Αποστολέας Θέμα: Παραλλαγή Ghost και Humbrol 141  (Αναγνώστηκε 3680 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
Παραλλαγή Ghost και Humbrol 141
« στις: Δεκεμβρίου 02, 2013, 09:04:27 μμ »
Καλησπέρα, είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο ότι το ένα χρώμα της παραλλαγής είναι το 141 στης Humbrol.
Είναι γνωστό επίσης ότι το συγκεκριμένο χρώμα έχει καταργηθεί και η αντικατάστασή του γίνεται από το 129 με λίγο μαύρο.
Η ερώτησή μου είναι πόσο λίγο είναι αυτό το μαύρο.
Δηλαδή πόση είναι η αναλογία 129 με μαύρο 1/?
Επίσης για να είναι πιο σωστή η παραλλαγή για τα δικά μας αεροπλάνα που είναι χιλιοταλαιπωρημένα συνήθως ξανοίγουμε τα χρώματα με λίγο λευκό και αναρωτιέμαι, αν πρόκειται να κάνουμε αυτό το ξάνοιγμα μήπως τελικά είναι πιο σωστό να χρησιμοποιήσουμε το 129 όπως είναι ; 
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος maverick74

• "ΑCES HIGH"
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
ixodeservice
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 06, 2013, 06:38:26 μμ »
 ::salut::
"CHASING THE ANGELS"

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Παραλλαγή Ghost και Humbrol 141
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 12:46:31 πμ »
Μην ψάχνεις σε απόλυτες συνταγές... Βάψε πρόχειρα ένα παλιό μοντέλο με τα κλασσικά 145, 140, 129 και ξεκίνα να σκουραίνεις το 129 έως ότου να σε ικανοποιεί. Ούτως ή άλλως, ως ανοικτό χρώμα φαίνεται να είναι και το πιο "βρώμικο" στα ταλαιπωρημένα ελληνικά F-16, ιδιώς στα 52+...

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 06:18:45 μμ »
Giati το 129; Το 129 ειναι το 36440 και απ' όσο ξέρω τα χρώματα για την Γκοστ ειναι 36251-36307-35237.

Προσωπικά, προβλημα αντιμετώπιζα μόνο με το μπλε-γκρι (35237) επειδή είχα δυσκολία στο να βγάλω σωστά την τονικότητα του.

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας βοηθήσει.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 06:37:37 μμ »
Το 36307 ήταν το 141 της humbrol που καταργήθηκε και το φτιάχνεις με το 129 και λίγο μαύρο, εσύ για το συγκεκριμένο χρώμα τι χρησημοπιείς ;
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 07:48:56 μμ »
Το 36307 ήταν το 141 της humbrol που καταργήθηκε και το φτιάχνεις με το 129 και λίγο μαύρο, εσύ για το συγκεκριμένο χρώμα τι χρησημοπιείς ;

Kαλησπέρα Komhs,

Eγω χρησιμοποιουσα το Η-324 με λιγο Η-336 tis Gunze. Milame πάντα για τα Block30/32, γιατί για τα μεταγενέστερα Μπλοκ αλλάζει κάπως ο τόνος του συγκεκριμένου χρώματος (αλλα και των υπολοιπων).

Εκτός όμως από της Γκάνζε υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες τα FS. Gia παράδειγμα, έχω χρησιμοποιήσει και το 1726 της Μοντελ Μαστερ.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 07:50:04 μμ »

Στο Χανναντς έχεις κοιτάξει αν το έχει ακόμα στο στόκ του;

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 07, 2013, 08:59:49 μμ »
Έχω δοκιμάσει enamel και από άλλες εταιρείες αλλά δεν με έχουν ικανοποιήσει όπως της humbrol για αυτό και την ψάχνω μόνο σε αυτά τα χρώματα, είμαι και αποκλειστικά πινελάτος βλέπεις.

Στο Χανναντς δεν έχω κοιτάξει θα κοιτάξω και θα σας πω.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 12:22:28 πμ »
Για να βοηθήσω λίγο! H νέα σειρά enamel της HUMBROL περιλαμβάνει και το πολυπόθητο και κατηργημένο παλιό ΗU141 (FS36307) με ονομασία πλέον 240 RLM 02 GRAU MATT! ::salut:: :wink: Τα conversion charts για RLM 2 έχουν αντιστοιχία το 141! Τώρα όρκο δεν πέρνω αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις! :wink: Στο τρίγωνο το έχουν ήδη! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 08:10:53 πμ »
Καλημέρα να σου πω, από φώτο που έχω δει μου φαίνεται για πιο σκούρο από το παλιό 141 αλλά θέλω κάποιο χρώματα οπότε θα παραγγείλω και αυτό θα το δοκιμάσω και θα σας πω (σε καμία εβδομάδα). ::salut::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 10:46:43 πμ »
απο αντιστοιχιες μην εμπιστευεστε τις εταιρειες δινουν οτι τους  συμφερει αν δεν το δεις απο κοντα σε συνδιασμο με τα αλλα  δυο δεν λεει (αν και μοιαζει  αρκετα)

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 12:06:58 μμ »
απο αντιστοιχιες μην εμπιστευεστε τις εταιρειες δινουν οτι τους  συμφερει αν δεν το δεις απο κοντα σε συνδιασμο με τα αλλα  δυο δεν λεει (αν και μοιαζει  αρκετα)
Συμφωνώ απόλυτα! Πρώτα δοκιμή και μετά απόφαση! :wink: Επίσης μην ξεχνάμε και την σειρά της AKAN, τα οποία τα έχω δοκιμάσει σε ''πειραματομοντέλο'' και μπορώ να πώ ότι το 77101 (FS36307) είναι αυτό που ζητάμε για την ghost! Όσον αφορά στρώσιμο με πινέλο που δοκίμασα: απλά τέλειο και επικάλυψη με την πρώτη φορά! :wink: :o ::salut::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 12:25:03 μμ »
και η life color  εχει το 36307 αλλα ακρυλικο για αερογραφο (με πινελο δεν το συνιστω)

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 12:36:17 μμ »
Και με πινέλο δουλεύουν απλά δεν θέλουν να τα ζαλίζεις στο ίδιο σημείο 2η φορά γιατί αφήνουν σημάδια-πινελιές! Στεγνώνουν και μετά τοπικά όπου δεν έχει καλύψει το χρώμα 2ο χέρι! Τουλάχιστον για μένα αυτή η τεχνική δουλεύει καλά  :wink: σε όσα ghost έχω φτιάξει! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος maverick74

• "ΑCES HIGH"
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 08, 2013, 11:59:59 μμ »
παιδια αν η ακαν αξιζει γιατι να παιδευομαστε με τα αλλα χρωματα,η χομπυ κολορς εχει 6αδα για γκοστ ετοιμη,ειναι σωστα και αν ναι με αζαξ αραιωνονται,οποιος ξερει ασ μας πει!!!
"CHASING THE ANGELS"

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 12:44:53 πμ »
παιδια αν η ακαν αξιζει γιατι να παιδευομαστε με τα αλλα χρωματα,η χομπυ κολορς εχει 6αδα για γκοστ ετοιμη,ειναι σωστα και αν ναι με αζαξ αραιωνονται,οποιος ξερει ασ μας πει!!!

Καλησπέρα σε όλους τους προλαλήσαντες.
Θα σας πώ τα ακόλουθα από την υπερπεντηκονταετή πείρα μου στόν μοντελισμό, λόγω της ιδότητος μου επαγγελματικά, πάντα είχα τα πραγματικά χρώματα και τα βιβλία που βάφονται τα καμουφλάζ των πραγματικών Αφών της Π.Α.
Συγκρίνοντας δύο όμοια φρεσκοβαμμένα Αφη με τα ίδια FS χρωμάτων θα δείτε ότι υπάρχουν διαφορές και στα χρώματα και στα σχέδια του καμουφλάζ, τέλος καμμιά μοντελιστική εταιρεία χρωμάτων δεν αποδίδη σωστά το κάθε αρχικό χρώμα, ακόμη και με τα πραγματικά χρώματα να βάψεται το μοντέλο, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από το πραγματικό, οι παράγοντες πάρα πολλοί.
Γι' αυτό μην αναλώνεστε σε μικρολεπτομέρειες, διότι ο σκοπός του μοντελισμού είναι άλλος και όχι η αύξηση του καθημερινού άγχους.
Σας χαιρετώ φιλικά όλους και συγνώμη για την παρέμβαση.     Γιάννης    Χανιά.   
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 12:50:35 μμ »
Καλημέρα, ο κυριότερος λόγος που ψάχνουμε λύσεις στα χρώματα από διαφορετική εταιρεία ο καθένας μας (Humbrol η αφεντιά μου) και δεν προχωράμε κατευθείαν σε αγορά του κάθε νέου πακέτου (βλέπε Ghost της ΑΚΑΝ) πιστεύω ότι είναι ο οικονομικός παράγοντας σε πρώτη φάση και βέβαια το στοκ του καθενός μας.
Και βέβαια ο κ. Γίαννης από τα Χανιά πιστεύω ότι τα είπε όλα.
Ο μοντελισμός είναι ΑΘΛΗΜΑ και όχι επάγγελμα και δεν πρέπει να μας αγχώνει τελικά αν ένα χρώμα δεν είναι όπως το πραγματικό που βλέπουμε σε συγκεκριμένη φώτο γιατί σε άλλη φωτογραφία το ίδιο χρώμα θα φαίνεται σίγουρα διαφορετικό αλλά αν πραγματικά μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα που φτιάξαμε.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 01:08:08 μμ »
Σίγουρα τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική εμφάνιση του μοντέλου αλλά όπως λέτε και παραπάνω δεν ειναι να  αγχωνώμαστε τόσο πολύ. Νομίζω ότι όλοι μας εδώ μεσα προσπαθούμε να αποδώσουμε όσο πιο κοντά την απόχρωση. Εάν είναι ένας τόνος λιγο πιο πάνω ή πιο κάτω δέ  νομιζω να κάνει διαφορά αρκεί να είναι στο ίδιο χρωματικό φάσμα και να μην απέχει πού.

Εξάλλου με τα λάδια, ξύδια, φίλτρα που πέφτουν μετά αλλάζει. Είσης στις φωτογραφίες που βλέπουμε παιζει πολύ ρόλο ο φωτισμός, η γωνία ληψης, και  πολλοί άλλοι παραγοντες..

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 01:17:23 μμ »
Καλημέρα, ο κυριότερος λόγος που ψάχνουμε λύσεις στα χρώματα από διαφορετική εταιρεία ο καθένας μας (Humbrol η αφεντιά μου) και δεν προχωράμε κατευθείαν σε αγορά του κάθε νέου πακέτου (βλέπε Ghost της ΑΚΑΝ) πιστεύω ότι είναι ο οικονομικός παράγοντας σε πρώτη φάση και βέβαια το στοκ του καθενός μας.
Και βέβαια ο κ. Γίαννης από τα Χανιά πιστεύω ότι τα είπε όλα.
Ο μοντελισμός είναι ΑΘΛΗΜΑ και όχι επάγγελμα και δεν πρέπει να μας αγχώνει τελικά αν ένα χρώμα δεν είναι όπως το πραγματικό που βλέπουμε σε συγκεκριμένη φώτο γιατί σε άλλη φωτογραφία το ίδιο χρώμα θα φαίνεται σίγουρα διαφορετικό αλλά αν πραγματικά μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα που φτιάξαμε.
Να σου θυμισω απλα οτι το θεμα το ανοιξες εσυ και οι συναδελφοι απλα σου απαντησαν. Αν δεν υπαρχει λογος να αγχωνομαστε για την αποχρωση τοτε δεν υπαρχει και λογος να το κουβεντιασουμε. :roll:

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 02:57:25 μμ »
Ξεκίνησα αυτό το θέμα με σκοπό αν κάποιος έχει βρει σωστή αναλογία στο 129 με το μαύρο ώστε να την εφαρμόσω στο μέλλον και εγώ για καλύτερα αποτελέσματα, αν τελικά δεν πάρω συγκεκριμένη απάντηση αυτό δεν σημαίνει ότι θα με αγχώσει το πόσο μαύρο θα βάλω στο 129.
Το να κουβεντιάζεις ένα θέμα και να ακούς τις γνώμες άλλων με σκοπό να τελειοποιήσεις μια τεχνική σου δεν έχει καμία σχέση με το να αγχώνεσαι αν θα την τελειοποιήσεις τελικά.
Αυτό θέλω να πω από τα τελευταία γραφόμενά μου και δεν καταλαβαίνω που ακριβώς παρεξηγήθηκες, δεν νομίζω ότι με τα προηγούμενα που λέω μειώνω τις απόψεις και την βοήθεια όλων αυτών που μου απάντησαν.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 04:15:35 μμ »
Καμια παρεξηγηση! Απλα χτυπαει λιγο περιεργα να ανοιγεις θεμα και να ζητας πληροφοριες και οταν στις δινουν να τις ακυρωνεις ουσιαστικα λεγοντας οτι δεν εχει τελικα σημασια. :wink:

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 11, 2013, 10:40:59 μμ »
Καμία πληροφορία που έχω πάρει από άλλους μοντελιστές ποτέ μου δεν ακύρωσα, το αντίθετο μάλιστα έχω αλλάξει πάρα πολλές τεχνικές μου μετά από συμβουλές που έλαβα μέσα από το σάϊτ.
Δεν λέω ότι δεν έχει σημασία το αν θα επιτυχείς ακριβώς ένα χρώμα ή θα αναπαραστήσεις ακριβώς ένα μοντέλο σε σχέση με κάποιο πραγματικό αλλά το ότι δεν πρέπει να κολλάμε στην λεπτομέρεια εις βάρος της χαράς και της ευχαρίστησης που σου δίνει η δημιουργία ενός μοντέλου, δηλαδή στο θέμα μας εννοώ ότι αν κάποιος έχει βρει μία αναλογία χρωμάτων που να ταιριάζει πιστά στο καταργημένο 141 θα ήθελα να την χρησιμοποιήσω αλλά αν αυτό δεν υπάρχει δεν θα κολλήσω σε αυτή την λεπτομέρεια και αν η παραλλαγή που θα βγάλω με ικανοποίει στο μάτι που λένε η ευχαρίστηση που θα νιώσω με το τελικό μου αποτέλεσμα θα είναι η ίδια με το να είχα τα πραγματικά χρώματα. Θα το συζητήσω λοιπόν το θέμα του χρώματος αλλά δεν θα αγχωθώ για αυτό, αυτό εννοώ.

Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος thkar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αρμενία
    • Scale Modelling Info
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 24, 2013, 08:23:57 πμ »
Καμια παρεξηγηση! Απλα χτυπαει λιγο περιεργα να ανοιγεις θεμα και να ζητας πληροφοριες και οταν στις δινουν να τις ακυρωνεις ουσιαστικα λεγοντας οτι δεν εχει τελικα σημασια. :wink:

x2

Tags: ghost