Ο χρόνος για μοντελάρισμα ελάχιστος... έως και καθόλου. Αλλά το σαράκι, σαράκι.
Ελα όμως που οτι έχω μαζέψει απαιτεί πολλή μελέτη και προσοχή στην κατασκευή (π.χ. Ιαπωνικά αντιτορπιλλικά στην 1/200... ο ναύαρχος ξέρει

)
Οτι φτιαχθεί λοιπόν θα είναι ΟΟΒ χωρίς πολλά πολλά φτιασίδια... η δουλειά θα γίνεται στον κλεμένο από τον ύπνο χρόνο... αν και ξεκινώντας δεν ξέρω από τώρα που θα με βγάλει...
Με εφορμή λοιπόν κάποιες αγορές τον τελευταίο καιρό από τα παιδιά εδώ, αποφάσισα να βουτήξω στην άβυσσο των ντουλαπιών μου και να βγάλω στην επιφάνεια οτι κιτ ταιριάζει σε αυτό που θα εξηγήσω παρακάτω... κάτι σαν SaR δηλαδή...
Η βασική ιδέα είναι να φτιάξω οτι έχω που να πληροί το Ερευνα και Διάσωση στην θάλασσα...
Θα πάρουν μέρος σκάφη όπως τα DGzRS (Herman Marwede, Berlin, Arkona), RNLI severn class, USCGC (RogerB. Taney, Burton Island), OGTB (Smit Houston, Smit Rotterdam, Smit London, Smit New York) και αν μου θυμήσετε κανένα άλλο κιτ που ξεχνάω... μπορεί να είναι και αυτό κάπου παραχωμένο και να το βρω μπροστά μου...
Τώρα μπορεί κάποιος να πει οτι μιλάω για έρευνα και διάσωση, οπότε τι σχέση έχουν τα ρυμουλκά ανοικτής θαλάσσης όπως τα Smit... έχουν και παραέχουν γιατί αφενός η ίδια η Smit στο σάιτ της τα αναφέρει σαν ναυαγοσωστικά ανοικτής θαλάσσης και αφεδύο γιατί έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει μέρος σε πάμπολλες επιχειρήσεις διάσωσης...
Θα ακολουθήσουν κάποιες φωτό των 1/1 μοντέλων και τα ξαναλέμε το βραδάκι...