Καλησπέρα σε όλους!
Μόνο και μόνο από την υπογραφή κάποιος μπορεί να βγάλει συμπέρασμα τι τρέλα έχω.....Το project αυτό είναι κάτι που ήθελα από τότε που ξεκίνησα να μοντελάρω και πάλι, πριν από 2 χρόνια και πλέον με την συγκέντρωση όλου του απαραίτητου υλικού είμαι σε θέση να το ξεκινήσω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο χώρος και για αυτό το ανέβαλλα συνεχώς με την προοπτική ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει.
Χώρο δεν έχω βρει ακόμη αλλά μέχρι να τελειώσει.....ε....που θα πάει......

Το όλο σκεπτικό είναι να το απολαύσω τώρα που έχω την δυνατότητα και όσο πάει.
Κάτι που με έβαζε και ακόμη και τώρα με βάζει σε σκέψεις είναι η αλλαγή κλίμακας....έχοντας συνηθίσει στην 72 το άλμα στην 32 (έστω και προσωρινά

) είναι όπως και να το κάνει κάποιος .... πολύ μεγάλο (το @#^&%$νο θέλει 2 χέρια να το κουμαντάρεις

). Το χέρι και το μάτι έχουν συνηθίσει διαφορετικά και η λεπτομέρεια χρειάζεται άλλη και πολύ περισσότερη δουλειά για να φανεί σωστά αλλά θα προσπαθήσω να γίνει όσο με παίρνει. Δεν μπαίνει στο GB γιατί απλά θα πάει αργά ...αρκετά αργά θα έλεγα, παράλληλα με άλλες κατασκευές.

Οπότε ...... Το κιτ είναι το γνωστό F-14B της Trumpeter στην 1:32

και θα χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω βελτιωτικά:
-Aires F-14D cockpit 2174
-Aires F-14D exhaust nozzles 2117
-Wheeliant F-14D weighted wheels 132001
-Master Models Alpha probe & AOA probe AM-32-031
-Eduard F-14 placards 32605
-Zactomodels F-14 Intake correction set Τo αεροσκάφος που θέλω να αναπαραστήσω είναι το F-14D AJ-100 (BuNo. 164342) της VF-31 όπως ήταν το 2006 με απώτερο σκοπό αν γίνεται (εξαρτάται από τα σήματα που θα έχω διαθέσιμα) να τοποθετηθεί πάνω σε κατάστρωμα δεμένο.
Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι από διαφορετική χρονική περίοδο για αυτό και οι μικροδιαφορές.

Το -D προέκυψε με αλλαγή τελευταίας στιγμής αφού είχε ήδη αγοραστεί το -Β και ήταν ιδέα του φίλτατου Γιώργου (aka Hartmann7) και το μόνο που θα χρειαστεί είναι τα decals, το chinpod για τα -D και κάποιες κεραίες στην άτρακτο. Το καλό με το -Β πακέτο της Trumpeter είναι ότι δίνει GBUs και JDAM σε αντίθεση με το -D όπου έρχεται μόνο με οπλισμό αέρος-αέρος.
Αυτά προς το παρόν...Ελπίζω σύντομα σε κάποιο update.