Αποστολέας Θέμα: O λόγος περί γυαλόχαρτου...  (Αναγνώστηκε 1686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
O λόγος περί γυαλόχαρτου...
« στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 03:32:24 μμ »
αγαπητοί φίλοι  όσο αφορά τα γυαλόχαρτα. θέλω να μου πείτε τι διαφορά έχουν αυτά

από αυτά ....

και εάν κάνουν για τον μοντελισμό ...και να σας πω την αλήθεια, από το χρωματοπωλείο που τα πήρα μου είπαν ότι τα μαύρα πρέπει να τα βρέχω (εικ.3,4)ενώ τα άλλα όχι (εικ.1,2).

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: ο λόγος περί γυαλόχαρτου...
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:16:31 μμ »
H διαφορα ειναι αυτη που σου ειπαν στο χρωματοπολειο. Και μην παιρνεις τοσο χοντρα. Απο 600αρι και πανω. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:20:39 μμ »
Το ντουκοχαρτο (3,4) θελει νερο για να μην μπουκωνει...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:44:34 μμ »
CROW και Γεώργιε ευχαριστώ πολύ....όχι δεν τα έχω για τον μοντελισμό αυτά...για άλλη δουλειά τα θέλω.... ::salut::

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 07:42:50 μμ »
τα πρωτα δυο γυαλοχαρτα που εχεις στη φωτο ονομαζονται σιλεροχαρτα ( αν θελεις να τα ζητησεις ξανα ) και χρησιμοποιουνται κυριως για λειανση τοιχων απο στοκους και παρετινες. Αν θελεις να τα χρησιμοποιησεις για μοντελιστικο σκοπο (εγω το χρησιμοποιω για χοντρες δουλειες και για λειανση dow οπου ειναι τα ιδανικα) θα ηταν μια καλη ιδεα να τα κανεις πρωτα αποχαρτα..δλδ να πας σε μια σκληρη επιφανεια και να τριψεις λιγακι εκει,ωστε να χασουν την αρχικη τους αγριαδα..Οταν ειναι καινουρια μπορουνε να σου φανε πολυ πλαστικο και να μη παρεις χαμπαρι και πως εγινε..

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 22, 2013, 12:13:26 πμ »
Το πρώτο ειναι γυαλόχαρτο και δεν παίρνει βρέξιμο διότι διαλύεται !!!!
Το δεύτερο ειναι ντουκόχαρτο και δουλέυει ιδανικά με νερό,ειναι ότι πρέπει για μοντελιστικη χρήση !!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 22, 2013, 12:59:19 μμ »
τα πρωτα δυο γυαλοχαρτα που εχεις στη φωτο ονομαζονται σιλεροχαρτα ( αν θελεις να τα ζητησεις ξανα ) και χρησιμοποιουνται κυριως για λειανση τοιχων απο στοκους και παρετινες. Αν θελεις να τα χρησιμοποιησεις για μοντελιστικο σκοπο (εγω το χρησιμοποιω για χοντρες δουλειες και για λειανση dow οπου ειναι τα ιδανικα) θα ηταν μια καλη ιδεα να τα κανεις πρωτα αποχαρτα..δλδ να πας σε μια σκληρη επιφανεια και να τριψεις λιγακι εκει,ωστε να χασουν την αρχικη τους αγριαδα..Οταν ειναι καινουρια μπορουνε να σου φανε πολυ πλαστικο και να μη παρεις χαμπαρι και πως εγινε..

Σωστός. Αυτό όμως είναι και πλεονέκτημα. Δημιουργείς υφή σε πλαστικό ( υφή ξύλου ας πούμε ).
Με πέρασμα από άκρη σε άκρη κάνεις τα "νερά". Εγώ σε μια καλύβα από μπαμπού σε μικρή
κλίμακα έφτιαξα τους "καλαμένιους" τοίχους.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Άγγελος Καλάβριας

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Παλαιό Φάληρο
  • modelclub.gr
Απ: O λόγος περί γυαλόχαρτου...
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 11:42:13 μμ »
Φίλε μου...
το γυαλόχαρτο είναι ενα πολυ σημαντικο κομάτι, όσον αφορά την προετοιμασία για βάψιμο. Εάν το μοντέλο σου είναι στην αρχική μορφη καλό θα ήταν να το τρίψεις με 400 ή 600 ξηρό ομωςγια νατο ματάρεις και να το αγριέψεις λίγο χωρίς να του κάνεις γραμμές βαθιές που δεν σκεπάζουν. Κανονικά θέλει αστάρι αρκετά χέρια με το πινέλο ή λιγοτερα με πιστολι, επειδη πέφτει περισσότερη ποσότητα.Αφου στεγνώσει θα το  τρίψεις με ντουκόχαρτο(δηλαδή αυτό με το νερό)με 400, θα το πλύνεις καλα και αφου στεγνώσει το βάφεις. Για να πώ την αλήθεια δεν ξέρω στατικά μοντέλα τα πλαστικά εαν εφαρμόζεται αυτό ο τρόπος....αλλα το σωστο σε παρθένο αντικείμενο για βάψιμο θέλει τέτοια προετοιμασία..

Tags: