Αποστολέας Θέμα: Graf Spee disguised (Fujimi 1/700)  (Αναγνώστηκε 1282 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Graf Spee disguised (Fujimi 1/700)
« στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 07:19:39 μμ »
Καλή χρονιά σε όλους  ::salut::

Η ιστορία του Graff Spee είναι λίγο πολύ γνωστή: Έφυγε από τη Γερμανία λίγο πριν την έναρξη του ΒΠΠ και μετά από ένα αρκετά επιτυχημένο επιδρομικό ταξίδι (όπου βύθισε 11 πλοία), αναχαιτίστηκε, στις 13/12/1939, από τα καταδρομικά HMS Exeter, HMS Ajax και HMNZ Achilles, στη μάχη που έμεινε γνωστή ως "Ναυμαχία του Ρίο ντε λα Πλατα". Τελικά αυτοβυθίστηκε έξω από το λιμάνι του Μοντεβιδέο, όπου το είχαν αποκλείσει τα βρετανικά καταδρομικά. Σε κάποια φάση του ταξιδιού του (πιθανότατα τον Οκτώβριο του 1939), σε μια προσπάθεια παραπλάνησης, του φόρεσαν ένα ψεύτικο δεύτερο φουγάρο και έναν ακόμα ψεύτικο "πύργο" σε μια προσπάθεια να μοιάσει με βρετανικό καταδρομικό (μάλλον κλάσσης Arethusa). Στα πλαίσια αυτής της μασκαράτας, το Arado Ar 196, βάφτηκε άσπρο και απέκτησε βρετανικά εθνόσημα. Αυτή τη διαμόρφωση ήθελα να κάνω, καθώς ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα, χωρίς παράλληλα να χαλάει τις πολύ όμορφες γραμμές του Graff Spee. Σε κάποια από τις (λίγες) φωτογραφίες που υπάρχουν με το μασκαρεμένο πλοίο, φαίνεται και ένα πανώ που γράφει "Stop Wireless, or I Open Fire"  :mrgreen:

Το κιτ της Fujimi είναι παμπάλαιο και με αρκετά λάθη. Θα το έλεγα μάλλον κακό και με ταλαιπώρησε αφάνταστα, για ένα ολόκληρο δίμηνο. Πάντως, το σχετικό σετ φωτοχαραγμένων της White Ensign, βοήθησε κάπως την κατάσταση. Το δεύτερο φουγάρο έγινε από οβάλ μπρούτζινο σωλήνάκι και τα ψεύτικα πυροβόλα είναι περισσεύματα από το Bismarck

Ελπίζω να σας αρέσει και τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Graf Spee disguised (Fujimi 1/700)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 07:30:14 μμ »
Ωραίο Δημήτρη,μπράβο σου.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 08:45:47 μμ »
Δημήτρη είχαμε μιλήσει γι αυτό σου το πρότζεκτ ,πραγματικά ξεφευγει εντελώς από τα συνηθισμένα!!!..προσωπικά θα το ηθελα λίγο πιό ταλαιπωρημένο σε με λίγες μαυρίλες και σκουρίτσες ...με λίγες περισσότερες σκιές και λίγα περισσότερα φωτισματα ,κυρίως στις άνω επίφάνειες ....
πέρα από όλα αυτά βρήκε πραγματικά πολύ καλό και αν αναλογιστούμε και την κλίμακα,πάρα πολύ καλό!!.....λέιπει μια φωτογραφία από την προφίλ σιλουέττα του πλοίου ,από αυτήν που αντίκριζαν τα ανυποψίαστα θήματά του!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 09:08:39 μμ »
αψογο μου αρεσει παρα πολλη η θαλασσα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 09:42:54 μμ »
Παρα πολυ ομορφο.

::salut:: Κωστας

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 10:31:45 πμ »
Δημήτρη, Λευτέρη και Κώστα σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια  ::salut::

Σταμάτη, δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς για το "προφίλ του πλοίου". Αν κατάλαβα καλά, τότε θα πρέπει να σε καλύπτουν οι δύο πρώτες φωτό που είναι τραβηγμένες από το επίπεδο της "θάλασσας". Σχετικά με τη φθορά (το έχω ήδη συζητήσει με τον Gtdeath), ακόμα και στις φωτογραφίες του που τραβήχτηκαν στο Μοντεβιδέο, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα φθαρμένο. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι θαλασσοδερνόταν επί ένα τετράμηνο σε τρείς ωκεανούς, μάλλον αναστάλαγο ήταν. Ίσως αυτό έχει να κάνει και με το συνήθειο των Γερμανών, να βάφουν τα πλοία τους εν πλώ  ::dontknow::

Και λίγες φωτό που βρήκα στο διαδίκτυο: Οι δύο πρώτες είναι με το πλοίο "μασκαρεμένο" και η τελευταία από το Μοντεβιδέο:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 11:28:29 πμ »
Οταν έγραψα το μήνυμα τις δυο πρώτες δεν μου τις εμφάνιζε ,σαν αυτές εννοούσα!!!
Κοιτα ...το weathering στα καραβία λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τα αεροπλάνα ....αν κάποιος πάει και κάνει ένα τελείως καθαρό σκάφος στην 1/700 αλλά ακόμα και στην 1/350 ,τότε θα έχει μεγάλη δυσκολία στο να κάνει να φανεί ,το όλο θέμα ρεαλιστικό ......και ειδικά οταν τοποθετείται και σε θάλασσα .....
αυτή είναι καθαρά η προσωπική μου γνώμη ...εγώ θα του έκανα τουλάχιστον σκιές και φωτίσματα ,ώστε να βοηθήσω το φως να πέσει σωστά σε κάτι τόσο μικρό!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 07:58:31 μμ »
Ουπς!!!! τώρα σε κατάλαβα. ʼλλωστε δεν μπορώ να παίξω με έναν ζωγράφο στο γήπεδο του φωτός  :mrgreen: Συνεπώς παραδέχομαι ότι προφανώς έχεις δίκιο  ::salut::. Η αλήθεια είναι ότι του έχω κάνει μόνο (μαύρο) wash στη γάστρα και στις λεπτομέρειες της υπερκατασκευής (κυρίως πόρτες και κάθετες σκάλες). Θα προσπαθήσω να του κάνω ένα dot wash με άσπρο, καφέ και μαύρο λάδι, αλλά αυτό πλέον μπορεί να γίνει μόνο στη γάστρα :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 08:11:52 μμ »
Εξαιρετική και πρωτότυπη ιδέα και φυσικά όπως πάντα φοβερό μοντέλο! Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι  το λευκό Ar-196. Εν ολίγοις, κουκλί, μπράβο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 03:21:35 μμ »
Δημήτρη μπορείς λιγα φωτίσματα με ανοιχτότερα και στις υπερκατασκευές ..οχι παντού οπου μπαίνει πινέλο!!!Αλλά πριν ,αν πάρεις ένα πινέλο λίγο σκληρό ..σκούρηνε με μαυρο παστελ ...όπου έχει εδοχές ...δηλαδή στις κόχες των πλευρών των υπερκατασκευών!!!!
Κατά τα άλλα μικρό και εξαιρετικό!!!......και φυσικά πολύ τολμηρό!!

Tags: