Αποστολέας Θέμα: Panther D 1/35 Italeri  (Αναγνώστηκε 8693 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: Panther D 1/35 Italeri
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 10:08:40 μμ »
2ο χρωμα στο Πανθηρα επιτελους. Πρασινο ral 6007. διαλεξα το Tamiya XF-26 Deep Green. και πρωτη επισημη προσπαθεια για κατι μεταξυ mottle, stipple,κτλ .To overspray δυστυχως υπαρχει αλλα τουλαχιστον δεν ειναι σε μεγαλη εκταση και δεν ειναι κ σε ολα τα "σχεδια".Δεν καταφερα να το εξαλειψω .Next time καλυτερα ελπιζω.Αν και το πραγματικο παιζει να ειχε λιγο overpray  :mrgreen:
Στην αρχη ειχα βαλει πιεση 0,4 bar και επαιρνα παρα πολυ λεπτη δεσμη με αποτελεσμα τα σχεδια να φαινονται αβαφα   οχι τελειως γεμισμενα στο εσωτερικο τους. Ανεβασα πιεση στη πορεια κ καπως καλυτερα.
Για οδηγο χρησιμοποιησα ενα προφιλ της kagero και καποιες φωτο που μου ειχε στειλει ο αγαπητος Γ.Τσαπανος.Προσπαθησα να ακολουθησω το προφιλ οσο μπορουσα μιας και δεν ειχε κ κανα pattern της προκοπης .Κ απλα οπου στο σχεδιο ειχε καφε, εγω εβαλα πρασινο, μετα απο συμβουλη του Δημητρη/Crow οτι το πιο σκουρο χρωμα στη φωτο , ειναι το πρασινο, κ οχι το καφε. Αυριο ελπιζω να πεσει και το καφεκοκκινο, red brown Tamiya XF-64. ::salut::
υγ: η δεξια πλευρα του αρματος, η οροφη του πυργου,η πισω πλευρα και το πανω μερος του σκαφους ,το σχεδιο ειναι δικης μου εμπνευσεως μιας και απο τις φωτο δεν ..Ελπιζω οι γερμανοεξπερτ του φορουμ να πουν οτι οντως μοιαζει με γερμανικο καμο ...

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 10:13:10 μμ »
 ::salut:: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 11:08:32 μμ »
Χαιρετω Παναγιωτη.  ::salut:: Καλη προσπαθεια σε μια αρκετα δυσκολη παραλλαγη για να δοκιμασει καποιος για πρωτη φορα ! Βεβαια το ξερεις οτι  η παραλλαγη θελει διορθωσεις και μαλλον θα επρεπε να κανεις δοκιμες σε καποιο παλαιο μοντελο πρωτα. Την συγκεκριμενη παραλλαγη την δινει και η Zvezda στο Panther D που εχει βγαλει προσφατα και ειναι λιγο διαφορετικη απο τις αλλες δυο που εχεις βαλει σε φωτογραφιες, χωρις να γνωριζω ποια απο τις 3 ειναι πιο σωστη. Επισης η Zvezda δινει την χαλκομανια με το κεφαλι του πανθηρα σε πρασινο χρωμα. Τελος θα σου προτεινα να αραιωνεις τα Tamiya με το Leveling Thinner η το αλλο διαλυτικο νιτρου που βγαζει η Gunze και να βαφεις με πιεση γυρω στο 1 bar, οπως και να βαφεις πρωτα το περιγραμμα του σχεδιου των κομματιων της παραλλαγης και μετα να γεμιζεις το εσωτερικο, αλλα χρειαζεται και να πλησιαζεις πιο κοντα στο μοντελο οταν θελεις να γινει σε καποιο σημειο πιο κοφτο το σβησιμο του χρωματος, και να απομακρυνεσαι αν θελεις να φαινεται πιο απαλο και αχνο. Δυστυχως η ευτυχως οπως καταλαβαινεις εμπλεξες. Καλη συνεχεια.  ::salut::ΣΗΜ. Το overspray μπορεις να το διορθωσεις βαφοντας με λεπτη δεσμη στα ορια της παραλλαγης με το βασικο χρωμα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 11:36:54 μμ »
Ευχαριστω πολυ για το σχολιο κ τις συμβουλες Φωτη.Θα προσπαθησω να τη μαζεψω μαλλον με το βασικο στα ορια που μου προτεινες,κ  το καφε  με την αποσταση για τη διαφορα αχνου κ γεματου. αν τα καταφερω..

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 19, 2014, 05:49:36 μμ »
Τα χρωματα και σηματα των 51 και 52 στο κουρσκ ειναι παγιδα για τον μοντελιστη.
H 52η εχει 4 ιλες,απο 5-8.( οι ιλες 1-4 ηταν ταγμενες στην 51,ο ολοσωμος πανθηρας ανηκει στην 4η της 51ης )
Καθε ιλη της 52ης εχει διαφορετικο χρωμα και τυπο κεφαλιου.
Γνωριζουμε οτι η 6η ιλη εχει το  μπλε κεφαλι,η 7η το μαυρο και η 8η εχει το πιο "καρτουνιστικο" καφε με τα πεταχτα δοντια και τα κοκκινα ματια.Ισως το πρασινο κεφαλι να ανηκει στην 5η.
Ο συγκεκριμενος ειναι ο 824 αρα το σωστο κεφαλι ειναι το καφε.
Εαν η zvezda δινει το πρασινο κεφαλι για οποιαδηποτε αλλη ιλη πλυν της 5ης τοτε ειναι λαθος και θελει προσοχη.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 11:27:33 μμ »
3ο χρωμα κ τελος το καμουφλαζ. Tamiya Red Brown XF-64 ,αρ.30/70 με levelling ,Badger 200sg Fine 0,25 και πιεση 0,5 bar.Σε σχεση με το πρασινο που στεγνωνε στο tip καθε 5 δευτερολεπτα, το καφεκοκκινο δεν με παιδεψε καθολου. Δεν εχω κολλησει τα καπνογονα εκατερωθεν του πυργου και το snorkel cap πισω απο το ντεκ αλλα εχουν βαφτει με το βασικο και τα 2 και αν μου ερθει η ορεξη μπορει να φανε κ αυτα ολιγον καμουφλαζ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 11:33:00 μμ »
ωραίο βγήκε!

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 11:35:47 μμ »
ωραίο βγήκε!
Να'σαι καλα Χρηστο ,χαιρομαι που σου αρεσει  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 11:37:32 μμ »
Πρέπει κάποια στιγμή να τολμήσω μια τέτοια παραλλαγή, συνήθως κάνω τις εύκολες, με τις μεγάλες γραμμές και κομμάτια!  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 11:48:35 μμ »
Φιλαράκι δεν έτυχε, ... πέτυχε!! Σαν εκτέλεση το έχεις κάνει άψογο και το καφέ. Απλά θα πρότεινα να το πας σύμφωνα με την 2η φωτό των προφίλ  που'χεις βάλει (που μου φαίνεται και πιο σωστή και πιθανή με την πραγματικότητα) και να ρίξεις μερικά καφέ ακόμα.  :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #60 στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 11:55:56 μμ »
Φιλαράκι δεν έτυχε, ... πέτυχε!! Σαν εκτέλεση το έχεις κάνει άψογο και το καφέ. Απλά θα πρότεινα να το πας σύμφωνα με την 2η φωτό των προφίλ  που'χεις βάλει (που μου φαίνεται και πιο σωστή και πιθανή με την πραγματικότητα) και να ρίξεις μερικά καφέ ακόμα.  :wink:
Νικο, με τιμά το σχολιο σου.  :oops: σε ευχαριστω πολυ και για το ενδιαφερον. δεν ηθελα να το "μπουκωσω' πολυ με την παραλλαγη αλλα τωρα αφου το λες θα το ξανακοιταξω με αυτο το προφιλ και θα πραξουμε τα δεοντα :D 

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 06:20:10 μμ »
Οι χαλκομανιες στον πανθηρα ηταν σκετη καταστροφη.Προηλθαν απο το κιτ της ICM και ηταν επιεικως γ.τ.π απαραδεκτες.Δεν ξεκολλαγαν με τιποτα απο το χαρτι,ηταν παρα πολυ λεπτες και το βασικοτερο ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ οταν τις τοποθετησα στο μοντελο.Στην κυριολεξια εφυγαν ολοκληρα κομματια, το "4" ειχε φτασει μεχρι το πυροβολο μπροστα.το "2" ειχε σπασει σε 3 κοματια τι να λεμε τωρα. ::eusa_wall:: :evil: Οτι καταφερα να συμμαζεψω το βλεπετε, δεν επαιζε τιποτα καλυτερο με τετοιες χαλκομανιες.
πριν τις χαλκομανιες ψεκασα τοπικα οπου θα εμπαιναν με Gloss Βερνικι Ακρυλικο της Model Master αρ.με το δικο του διαλυτικο. Και μετα αφου σκουπησα το νερο, τις περασα 2 χερια με πινελο το βελτιωτικο χαλκομανιων της DACO (το Medium) . Το οποιο ειναι απλα ΤΟP ::thumbleft::.και εκατσαν τουλαχιστον καλα πανω απο τα εξογκωματα.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 06:35:46 μμ »
Το φιλμ στα πλαϊνά νούμερα φαίνεται αρκετά, φαντάζομαι όμως αν το περάσεις ματ/σατινέ βερνικί θα στρώσει. Μπορεί βέβαια να είναι και το φώς που το κάνει να φαίνεται κάπως έντονο.

Χρήστος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 06:43:49 μμ »
ουτως η αλλως θα τις περασω ξανα gloss βερνικι απο πανω Χρηστο, κ για να εξαφανιστει το silvering αλλα μπας και τις προστατεψει λιγο απο τα μετεπειτα σταδια

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 07:33:27 μμ »
Λοιπόν έκανες κάτι που δεν το έχω ξαναδεί, αλλά που είναι πολύ αληθοφανές. Αν δεν άνοιγε πολύ η δέσμη στο πιστόλι βαφής, έβαφαν το περίγραμμα και μετά γέμιζαν το εσωτερικό ( όπως στην φώτο με το Stuka ). Αυτήν ακριβώς την αίσθηση " λαμβάνω" από τον Πάνθηρά σου. Μπράβο !

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 09:00:45 μμ »
Λοιπόν έκανες κάτι που δεν το έχω ξαναδεί, αλλά που είναι πολύ αληθοφανές. Αν δεν άνοιγε πολύ η δέσμη στο πιστόλι βαφής, έβαφαν το περίγραμμα και μετά γέμιζαν το εσωτερικό ( όπως στην φώτο με το Stuka ). Αυτήν ακριβώς την αίσθηση " λαμβάνω" από τον Πάνθηρά σου. Μπράβο !

Ευχαριστω πολυ Λευτερη.τα ευσημα μαλλον πρεπει να πανε στον αερογραφο και οχι στον χρήστη αλλα με το σκεπτικο αυτο που περιγραφεις το εκανα,πρωτα το περιγραμμα πιο αχνο μονο μια φορα περασμα για να μου δωσει το γενικοτερο σχημα του σχεδιου,κ μετα το εσωτερικο αρκετα περασματα μεχρι να γεμισει καπως.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 09:05:24 μμ »
Πολύ καλό βάψιμο Παναγιώτη,σου επιστώ την προσοχή για τις ερπύστριες που είναι πόλου σκληρές και άκαμπτες όταν τις βάλεις,εμένα μου όταν πήγα να τις περάσω μου έσπασαν τον πίσω τροχό από την βάση του με αποτέλεσμα να του ρίξω μπουνιά για αν ηρεμήσω,αλλά δεν έπαθε τίποτα το άρμα,κλασικός γερμανικός "χάλυβας" :mrgreen:
 ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 09:16:44 μμ »
Πολύ καλό βάψιμο Παναγιώτη,σου επιστώ την προσοχή για τις ερπύστριες που είναι πόλου σκληρές και άκαμπτες όταν τις βάλεις,εμένα μου όταν πήγα να τις περάσω μου έσπασαν τον πίσω τροχό από την βάση του με αποτέλεσμα να του ρίξω μπουνιά για αν ηρεμήσω,αλλά δεν έπαθε τίποτα το άρμα,κλασικός γερμανικός "χάλυβας" :mrgreen:
 ::salut:: ::salut::
ευχαριστω πολυ Δημητρη,να σαι καλα. ::salut::οι ερπυστριες ειναι της Dragon για αυτο το μοντελο κ τις εχω μονταρει & βαψει ηδη και εχω τους κινητηριους κολλημενους πανω τους. ελπιζω να μην εχω ατυχηματα μολις παω να τις βαλω γιατι δεν φημιζομαι για τις αντιδρασεις μου οταν χασω την υπομονη μου  ::lol18:: το θυμαμαι οταν μου το ελεγες, το πως επεζησε, θαυμα!! :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 03, 2015, 09:56:25 μμ »
Χαιρετω Παναγιωτη. Πολυ καλο το βαψιμο σου αν και θα μπορουσες να σβησεις και το overspray πιο πολυ ψεκαζοντας προσεκτικα με το βασικο χρωμα, αλλα απο οτι καταλαβαινω φοβασαι να μην λερωσεις την παραλλαγη. Εχεις καποιο δικιο και εμενα με φοβιζει ακομα και τωρα που βαφω με τον αερογραφο 18 χρονια, αλλα αν το κανεις θα δεις οτι την επομενη φορα θα ειναι καλυτερο το βαψιμο σου ακομα και αν κανεις λαθος και λερωσεις καποιο χρωμα της παραλλαγης. Για αυτον τον λογο συνιστω σε ολους να κανουν αρκετη εξασκηση σε καποιο παλαιο μοντελο πρωτα. Για τις χαλκομανιες θα σου προτεινα την επομενη φορα αν δεν ειναι της ICM που εχεις δικιο οτι ειναι χαλια, οταν μια χαλκομανια εχει πολλους αριθμους  επανω σε ενιαιο φιλμ  και πρεπει να μπουν επανω σε σημειο που υπαρχει εξογκωμα, να  κοβεις τους αριθμους  ξεχωριστα οσο πιο κοντα γινεται στην χαλκομανια για να μενει λγοτερο φιλμ και να μπορουν να τοποθετηθουν σωστα. Αν ειναι ενιαιος ο αριθμος δεν μπορουν να μπουν σωστα και θα φαινονται στραβα τα νουμερα επειδη το φιλμ τεντωνεται στο σημειο του εξογκωματος . Αυτα ειχα να σου επισημανω και καλη συνεχεια.  ::salut:: ΣΗΜ.  Η αφαιρεση οσο γινεται περισσοτερου φιλμ ισχυει για ολες τις χαλκομανιες νερου γιατι ετσι ελαχιστοποιουμε το φαινομενο να φαινεται το φιλμ στο τελος.

Tags: panther