Αποστολέας Θέμα: ΡΟΔΑ ΓΑΤΑ .....ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ !!!  (Αναγνώστηκε 23273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
Απ: ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ......
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 08:57:19 μμ »
Κατάλαβα, ευχαριστώ.
Το τυπώνεις και το κόβεις με τον κόφτη ε;

Αμα εκανα κατι τετοιο θα ημουν ο Μαγκαιβερ......... :mrgreen:
Μου τα τυπωνει και μου τα κοβει συγκεκριμενο μαγαζι που ασχολειτε με εκτυπωσεις ταμπελων.
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 10:13:13 μμ »
Αμα εκανα κατι τετοιο θα ημουν ο Μαγκαιβερ......... :mrgreen:
Μου τα τυπωνει και μου τα κοβει συγκεκριμενο μαγαζι που ασχολειτε με εκτυπωσεις ταμπελων.
Ωραίο το αποτέλεσμα.  Και δεν υπάρχει περίπτωση να σηκωθεί κάποια γωνία με το ψέκασμα;
Και τι κόστος έχουν; Πχ μια Α5 επιφάνεια (μισή Α4 δλδ) πόσο κοστίζει το κόψιμο με έτοιμο το σχέδιο;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 10:19:50 μμ »

Εννοείς μαγαζί που φτιάχνει ταμπελάκια για αναμνηστικές πλακέτες;

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 11:19:05 μμ »
Ωραίο το αποτέλεσμα.  Και δεν υπάρχει περίπτωση να σηκωθεί κάποια γωνία με το ψέκασμα;
Και τι κόστος έχουν; Πχ μια Α5 επιφάνεια (μισή Α4 δλδ) πόσο κοστίζει το κόψιμο με έτοιμο το σχέδιο;

Πρεπει να φτιαξεις μασκα με μικρη κολλητικη ιδιοτητα......Εγω για να τους δωσω να καταλαβουν τι ακριβως θελω πηρα ενα μοντελο και τους το πηγα.Οταν καταλαβαν τι θελω μπηκαν κατευθειαν στο πνευμα.
Οσο για την τιμη απο 3 ευρω μεχρι και 15.Αναλογα τι θελεις ακριβως να σου τυπωσουν.Εαν τους πας ετοιμες διαστασεις τους κανεις την ζωη πολυ πιο ευκολη.

Εννοείς μαγαζί που φτιάχνει ταμπελάκια για αναμνηστικές πλακέτες;

Ακριβως τετοιο μαγαζι......Το θεμα ειναι να βρεις μαγαζι που θα ασχοληθει με την περιπτωση μας.Οι περισσοτεροι το βλεπουν σαν χασιμο χρονου.....Ευτυχως εγω ειμαι τυχερος γιατι τα παιδια ειναι εξαιρετικα.
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 05, 2014, 11:24:37 μμ »
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 12:01:07 πμ »
Μαλλον δεν καταλαβες τι σου ειπα.....
Αλλο ειναι να πεις οτι θελω μια μασκα το παρακατω σχεδιο το οποιο αποτελειται απο 2 χρωματα δηλαδη ασπρο και μαυρο.....

Και αλλο να του πεις θελω την παρακατω μασκα η οποια αποτελειται απο 10 χρωματα......Γιατι πρεπει να σου κοψει σε μασκα καθε χρωμα ξεχωριστα και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν του δινεις και διαστασεις.....να μην σου πω οτι λιγα σου παιρνει.

Αυτο ειναι που κανει την διαφορα στην τιμη και οχι αν ειναι 2 εκατοστα η αν ειναι 10 εκατοστα.
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 12:08:35 πμ »
Σίγουρα δεν κατάλαβα και ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Όταν αναφέρομαι σε μάσκες αναφέρομαι σε ένα απλό γραμμικό σχέδιο δύο διαστάσεων, πχ κάποια γράμματα...
Αν ήταν να βγάλω τη 2η φωτογραφία σε μάσκες, γιατί δεν την τυπώνω κατευθείαν σε χαλκομανία;

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 12:54:23 πμ »
Για τον απλο λογο οτι το βαμενο ειναι πιο ρεαλιστικο.......... ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 10:32:51 πμ »
Καλημερα σε ολους.

Θελω να σας δειξω τα βασικα σταδια την φθορα της ταμπελας.... πολυ γρηγορα και απλα.Ειναι καποιες απλες τεχνικες που ακολουθω σχεδον παντα σε οτι εχει να κανει με φθορα σκουρια κ.τ.λ.Καταρχην εχω βαψει πρωτα με χρωμα σκουριας το οποιο το σφραγησα με λακ και στην συνεχεια ψεκασα το μπλε και το κιτρινο.

Ξεκιναμε με τριψιμο παρα πολυ απαλα με ντουκοχαρτο 4000.

Στην συνεχεια περνουμε μια μπατονετα την οποια την βουταμε στο αζαξ....εχουμε βαψει με ακρυλικα διαφορετικα την βουταμε σε διαλυτικο...... την στεγνωσουμε σε ενα χαρτι για να φυγει το πολυ αζαξ.Την περναμε στην επιφανεια με πολυ απαλες κινησεις.Θελει προσοχη για να μην μας σηκωσει ολο το χρωμα.Το αποτελεσμα ειναι το παρακατω.....

Σφουγγαρακι με το οποιο περναμε σε συγκεκριμενα σημεια παλι με χρωμα σκουριας......

Και τελος λαδακια και φιλτρα διαφορων χρωματισμων για να ζωντανεψουν ακομα περισσοτερο την ταμπελα μας.

Το τελικο αποτελεσμα ειναι αρκετα ρεαλιστικο.......

Πριν τις παραπανω τεχνικες.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 12:36:45 μμ »
Και η τελικη μορφη της ταμπελας πανω στην ταρατσα.....ευχαριστω για τον χρονο σας  ::salut::

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #60 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 01:30:32 μμ »
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ρεαλιστική η ταμπελα φιλε! ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 01:38:51 μμ »
Καταπληκτικό ρε φιλε. Πολλα likes  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 01:47:00 μμ »
Καλήμερα και καλή χρονιά , αν και δεν ποσταρω συχνά στις κατασκευές σου να σου πω ότι είναι όλες εξαιρετικές , μπράβο  ::salut::
Η μονή ένσταση που έχω σε τέτοιου ιδους κατασκευές είναι η τοιχοποιία.
Οι αρμοί των τούβλων για να φαίνονται πρέπει να είναι εκτός κλίμακας , στην πραγματικοτητα οι αρμοί είναι 0,5cm άντε με το ζόρι 1,5cm σε διακοσμητικά κτισίματα , που λογικά δεν θα φαίνονται στην 1/35 άλλα αν δεν γίνουν θα χάσει πολλά η κατασκευή. 
Το χρώμα των αρμών δεν είναι λευκό , στις παλιές κατασκευές είναι ελαφρώς ροζ , λάσπη χωρίς τσιμέντο και στα πιο σύγχρονα γκρι.
Όταν φύγει ο σοβάς , από υγρασία ή κάποια δόνηση τα τούβλα χάνουν την συνοχή που έχουν και κόβονται ή κάθονται από τους αρμούς (διαγώνια ή κάθετα).
Αυτό θα ήταν πολύ ωραία λεπτομέρεια και προσθετέ αληθοφανια.
Επίσης πριν φύγει ο σοβάς πρώτα ρηγματωνει , έχω δει ρωγμές δυο δάχτυλα ανοιχτές και λογικά σε μια τέτοια ταράτσα που δεν πατάει πότε κάνεις ο πεσμένος σοβάς μένει εκεί και βγάζει μανιτάρια  ::glossa::   
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 01:54:29 μμ »
Καλήμερα και καλή χρονιά , αν και δεν ποσταρω συχνά στις κατασκευές σου να σου πω ότι είναι όλες εξαιρετικές , μπράβο  ::salut::
Η μονή ένσταση που έχω σε τέτοιου ιδους κατασκευές είναι η τοιχοποιία.
Οι αρμοί των τούβλων για να φαίνονται πρέπει να είναι εκτός κλίμακας , στην πραγματικοτητα οι αρμοί είναι 0,5cm άντε με το ζόρι 1,5cm σε διακοσμητικά κτισίματα , που λογικά δεν θα φαίνονται στην 1/35 άλλα αν δεν γίνουν θα χάσει πολλά η κατασκευή. 
Το χρώμα των αρμών δεν είναι λευκό , στις παλιές κατασκευές είναι ελαφρώς ροζ , λάσπη χωρίς τσιμέντο και στα πιο σύγχρονα γκρι.
Όταν φύγει ο σοβάς , από υγρασία ή κάποια δόνηση τα τούβλα χάνουν την συνοχή που έχουν και κόβονται ή κάθονται από τους αρμούς (διαγώνια ή κάθετα).
Αυτό θα ήταν πολύ ωραία λεπτομέρεια και προσθετέ αληθοφανια.
Επίσης πριν φύγει ο σοβάς πρώτα ρηγματωνει , έχω δει ρωγμές δυο δάχτυλα ανοιχτές και λογικά σε μια τέτοια ταράτσα που δεν πατάει πότε κάνεις ο πεσμένος σοβάς μένει εκεί και βγάζει μανιτάρια  ::glossa::   

Καταρχην να σου πω ενα μεγαλο ευχαριστω για τις πληροφοριες.Δεν σου κρυβω οτι ειναι πολυ ενδιαφερουσες αλλα παραλληλα σωστες.Συμφωνω για τους αρμους...αλλα οπως λες και εσυ δεν θα φαινοντουσαν....αρα εδω εχουμε μια μοντελιστικη αυθαιρεσια για να γινει πιο ενδιαφερον αυτο που θελω να παρουσιασω.

Οσο για το χρωμα των αρμων θα προσπαθησω οσο μπορω να το διορθωσω.
Τωρα για την συνοχη των τουβλων....Δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο αλλα εχω δει πολλες φορες να εχει φυγει ο σοβας και τα τουβλα να ειναι στην θεση τους.Σιγουρα ομως πιο ρεαλιστικο θα ηταν αυτο που λες.....Θα το εχω υποψην μου σε μελλοντικες κατασκευες.
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 01:59:17 μμ »
Γιώργο ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τις μάσκες και για το SBS της ταμπέλας.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 02:23:45 μμ »
Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα και πολύ καλή η αναλυτική παρουσίαση της τεχνικής.  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 04:17:12 μμ »
΄Εξοχη δουλειά! Μπράβο !
΄Ενα μικρό "tip" για περισσότερη αληθοφάνεια. Τα περισσότερα αεροσυμπιεστικά ( ελληνιστί: κομπρεσέρ) είναι ηλεκτροκίνητα, όπως αυτό που έχεις στο διόραμα ( αν και το συγκεκριμένο μου θυμίζει βενζινοκίνητο, χωρίς όμως το τεπόζιτι καυσίμου). ΄Αρα θα χρειαστείς σύνδεση με το ηλεκτρικό. Η σύνδαση γίνεται στο κουτάκι, δίπλα στον ηλεκτροκινητήρα. Λίγες ακόμη σωληνώσεις- καλωδιώσεις θα προσθέσουν αληθοφάνεια. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει σχεδόν πάντα ένα κόκκινο κουμπί λειτουργίας. Υπ' όψιν ότι το μανόμετρο συνήθως συνδέεται και με την βάση του τούρμπο με ένα μπρούτζινο σωληνάκι.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 04:28:10 μμ »
Κατατοπιστικοτατος να εισαι καλα φιλε  ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος YakuzaX

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • [IMG]http://i40.tinypic.com/2hwo7rr.jpg[/IMG]
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 04:47:34 μμ »
πανεμορφη δουλεια Γιωργο με την ταμπελα.
Με το αζαξ δεν το ειχα χρησιμοποιησει ποτε,πανω απο την λακ,συνηθως εβαζα στεγνο πινελακι με ζεστο νερο,για να βγει το εσωτερικο.Μπορω να πω οτι εμαθα και ενα καινουργιο  ::thumbleft::  :wink:

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 06:21:45 μμ »
πανεμορφη δουλεια Γιωργο με την ταμπελα.
Με το αζαξ δεν το ειχα χρησιμοποιησει ποτε,πανω απο την λακ,συνηθως εβαζα στεγνο πινελακι με ζεστο νερο,για να βγει το εσωτερικο.Μπορω να πω οτι εμαθα και ενα καινουργιο  ::thumbleft::  :wink:

Και αμα εισαι καλο βαζελακι θα σου μαθω και αλλα.......... ::glossa::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 08:23:36 μμ »
Αφου ''εφαγα'' ολα τα λαστιχα απο τα αυτοκινητακια του γιου μου....με την συγκαταθεση του....τα ρημαδια  απο την μια ειναι  ''τυφλα''.Και για του λογου το αληθες.........

Ετσι λοιπον η λυση ηρθε απο το μαγικο εργαλειο την ''Σγρομπια''.Γιατι οπως ειναι γνωστο τα εργαλεια κανουν τον μαστορα.Και ιδου το αποτελεσμα.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 08:38:35 μμ »
...και δε μου λες, πως παίζει μπάλα αυτή η σγρόμπια;;; Ή σου πέρασε από το μυαλό ότι το ξέρω;;;
Αμ! δεν το ξέρω ... για κάνε το λίγο πιο λιανά και για την τρίτη ηλικία...

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 09:15:12 μμ »
Αδιαβαστος ο μαθητης. :mrgreen:
Λοιπον αυτο το εργαλειο το χρησιμοποιουν κυριως για την κοπη φλαντζων σε συνεργεια αυτοκινητων.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να χρησιμοποιηθει και σε πολλες αλλες δουλειες.

Υπαρχουν σε διαφορα μεγεθη.Και οταν λεω μεγεθη εννοω διαμετρο κυκλου που θες να κοψεις.Το μονο που θες ειναι ενα σφυρακι  ::glossa::

Δες εδω......

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 09:22:04 μμ »
Φίλτατε Πατησιώτη κοντινής ηλικίας ( είμαι 57) αν είχες καλλιέργιες στην επαρχία θα ήξερες σίγουρα την σγρόμπια. Χρησιμοποιείται για τομές σε  κεντρικό λάστιχο ποτίσματος και διακλαδώσεις. Με ένα σετ από αυτές γλυτώνεις διαβήτες και τομές με αμφίβολα αποτελέσματα. Βάζεις κάτω ένα κομμάτι πλαστικού, σε όποιο πάχος θέλεις, παίρνεις ένα σφυράκι, χτυπάς από πίσω την σγρόμπια και κόβεις ό, τι διαμέτρου κύκλους θέλεις σε χρόνο dt.
Eίχα πάρει ένα σετ με 6 σγρόμπιες 3 ευρό ( αν θυμάμαι καλά)

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 09:27:00 μμ »
Καταλαβες τωρα ΜπαρμπαΦιλιππα η οχι;  ::glossa::
THANKS FOR ALL "GIO"

Tags: