Αποστολέας Θέμα: Περί Pre-Shade  (Αναγνώστηκε 2192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
Περί Pre-Shade
« στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 02:09:04 μμ »
Καλησπέρα.
Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το θέμα.Παρακολούθησα στο youtube μερικά tutorials πάνω στο pre-shade με τον αερογράφο.Ακολούθησα τη διαδικασια όπως ακριβώς το είδα αλλά το αποτέλεσμα μου ήταν το εξής.Μόλις έφαψα το βασικό χρώμα μου μετά την σκίαση,αυτό αντί να αφήσει την ωραία σβηστή αντίθεση κάλυψε και το pre-shade αντί να το αναδείξει.Τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση?Ήταν πολύ παχύ το χρώμα μου?Στο pre-shade είχα 50:50 με ακρυλικό modelmaster,και βασικό χρώμα Aegean blue,ακρυλικό και αυτό 50:50 σχεδόν το οποίο και κάλυψε το μάυρο ολόκληρο.Τι έγινε λάθος?Είναι συγκεκριμένοι οι συνδιασμοί χρωμάτων και συγκεκριμένες οι περιπτώσεις?Δεν την έχω ξανακάνει την τεχνική και δεν γνωρίζω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Περί Pre-Shade
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 05:32:25 μμ »
Ως αρχάριος κι εγώ σε αυτήν την τεχνική, θα σου πω ότι στην αρχή έχεις την τάση να βάφεις "κανονικά" με αποτέλεσμα να σκεπάζεται πλήρως το pre-shading. Όμως πρέπει να περνάς το κανονικό χρώμα πολύ "ελαφρά" σε βαθμό που να σου φαίνεται μισοβαμμένο, μισή δουλειά. Όταν στεγνώσει το χρώμα, και όταν ακόμη περαστούν χαλκομανίες, wash κλπ τότε παίρνει την εικόνα που περιμένεις.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 06:23:16 μμ »
Αναφορικά με την τεχνική της προσκίασης η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να περνά κανείς αρκετά στρώματα του χρώματος ( αρκετά αραιωμένο ) ώστε να μπορεί να ελέγχει το βαθμό στον οποίο καλύπτει την προηγούμενη δουλειά που έχει γίνει . Όντως το μοντέλο θα φαίνεται μισοβαμμένο ή όχι καλά βαμμένο αλλά συνεχίζοντας με φθορές , ξανοίγματα και βερνίκια θα είναι μια χαρά .

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 06:34:01 μμ »
Αυτό Διονύση δεν το χα φανταστεί..Νόμιζα ότι δεν θα καλυπτόταν η μάυρη γραμμή.Θα δοκιμάσω αυτό που είπες την επόμενη φορά.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 06:36:22 μμ »
Παιδιά και γω στην αρχή κάλυπτα το preshading με το βασικό χρώμα γιατί δεν ήταν αρκετά αραιωμένο . Είναι προτιμότερο να ψεκάσεις περισσότερα στρώματα του χρώματος παρά να ψεκάσεις μια φορά και να τα καλύψεις όλα .

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 07:10:24 μμ »
Ένας τρόπος που ακολουθούσα για να μην χάνεται το preshade ήταν να ψεκάζω πρώτα το χρώμα στο κέντρο στου πάνελ και μετά να ψεκάζω από μακρυά ένα νέφος χρώματος μέχρι να καλυφθεί ικανοποιητικά το μαύρο χρώμα. Βέβαια δεν είχα πάντα τα αποτελέσματα που ήθελα, οπότε πλέον κάνω μόνο postshade  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 10:57:43 μμ »
Ένας τρόπος που ακολουθούσα για να μην χάνεται το preshade ήταν να ψεκάζω πρώτα το χρώμα στο κέντρο στου πάνελ και μετά να ψεκάζω από μακρυά ένα νέφος χρώματος μέχρι να καλυφθεί ικανοποιητικά το μαύρο χρώμα.
Ακριβώς!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 11:02:53 μμ »
ναι αλλα ετσι καταφευγεις σε διχρωμια,ενω αν ψεκασεις στις ακρες του πανελ θα εχεις και μια πιο φωτεινη περιοχη στην μεση του

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 06, 2013, 11:33:40 μμ »
Απλά φρόντισε το χρώμα που περνάς πάνω από το μαύρο να είναι αρκετά πιό αραιωμένο από ότι θα έβαφες κανονικά.. Εφόσον δουλεύεις με ακρυλικά, περίμενε 3-4 λεπτά να στεγνώσει το πρώτο χέρι και μετά ξαναπέρνα από πάνω μέχρι να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα σου.. Με λίγα λόγια θέλεις 2-3 χέρια αραιωμένου χρώματος. Ετσι θα φαίνεται το preshading σου..

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηπειρος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 09:21:31 πμ »
Απλά φρόντισε το χρώμα που περνάς πάνω από το μαύρο να είναι αρκετά πιό αραιωμένο από ότι θα έβαφες κανονικά.. Εφόσον δουλεύεις με ακρυλικά, περίμενε 3-4 λεπτά να στεγνώσει το πρώτο χέρι και μετά ξαναπέρνα από πάνω μέχρι να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα σου.. Με λίγα λόγια θέλεις 2-3 χέρια αραιωμένου χρώματος. Ετσι θα φαίνεται το preshading σου..
Τα οποια 2-3 χερια τα περνας το ενα πισω απο το αλλο μεσα σε ενα 10λεπτο-15λεπτο;
Δεν χρειαζεται να περιμενουμε δηλαδη στα ακρυλικα περισσοτερο χρονο αναμεσα στα χερια.
Καταλαβα καλα;

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 09:23:48 πμ »
Πολύ ωραία.Σχετικά με τα enamels τώρα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα όπως και με τα ακρυλικά η μήπως δεν τα προτιμάμε για pre-shade-post-shade μιας και έχουν άλλη σύσταση?

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 05:05:33 μμ »
Να κανω και εγω μια ερωτηση...Αν ασταρωσουμε το μοντελο με τα  χρωματα της παραλλαγης,κανουμε το pre-shading απο πανω και μετα ξαναψεκασουμε το  χρωμα ελαφρα, δεν θα γινει η δουλεια χωρις το φοβο να μεινει αβαφο ?
Εγω αυτο ημουν προθυμος να δοκιμασω.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 07, 2013, 05:13:18 μμ »
Να κανω και εγω μια ερωτηση...Αν ασταρωσουμε το μοντελο με τα  χρωματα της παραλλαγης,κανουμε το pre-shading απο πανω και μετα ξαναψεκασουμε το  χρωμα ελαφρα, δεν θα γινει η δουλεια χωρις το φοβο να μεινει αβαφο ?
Εγω αυτο ημουν προθυμος να δοκιμασω.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για preshade,αλλά πολύ κόπος,αφού στην ουσία είναι postshade αυτό...! ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: