Αποστολέας Θέμα: VK3001(H)PZKPFW VI (AUSF A) TRUMPETER 1/35  (Αναγνώστηκε 5734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
VK3001(H)PZKPFW VI (AUSF A) TRUMPETER 1/35
« στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 01:34:23 μμ »
Καλημέρα σε όλους.Πρώτη μου προσπάθεια σε αρματικό θέμα με αυτό  το κιτ.Το κέρδισα πέρσι στην κοπή της πιττας του modelclub και είπα να προσπαθήσω να φτιάξω ένα αρμα παρόλο που δεν έχω καμια εμπειρία σε τέτοια θέματα.Ξεκίνησα κλασικά βάση των οδηγιών με τους εδαφιαίους τροχούς και το rearpanel.Oποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει για το θέμα μου είναι ιδιαίτερα πολύτιμη προκειμένου να πετύχω ενα αποδεκτό αποτέλεσμα και φυσικά ζητώ την βοήθεια σας προκειμένου να τα καταφέρω.Λιγες φώτο απο το ξεκίνημά μου.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: VK3001(H)PZKPFW VI (AUSF A) TRUMPETER 1/35
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 02:09:10 μμ »
Πολύ ''αρματίτιδα'' τώρα τελευταία ρε παιδι μου...
Νάσο καλή αρχή,από άρματα δεν έχω ιδέα οπότε απο μένα μην περιμένεις καμία βοήθεια... :mrgreen: αλλά σίγουρα θα έρθει απο αλλού...προχώρα ακάθεκτος.. ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 02:13:35 μμ »
Πρόκειται για κατασκευή της Henschel που ποτέ δεν είδε την γραμμή παραγωγής. Δύο φτιάχτηκαν τον Μάρτιο και άλλα δύο τον Οκτώβριο του 1941 και μάλιστα χωρίς πύργο.

Click to see the original size.  Click to see the original size.

οι πύργοι που φτιάχτηκαν για το συγκεκριμένο , τελικά κατέληξαν μέρος οχυρώσεων (ως στατικά πυροβολεία) :

Click to see the original size.

Δυο απο τα σασί χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των πρωτοτύπων του Selbstfahrlafette L/61 (Panzerselbstfahrlafette V) ή "Sturer Emil"

Click to see the original size.

Απ'οτι καταλαβαίνεις, η μορφή στο box art με το panzer grey είναι υποθετική σύμφωνα με την χρονολογία που κατασκευάστηκε . Στην θέση σου δεν θα περιοριζόμουν σε αυτό. Κάλλιστα και απο την στιγμή που ως ολοκληρωμένο άρμα είναι μόνο στην σφαίρα της φαντασίας, μπορεις να του βάλεις όποια παραλλαγή γερμανική θέλεις.....

Καλή συνέχεια!...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 02:15:04 μμ »
Επιτέλους Νάσο, αρχίζεις να μπαίνεις στον σωστό (αρματικό) δρόμο ::glossa:: :mrgreen:

Ελπίζω οι τροχοί να μην είναι κολλημένοι στη θέση τους και να βγαίνουν, γιατί αλλιώς θα ταλαιπωρηθείς αρκετά στο βάψιμο/παλαίωση/βρώμισμα, ιδίως εφόσον βάφεις με πινέλο. Αν τους έχεις φιξάρει, η λύση για το βάψιμο είναι το βάψιμο με σπρέυ Humbrol :wink:

Επίσης δώσε λίγο προσοχή στο καθάρισμα των γραμμών του καλουπιού (εδαφικοί τροχοί) και στις ενώσεις των κομματιών (εξάτμιση) :!:

Προχώρα, έχοντας στο νου, ότι μπορεί τα άρματα να μην είναι αεροπλάνα, αλλά κι αυτά θέλουν (τη στοργή τους :mrgreen:) την προσοχή τους στις λεπτομέρειες, οι οποίες αναδεικνείουν ή χαντακώνουν ένα μοντέλο στο τέλος :wink:

Καλή συνέχεια και ότι απορία έχεις μη διστάζεις να ρωτήσεις :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 03:33:56 μμ »
Καλη αρχη στα αρματα Νασο...
Εκτος και αν ειναι παραμορφωση απο τον φακο,κανα δυο τροχοι σου μου φαινονται λιγακι στραβα κολλημενοι,προσεχε τα αυτα,γιατι αν εχει κομματι-κομματι ερπυστρια μπορει να σε ταλαιπωρησει αρκετα.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 05:22:58 μμ »
Παίδες σας ευχαριστώ πολύ όλους.Θανάση λογικά θα βαφτεί μονόχρωμο διότι με βολεύει στο βάψιμο με το πινέλλο.Θα βαφτεί με field gray όλο και μάλλον με vallejo.Δεν ξέρω βέβαια αν το tank grey απο humbrol θα ήταν λάθος.Βέβαια για το βάψιμο θα τα πούμε και παρακάτω.Μάνο οι τροχοί είναι απλά τοποθετημένοι να δω πως κάθονται κλπ.Στην εξάτμιση την έχω εντοπίσει την γραμμούλα στην ένωση των δυο μισών και θα ακολουθήσουν τα δέοντα(στόκος τρίψιμο κλπ.).Η ερπύστρια είναι ένα κομμάτι και είναι βινύλιο (δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό η κακό αλλά αυτή έχω και με αυτη θα παλέψω.Ελπίζω μόνο μην έχω κάποιο θέμα με το ασταρι που θα πέσει επάνω της αλλά θα δείξει. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 06:07:13 μμ »
Γεια σου Νασο και καλη αρχη με ενα οχι και τοσο ευκολο αρμα για πρωτο μοντελο. ::salut:: Απο οτι βλεπω η Trumpeter εχει κανει τα ιδια οπως και στο Sturer Emil που εχω φτιαξει παλαιοτερα και δινει τους εδαφιαιους τροχους σε ξεχωριστα κομματια, με αποτελεσμα να χρειαζονται ολοι τριψιμο και ισως μερικοι και στοκαρισμα γιατι δεν πρεπει να φαινεται αυτη η γραμμη στην μεση. Επισης καλυτερα θα ειναι να βαψεις τους τροχους ξεχωριστα πριν τους κολλησεις για να μπορεις να βαψεις σωστα τα λαστιχα τους. Οσο για τις ερπυστριες ελπιζω να μην ειναι φτιαγμενες απο το ιδιο υλικο που ειναι και στο Sturer Emil γιατι δεν κολλανε με τιποτα και η μονη λυση ειναι το πατημα των πειρων εκει που ενωνονται με ζεσταμενο κατσαβιδι. Τελος για το χρωμα θα σου ελεγα να μην χρησιμοποιησεις το field gray γιατι δεν ειναι σωστο, αλλα το panzer gray η το dark gray αναλογα με το πως το λεει η καθε εταιρεια. Αυτα ειχα να σου επισημανω και ελπιζω να μην σε κουρασα, καλη συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 10:58:11 μμ »
Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Μέσα στην εβδομάδα προχώρησα λίγο το αρματικό μου project φτιάχνωντας το πάνω μέρος του πήγματος, τον πυργο, το πυροβόλο και όλο τον μηχανισμό στο εσωτερικό του πύργου.Απο αύριο ξεκινώ απόπειρες συναρμολόγησης του πύργου που με πρώτη ματιά σιγουρα έχει θέματα εφαρμογής όπως βέβαια και τα δυο μισά (εκεί θα με παιδέψει τρελά δεν εφαρμοζει λέμε με την καμία ειδικά στο τμήμα που ακουμπά το πάνω μέρος με την εξάτμιση....).Λίγες φώτο και προχωράμε. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 06:54:58 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.Μετά απο πάρα πολύ καιρό(αυτό είναι πικρή αλήθεια...) επανέρχομαι στο γερμανικό πειραματικό άρμα της trumpeter που είναι μάλιστα και το πρώτο που κατασκευάζω γενικότερα.Οι εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά και από αύριο πιστέυω να πέσουν στο κυρίως σκάφος και τα πρώτα βερνίκια για να μπαίνω στην τελική ευθεία.Τροχοί rollers και ερπύστριες είναι έτοιμα (έτσι πιστέυω τουλάχιστον :wink: :wink: :wink:).Μερικές φώτο για σχολιασμό και διορθώσεις.Να είστε όλοι καλά.

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:09:16 μμ »
Ωραία δουλειά στους τροχούς  με ξενίζει λίγο το μπορντό ; χρώμα στις ερπύστριες , έτσι φαίνεται στα μάτια μου.
Αν και το άρμα ήταν πρωτότυπο θα το ταλαιπωρισεις λιγάκι ;
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:18:22 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα.Εκανα μια προσπάθεια με λίγο ξανοιγμένο(στην ουσία πολύ πολύ απαλό dry brush) το tank grey στις θυρίδες του στον πύργο και στα front-rear panelς.H χρήση όμως του πινέλλου στα ξανοίγματα μου είναι δύσκολή και προκειμένου να γίνει χειρότερο το σταμάτησα σε αυτό που βλεπεις.Οι ερπύστριες δεν ξέρω γιατι φαίνονται έτσι ρε γαμωτο.Καφέ με μαυρο σε αναλογια 3:1 έβαλα.Τι να πώ ;; Αν είναι τις ξεβαφώ και πάλι απο την αρχή. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:21:31 μμ »
Με δεδομένο ότι είναι όλο το άρμα πινελάτο, το όλο αποτέλεσμα είναι παρα πολύ καλό!... Αν το χρώμα που βλέπεις στις ερπύστριες δεν έχει καμία σχέση με αυτό στις φωτό, τότε άστο όπως είναι!...αν όμως έχουν αυτή την απόχρωση και στην πραγματικότητα, κάνε τότε μια δευτερη προσπάθεια!...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:24:02 μμ »
Παράθεση
Οι ερπύστριες δεν ξέρω γιατι φαίνονται έτσι ρε γαμωτο.

Δοκίμασε ένα ελαφρύ καλά αραιωμένο ψεκασμά με earth μέχρι εκεί που σου αρέσει και μετά στεγνό στα μεταλλικά μέρη.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:29:09 μμ »
Παράθεση
Με δεδομένο ότι είναι όλο το άρμα πινελάτο

Παλικάρι μου είσαι ήρωας  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:50:24 μμ »
Νάσο, αστέρι μέχρι εδώ :!:
Καθάρισε μόνο τη γραμμή του καλουπιού στο πάχος του ασπιδίου του πυροβόλου και ξαναβάψε τοπικά :wink:

Καλή συνέχεια :!:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 09:11:17 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.Θανάση θα δοκιμάσω ξανά με τις ερπύστριες.Δεν ξέρω τώρα που τις ξαναβλέπω είναι καφε-κοκκινο σκούρο και δεν μου κολλάει.Μάλλον ξέβαμα και ξανά.Μάνο το είδα όπως και ένα δυο θεματάκια ακόμη στον πύργο.Ελπίζω να μην φένεται μετά σαν μπάλωμα.Θα τα διορθώσω και θα ανεβάσω νέες φώτο με τον πύργο και τις ερπύστριες διορθωμένες.Δήμήτρη το earth που μου λές μπορώ να το περάσω με πινέλο μετα το ξέβαμα (γιατι ψέκασμα θα αργήσω λίγο ακόμα :oops: :oops: :oops:);;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 10:00:12 μμ »
...Ελπίζω να μην φαίνεται μετά σαν μπάλωμα...
Δε θα φαίνεται γιατί είναι στη μικρή πλευρά (το προφίλ δηλαδή) του κομματιού, οπότε θα τη βάψεις ολόκληρη. Αλλά και να φαίνεται λίγο περνώντας ένα μπλέ γκρί φιλτράκι (που ούτως ή άλλως ενδείκνειται) όλο το άρμα, θα εξαφανιστεί :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 10:21:54 μμ »
Βέβαια Μάνο και θα εξαφανίσω την γραμμή και με σχεδόν στεγνο πινέλλο πιστεύω να μην φένεται κάτι.Τώρα για φίλτρο που μου λές σκεφτόμουν κάτι σε μαύρο-καφέ και στην συνέχεια wash μόνο πάνω σε βίδες δέστρες άγκιστρα  κλπ.Μπλε γκρί εννοείς paynes grey;;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 10:33:26 μμ »
Βέβαια Μάνο και θα εξαφανίσω την γραμμή και με σχεδόν στεγνο πινέλλο πιστεύω να μην φένεται κάτι.Τώρα για φίλτρο που μου λές σκεφτόμουν κάτι σε μαύρο-καφέ και στην συνέχεια wash μόνο πάνω σε βίδες δέστρες άγκιστρα  κλπ.Μπλε γκρί εννοείς paynes grey;;
Όχι paynes grey, είναι πολύ ανοιχτό. Κάποιο πολύ σκούρο γκρί που να μπλεδίζει.
Κάτι σαν αυτό ::arrowred::

Και στη συνέχεια pin wash στις λεπτομέριες και στις γραμμώσεις/εσοχές με πολύ σκούρο καφέ (πχ raw umber).

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 09:21:07 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.έγιναν οι διορθώσεις σε ερπύστριες και πύργο (έτσι θέλω να πιστέυω δηλαδή) και πλέον μπορώ να προχωρήσω σε ακρυλικο γυαλιστερό βερνίκι.Μερικές φώτο με τις διορθώσεις για σχολιασμό. ::salut:: ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 10:16:08 μμ »
το χρωματάκι έχει στρώσει περιφημα με το πινέλο και οι ερπύστριες δείχνουν καλύτερα!... καλή συνέχεια!...

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 10:52:09 μμ »
Να είσαι καλά Θανάση.Μακάρι να πάω καλά και με τα βερνίκια.Αντε να δώ πως θα στρώσουν. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 02:55:00 πμ »
Νάσο, μια χαρά οι διορθώσεις :!:

Πρόσεχε με το gloss, μη το κάνεις μπρίλα, γιατί και τα ζουμιά δεν πιάνουν εύκολα πάνω σε πολύ γυαλιστερή επιφάνεια, αλλά και θα σου βγεί η ψυχή μετά για να το ματάρεις ή έστω να το κάνεις σατινέ. Χρειάζεσαι απλά ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το βασικό για την επερχόμενη ταλαιπωρία. Εν κατακλείδι χρειάζεσαι μια σατινέ επιφάνεια για να εφαρμόσεις pin wash και φίλτρα :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 07:21:57 μμ »
Ωραία το πας Νάσο και ότι σου είπαν οι προλαλήσαντες,τις ερπύστριες τπ χρώμα που τις έβαψες είναι της vallejo ή σε σπρεύ.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 08:55:27 μμ »
Καλησπερα Μήτσο.Είναι το 186 της humbrol με αναλογια  3:1 με το 33 της ίδιας εταιρίας βαμμένες με πινέλο.Επειτα ''wash'' με lamp black και  τέλος  ματάρισμα με βερνίκι της marabu σε σπρει. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: