Εγώ χρησιμοποιώ πάντα χαρτί της Papilio ("τσούζει" λίγο γιατί η εταιρεία είναι στο Τέξας και βαράνε τα μεταφορικά αλλά χαλάλι). Υπάρχει σε λευκό και σε διαφανές, για laser και για inkjet. Τα έχω δοκιμάσει όλα και ποτέ δεν μου έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα.
Ίσως όμως να μην είναι θέμα χαρτιού: Μετά την εκτύπωση ψεκάζω την χαλκομανία με "TALENS PROTECTING SPRAY 680 GUACHE / WATERCOLOUR" (στο ροζ μπουκάλι από το "πλαίσιο") δύο χέρια : το πρώτο αμέσως μετά την εκτύπωση και το δεύτερο μόλις στεγνώνει το πρώτο (βασικά την επόμενη μέρα). Κάποτε δοκίμασα και τρίτο χέρι και μου βγήκε πολύ σκληρή η χαλκομανία. Στη συνέχεια κάνω την τοποθέτηση βαζοντας micro sol από κάτω και micro set (σε άγριες ποσότητες) από πάνω. Οι χαλκομανίες συμπεριφέθηκαν μέχρι τώρα θαυμάσια και δεν είχα ποτέ προβλημα παρά μόνο όταν από αβλεψία το παράκανα με τα ξύδια, οπότε ξεφλούδιζε λίγο το χρώμα, πάντα τοπικά όμως.
Επίσης : παρατήρησα ότι το Future μου κιτρίνιζε τα χρώματα, ενώ το σπρέυ βερνίκι της Humbrol μου ξέφτιζε τις χαλκομανίες σαν να ήταν κορν φλεικς! Ίσως να γίνεται καμιά αντίδραση με τα microξύδια...