Αποστολέας Θέμα: Fairey battle Ε.Β.Α.  (Αναγνώστηκε 1383 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Fairey battle Ε.Β.Α.
« στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 10:25:50 μμ »
Είναι η πρώτη μου σοβαρή δουλεία και θα θελα τα σχολιά σας και τις συμβουλές σας για να βελτιωθώ!!!  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Ιούλιος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Fairey battle Ε.Β.Α.
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 22, 2013, 03:45:09 πμ »
apapap, αυτα που παρατηρησα εγω ειναι τα εξης.. Καλυτερο στοκαρισμα κ τριψιμο γιατι οι ραφες στο καλυμμα του κινητηρα , στο φως προσγειωσης στο φτερο κ στην ενωση ατρακτου - πηδαλιων φαινονται. Μασκαρισμα στη καλυπτρα γιατι ιδιαιτερα σε τετοια θεματα βγαζει ματι (κ προσεξε να καθαριζεις τη κολλα της) , μασκαρισμα στην ελικα για να βαψεις σωστα το κιτρινο, κ σε οποια αλλα κομματια χρειαστει. Πιο συγκρατημενες κ  ισσοροπημενες φθορες (δοκιμασε καποια στιγμη λαδια κ ξηρα παστελ). Σχεδια κ φωτο του πραγματικου (ζητω το internet). Τριψιμο στα πριτσινια κ τις γραμμωσεις για να τις μειωσεις(ειναι εκτος κλιμακας). Χρηση βελτιωτικου για τα σηματα. Περασες βερνικι με το χερι? Επενδυσε σε 3 φιαλες σπρευ (ασταρι-βερνικι ματ- βερνικι gloss) πιστευω κανει το βαψιμο με το πινελο να φαινεται στρωμενο καλυτερα. Μασκαριζε η ζωγραφιζε τα περιγραματα των χρωματων οταν βαφεις τη παραλλαγη.
 Καλη συνεχεια με το χομπυ σου/μου/μας ,ελπιζω να βοηθησα. Καλυτερα ολα αυτα να στα ελεγε ενας χρονιος χρηστης του site μιας κ δεν εχω δημοσιευσει κατι εδω ποτε (ακομα) , αλλα δεν πειραζει ,εχω αυπνια σημερα.. Καλημερα..

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 22, 2013, 06:12:12 πμ »
Επειδή όπως λένε μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, άρα ένα βίντεο λογικά ισούται με ένα εκατομύριο λέξεις, παρακολούθησε τα παρακάτω βίντεο. Μπορεί το μοντέλο στα βίντεο να είναι jet, αλλά επειδή η λογική είναι η ίδια, δές τι χρειάζεται να κάνει κάποιος σε ένα κίτ για να πάρει στο τέλος ένα μοντέλο που να μοιάζει πολύ με το πραγματικό :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=emHoS1Ou55g&list=UUFn719o2-ScXt5nGFVQH1Tw
http://www.youtube.com/watch?v=KXleLWuQx7o

ʼντε με το καλό το επόμενο μοντέλο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 22, 2013, 03:09:21 μμ »
Συγχαρητήρια για την επιλογή θέματος: Ένα από τα πιό όμορφα Βρετανικά βομβαρδιστικά, και ωραίο Ελληνικό θέμα. ::salut::
-Αφιέρωσε χρόνο στην μελέτη φωτογραφιών του πραγματικού, και σε δουλειές άλλων.
-Το πινέλάτο βάψιμο, έχει έναν πολύ καλό φίλο: Την εξάσκηση! Συνέχισε μέχρι να βρείς τις αραιώσεις που σε βολεύουν. Να αφήνεις κάθε χέρι να στεγνώσει καλά, προτού περάσεις το επόμενο.
-Προσοχή στις ενώσεις. Στοκάρισμα και κατόπιν τρίψιμο για εξαφάνιση ενώσεων που δεν πρέπει να φαίνονται, (πχ ενωση φτερών, και κατά μήκος της ατράκτου)  είναι απαραίτητο σε αυτά τα παλιά κίτ. Ένας φτηνός βολικός στόκος, για αυτή την δουλειά, είναι ο ακρυλικός στόκος για τοίχους. Τρίβεται εύκολα με βρεγμένη μπατονέττα προτού σφίξει τελείως. Εξαιρετικός για "αρχική εκπαίδευση", προτού περάσεις σε πιό εξεζητημένα υλικά.
-Στην έλικα, πρώτα βάφεις το κίτρινο, και μετά το μαύρο.
-Συμφωνώ με αρκετά από όσα λέει ο "Ιούλιος".
-Οι εξατμίσεις πρέπει να έχουν χρώμα σκουριασμένου-καπνισμένου μετάλλου, και όχι μπρούντζινο, μάλλον φταίνε οι οδηγίες και όχι εσύ.
Καλή συνέχεια και με άλλα όμορφα θέματα!

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 08:17:49 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και εύχομαι καλές εορτές!! Τι είδους υλικό είναι το ιδανικότερο για χρήση σε τέτοιου είδους παραλλαγές για μασκάρισμα?? Και επίσης ποια είναι η διαδικασία με τα βερνίκια μετά το βάψιμο???

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 12:32:31 πμ »
Εάν βάφεις με πινέλο, αφού στεγνώσει το πρώτο χρώμα καλά, σχεδιάζεις με ένα μολύβι πάνω στο αεροπλάνο τις γραμμές της παραλλαγής, και μετά τις ακολουθείς με το πινέλο. Αν είσαι προσεκτικός δεν υπάρχει λόγος για μασκάρισμα.
Εάν βάφεις με αερογράφο, ο καλύτερος τρόπος που εγώ ξέρω για μασκάρισμα βρετανικών παραλλαγών, είναι η οριοθέτηση με blue tuck.

Η διαδικασία των βερνικιών έχει ώς εξής:
-Γυαλιστερό βερνίκι για να κάτσουν καλά οι χαλκομανίες,
-Εφαρμογή χαλκομανιών,
-Σφράγισμα αυτών με γυαλιστερό βερνίκι,
-Wash για τονισμό γραμμώσεων,
-Μάτ ή σατινέ βερνίκι για το τελικό φινίρισμα, (εκτός εάν το αεροπλάνο είναι γυαλιστερό οπότε τελειώνεις με γυαλιστερό βερνίκι).

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ξάνθη
  • Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα.
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 10:35:03 μμ »
Μπράβο για την πρώτη σου δουλειά!!! :)

Συνέχισε... Κάθε επόμενη δουλειά θα γίνεται καλύτερη από την προηγούμενη.
Πάντοτε υπάρχουν λάθη ακόμη και στις καλύτερες δουλειές. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από αυτά.

Αν έχεις απορίες, ρώτα... Είμαι αρκετά νέος στο φόρουμ, αλλά κατάλαβα οτι είναι γεμάτο από ανθρώπους που ΔΕΝ το παίζουν αυθεντίες, και θέλουν να βοηθήσουν.
Εξάλλου πιστεύω οτι δεν υπάρχουν μυστικά στον μοντελισμό, παρα μόνο χαρά!!!

Καλή συνέχεια συνάδελφε!!! ::salut::
Κωνσταντίνος

Tags: