Λοιπόν έχουμε και λέμε : (τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ τον τελευταίο καιρό που ομολογώ ότι ακόμα πειραματίζομαι στην εν λόγω τεχνική)
Μιλάμε για ΑΡΜΑΤΑ και ΜΟΝΟ γιατί σε αεροπλάνα δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, η τεχνική όμως είναι παρόμοια
Αφού έχουμε περάσει το άρμα με το primer μας, επιλέγουμε ένα χρώμα ανάλογο για preshading, με το οποίο θα ψεκάσουμε μόνο στις ακμές, γωνίες και γενικά όλες τις γραμμώσεις και νοητές ή μη διαχωριστικές γραμμές των panels του μοντέλου, όπου θέλουμε να δημιουργείται σκια και να δοθεί βάθος στο χρώμα.
Το χρώμα με το οποίο θα κάνουμε preshadind πρέπει να δημιουργεί αρκετό και έντονο contrast σε σχέση με το primer και το βασικό για να δοθεί το ζητούμενο βάθος γι'αυτό λοιπόν έχουμε:
Για κεραμιδί primer όπως ήταν και το πραγματικό στα γερμανικά άρματα του Β΄ΠΠ που μιλάμε, το preshading γίνεται με ένα καφέ πολύ σκούρο έως μαύρο.
Για γκρι primer επιλέγουμε για preshading ένα γκρι αρκετά πιο σκούρο έως και μαύρο.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι το βασικό χρώμα του άρματος που θα ακολουθήσει μετά, είναι το dark yellow ή κάποιο sand, το οποίο πρέπει να ψεκαστεί φυσικά σε αραιά χέρια (1-2 τουλάχιστον) παρά ένα πυκνό το οποίο θα καλύψει τελείως το preshading που έχουμε κάνει.
Αν το βασικό χρώμα του άρματος είναι panzer grey ή ένα olive drab αν μιλάμε για συμμαχικό άρμα, τότε το preshading γίνεται με μαύρο χρώμα.
Αυτά για αρχή... πιστεύω να ήμουν αρκετά κατανοητός και κατατοπιστικός