Αποστολέας Θέμα: Crusader Mk.II  (Αναγνώστηκε 1986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα..η χώρα των βουρλισμένων
Crusader Mk.II
« στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 06:07:43 μμ »
Καλησπερα.Καλη χρονια.

Μετα απο 10 χρονια απουσιας (εκτος απο κατι στιγμες ) ειπα μια και εχω καποιο χρονο πλεον να ξαναμπω στο χομπι...
ψαχνοντας την εμπνευση σκαλισα την βιβλιοθηκη μου και βρηκα το compendium modelling manuals volume 3 ...παλιο
αλλα καλο...
ειδα την παραλαγη του crusader και εψαξα να δω αν υπαρχει στο νετ....δεν βρηκα κατι τετοιο...
τελικα υπαρχει η οχι? τα φωτα σας χρειαζομαι...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Crusader Mk.II
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 06:32:43 μμ »
Καλή χρονιά και καλό ξεκίνημα και πάλι εύχομαι. Ο σταυροφόρος  αποτελεί πάντα πολύ ωραίο θέμα. Η παραλλαγή που θες να κάνεις όντως υπήρχε. Δες κι εδώ  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26523.msg541050.html#msg541050 μια παρόμοια κατασκευή του συνονόματού σου, παλιάς και έμπειρης εγγλέζικης καραβάνας  ::glossa:: :lol: για να πάρεις ιδέες. Σύντομα θα σχολιάσει και αυτός, οπότε από μένα καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 07:30:37 μμ »
Με φώναξε κανείς?????

Αρχικά, Καλή Χρονιά και καλώς ήρθες στην παρέα!!! Εντυπωσιακό το γεγονός, ότι δεν ξεκινάς το χόμπυ με γερμανικό θέμα  :roll:  :mrgreen:. Το Crusader, πρέπει να είναι ανάμεσα στα ωραιότερα άρματα του ΒΠΠ. Μια λεπτομέρεια που (ίσως) σε βοηθήσει:
Αν το κάνεις Β. Αφρική, θα πρέπει να βάλεις ποδιές σαν αυτές που φαίνονται στο βιβλίο της Osprey (και όχι όπως στο κουτί της Italeri). Επίσης μπορείς να παραλείψεις τον εφεδρικό πύργο, καθώς αφαιρέθηκε από όλα τα μάχιμα Crusaders (οι καπνοί από το πολυβόλο, τον μπούκωναν σε βαθμό ασφυξίας).
Σχετικά με την παραλλαγή: Αυτή υπήρχε. Στο δικό μου ποστ, ο αγαπητός Ernst Barkman, ποστάρισε τη σχετική φωτογραφία.

Ξεκίνα λοιπόν, και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όπου χρειαστείς  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 07:40:37 μμ »
Δες ορισμένα κάμο του Crusader στην έρημο της Β. Αφρικής. Κατά την γνώμη μου το caunter camo ( το άρμα με τα γκριζομπλε) είναι το ωραιότερο.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 09:35:02 μμ »
Η παραλλαγή Caunter είναι όντως όμορφη, αλλά μάλλον δεν φορέθηκε από τα Mk II και καλό θα είναι να την αποφύγεις για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ακόμα και το μοντέλο της τελευταίας φωτογραφίας του Quards, είναι Mk I και η σχετική μετατροπή είναι αρκετά δύσκολη και οι διαφορές πολλές (διαφορετικό ασπίδιο πυροβόλου, άλλες ποδιές, άλλα φτερά, διαφορετικά εξωτερικά φίλτρα, κλπ.)  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 10:47:36 μμ »
Η παραλλαγή Caunter είναι όντως όμορφη, αλλά μάλλον δεν φορέθηκε από τα Mk II και καλό θα είναι να την αποφύγεις για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ακόμα και το μοντέλο της τελευταίας φωτογραφίας του Quards, είναι Mk I και η σχετική μετατροπή είναι αρκετά δύσκολη και οι διαφορές πολλές (διαφορετικό ασπίδιο πυροβόλου, άλλες ποδιές, άλλα φτερά, διαφορετικά εξωτερικά φίλτρα, κλπ.)  ::salut::

ΔΚ

Ακριβώς!!!  ::thumbleft::

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 11:00:34 μμ »
Το λάθος είναι δικό μου και ζητάω συγνώμη.
Το caunter "φορέθηκε" από τα μέσα του '40, ως τον Δεκέμβριο του '41. ΄Αρα τα πρώτα Crusader Mk I βάφτηκαν με αυτό. Από τον Ιανουάριο του '42 επεκράτησαν τα διάφορα stone και sand. ΄Οταν ανέλαβε ο Μοντγκόμερυ, επέβαλε την βαφή σε pink ( ροζ, δεν υπονοοώ τίποτα) sand, με λωρίδες από σκούρο πράσινο. Στην πράξη χρησιμοποιήθηκαν παρατύπως μαύρο και σκούρο καφέ. Το Mk II μπορεί να βαφτεί είτε με σκέτο stone-sand, είτε με pink sand ( ή άλλο κίτρινο) και λωρίδες με μαύρο, σκούρο καφέ ή σκούρο πράσινο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 12:58:33 πμ »
παιδια.. το ευχαριστω ειναι λιγο για να εκφραστω..
μου κανει εντυπωση αλλη μια φορα το ποσο υψηλο επιπεδο γνωσης εχετε..
θα επανελθω με φωτο ....και περιμενω σχολια...

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 06:19:30 πμ »
Αν και το κιτ της Italeri αποτελεί μια πολύ καλή βάση για τα χρόνια που κουβαλάει στη πλάτη του,θα σε συμβούλευα να βρείς ένα καλό κατασκευαστικό άρθρο και να συμβουλεύεσαι συνεχώς φώτο του πραγματικού καθώς πολλές λεπτομέρειες η Italeri τις έχει αλλοιώσει ή παραλείψει,ώς ένα σημείο χωρίς δικιά της ευθύνη,καθώς το μουσειακό άρμα που αντέγραψε,είχε συναρμολογηθεί λάθος μετά την εκτεταμένη συντήρηση που του είχε γίνει.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 05:07:00 μμ »
σαββατο πρωι και ξεκινησα....

βρηκα και απο την προηγούμενη ζωη μου κατι φωτοχαραγμενα και τα εβαλα...

πυργακι και πυργος ετοιμα...??????

ολο μαζι

για τις ποδιες εχω αυτο ..πιστευω οτι κανει

σχολια διορθωσεις ειναι κατι περισσοτερο απο θεμιτα..

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 06:09:17 μμ »
Δημητρη καλη χρονια και καλη αρχη στη κατασκευη σου...
 Νομιζω θα προσεθετε αρκετα στο μοντελο σου εαν απεδιδες τη κρυσταλλινη επιφανεια του προβολεα στο πυργο. :wink:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 07:52:45 μμ »
Καλά το πας πατριώτη (επιτέλους και ένας αρματάς από την Κέρκυρα  :mrgreen:). Θα συμφωνήσω όμως με τον ...ντετέκτιβ για τον προβολέα. Οι φωτοχαραγμένες ποδιές φαίνονται εντάξει για το Mk II, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανάγλυφες. Οι πραγματικές είχαν "τρέσες" για να φοριέται το λεγόμενο "Sand shield" (ένα κάλυμμα που το έκανε να μοιάζει με φορτηγό  :roll:). Όταν το απέρριπταν, από τις τρέσες αυτές το πλήρωμα κρεμούσε το ...νοικοκυριό του.

Τέλος (απλώς επειδή δεν φαίνεται στην σχετική φωτογραφία), αν δεν υπάρχει θα πρέπει να κάνεις μια τρυπούλα μπροστά στο κυλινδρικό πραγματάκι δίπλα στο πολυβόλο του μικρού πύργου (ήταν το σκοπευτικο για το πολυβόλο αυτό).

Καλή συνέχεια  ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2014, 08:34:14 μμ »
Μπορεί να είναι απ' την πρεσβυωπία που κουβαλάω κάτι χρόνια, αλλά δεν βλέπω τις βάσεις των κεραιών.
Στην απεικόνιση στο κουτί φαίνεται η σωστή βάση για το Mk II. Δεξιά και πίσω στον πύργο. Η άλλη, αριστερά επάνω στον πύργο, είναι κοινή και στους δύο τύπους.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 11:01:22 πμ »
ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας....
καμμια σκεψη για τον προβολεα?
φιλε αν εσυ εχεις πρεσβειοπεια εγω εχω κυκλωπια (το ενα ματι βλεπει) και μεσα απο την φουρια μου να το προχωρισω δεν ειδα πολλα ακομα...
τρεσες στις ποδιες εχει το σετ αρα θα μπουν...

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 05:08:17 μμ »
¨Ενας τρόπος που εφαρμόζω εγώ είναι το τρύπημα με μικρό τρυπάνι και μετά με τον κόφτη και λίμες "κουφώνω" το εσωτερικό του προβολέα. Μετά ασημένιο χρώμα και αλλεπάλληλες στρώσεις από Micro Crystal Clear της Microscale. Οι φώτο δεν δείχνουν συρμάτινο προστατευτικό στο τζάμι και έτσι η δουλειά γίνεται ευκολότερη.
Στις φώτο φαίνεται ένα άρμα με προβολέα. Το τζαμι μάλλον έχει σπάσει. Στις άλλες δύο φαίνονται λεπτομέρειες της θυρίδας του οδηγού και των τριών βιδών συγκρατήσεως των εφεδρικών πελμάτων των ερπυστριών.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 08:39:06 μμ »
Λυπάμαι. Ξέχασα να στείλω τις φώτο.

Tags: CRUSADER