Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από την κατασκευή του L-39 Albatros και ακόμα θαυμάζω την πανέμορφη αυτή μηχανή.
Ακόμα ένα L-39 περιμένει να ολοκληρωθεί στο εργαστήριό μου, με τα χρώματα της Τσεχίας αυτή την φορά.
Εκεί όμως που σκεφτόμουν ότι αρκετά με τα εκπαιδευτικά, ήρθε απρόσμενα στο σπίτι μου ένας ξεχωριστός επισκέπτης!
Θα θυμάστε όσοι παρακολουθείτε τις σχετικές παρουσιάσεις ότι πρόσφατα έγραψα στην AMK (Avantgarde Model Kits) σχετικά με μία φυσαλίδα αέρα που πρακτικά καθιστούσε την καλύπτρα του Kfir άχρηστη. Σε απάντηση εκείνης της επικοινωνίας λοιπόν, ακολούθησε ένα e-mail από τον CEO της AMK εξηγώντας μου ότι δεν θα επαναληφθεί τέτοιο σφάλμα (το συγκεκριμένο τμήμα υποτίθεται ξέφυγε από τον ποιοτικό έλεγχο) και ότι προτίθεται να μου στείλει το κομμάτι.
Μετά από την πάροδο 2-3 εβδομάδων θεώρησα ότι ως συνήθως (για τα Ελληνικά δεδομένα) θα αναγκαστώ να βρώ λύση μόνος μου. Και αυτό θα ξεκινούσα να κάνω αν δεν ερχόταν ο απρόσμενος επισκέπτης που σας ανέφερα!
Γυρνώντας λοιπόν από το γραφείο μου εχθές, βρήκα να με περιμένει στο σπίτι ένα δέμα. Μέσα είχε την καλύπτρα μου! Είχε όμως και ένα L-29 στην 1/48, το νέο καταπληκτικό μοντέλο της AMK. Σε μία επίδειξη επαγγελματισμού, ο υπεύθυνος της Κινέζικης εταιρείας, μου έστειλε ένα από τα πρώτα πλήρη μοντέλα κανονικής κυκλοφορίας, με μία μικρή επισήμανση ότι θα χαίρονταν ιδιαίτερα να δουν και μία σχετική παρουσίασή του!
Σημειώστε ότι L-29 στην 1/48 μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο σαν μοντέλο ρητίνης από την Planet Model, που αν και καλό, δεν απευθύνεται λόγω υλικού και τιμής σε όλες τις κατηγορίες μοντελιστών.
Έτσι λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά θα σας παρουσιάσω ένα από τα πρώτα L-29 που κυκλοφόρησαν. Δεν κρατιέμαι να μην σας πω ότι αν το Kfir ήταν πάρα πολύ καλό, το L-29 είναι ίσως από τα καλύτερα μοντέλα που έχω δει από κοντά.
* ΟΛΑ τα πηδάλια δίνονται κινούμενα, αλλά με υποδοχές που περιορίζουν την κίνηση μόνο στις σωστές θέσεις!
* Τα αερόφρενα χωριστά.
* Ένα πιλοτήριο... Δεν έχω λόγια!
* Πρόσβαση στον χώρο του ρύγχους (ηλεκτρονικά) με εσωτερική λεπτομέρεια!
* Πλήρους βάθους αεραγωγοί και εξαγωγή κινητήρα.
* Σήματα όχι για 3, ούτε για 4, ούτε για 5, αλλά για 7 διαφορετικά αεροσκάφη και παραλλαγές!
Περισσότερα σύντομα φίλοι μου, για ένα ιστορικό αεροσκάφος από μία νέα εταιρεία, που όμως δείχνει (εξαιρετικά) πολλά υποσχόμενη