Αποστολέας Θέμα: FM-1 Wildcat (Academy 1/72)  (Αναγνώστηκε 12711 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: FM-1 Wildcat (Academy 1/72)
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 01:13:20 μμ »
Νικολα και Γιωργο σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Θα αρχισω δοκιμες με τις αποχρωσεις που προτεινατε.    ::salut:: ::salut:: ::salut::

Νικο το μπλε οντως φαινεται καπως, αλλα δεν τραβαω με φλας. Ειναι το φως της λαμπας που πεφτει στο μοντελο. Θα αλλαξω φοντο, θα φωτογραφισω με μαυρο backround, γιατι μου φαινεται οτι ετσι οι φωτογραφιες δειχνουν σωστοτερα τις αποχρωσεις, με βαση την πραγματικοτητα, οπως δηλαδη στην παρακατω φωτογραφια.  ::salut::

Click to see the original size.
Τα μπλέ χρώματα δύσκολα "βγαίνουν" σωστά με τις ψηφιακές μηχανές, πάντως το μαύρο φόντο βοηθά γενικότερα τα χρώματα να βγαίνουν πιστότερα - και το λευκό, αρκεί να ορίζει η μηχανή σωστά ή να μπορείς να ορίσεις εσύ την "ισορροπία λευκού" (white balance). Ο δυνατός όμως απευθείας φωτισμός (φλάς ή οπως εδω η λάμπα) δημιουργεί έντονες σκιές και μειώνει την αντίθεση των χρωμάτων. Δοκίμασε να φωτογραφίσεις έξω με φυσικό ηλιακό φώς (οχι όμως στη... ντάλα!) ή αν είσαι παιδί της νύχτας ::glossa:: με ενα ριζόχαρτο ή και ενα απλό λευκό χαρτί μπροστά απο τις λάμπες (με μία θα έχεις πάντα θεματα με τη σκιά).

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 01:59:03 μμ »
Ευχαριστω για τις πληροφοριες Νικολα.  ::salut::

Θα κανω δοκιμες, και με μαυρο χαρτονι και με ημερησιες/βραδυνες ληψεις με λαμπες.
Βασικα εχω στο μυαλο μου να φτιαξω μια μονιμη βαση φωτογραφισης (γωνια) στην οποια θα προσθετω το αναλογο χρωματιστο χαρτονι για την εκαστοτε φωτογραφιση. Πιστευω θα με βοηθησει πολυ στις φωτογραφισεις, γιατι ως τωρα ειναι ολες στο ''ποδι''.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 02:17:38 μμ »
ΑΜΑΝ!!!!!Παναγια μου..τι ειν΄τουτο????ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ προσεγγιση στο ξεθωριασμα φιλε μου!!!!Προσωπικη μου αποψη ειναι να το αφησεις ετσι οπως ειναι,μην το πειραξεις αλλο διοτι το contrast μετα απο τα λαδια-ξιδια και λοιπα αλκοολουχα θα χαλασει.Πιστευω οτι μια μιξη με καφε λαδακι και μια υποψια μαυρου θα σου δωσει την μαυριλα που θες.

Καρολος  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 04:39:19 μμ »
Μαυρο θα σου ελεγα και εγω για τα μπλε και σπασμενο γκρι για το λευκο.Το 90% για να μην πω και παραπανω θα το παρεις απο τη δουλεια που εχεις κανει με τον αερογραφο και δει οταν ψεκασεις ματ.

Γενικα πολυ μερακι με τα σηματα, καλη συνεχεια! :wink:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 19, 2014, 08:34:21 πμ »
Καρολε και Γιαννη σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις ιδεες σας για τα λαδια.  ::salut::

Σκεφτομαι σιγουρα ενα χερι μαυρο wash με λαδια και ζουμια της ΑΚ και μετα σε πιο ανοιχτοχρωμα, γκρι και λευκο και κατα τοπους για διαρροες raw/burnt umper και βλεπουμε πως θα παει.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 19, 2014, 11:49:42 μμ »
 ::icon_antegeia:: Λάμπρο χαρά στο κουράγιο σου με τα εθνόσημα! πολύ καλό βγήκε!

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 12:45:20 πμ »
Πολύ ωραίος Νώντα! Λίγες διορθώσεις στα σήματα και θα είναι κούκλα. Πάντως σχετικά με τα μπαλώματα/ξεθωριάσματα θα συμφωνήσω να μην το πειράξεις άλλο - προς το παρόν τουλάχιστον.

Καλή συνέχεια!

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 09:10:13 πμ »
::icon_antegeia:: Λάμπρο χαρά στο κουράγιο σου με τα εθνόσημα! πολύ καλό βγήκε!

Νωντας Αρη  :mrgreen: Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.  ::salut::

Πολύ ωραίος Νώντα! Λίγες διορθώσεις στα σήματα και θα είναι κούκλα. Πάντως σχετικά με τα μπαλώματα/ξεθωριάσματα θα συμφωνήσω να μην το πειράξεις άλλο - προς το παρόν τουλάχιστον.

Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστω πολυ Ανδρεα. Τα σηματα πλεον δεν τα πειραζω γιατι οι πιθανοτητες για να τα καταστρεψω ειναι πολλες. Μετα τα λαδια θα δω μηπως χρειαστει επιπλεον ξεθωριασματα σε ολο το αεροπλανο και στα σηματα. Αν και πιστεω τα λαδια θα την κανουν την δουλεια τους και θα ειναι οκ  ::salut::

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 01:59:58 μμ »
Δεν ξέρω πώς, την κατασκευή αυτή την είχα περάσει στο ντούκου. Και σήμερα την είδα, την διάβασα όλη μέχρι τώρα και έχω να πώ τα εξής:

1. Σε 1/72 κάνεις με ΦΠ αυτά που κάνεις. Σε μεγαλύτερη κλιμακα τί θα κάνεις δηλαδή;
2. Σήμα βαφτό. Εγώ δεν μπορώ να βάλω καλά καλά μια χαλκομανία στην θέση της.
3. Μπορεί να πεί κανείς οτι άφησες την σφραγίδα σου σε αυτήν την κατασκευή (το δακτυλικό σου αποτύπωμα στην δεξαμενή  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)
4. Θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον!

Καλή συνέχεια Νώντα!
Spoiler (hover to show)
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 12:07:18 πμ »
Νωντας Αρη  :mrgreen: Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.  ::salut::

Ουπς το ξέρω Νώντα , πως έγρaψα Λάμπρο τώρα, μάλλον σκεφτόμουν τον φαντάρο μας τον Labros87 εκείνη τη στιγμή  :o Συγνώμη!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 12:34:31 πμ »
Δεν ξέρω πώς, την κατασκευή αυτή την είχα περάσει στο ντούκου. Και σήμερα την είδα, την διάβασα όλη μέχρι τώρα και έχω να πώ τα εξής:

1. Σε 1/72 κάνεις με ΦΠ αυτά που κάνεις. Σε μεγαλύτερη κλιμακα τί θα κάνεις δηλαδή;
2. Σήμα βαφτό. Εγώ δεν μπορώ να βάλω καλά καλά μια χαλκομανία στην θέση της.
3. Μπορεί να πεί κανείς οτι άφησες την σφραγίδα σου σε αυτήν την κατασκευή (το δακτυλικό σου αποτύπωμα στην δεξαμενή  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)
4. Θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον!

Καλή συνέχεια Νώντα!
Spoiler (hover to show)

Παναγιωτη σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, ειλικρινα όμως δεν είναι κατι σπουδαιο. Απλα κομματια φυλλα πλαστικου κολλημένα μεταξυ τους. Μολις μπεις στο τριπακι να φτιαξεις κατι μικρο, θες να πας κι ένα βημα παραπερα κάθε φορα. Εχω ακομα πολύ δρομο βεβαια. Τα σηματα πρωτη φορα βαφτα και με ταλαιπωρησαν, αλλα δυστυχως δεν ειχα χαλκομανίες, οποτε ηταν μια καλη εμπειρια...που δεν σκοπευω να επαναλάβω.  ::glossa:: :lol:

Παράθεση

Αυτό με το αποτύπωμα με παραξενεψε λιγο να σου πω την αληθεια, γιατι δεν εχω βαλει δεξαμενή στο μοντελο. Τωρα αν εννοεις σε καποιο σημειο του μοντελου, αν σου είναι ευκολο βαλε ένα κυκλακι σε καποια φωτο για να το δω ή περιεγραψε μου το σημειο, μηπως και το προλάβω και καταφερω να το διορθωσω.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ουπς το ξέρω Νώντα , πως έγρaψα Λάμπρο τώρα, μάλλον σκεφτόμουν τον φαντάρο μας τον Labros87 εκείνη τη στιγμή  :o Συγνώμη!

Δεν πειραζει Αρη, σε καταλαβαινω, την εχω πατησει κι εγω στο παρελθον  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 06:43:30 πμ »
Αυτό με το αποτύπωμα με παραξενεψε λιγο να σου πω την αληθεια, γιατι δεν εχω βαλει δεξαμενή στο μοντελο. Τωρα αν εννοεις σε καποιο σημειο του μοντελου, αν σου είναι ευκολο βαλε ένα κυκλακι σε καποια φωτο για να το δω ή περιεγραψε μου το σημειο, μηπως και το προλάβω και καταφερω να το διορθωσω.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Λανθάνουσα γλώσσα. Εννοούσα μπουκάλα (αυτή στο cockpit που δεν φαίνεται) και όχι δεξαμενή όπως κακώς έγραψα και σε μπέρδεψα. Συγνώμη για την αναστάτωση φίλε!
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 07:54:28 πμ »
ʼν και καλό σου έκανε να μασκάρεις σήματα σε 72άρι :lol:
την επόμενη φορά ρώτα πρώτα μπας και έχει κανένας  να σε βοηθήσει ::salut::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 21, 2014, 09:37:22 πμ »
Λανθάνουσα γλώσσα. Εννοούσα μπουκάλα (αυτή στο cockpit που δεν φαίνεται) και όχι δεξαμενή όπως κακώς έγραψα και σε μπέρδεψα. Συγνώμη για την αναστάτωση φίλε!

ΑΑαααα οκ.  Και κοιταγα και ξανακοιταγα το μοντελο και δεν εβλεπα κατι.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Δεν πειραζει βρε συ, καλο μου εκανε το ψαξιμο, ανακαλυψα κατι μικροσημαδακια στο κατο μερος και τριφτηκαν με ψιλο ντουκοχαρτο.  :mrgreen: ::thumbleft::

ʼν και καλό σου έκανε να μασκάρεις σήματα σε 72άρι :lol:
την επόμενη φορά ρώτα πρώτα μπας και έχει κανένας  να σε βοηθήσει ::salut::

Αυτο ξαναπες το Γιωργο!!! :lol: Κοιταξα την ντουλαπα με τα κιτ, σκαναρα γρηγορα τα κουτια για εθνοσημα, χωρις να τα κατεβαζω και να τα ανοιγω και δεν βρηκα κιτ με τετοια εθνοσημα. Ημουν ετοιμος να παραγγειλω τις μασκες της eduard , αλλα θα αργουσαν να ερθουν και βιαζομουν να το τελειωσω (για να μην το βαρεθω κι αυτο). Επιπλεον, ηθελα να τα βαψω μια φορα, ετσι για την εμπειρια.  :lol: Και για να πω την αληθεια, μεσα στο χαος των κιτ στην ντουλαπα, ενω θυμομουν οτι ειχα το hellcat της eduard και το ειδα κιολας ανεμεσα απο αλλα κιτ, δεν θυμομουν οτι δινει σε μια απο τις εκδοχες, τα εθνοσημα με το κοκκινο περιβλημα. Το ανακαλυψα χθες που χαζευα τα sprues...  ::violent1::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 05, 2014, 12:16:08 πμ »
Καλησπέρα σε ολους,

Το wildcat είναι ένα βημα πριν την ολοκληρωση (επιτελους γιατι εχω αρχισει και το βαριεμαι).

Εγιναν επανηλημενα wash ολες αυτές τις μερες, το μοντελο εχει φαει πολύ λαδι διαφορων χρωματων, στη συνεχεια καποια μπαλωματα με τον αερογραφο διοτι ειχαν σχεδον χαθει με τα βερνικια κτλ και λιγο chipping. Σε αυτή τη φαση είναι κατά 98% ετοιμο. Λεπτομέρειες μενουν.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κάθε κριτικη και παρατηρησεις ευπροσδεκτες  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 05, 2014, 12:26:23 πμ »
Ωραίος Νώντα!
Αυτό που μου "χτύπησε" κάπως, είναι τα πριτσίνια μπροστά απο το αλεξίνεμο και ιδιαίτερα το chipping τους.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 05, 2014, 12:27:42 πμ »
Νωντα νομιζω οι φωτο το αδικουν αλλα το καταλαβαινω γιατι το να βγουν στην φωτο 100% οι σκιασεις και οι λαδιες δεν ειναι ευκολο. Νομιζω απο κοντα θα ειναι πολυ καλυτερο και γενικα μπομπα. Κοιταξε αν θες 2 γραμμωσεις  στην κατω πλευρα. Με τον κοφτη  τις φερνεις ευκολα χωρις να χαθει χρωμα..λιγο λαδι και ειναι κομπλε. Καλα τελειωματα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 05, 2014, 12:38:11 πμ »
Πάρα πολύ ωραίο! τι να λέμε τώρα...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 05, 2014, 01:18:30 πμ »
Ωραίος Νώντα, πολύ όμορφο :!:

Θα συμφωνήσω βέβαια με το γάτο για το chipping στα πριτσίνια μπροστά από το κόκπιτ, αν μπορείς να το μαζέψεις λίγο και επίσης λέρωσε λίγο το cowling εσωτερικά, γιατί δείχνει πένα :wink:

Καλά τελειώματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 05, 2014, 01:29:16 πμ »
ʼλλο χρώμα οι δουλειές σου... καταπληκτικό βγαίνει Φέλιξ!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 05, 2014, 07:44:41 πμ »
Πολύ καλό Νώντα!
Κάποια μικρά θεματάκια βρίσκεις βέβαια,αλλά για την δουλειά που έριξες σε σχέση με την ποιότητα του κιτ,απλά δεν παίζεται...!
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 05, 2014, 09:35:05 πμ »
Καταρχας σας ευχαριστω ολους και για τα καλα σας λογια και για τα σχολια σας.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ωραίος Νώντα!
Αυτό που μου "χτύπησε" κάπως, είναι τα πριτσίνια μπροστά απο το αλεξίνεμο και ιδιαίτερα το chipping τους.

Σε ευχαριστω Νικολα.  ::salut::
Για τα πριτσινια ναι εχεις δικιο, στις φωτογραφιες φαινονται αρκετα πιο εντονα απο την πραγματικοτητα και αναφερομαι και στο μεγεθος τους και στο chipping (για το μεγεθος φταιει η academy  ::glossa:: :mrgreen:).
Απλα θεωρησα οτι ειναι βιδες και οχι πριτσινια και για λογους συντηρησης ξεβιδωνονται, αρα και χανουν το χρωμα τους και απο την ελλειψη χρονου λογω εντατικης εκπαιδευσης για τις επιχειρησεις, δεν ξαναβαφανε απο πανω το χρωμα οι τεχνικοι. Αυτο ηταν το σκεπτικο μου.
Για να το διορθωσω, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος, χωρις να επελθει η καταστροφη? Το στεγνο πινελο το φοβαμαι γιατι δεν θα επιτευθει η σωστη αποχρωση. Το εχω ηδη διαπιστωσει στο ιδιο μοντελο σε αλλο σημειο. Σκεφτομαι με διαφορα λαδια σε μικρες ποσοτητες καπως να τα καλυψω και να καλυφθει και λιγο το chipping ::salut::

Νωντα νομιζω οι φωτο το αδικουν αλλα το καταλαβαινω γιατι το να βγουν στην φωτο 100% οι σκιασεις και οι λαδιες δεν ειναι ευκολο. Νομιζω απο κοντα θα ειναι πολυ καλυτερο και γενικα μπομπα. Κοιταξε αν θες 2 γραμμωσεις  στην κατω πλευρα. Με τον κοφτη  τις φερνεις ευκολα χωρις να χαθει χρωμα..λιγο λαδι και ειναι κομπλε. Καλα τελειωματα ::salut:: ::salut::

Γιαννη σε ευχαριστω πολυ  ::salut::
Τις δυο γραμμωσεις αυτες τις παρατηρησα μετα το wash οτι δεν ειναι και τοσο βαθειες και γι αυτο δεν φαινονται κιολας. Σε μια πρωτη προσπαθεια με τον κοφτη να τις βαθυνω ακουστηκε ''κρακ'' απο την ενωση της ατρακτου και φανηκε κι ενας μικρος διαχωρισμος. Απο κοντα φαινεται, στις φωτος οχι και τοσο. Το αφηνω οπως εχει γιατι ουτε να σκεφτομαι δεν θελω στοκαρισματα και βαψιματα απο πανω  :mrgreen: ::salut::

Πάρα πολύ ωραίο! τι να λέμε τώρα...

Κωστα σε ευχαριστω πολυ, χαιρομαι που σου αρεσε  ::salut::

Ωραίος Νώντα, πολύ όμορφο :!:

Θα συμφωνήσω βέβαια με το γάτο για το chipping στα πριτσίνια μπροστά από το κόκπιτ, αν μπορείς να το μαζέψεις λίγο και επίσης λέρωσε λίγο το cowling εσωτερικά, γιατί δείχνει πένα :wink:

Καλά τελειώματα :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Μανο σε ευχαριστω πολυ  ::salut::
Για το chipping οντως εχετε δικιο με τον Γατο, αναφερω και πιο πανω σχετικα. Το cowling εσωτερικα κι εκει εχεις δικιο, αν και εχω κανει φθορες με τον αερογραφο πριν το κλεισιμο της ατρακτου, λαδια δεν περασα. Θα το κανω με λιγο προσοχη  ::salut::

ʼλλο χρώμα οι δουλειές σου... καταπληκτικό βγαίνει Φέλιξ!

Αρη σε ευχαριστω πολυ. Ελπιζω να βγει καλο στις τελικες φωτογραφιες. Χαιρομαι που σου αρεσει ::salut::

Πολύ καλό Νώντα!
Κάποια μικρά θεματάκια βρίσκεις βέβαια,αλλά για την δουλειά που έριξες σε σχέση με την ποιότητα του κιτ,απλά δεν παίζεται...!

Γιωργο σε ευχαριστω πολυ  ::salut::
Πες βρε γι αυτα τα θεματακια μηπως μπορω να τα διορθωσω, και αν δεν μπορω σε αυτο το μοντελο να τα προσεξω στο επομενο  :wink: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 05, 2014, 10:44:44 πμ »
Ψιλοπράγματα είναι Νώντα που απλά φαίνονται στις φωτό.Με το μάτι δεν πολυφαίνονται.
Τα χείλη εκφυγής είναι λίγο χοντρά και κάπου φαίνεται και σαν flash στην αριστερή πτέρυγα.
Οι τροχοί θέλουν λίγο πάλιωμα/βρώμισμα/πάτημα.
Από κάτω οι γραμμώσεις που είπαν τα παιδιά,αλλά και στα σημεία που διπλώνει η πτέρυγα θέλει λίγο επαναχάραξη.
Η έλικα ήθελε λίγο δουλειά για να συμβαδίζει με το υπόλοιπο(κρίμα,χάλασε και την αλλάξαμε προχθές!!),αλλά και τα πάνελ του κινητήρα λίγο να συμβαδίζουν στην φθορά.
Επίσης περισσότερες λαδιές και υδραυλικά σε χτυπητά σημεία που έχουν διαρροές σχεδόν σε όλα τα αεροπλάνα.
Κατάλαβες ότι είναι ψιλοπράγματα,που δεν χαλάνε καθόλου την εικόνα του μοντέλου σου,απλά κάτι για να λέμε και που είναι φυσικά και στην προσωπική ευχέρεια του καθενός αν θέλει να το λιανίσει στις φθορές αλλά και λόγω κλίμακας!!!
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 05, 2014, 11:21:11 πμ »
Καταρχας σας ευχαριστω ολους και για τα καλα σας λογια και για τα σχολια σας.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Σε ευχαριστω Νικολα.  ::salut::
Για τα πριτσινια ναι εχεις δικιο, στις φωτογραφιες φαινονται αρκετα πιο εντονα απο την πραγματικοτητα και αναφερομαι και στο μεγεθος τους και στο chipping (για το μεγεθος φταιει η academy  ::glossa:: :mrgreen:).
Απλα θεωρησα οτι ειναι βιδες και οχι πριτσινια και για λογους συντηρησης ξεβιδωνονται, αρα και χανουν το χρωμα τους και απο την ελλειψη χρονου λογω εντατικης εκπαιδευσης για τις επιχειρησεις, δεν ξαναβαφανε απο πανω το χρωμα οι τεχνικοι. Αυτο ηταν το σκεπτικο μου.
Για να το διορθωσω, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος, χωρις να επελθει η καταστροφη? Το στεγνο πινελο το φοβαμαι γιατι δεν θα επιτευθει η σωστη αποχρωση. Το εχω ηδη διαπιστωσει στο ιδιο μοντελο σε αλλο σημειο. Σκεφτομαι με διαφορα λαδια σε μικρες ποσοτητες καπως να τα καλυψω και να καλυφθει και λιγο το chipping ::salut::

Για το μέγεθος τωρα δεν μπορείς ουτε και χρειάζεται να κάνεις τίποτα αλλα το chipping εγώ θα το ελαχιστοποιούσα στο minimum.
Προφανώς λόγω της περιποίησης με τα λαδια και λοιπά, θα είναι δύσκολο να πετύχεις την ιδια απόχρωση, οπότε εγώ θα πέρναγα με οχι πολύ στεγνό πινέλο ολο το πανελ τσαπατσούλικα και χωρίς να καλύψω τα πάντα, προσπαθώντας να μη φαίνεται σαν μπάλωμα μόνο στα πριτσίνια. Πιθανότατα μετα θα ξεχωρίζει αρκετά απο το υπόλοιπο φινίρισμα, οπότε του ξαναπερνάς κανα λαδάκι τοπικά.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 05, 2014, 11:47:45 πμ »
Κάνε chipping από πάνω με το βασικό μπλε ώστε να καλύψεις το περισσότερο αλουμίνιο,αλλά και δίπλα να φανεί σαν γενικότερη φθορά.
Γιώργος   

Tags: wildcat fm-1 f4f-4