Αποστολέας Θέμα: Επιλογή βερνικιού  (Αναγνώστηκε 2728 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
Επιλογή βερνικιού
« στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 11:29:39 μμ »
Χαίρετε!

Οπως λέει και ο τίτλος δεν μπορώ να καταλάβω τί βερνίκι πρέπει να χρησιμοποιήσω..
Έχω βάψει με enamel.

Επίσης τα εξής βερνίκια κάνουν;

1.

2.

3.

Ποιες οι διαφορές μεταξύ τους;

Ευχαρισώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: Επιλογή βερνικιού
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 11:37:12 μμ »
ωπα περιμενε .αυτα ειναι τα εναμελ βερνικια της marabu κ πολυ καλης ποιοτητας. απλα τα τελευταια 2 ,το 2 κ 3 ειναι το ιδιο πραγμα, το gloss βερνικι της. το 1 ειναι το ματ.τα εχω χρησιμοποιησει πανω απο Ακρυλικα της Tamiya κ σε δοκιμες σε πειρματαζωα πανω απο gunze και vallejo κ δεν ειχαν κανενα προβλημα. πανω απο enamel χρωμα ομως που εχεις βαλει , δεν ξερω αν κανουν.καλυτερα να παρεις ενα ακρυλικο βερνικι ματ κ gloss .αν δεν χρησιμοποιησεις παρκετινη- την οποια δεν την εχω δουλεψει προς το παρον καθολου.προκειται να τα περασεις  με αερογραφο ή με πινελο?

ΟΚ το αλλαξες πριν ποσταρω, το τελευταιο ειναι το ακρυλικο της ,μου ειπαν στο πλαισιο οτι για αερογραφο το αραιωνεις με νερο ,τα υπολοιπα οπως σου ειπα ειναι εναμελ κ τα αραιωνεις αν θες ειτε με τουρπεντινη ειτε με ενα διαλυτικο/καθαριστικο που εχει η marabu to Reiniger /cleaner που ειναι για εναμελ

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 11:53:40 μμ »
Καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αερογράφο (παρ'ότι έχω έναν :mrgreen:).
Λες να είναι αυτή η πρώτη μου φορά..; να το τολμήσω; (αφού πρώτα το δοκιμάσω σε κανα ρετάλι..)

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 11:59:24 μμ »
Δεν υποτιθεται οτι τα βερνικια σμαλτου κιτρινιζουν με τον καιρο; Και οτι πανω απο σμαλτα καλυτερα να περαστει ακρυλικο βερνικι σαν τα παρακατω; (τα κιτρινα μπουκαλια στην φωτογραφια)
Τα παραπανω ειναι πραγματα που τα εχω διαβασει εδω μεσα αλλα απ' οτι καταλαβαινω δεν ειναι απολυτος κανονας.

Click to see the original size.

Ναι να δοκιμασεις τον αερογραφο σου, για να σου δωσω να καταλαβεις το καταφερα εγω που περνω βραβειο κουλαμαρας με τα σπρευ, με τον πιο απλο/φτηνο αερογραφο του εμποριου και βγηκε πολυ συμπαθητικη επιφανεια.
.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 12:02:16 πμ »
πρωτη φορα κιολας ,σε ρεταλι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.δεν ξερω χωρις αραιωτικο αν θα κανει την ιδια δουλεια,οσες φορες τα ψεκασα, ειχα ριξει μεσα αυτο που σου ειπα.απο φοβο μονο κ μονο γιατι ειδικα το ματ βερνικι της το εβλεπα πολυ πηχτο στο βαζακι κ για να μην μπουκωσω τον αερογραφο

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 12:06:45 πμ »
Το ακρυλικό βερνίκι θα το αραιώσω με νέρο έτσι..;
Επίσης αν στο τέλος (μετά από βερνίκια, χαλκομανίες, wash κτλ) περάσω ένα ματ βερνίκι ακρυλικό όπως αυτό της Marabu θα έχω πρόβλημα κιτρινίλας;;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 12:09:09 πμ »
Παναγιωτη, εχω περασει με εναμελ βερνικι τον πυργο απ το KV-1 εδω,κ το εχω μεσα σε ενα κουτι να περιμενει απ τον Ιουνιο σχεδον. δεν εχει τιποτα απο κιτρινιλα επανω προς το παρον. τωρα τι να σου πω,απλη κωλοφαρδια? γιατι τοσα συζηταμε καθε μερα αλλα αυτο για την κιτρινιλα με τα εναμελ βερνικια μου ειχε ξεφυγει.εχω 4 κιτ περασμενα σε καποια φαση με εναμελ βερνικι αλλα σαν πειραματοζωα εχουν φαει τοσα χημικα πανω που απο 1/72 εχουν γινει 1/48 απ το παχος,δεν μπορω να καταλαβω αν εκανε κιτρινιλα το εναμελ

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 12:10:40 πμ »
"που απο 1/72 εχουν γινει 1/48 απ το παχος"
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 12:26:35 πμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25307.0.html
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,6564.0.html
ριξε μια ματια κ σαυτα αν δεν το εχεις κανει ηδη.ακρη 100% δεν θα βγαλεις γιατι που κ που σκανε κ "περιπτωσεις" .τα ακρυλικα βερνικια σαν της marabu ,winsor & newton που δεν ειναι μοντελιστικα, ναι ,με νερο αραιωσα τα. αλλα μονο αν πειρματιστεις θα καταληξεις καπου με ασφαλεια.πολυ καλο βερνικι ειναι κ το clear της tamiya x22 νομιζω

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 12:35:47 πμ »
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια..!