Αποστολέας Θέμα: πρωταρης στα λαδια σε φιγουρα...  (Αναγνώστηκε 1665 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
πρωταρης στα λαδια σε φιγουρα...
« στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 06:33:17 μμ »
   Χρειαζομαι μερικες συμβουλες απο τους ειδικους στο ειδος...κατασκευαζω 1/35 φιγουρες για να προστεθουν σε διοραματα αλλα πλεον διαπιστωνω πως η τεχνικη : ακρυλικα-wash με λαδι ( σκιες )-στεγνο πινελο ( highlighting) ειναι καπως ανεπαρκης.
Οποτε αποφασισα να δοκιμασω να βαψω εξ ολοκληρου τις φιγουρες με λαδια.Οι αποριες μου ειναι οι εξης :

-Αφου κανω σκιες κ highlighting κατευθειαν με το βαψιμο ( blending ) θα χρειαστει να κανω και wash-στεγνο πινελο μετα ?
-Αν ναι,μετα απο ποσες ωρες αντεχουν τα λαδια το wash ?
-μπορω να αποφυγω τις φωτοσκιασεις με το blending και μετα να ακολουθησω τη πεπατημενη με τα wash ως layers ?

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
Απ: πρωταρης στα λαδια σε φιγουρα...
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 09:35:47 μμ »
το θέμα βαφής φιγουρών/λάδια  είναι μεγάλο γι'αυτό τηλεγραφικά οι απαντήσεις μου:
   Χρειαζομαι μερικες συμβουλες απο τους ειδικους στο ειδος...κατασκευαζω 1/35 φιγουρες για να προστεθουν σε διοραματα αλλα πλεον διαπιστωνω πως η τεχνικη : ακρυλικα-wash με λαδι ( σκιες )-στεγνο πινελο ( highlighting) ειναι καπως ανεπαρκης.  ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Οποτε αποφασισα να δοκιμασω να βαψω εξ ολοκληρου τις φιγουρες με λαδια.Οι αποριες μου ειναι οι εξης :

-Αφου κανω σκιες κ highlighting κατευθειαν με το βαψιμο ( blending ) θα χρειαστει να κανω και wash-στεγνο πινελο μετα ? ΟΧΙ
-Αν ναι,μετα απο ποσες ωρες αντεχουν τα λαδια το wash ?
-μπορω να αποφυγω τις φωτοσκιασεις με το blending και μετα να ακολουθησω τη πεπατημενη με τα wash ως layers ?  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΛΛΟ WASH ΑΛΛΟ  LAYER

για περαιτέρω πληροφορίες στη διάθεση σου ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: πρωταρης στα λαδια σε φιγουρα...
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 02, 2014, 12:26:54 πμ »
-μπορω να αποφυγω τις φωτοσκιασεις με το blending και μετα να ακολουθησω τη πεπατημενη με τα wash ως layers ?

Δεν βαφω φιγουρες με λαδια (ισως κακως), αλλα επειδη εχω εμπειρια στην χρηση τους, θα σου πω, ναι, μα γιατι να το κανεις? Ετσι χανεις το πλεονεκτημα του μεσου που ειναι το πολυ μεγαλο παραθυρο στεγνωματος. Οι ποσοτητες που χρησιμοποιουνται σε φιγουρες ειναι εξαιρετικα μικρες κι ετσι δεν μπορω να σου πω ακριβως χρονο ασφαλειας για το glazing, κρινοντας απο την ζωγραφικη θα σου προτεινα να περιμενεις τουλαχιστον 3 μερες. Εδω ας βοηθησουν οι πιο ειδικοι στην μοντελιστικη χρηση των λαδιων.

Tags: