Αποστολέας Θέμα: Ξεκόλλημα  (Αναγνώστηκε 1417 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
Ξεκόλλημα
« στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 12:44:15 μμ »
Αγαπητοί μου συνάδελφοι καλησπέρα και καλή βδομάδα. Δεν ξέρω αν είμαι στην κατάλληλη ενότητα, αλλά έχω την εξής μοντελιστική αποροία. Την κυανοακρυλλική υγρή κόλα (π.χ. Humbrol, Italeri κ.τ.λ.), πως την ξεκολάμε από ένα κομμάτι που το' χουμε κολλήσει λάθος; Βέβαια θα μου πείς, παλικάρι μου να' σουν πιο προσεκτικώς, αλλά έγινε τώρα, τί θα κάνουμε. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνος σας

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: ξεκόλημα
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 12:50:13 μμ »
Για την κυανοακρυλλική υπάρχει ένα υλικό που λέγεται debonder (αν θυμάμαι καλά) και βοηθάει στο ξεκόλλημα. Αλλά είναι όντως κυανοακρυλλική; Δε θυμάμαι Humbrol και Italeri να βγάζουν κυανοακρυλλική.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 01:19:59 μμ »
Για την κυανοακρυλλική υπάρχει ένα υλικό που λέγεται debonder (αν θυμάμαι καλά) και βοηθάει στο ξεκόλλημα. Αλλά είναι όντως κυανοακρυλλική; Δε θυμάμαι Humbrol και Italeri να βγάζουν κυανοακρυλλική.

Στην ουσία αύτη είναι η κόλλα, που λέω

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 01:27:11 μμ »
αυτό δεν είναι κόλλα, με αυτό κολλάς διαφανείς επιφάνειες για να μην μένει μετά υπόλειμμα. Εσύ κόλλησες διαφανείς επιφάνειες και θες να τις ξεκολλήσεις;
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 02:25:32 μμ »
αυτό δεν είναι κόλλα, με αυτό κολλάς διαφανείς επιφάνειες για να μην μένει μετά υπόλειμμα. Εσύ κόλλησες διαφανείς επιφάνειες και θες να τις ξεκολλήσεις;

όχι ρε παιδιά με κόλλα υγρή της humbrol έχω κολλήσει. Έβαλα την φωτο καταλάθος της clearfix. Καταλάβατε;

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 02:30:08 μμ »
Δεν θα ξεκολλήσει τότε... Τα δύο κομμάτια έχουν ομογενοποιηθεί στο σημείο επαφής...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Ξεκόλημα
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 05:45:22 μμ »
Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει, αν ξαναπεράσεις την ίδια κόλλα. Η ένωση θα μαλακώσει και το κομμάτι θα αφαιρεθεί ευκολότερα. Εννοείται ότι θα χρειαστεί και τη βοήθειά σου, είτε με έναν κόφτη, είτε με ένα πενσάκι. Το πόση κόλλα είχες βάλει αρχικά (όσο περισσότερη, τόσο το χειρότερο), αλλά και το πόσο καιρό πριν έγινε αυτό (όσος περισσότερος, επίσης τόσο το χειρότερο), επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το ξεκολλήσεις, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι εγγυημένο (μπορεί εύκολα να σπάσει το κομμάτι). Γενικά, θέλει πολλή προσοχή.

Περαστικά!!!! ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 06:17:42 μμ »
Εξαρτάται και το που και τι έχεις κολλήσει...Πες μας τι κομμάτια είναι να δούμε αν γίνεται τίποτα.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nikosmen

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Πολύ καλησπέρα σας!
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 08:29:53 μμ »
Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει, αν ξαναπεράσεις την ίδια κόλλα. Η ένωση θα μαλακώσει και το κομμάτι θα αφαιρεθεί ευκολότερα. Εννοείται ότι θα χρειαστεί και τη βοήθειά σου, είτε με έναν κόφτη, είτε με ένα πενσάκι. Το πόση κόλλα είχες βάλει αρχικά (όσο περισσότερη, τόσο το χειρότερο), αλλά και το πόσο καιρό πριν έγινε αυτό (όσος περισσότερος, επίσης τόσο το χειρότερο), επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το ξεκολλήσεις, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι εγγυημένο (μπορεί εύκολα να σπάσει το κομμάτι). Γενικά, θέλει πολλή προσοχή.

Περαστικά!!!! ::salut::

ΔΚ
Αυτό που λέει ο φίλος Δημήτρης72  έχει δίκιο και επίσης και από προσωπική εμπειρία.οπότε προχώρα συνονόματε. ::salut::
Νίκος

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 08:11:54 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Tags: