Παιδιά καλησπέρα, είμαι αργός στην κατασκευή αλλά σταθερός και σχετικά.....συνεπής! Κάλιο αργά παρά, ποτέ...τεσπα ας περάσουμε στο ζουμί!!
Είχαμε μείνει στις ζώνες για το κάθισμα ήταν αυτό που έλειπε για να τελειώσω με τα μπλιμπλίκια του κόκπιτ. Δεν χρησιμοποίησα τα φωτοχαραγμένα της Aires καθώς δεν ήταν σωστά και δεν απέδιδαν την λεπτομέρεια που ήθελα. Οπότε στράφηκα στην ταμιγιοταινία, σάντουιτς και στην συνέχεια κόψιμο στο επιθυμητό πλάτος. Χρησιμοποίησα τα buckles από την aires.

Στην συνέχεια στράφηκα στο πίσω μέρος, στο περίβλημα της εξαγωγής του κινητήρα και στον κινητήρα. Αρχικά επιχείρησα να βελτιώσω λίγο το σχήμα της τρομπέτας στο σημείο αυτό έχοντας κατά νου να μην χαλάσω το γενικό σχήμα! Αυτό το έκανα με ένα κομμάτι από sprue και με εναλλαγή από βραστό σε κρύο νερό, πήρε αρκετά γιατί φοβόμουν με την θερμοκρασία μην καταντήσω την άτρακτο άχρηστη. Είχα τις διαστάσεις του σημείου αυτού αλλά δεν γινόταν να έρθει τόσο, αποφάσισα λοιπόν να έρθω όσο πιο κοντά στον λόγο(μαθηματικά) των πραγματικών διαστάσεων.
Στην συνέχεια έκοψα όπως θα δείτε το κομμάτι - περίβλημα της εξαγωγής με σκοπό να κολλήσω τα δύο μισά και να φτιάξω την εσωτερική δομή - δαχτυλίδια. Επίπονη δουλειά και χρονοβόρα, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο. Για να κρατώ την απόσταση ίδια αλλά και την δομή παράλληλη έφτιαξα αποστάτες στους οποίους εφάρμοσα ταινία διπλής όψης και τους τοποθετούσα περιμετρικά.

Στην συνέχεια άρχισα να ασχολούμαι με την εσωτερική δομή εμπρός από τον κινητήρα και πίσω από το περίβλημα της εξαγωγής. Με παίδεψε αρκετά γιατί και προφιλερόμετρο δεν είχα αλλά και στο σχήμα ήταν λίγο για τον .....
Τελικά επικράτησα όμως, έπρεπε αν φτιαχτούν 3 δομές, από μέσα προς τα έξω η μία που θα ακουμπήσει ο κινητήρας η εμπρός από αυτη και η τελευταία πάνω στην οποία βιδώνεται το περίβλημα και στο πραγματικό αφος.

Σε αυτές τις φωτό η τελευταία δομή που βλέπετε είναι ουσιαστικά η προτελευταία, σε αυτή ανοίχθηκε το άνοιγμα που φαίνεται ζωγραφισμένο, την τελευταία ξέχασα να βγάλω φωτό, θα την δείτε παρακάτω.
Στην συνέχεια σειρά είχε ο κινητήρας, τι δίνει το κιτ το βλέπετε, κόπηκε η κωνική ουρά και τοποθετήθηκα άλλη από το εμπρός μέρος βόμβας που έσφαξα και έκανε και στις διαστάσεις. Στην συνέχεια τρίφτηκαν όλα πάνω από το κομμάτι που έδινε το κιτ και άφησα μόνο την φτερωτή. Μετά άρχισα σιγά σιγά να φτιάχνω την δομή, τον κινητήρα ουσιαστικά.

Μετά φτάσαμε και στο σημείο που με ταλαιπώρησε αρκετά μέχρι να βρω λύση, στην εξαγωγή του κινητήρα, Πρώτον το σχήμα είναι κωνικό και μετά του κιτ δεν μου έκανε λόγω μήκους, είχα σκοπό να μεταφέρω την όλη κατασκευή πιο πίσω από αυτή που δίνει το κιτ, στις πραγματικές περίπου αποστάσεις. Σε αυτήν την σελίδα
http://www.blocklayer.com/cone-patterns.aspx μπορείτε να τυπώσετε ότι θέλετε από σχήματα, ψάξτε την και θα καταλάβετε. Το λινκ που σας έδωσα είναι για να τυπώσεις έναν κώνο ''ξεδιπλωμένο''. Αυτό λοιπόν έκανα και εγώ, έβαλα τις επιθυμητές διαστάσεις τύπωσα σε χαρτί με τις οδηγίες του λινκ, έφτιαξα το πατρόν και για υλικό, ας είναι καλά ο φίλος μου ο Δημήτρης ακα CROW, χρησιμοποίησα το αλουμίνιο από κουτάκι μπύρας, το οποίο πέρα από τα άλλα ήταν και στην κλίμακα όσον αφορά το πάχος. Είχα σκεφτεί τα πάντα, τελικά βρήκα την λύση αυτή που μέχρι τώρα έχει δουλέψει όπως θα δείτε. Τώρα θα με ρωτήσετε πως το κόλλησες.....δεν το κόλλησα, όπως το βλέπετε το κρατάω σε σχήμα με σελοτέιπ διαφανές της schotch. Από μέσα, στην ραφή έχω περάσει λίγη κυανοκρυλική. ʼλλωστε και το πραγματικό είχε μια ψιλή ραφή, σε άλλα αφη φαινόταν σε άλλα όχι.

Και τέλος για να είμαι σίγουρος ότι όλα είναι καλά, ευθυγραμμισμένα, το μηκος της εξαγωγής καλό, έπρεπε κιόλας να σημαδέψω που θα κολληθούν οι δομές για να έρθουν όλα όπως πρέπει έκανα ένα dry fit που μου πήρε κάνα δίωρο να τα φέρω όλα σωστά και να είμαι σίγουρος.
Εδώ βλέπετε όλες τις δομές τοποθετημένες, στην τελευταία τοποθετήθηκε ένας δίσκος πάνω στον οποίο θα κάτσει το πίσω μέρος του κομματιού του κινητήρα όπως αυτό φαίνεται σε παραπάνω φωτό. Τοποθετήθηκε σε τέτοιο μέρος ώστε όταν έρθει ο κινητήρας με την εξαγωγή να κάτσουν να είναι και στην σωστή θέση όλα όπως θα δείτε παρακάτω. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι!!!

Τελικά με το dry fit συνολικά η τελική εικόνα είναι και αυτή που θέλω, πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αρκετά, αν ήταν και λίγο καλύτερο το σχήμα της εξαγωγής, όλα θα ήταν τέλεια πιστεύω!!!

Και να σας δώσω και 2 εικόνες του πραγματικού για σύγκριση και για να πάρετε μια ιδέα!!

Παιδιά αυτά για την ώρα, μεγάλος ο χρόνος αποχής, αλλά μεγάλο και το update με πολύ δουλειά και υπομονή. Αλλά είπαμε το εργαλείο αυτό έχει τον ιδρώτα μου πάνω, οφείλω αν το φτιάξω όπως πρέπει!!!
Ελπίζω να σας αρέσει, εκφραστείτε ελεύθερα!!!
Γιάννης