που περιμένει :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 06:50:57 μμ »
Μανο η αναφορα μου για τις βελτιωσεις ηταν για το τι κανω εγω και απλα με αφορμη αυτο που ειπες εκανα μια γενικη τοποθετηση γνωριζοντας απο φιλους οτι στην προσπαθεια τους να φτιαξουν και την πιο μικρη λεπτομερεια σε ενα μοντελο τελικα δεν το τελειωνουν ποτε. Αυτο που ανεφερες τωρα δεν το γνωριζα και επομενως καλα κανεις, αλλα και γενικα  καθε μοντελιστης εννοειται οτι μπορει να κανει οτι θελει στα μοντελα που κατασκευαζει  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 17, 2014, 08:42:18 μμ »
Συνεχεια με το βαψιμο της παραλλαγης στο Leopard 1A5 η οποια εγινε με ελευθερο χερι για το καφε και με μασκαρισμα για το μαυρο και το ανοικτο γκρι. Θα ακολουθησει fading, φιλτρα και wash οπως και βαψιμο ολων των λεπτομερειων. ::salut::

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 17, 2014, 09:24:10 μμ »
ΣΗΜ. Το περισκοπιο επανω στον πυργο που βρισκεται διπλα απο το περιστροφικο φτιαχτηκε απο φυλλο πλαστικου της Gunze και το τζαμι του απο διαφανη ζελατινα της evergreen απο τον φιλο μου Βασιλη  ( GR modeler) τον οποιο και ευχαριστω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zimmerman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne-Australia
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 17, 2014, 09:48:25 μμ »
πολυ προσεγμενη η κατασκευη σου  Φωτη...τωρα βεβαια με τα λαδοξυδα θα δειξει πολυ περισσοτερο ...η παραλλαγη πολυ πρωτοτυπη για μενα τουλαχιστον που ειμαι σκραπας στα αρματικα και δεν την ειχα ξαναδει..... ::thumbleft:: ::thumbleft::
Γιώργος Παπανικολάου

Αποσυνδεδεμένος saxlina

• Αρχαριοτατος εως Βρεφος
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Κοζάνη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 17, 2014, 10:40:06 μμ »
τον αριθμο τον εδωσες απο πραγματικο αρμα???
αν οχι να σου προτεινω το ηρωικο 223932
πολεμησα καιρο μαζι του στο Πετροχωρι... ::salut::
Απλα τελειο συγχαρητηρια φιλε ...
το εχω 10 χρονια στο κουτι να δω ποτε θα ευκαιρισω να το φτιαξωωωω :(

εμεις ακομη τα λειτουργουμε...
αυτοι τα εχουν μουσειακο υλικο...
Πρέπει να γνώριζουμε τις ρίζες μας,
Να θυμόμαστε το παρελθόν μας,Να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας,Και να προσευχόμαστε για το μέλλον μας!!!ΣΑΧ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 18, 2014, 06:26:06 μμ »
Γιωργο ευχαριστω για τα σχολια. Saxlina χαιρομαι που σου αρεσει το Leopard. Ο αριθμος εχω δει σε φωτογραφια οτι αντιστοιχει σε πραγματικο αρμα απο παρελαση το 2007 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος green75

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 19, 2014, 09:25:58 μμ »
Εντάξει από εσένα φίλε δεν περίμενα κάτι λιγότερο, πολλή ωραίο.  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος saxlina

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 20, 2014, 12:29:45 πμ »
Γιωργο ευχαριστω για τα σχολια. Saxlina χαιρομαι που σου αρεσει το Leopard. Ο αριθμος εχω δει σε φωτογραφια οτι αντιστοιχει σε πραγματικο αρμα απο παρελαση το 2007 ::salut::
πολυ ωραια!!!δεν μου λες εχεις κωδικους απο τα χρωματα της ελληνικης παραλλαγης???βασικα δεν ξερω ανα θα δουλεψω με αερογραφο γιατι ακομη δεν εχω αγορασει αλλα με πινελακι που δουλευα και παλιοτερα τα κλασσικα χρωματα που επερνα ηταν της revell...
Να θυμόμαστε το παρελθόν μας,Να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας,Και να προσευχόμαστε για το μέλλον μας!!!ΣΑΧ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 20, 2014, 09:41:06 πμ »
Χαιρετω saxlina. ::salut:: Απο οτι γνωριζω δεν υπαρχει μονο μια ελληνικη παραλλαγη και τα χρωματα ειναι διαφορετικα σε καθε μια. Για την συγκεκριμενη που βλεπεις εδω εχω χρησιμοποιησει ακρυλικα χρωματα Gunze και συγκεκριμενα το Η64 πρασινο - Η72 καφε - Η12 μαυρο - και Η311 ανοικτο γκρι.  Αν θελεις να βαψεις με Revell πρεπει να βρεις τις αντιστοιχιες γιατι δεν τις γνωριζω. Εγω βεβαια θα σου προτεινα να παρεις αερογραφο και να αρχισεις να βαφεις με ακρυλικα χρωματα, γιατι με πινελο ειναι πολυ δυσκολο να πετυχεις ενα σωστο αποτελεσμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος saxlina

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 20, 2014, 10:13:34 μμ »
εννοειτε θα χρειαστει δεν συγκρινεται το αποτελεσμα με τον αερογραφο...θα δουμε προς το παρον επειδη εχω μικρα παιδια στο σπιτι περνει παραταση το εργο...

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 10, 2014, 09:01:32 πμ »
Χαιρετω ολους. ::salut:: Προσωρινο τελος για το Leopard 1A5 της Italeri. Μαλλον θα γινει και καποιο σκονισμα αλλα αυτο εξαρταται απο το αν θα μπει σε διοραμα. Για οτι θελετε να ρωτησετε ευχαριστως θα απαντησω. ::salut:: ΣΗΜ.Μενουν ακομα να μπουν οι καθρεπτες της Echelon.                 

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 10, 2014, 11:02:50 πμ »
Φώτη, πολύ όμορφο :!:
Πάντως θα σου πρότεινα, ακόμα και αν δεν είναι να μπεί σε βάση με χώμα, ένα ελαφρύ σκονισματάκι να του το κάνεις στα χαμηλά :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/72
  • *
    • F.T. Models
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 10, 2014, 11:26:37 πμ »
Μανο ευχαριστω για το σχολιο, αυτο που λες για το σκονισμα θα γινει αλλα διακριτικα. ::salut::

Tags: