Αποστολέας Θέμα: La Pinta 1/75 (Πρώτη προσπάθεια)  (Αναγνώστηκε 4947 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Do or do not, there is no try.
La Pinta 1/75 (Πρώτη προσπάθεια)
« στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 06:06:30 μμ »
Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεκινήσουμε κι εμείς την πρώτη μας κατασκευή. Το κιτ είναι της Heller και όπως λέει και ο τίτλος είναι το ένα από τα συνοδευτικά πλοία του Κολόμβου το Pinta στην 1/75. Η ιδιαιτερότητα στην κατασκευή μας είναι ο σκοπός της. 1ος να θυμηθώ εγώ κάποια βασικά που τόσα χρόνια τα έχω παρατήσει και 2ος να μάθει η κόρη μου κάποια πράγματα μπας και της περάσουμε το μικρόβιο από μικρή. Με αυτά στο μυαλό ανοίξαμε το κουτί και ξεκινήσαμε τα σεμινάρια περί μοντελισμού τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Κόψαμε τα βασικά κομμάτια, τα γυαλοχαρτάραμε, τα εφαρμόσαμε δοκιμαστικά για να δούμε πως ταιριάζουν και τελικά τα κολλήσαμε. Κανονικά δεν έπρεπε να βάψουμε τίποτα ακόμη αλλά χάρη σεμιναρίου και λαχτάρας της μικρής βάψαμε ένα αραιό χέρι όλο το σκάφος και την βάση που δίνει το κιτ. Το βάψιμο έγινε κατά 90% από τη μικρή με την καθοδήγησή μου (την έπρηξα κοινώς μην το περνάς ξανά από πάνω, απαλά το χέρι σου κλπ κλπ. ) Να και οι πρώτες μας φωτογραφίες από κινητό (οι επόμενες προχωρώντας στην κατασκευή θα είναι καλύτερες), ότι συμβουλές έχετε ευπρόσδεκτες, διαβάζω συνέχεια βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι βασικό θα σου ξεφύγει

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
Απ: La Pinta 1/72 (Πρώτη προσπάθεια)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 10:28:20 μμ »
Καλησπέρα Βασίλη και καλώς ήλθες στο MC. Μια χαρά ως εδώ με την κατασκευή της Pinta και μην σε νοιάζει θα τα θυμηθείς όλα στην πορεία.

Το συγκεκριμένο πλοίο, επειδή στην πραγματικότητα ήταν ξύλινο, θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο βάψιμο(γάστρα,καταστρώματα...) για να δείξει όσο πιο αληθοφανές γίνεται.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι τα πανιά. Αν δεν κάνω λάθος τα πανιά του κιτ πρέπει να είναι πλαστικά. Προτιμότερο, λοιπόν, θα ήταν να τα αντικαταστήσεις με πραγματικά πανιά, τα οποία θα τα φτιάξεις από κάποιο ύφασμα(λινό,βαμβακερό ή κάτι άλλο) που φαντάζομαι ότι θα βρείς στο σπίτι σου. Χρησιμοποιώντας σαν δείγμα τα πλαστικά πανιά του κιτ θα κόψεις και θα ράψεις τα καινούρια. Για να αναδείξεις την παλαιότητα των πανιών και για ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα μπορείς να τα βουτήξεις σε νερό με καφέ ή τσάι. Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή με διάφορα κομμάτια πανιού και να αποφασίσεις τι πανί θα χρησιμοποιήσεις και πόση ώρα(λεπτά) θα το αφήσεις στο νεροζούμι με τον καφέ ή το τσάι.

Καλή συνέχεια σε σένα και στο βοηθό σου  ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 12:09:10 πμ »
Να είσαι καλά, για τις συμβουλές, βρήκα κι εδώ μέσα παλιότερες κατασκευές με το συγκεκριμένο μοντέλο που μου άνοιξαν κάπως τα μάτια. Για τα πανιά αυτό είχα σκοπό να κάνω. Το βάψιμο προτιμώ να μην το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή καθώς έχει πολύ ωραία υφή το κιτ και φοβάμαι μην την "θάψω". Προς το παρόν ασχολούμαι με το κατασκευαστικό μέρος με αργούς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή κάνω ότι βαριέται συνήθως η βοηθός (ευκαιρία να παίξω λίγο κι εγώ μιας και κοιμάται).

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 11:44:54 πμ »
Και κάποιες φωτογραφίες που έψαχνα όσο περίμενα το μοντέλο να έρθει στα χέρια μου. Έκανα μια έρευνα μήπως βρω κάποια σχέδια ή πληροφορίες γενικά και βρήκα σύγχρονες ρέπλικες του πλοίου. Οι περισσότερες φωτογραφίες που κυκλοφορούν πάντως είναι του Nina αλλά μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 09:51:14 μμ »
Βρήκα αυτό το link από ένα ξύλινο La Pinta. Μου μπαίνουν ιδέες αλλά δεν ξέρω πόσο ευσταθούν, το συγκεκριμένο έχει δυο κανόνια, αρκετά διαφορετικά κάγκελα, σίτα στην καταπακτή στο πίσω μέρος καλάθι στο μεσαίο κατάρτι και άλλα καλούδια που δεν υπάρχουν στο πλαστικό κιτ. Σκέφτομαι να αντιγράψω ότι μπορώ από αυτά, να το κάνω ή ετοιμάζομαι για πατάτα καμιά γνώμη;

http://i-am-modelist.com/2012/02/22/la-pinta/

Και ένα από το σημερινό αντίγραφο του Pinta το οποίο πλέει κανονικά. Δίνει ιδέες για αλλαγές και εμπλουτισμό του μοντέλου, αλλά θα πάμε μέχρι εκεί που πάει το χέρι μας.

http://www.minube.com/fotos/rincon/63747/2073921

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 20, 2013, 10:51:16 μμ »
Όλα αυτά τα καλούδια που αναφέρεις δεν νομίζω να είναι λάθος να τα προσθέσεις και στο δικό σου κιτ(τα κανόνια, όντως πρέπει να είναι δύο).
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι ότι οτιδήποτε κατασκευάσεις εκ νέου πρέπει να είναι όσο πιο αξιόλογο μπορείς να το κάνεις και να ταιριάξει αρκετά καλά στο σημείο του πλοίου που θα το προσθέσεις. Να μην φαίνεται στο τέλος σαν ξένο σώμα στην τελική εικόνα του πλοίου.Αν νομίζεις ότι αυτό που κατασκεύασες εν τέλει δεν σε ευχαριστεί, καλύτερα να μην το τοποθετήσεις και να αφήσεις τα κομμάτια του κιτ.
ʼλλωστε το αναφέρεις και εσύ:
...αλλά θα πάμε μέχρι εκεί που πάει το χέρι μας.

Γενικά θα έλεγα να κάνεις ότι σ'ευχαριστεί και δεν υπάρχει θέμα πατατιάς.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 08:48:17 πμ »
Μικρή πρόοδος αλλά είπαμε προχωράμε αργά (λόγω συγχρονισμού με το βοηθό). Βέβαια αυτό είναι καλό γιατί το διάστημα που δεν μοντελάρουμε, έχω την ευκαιρία να διαβάζω, διαβάζω, διαβάζω ώστε εκτός από αργά να προχωράμε και σωστά και να μην χρειαστεί να ξεκολλάμε μετά κομμάτια για διορθώσεις. Όποιες συμβουλές δεκτές φυσικά.

. .

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 30, 2013, 11:20:06 μμ »
Τα κατάρτια και γενικά η εξαρτία είναι από σκληρό πλαστικό που θ' αντέξει
την τάση των σχοινιών ή θα καμπυλώσουν με το 1ο τέντωμα; Διότι εάν είναι
έτσι ίσως χρειαστούν αντικατάσταση με ξύλινα αντίστοιχα. Είναι η κατάρα των
πλαστικών κιτ ιστιοφόρων.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 01:15:25 μμ »
Σήμερα θα τα κολλήσουμε τα κατάρτια, μου φαίνεται ότι είναι αρκετά σκληρά αλλά θα το έχω υπόψη. Ευχαριστώ που το ανέφερες.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 16, 2013, 08:38:36 πμ »
Ενημέρωση της κατάστασης, έχουμε ξεκινήσει τα βαψίματα, η αλήθεια είναι ότι ψιλοφοβήθηκα να ξεκινήσω με περίπλοκες τεχνικές και το φτιάχνω με αυτά που προτείνει το κιτ. Τα πρώτα χέρια έχουν πέσει, αλλά το αποτέλεσμα δεν με ενθουσιάζει κιόλας. Αυτή τη βδομάδα θα γίνει το τελικό χέρι και θα ξεκινήσουμε πανιά και σχοινιά.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 10:57:00 μμ »
Φωτό δεν έχω σήμερα, αλλά θα μπουν σύντομα. Όσο προχωράει τόσο μου αρέσει  :D

Αποφάσισα να κατασκευάσω την καμπάνα που φαίνεται στη ρέπλικα τη σίτα πίσω και όση λεπτομέρεια μπορέσω. Ερωτήσεις :

1) Στο βάψιμο για να κάνουμε wash πρέπει οπωσδήποτε να γίνει πάνω από κάποιο βερνίκι ή μπορούμε να κάνουμε πάνω από Enamel; Το wash θα πρέπει να γίνει με λάδια υποχρεωτικά; Wash με Enamel μπορώ να κάνω ή θα μου σηκώσει το χρώμα από κάτω;

2)Υπάρχει κανένας σχετικά εύκολος τρόπος να κάνω scratch κανόνια; Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το πλαστικό του sprue και να το διαμορφώσω με στόκο και γυαλόχαρτο.

3) Φιγούρες στην κλίμακα με ρούχα εποχής ή κάτι που να μπορεί να μετατραπεί εύκολα γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν; 1/76 ή 20mm αν δεν κάνω λάθος;

4) Η καμπάνα γίνεται δοκιμή να φτιαχτεί από ένα καπάκι στυλό, ήδη έπεσε το πρώτο χρώμα επάνω και θα δω πως θα δείξει. Αν δεν μου αρέσει τελικά υπάρχει κάποια εναλλακτική; Το μέγεθος είναι πολύ μικρό για να γίνει με φύλλο πλαστικού ή στόκο (για τις δικές μου δεξιότητες τουλάχιστον).

Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας να διαβάσετε τις ερωτήσεις μου.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 11:12:50 μμ »
1) Στο βάψιμο για να κάνουμε wash πρέπει οπωσδήποτε να γίνει πάνω από κάποιο βερνίκι ή μπορούμε να κάνουμε πάνω από Enamel; Το wash θα πρέπει να γίνει με λάδια υποχρεωτικά; Wash με Enamel μπορώ να κάνω ή θα μου σηκώσει το χρώμα από κάτω;
Το βερνίκι το χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε το υποκείμενο στρώμα χρώματος από τον διαλύτη του χρώματος που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε wash. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις λάδια τότε ο διαλύτης τους (white spirit), αντιδρά με το enamel που χρησιμοποίησες και θα σου σηκώσει το χρώμα. Αν έβαψες με ακρυλικά κι έχουν στεγνώσει καλά, λογικά δεν θα πάθει κάτι το χρώμα, αν και καλό θα ήταν να μην το ρισκάρεις. Αντί για βερνίκι μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλή παρκετίνη (Long shine, pronto) για βερνίκι.

2)Υπάρχει κανένας σχετικά εύκολος τρόπος να κάνω scratch κανόνια; Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το πλαστικό του sprue και να το διαμορφώσω με στόκο και γυαλόχαρτο.
Νομίζω υπάρχουν κι έτοιμα, για ρώτα σε κάνα μαγαζί. Θα παιδευτείς πολύ με το πλαστικό.

3) Φιγούρες στην κλίμακα με ρούχα εποχής ή κάτι που να μπορεί να μετατραπεί εύκολα γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν; 1/76 ή 20mm αν δεν κάνω λάθος;
Λογικά κάτι θα υπάρχει, όπου βρεις κανόνια θα βρεις και φιγούρες.

4) Η καμπάνα γίνεται δοκιμή να φτιαχτεί από ένα καπάκι στυλό, ήδη έπεσε το πρώτο χρώμα επάνω και θα δω πως θα δείξει. Αν δεν μου αρέσει τελικά υπάρχει κάποια εναλλακτική; Το μέγεθος είναι πολύ μικρό για να γίνει με φύλλο πλαστικού ή στόκο (για τις δικές μου δεξιότητες τουλάχιστον).
Σε αυτή την κλίμακα η καμπάνα από το καπάκι λογικά θα σου κάνει δουλειά.  :wink:

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 11:29:05 μμ »
Βόλτα στα μαγαζιά αύριο λοιπόν για φιγουράκια και βερνίκια, για τα κανόνια θα κάνω πάντως μια προσπάθεια έτσι για την εμπειρία έστω κι αν δεν μου κάτσει βάζω έτοιμα.

Ακόμη κάτι που ξέχασα να αναφέρω, τα μισά κομμάτια του πλοίου ήταν άσπρο πλαστικό κι εγώ δεν αστάρωσα με αποτέλεσμα στο πάτωμα να φεγγίζει και να βγάζει άλλη απόχρωση, θα στρώσει βάφοντας και άλλα χέρια φαντάζομαι; Υπάρχει φόβος να χαθεί το ανάγλυφο από τα πολλά χέρια;

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 24, 2013, 11:51:44 μμ »
Κανόνια, έχουν δουλειά ακόμη αλλά δείχνουν καλούτσικα, θα βγάλω και με την ψηφιακή αύριο καλύτερη φωτό. Κόπηκαν δύο κομμάτια πλαστικού από το πλαίσιο, πατήθηκαν με θερμότητα από τη μία πλευρά για να κάνουν ένα μικρό χείλος. Στη συνέχεια κόλλησα χαλκόσυρμα ανά διαστήματα έτσι ώστε να μοιάζει με το κανονικό κάπως. Σειρά έχει η ξύλινη βάση του κανονιού. Ακόμη δεν βρήκα χρόνο να πάω για ψώνια, πάντως ακόμη κι αν βρω έτοιμα κανόνια είναι καλή εμπειρία να προσπαθώ να κάνω κάτι τέτοιο δουλεύοντας διάφορα υλικά (δεν έχω σκρατσάρει τίποτα ποτέ) και το καλύτερο είναι ότι και αν δεν πετύχουν μπορώ να ξαναδοκιμάσω πολλές φορές μέχρι να βγει κάτι που να μου αρέσει.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 25, 2013, 10:36:09 πμ »
Βασίλη καλημέρα και χρόνια πολλά. Αν και είμαι φαν της σκρατσιάς, στο θέμα
κανόνια θ΄ακολουθούσα τη συμβουλή του Νίκου παραπάνω. Είναι εργασία που
απαιτεί πολύ χρόνο με αμφίβολα αποτελέσματα. Η κλίμακα του μοντέλου
σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις αρκετά after market προϊόντα που δεν θα σου
κοστίσουν πολύ αφού νομίζω ότι το Pinta δεν έφερε πολλά κανόνια. Με τιμές
γύρω στα 28 με 30 λεπτά έκαστο ( χωρίς μεταφορικά ) θα σου μείνουν λεφτά
και για Σαλονικιώτικο σουβλάκι με γύρο. :mrgreen:

Σου παραθέτω 2 λινκ γιατί δεν ξέρω ποιο τύπο έφερε. Είναι από Πολωνία και οι διαστάσεις σε mm.
Είναι από τα καλύτερα πιστεύω που κυκλοφορούν για ιστιοφόρα. Εσύ μπορείς να σκρατσάρεις
τις βάσεις τους.  :wink:

079. XIV / XV century gun barrel http://www.rbmodel.com/index.php?action=products&group=079.
011. Late Gun Barrels http://www.rbmodel.com/index.php?action=products&group=011

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 25, 2013, 11:24:20 πμ »
Είναι δύο μόνο τα κανόνια, απλά όση ώρα περιμένω να στεγνώσει το χρώμα είπα να τα δοκιμάσω. Εμπειρίες μαζεύω και στο τέλος αν δεν μου αρέσει κάτι θα βάλω κάτι έτοιμο. Καλύτερα να καταστρέφω τώρα κομμάτια πλαστικού που δεν χρειάζεται παρά αύριο μεθαύριο κομμάτια από κάποιο μοντέλο που θα πάω να βελτιώσω. Από την όλη διαδικασία κέρδισα έτσι κι αλλιώς, καταρχήν δούλεψα κυανοακρυλική και χαλκόσυρμα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Τόσο φιγούρες, όσο και κανονάκια θα κοιτάξω να πάρω όταν θα αξιωθώ να κάνω βόλτα στην αγορά (αυτό το ωράριο όμως μας έχει καταστρέψει) αλλά παράλληλα θα συνεχίσω τις προσπάθειες για κανόνι από τα χεράκια μου αφού η διαδικασία είναι πολύ ευχάριστη (μέχρι να βαρεθώ και να βάλω τα έτοιμα  :mrgreen:  )

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:26:00 πμ »
Φωτογραφίες της εξέλιξης. Από τις τελευταίες φωτό δεν έγιναν πολλά πράγματα, πιστεύω ότι θέλει πλέον ένα ακόμη χέρι το χρώμα και θα στρώσει. Ότι βλέπετε επάνω στο πλοίο είναι απλά στερεωμένο δεν έχει κολληθεί τίποτα ακόμη. Για τις φιγούρες θα ήθελα τη γνώμη σας φαίνονται πολύ μεγάλες και εκτός κλίμακας; Δυστυχώς στην 1/75 1/76 δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει και χρησιμοποιήθηκαν από 1/72. (ο ξαπλωμένος προορίζεται για πάνω στο κατάρτι και οι άλλοι δύο θα ασχολούνται με τα σχοινιά.)

ΥΓ. Τα κανονάκια δεν θα μείνουν αυτά αλλά θα μπουν έτοιμα με χειροποίητες βάσεις όταν έρθουν. Πείτε μου αν γνωρίζετε για τις σωστές θέσεις τους. Αυτά που έφτιαξα θα μείνουν ως αναμνηστικά του πρώτου scratch build (λέμε τώρα χαχαχα)

Ότι λάθος μπορείτε να εντοπίσετε πείτε μου πριν αρχίσω να κολλάω.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 09:02:01 μμ »
Μια χαρά προχωράει η κατασκευή σου Βασίλη.

Αν δεν κάνω λάθος, το πλοίο πρέπει να είναι στην 1/75(διόρθωσε, αν θες τον τίτλο). Νομίζω, ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ 1/75 και 1/72, όσον αφορά τις φιγούρες, οπότε θα μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις. Περίμενε, όμως, να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.

Όσον αφορά τα κανόνια οι απόψεις διίστανται. Για παράδειγμα, στο μοντέλο της Amati έχουν τοποθετηθεί 4 κανόνια στο μπροστινό χαμηλό deck
http://modelshipworld.com/index.php?/topic/4300-caravel-la-pinta-participant-in-the-america-discovery-by-jmcarrasco/page-2
ενώ η Artesania latina τοποθετεί 2 κανόνια στο πρυμναίο υπερυψωμένο deck
http://modelisme-naval-bois.lebonforum.com/t491-la-pinta-1492-1-65-d-artesania-latina
Τα συγκεκριμένα πλοία είναι, βέβαια, ξύλινα αλλά αφορούν το ίδιο πλοίο.

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jetresin

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 01:17:11 μμ »
Ένα κλασσικο πλοιο με ωραια κατασκευαστική εξέληξη!
Trust me! I know what I'm doing...

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 02:50:30 μμ »
Στο πρώτο link δεν μπορώ να δω φωτό (πρέπει να είσαι μέλος) θα γραφτώ μόλις βρω χρόνο για να το δω. Μάλλον θα ακολουθήσω το μοτίβο των 2 κανονιών στην πρύμνη μιας και εκεί έχει και περισσότερο χώρο που θέλω να γεμίσω. Για τις φιγούρες είναι μικρή η διαφορά στις κλίμακες (τον τίτλο δεν ξέρω πως να τον αλλάξω) οπότε αν φαίνονται μεγάλες στο μάτι έχω και την επιλογή να τις βάλω σε στάσεις που να κρύβουν το μπόϊ τους (γονατιστούς καθισμένους κλπ.)

Χτες έγινε μια πρώτη προσπάθεια για βάσεις για τα κανόνια με ξύλο μπάλσα (θα ακολουθήσουν κι άλλες προσπάθειες σίγουρα) και έφτιαξα και μπαλίτσες από στόκο για τα κανόνια επίσης (μένει να κάνω και τα κασονάκια που θα τις φιλοξενήσουν από μπάλσα), έχω παραγγείλει και λίγα βαρελάκια ακόμη και πιστεύω ότι θα γεμίσει καλά το κατάστρωμα αλλά και ο χώρος κάτω από το υπερυψωμένο της πρύμνης όσο θα φαίνεται. Η μεγάλη απογοήτευση όμως ήταν τα πανιά, με νερό και καφέ που δοκίμασα να χρωματίσω το ύφασμα μου φαίνονται πολύ ψεύτικα, θα κάνω και καμιά δοκιμή με τσάι μήπως μου αρέσει περισσότερο και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 02:57:50 μμ »
Εγώ θα σου πρότεινα να μην βάλεις πανιά. Θα κρύψει την υπόλοιπη δουλειά.

Σκέφτεσαι να περάσεις λάδια στο μοντέλο για να αναδείξεις τα «νερά» της ξυλείας; Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις είναι να περάσεις παρκετίνη ή κάποιο ακρυλικό γυαλιστερό βερνίκι (η παρκετίνη απλώνει πιο εύκολα με πινέλο από το βερνίκι) και μόλις στεγνώσει να αραιώσεις λάδι ή και χρώμα σμάλτου με διαλυτικό και να το αφήσεις να τρέξει στις εσοχές του πλαστικού. Θα ζωντανέψει αρκετά το ξύλο.

Επίσης πρόσεξε πολύ με τα σχοινιά. Θέλει πρόβλεψη και μελέτη για να πετύχουν, αλλά, αν και το πιο δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι, αν τα πετύχεις θα ανέβει επίπεδο η δουλειά σου.  :wink:

Καλή συνέχεια, αν θελήσεις να συνεχίσεις με ιστιοφόρα προσανατολίσου προς τα ξύλινα, αν μπορείς οικονομικά.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 04:23:21 μμ »
Τα πανιά μισομαζεμένα (ή και εντελώς μαζεμένα) σκέφτομαι να τα βάλω. Για wash για αυτό ρωτούσα πιο πάνω, εννοείται ότι θα κάνω με τόση χάραξη που έχει το ξύλο. Όταν θα έρθει η ώρα των σχοινιών προβλέπω να σας πρήζω.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 08:26:55 μμ »
Για φιγούρες δες εδώ, κυρίως στην κατηγορία Early America, όπου έχει Κολόμβο, ίσως και στους pirates (πειρατές επίσης εδώ) αλλά ως βάση για μετασκευή.

Αποσυνδεδεμένος Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 10:32:58 μμ »
Ευχαριστώ για τα links Κώστα. Αυτό που θέλω να αναπαραστήσω είναι κάποια άτομα του πληρώματος του Pinta και όχι οι στρατιώτες κλπ της αποστολής του Κολόμβου. Οι "επίσημοι" έτσι κι αλλιώς λογικά ταξίδευαν με το Santa Maria. Οι ναύτες φαντάζομαι ήταν κάπως σαν αυτούς που είναι γύρω από τη βάρκα στην πιο κάτω φωτό. Δυστυχώς στα πιο πολλά σετάκια έχει σχεδόν αποκλειστικά στρατιώτες που δεν θέλω να βάλω (το πρώτο θέμα που φτιάχνω με την κόρη μου είναι και δεν θέλω να περιλαμβάνει όπλα). Έτσι κατέληξα στις συγκεκριμένες φιγούρες που είναι σχετικά κοντά στην εμφάνιση των ναυτών της εποχής και κάνουμε μια μικρή υποχώρηση στην ιστορική ακρίβεια του μοντέλου.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 31, 2013, 02:27:32 πμ »
Το κατάλαβα για αυτό πρότεινα και τους πειρατές που με κάποια μετασκευή ίσως σου ταιριάξουν.

Tags: