Αποστολέας Θέμα: F/A-18D Italeri 1/72 (Το πρώτο μου μοντέλο!!! Και είναι To Grand Canyon!!! )  (Αναγνώστηκε 1215 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lt. Pete Mitchell

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Καλησπέρα παιδιά στην παρέα του Φόρουμ.
Μετά απο κάποιες μέρες με βοήθεια...  ::glossa:: ::glossa:: έπιασα και εγώ το πρώτο μου μοντέλο και ξεκίνησα.
Ευχαριστώ πολύ τον Αντρέα (spook) που μου το παραχώρησε.
Πολύχρονος φίλε και απο εδώ και ότι επιθυμείς!!

Το κίτ είναι το Italeri εγώ δεν ξέρω τι εστί απο ποιότητα και τέτοια αλλά με τον Γιώργο (HARTMANN7)  που είχα δίπλα μου άκουγα μια λέξη....πώωω τι χρέπι είναι αυτό και να γελάει......Δεν  το καταλάβαινα , μέχρι που άρχισα να τα κολλάω....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αρχή με το πιλοτήριο.
Με πινέλο και με Humbrol 128 έβαψα το εσωτερικό και τα πλαϊνά και με citadel μαύρο τους πίνακες και τα όργανα.

Συνέχισα με την συναρμολόγηση της ατράκτου και εκεί άκουγα  πάλι ρε συ είσαι σίγουρος??
Σκεφτόμουν τι να εννοεί άραγε.....???
Οι φωτογραφίες ακολουθούν....

Αυτά τα κενά του Canyon απ όσο κατάλαβα θα τα στοκάρω και τα ρίξω πολύ τρίψημο...
Οπότε η συνέχεια επι της οθόνης...
Ευχαριστώ!!
Και ελπίζω σε καλή αρχή..
Χρήστος Σμπούκης.
Last of the Volunteers

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: F/A-18D Italeri 1/72 (Το πρώτο μου μοντέλο!!! Και είναι To Grand Canyon!!! )
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 10:33:59 μμ »
Χρήστο πρώτ' απ' όλα  ::welcome_model:: ::welcome_model::

Έπειτα, να ξέρεις ότι οι παρέες που κάνεις δεν είναι και οι καλύτερες.  ::glossa:: ::glossa:: Ο ένας φτιάχνει γατιά κι ο άλλος είναι γατάκι. Και τ' ανάποδο.

Το F-18 δεν είναι και από τα πιο εύκολα μοντέλα σε οποιαδήποτε κλίμακα για πρώτο μοντέλο. Έχει πολύπλοκη γεωμετρία, ειδικά στις εισαγωγές, με αποτέλεσμα να είναι απαιτητική η σχεδίαση του κιτ και ακόμα πιο απαιτητική η κατασκευή.

ʼρα λοιπόν τα «φιλαράκια» σου δεν σε συμβούλεψαν σωστά, και πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό.  ::M249SAW:: ::M249SAW::

Τουλάχιστον θα μάθεις από νωρίς στο στοκοτρίψιμο.  :mrgreen: :mrgreen:

Εγώ θα σου πρότεινα να γεμίσεις τα κενά με φύλλο πλαστικού ή ζεσταμένο τεντωμένο πλαστικό και μετά να στοκάρεις.

Καλή συνέχεια, το πιλοτήριο είναι καλό, βάψε και τα σκιάδια (τα πάνω μέρη από τις κονσόλες) μαύρα και είσαι κομπλέ.

::keep_mod:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
Απ: F/A-18D Italeri 1/72 (Το πρώτο μου μοντέλο!!! Και είναι To Grand Canyon!!! )
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 11:40:16 μμ »
Και να φανταστείς οτι όσο τον έβλεπα να κολλάει απορούσα αν θα συνεχίσει τον μοντελισμό!!
Ρε που τον ρίξαμε τον άνθρωπο!!!!!

Έπειτα, να ξέρεις ότι οι παρέες που κάνεις δεν είναι και οι καλύτερες.  ::glossa:: ::glossa:: Ο ένας φτιάχνει γατιά κι ο άλλος είναι γατάκι. Και τ' ανάποδο.
Το F-18 δεν είναι και από τα πιο εύκολα μοντέλα σε οποιαδήποτε κλίμακα για πρώτο μοντέλο. Έχει πολύπλοκη γεωμετρία, ειδικά στις εισαγωγές, με αποτέλεσμα να είναι απαιτητική η σχεδίαση του κιτ και ακόμα πιο απαιτητική η κατασκευή.
ʼρα λοιπόν τα «φιλαράκια» σου δεν σε συμβούλεψαν σωστά, και πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό.  ::M249SAW:: ::M249SAW::
Τουλάχιστον θα μάθεις από νωρίς στο στοκοτρίψιμο.  :mrgreen: :mrgreen:
Μας έχει ξεφύγει Νίκο...
Λέει οτι του αρέσουν τα F-18 ...ασε άσε..... πρέπει να έρθει στον ίσιο Δρόμο!!!  ::glossa:: ::glossa::

Υ.Γ δεν φτάει εδώ το σχήμα του F-18 είναι αλήθεια χρεπάκι το κίτ  :wink:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 12:04:58 πμ »
μπράβο φίλε πολύ καλός, τί χρέπι ρε συ, αν είναι αυτό χρέπι, ενα f-16 revell του '76 με χαραγμένο επάνω στο φτερό τη χρονολογία και το όνομα της εταιρείας που ήταν το δικό μου πρώτο μοντέλο πριν 8 χρόνια τί είναι; :mrgreen: μια χαρά μοντέλο είναι, μια χαρά το πάει μέχρι τώρα. ::salut::
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 12:25:33 πμ »
Μη μασας με οσα λενε οι αποπανω  ::glossa::   :!:
Το Ιταλευρι αυτο μπορει να λεει D αλλα ειναι το Α/Β με επιπλεον φορτια, εννοω οτι μαλλον
στα πρωτοτυπα F-18  φερνει παρα σε ενα D, παρολα αυτα (και την ηλικια του,  καθαρα, 80's)
αν το προσεξεις θα βγει ΟΚ. Κανε την πλακα σου κανε μοντελισμο και κανε το οσο καλυτερο
μπορει να γινει.  ::salut::
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 10, 2013, 07:10:07 μμ »
Καλησπέρα και απο εμένα.Σήμερα είδα τισ πρώτες σου φώτο (αν και είδα το κιτ στο καφέ απο το σακούλι κυριολεκτικά!!!!) και θεωρώ πολύ καλό το ξεκίνημα σου.Νομίζω ότι ο Νικόλας έχει δίκιο θα μπορούσες να ξεκινήσεις με κάτι πιο απλό αλλά έχεις εξαιρετικούς συμβουλους -φιλαράκια και νομίζω θα σε βοηθήσουν σε ότι και αν χρειαστείς.Προσπάθησε σαν αρχή να στοκάρεις και να τρίψει όσο πιο καλά μπορείς και μην αγχωθείς.Κάνουμε το hobby μας και όλα καλά.Καλή συνέχεια και συνέχιζε να ποστάρεις για να βλέπουμε και πώς πάει ρε φίλε.Να είσαι καλά. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 13, 2013, 11:30:41 πμ »
Καταρχήν καλώς μας ήρθες!
Βουτιά στα βαθιά κάνεις με αυτό το χρ... εεε κιτ! Στο επόμενο κιτ πάντως πες στον φίλο σου να σου δείξει πως βάφουν με αερογράφο το πιλοτήριο. ;)
Για αρχή πάντως, μια χαρά το πας! Λίγο το πινέλο να προσέξεις σε δύο-τρία σημεία και θα είσαι οκ!

Tags: