Αποστολέας Θέμα: Κι άλλο ένα... Churchill Italeri/Esci !!!!  (Αναγνώστηκε 2589 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Volos
  • modelclub.gr
Κι άλλο ένα... Churchill Italeri/Esci !!!!
« στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 01:34:47 μμ »
Για το κιτ μάλλον τα λέει όλα ο τίτλος  :lol:.
Καθώς το Latin American μόλις τελείωσε για εμένα, είχα σκοπό εδώ και κάποιους μήνες να ασχοληθώ για πρώτη φορά με άρμα δοκιμάζοντας τεχνικές και τρόπους κατασκευής που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς στο forum.
Έτσι λοιπόν αφού είχα προμηθευτεί και το κιτ πριν κανένα τρίμηνο είπα να εκμεταλλευτώ τις τελευταίες 10 ημέρες του British Steel να δούμε τι θα βγεί.
Δεν παρουσιάζω το κιτ καθώς ο Amen έδωσε μια άψογη παρουσίαση και ο απόλυτος γνώστης του θέματος (Dimitris72) έχει ήδη δημιουργήσει ένα ολόκληρο σχολείο για το άρμα και ειδικά για το κιτ αυτό.
Έτσι λοιπόν άρχισε μια γρήγορη κατασκευή με τις παρατηρήσεις και τις οδηγίες που παρουσιάζονται για το κιτ και ορίστε μερικές φώτος των πρώτων 5 περίπου ωρών εργασίας στο Churchill.

Λέω να το κάνω Τυνησία 1943 αλλά βλέπουμε..

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Κι άλλο ένα... Churchill Italeri/Esci !!!!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 10:36:15 μμ »
Καλή συνέχεια βλέπω το προχώρησες ήδη αρκετά!  :o

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 21, 2013, 10:43:05 μμ »
Μόλις έπεσε το πρώτο χέρι.
Τελικά μανίκι είναι να πετύχεις την απόχρωση του SCC2 που πρότεινε ο Dimitris72 για Τυνησία 1943..
Όλο το internet έφαγα για να βγει με δοκιμές..
Θα ανεβάσω φώτος να δούμε αν μοιάζει με την πραγματική απόχρωση ξανοιγμένη βέβαια λόγω μικρής κλίμακας..

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 02:33:22 πμ »
Οκ αναμένουμε.Μια σωστή παραλλαγή πως είναι οπτικά; Έχουμε ένα παράδειγμα; Αυτά πως τα βλέπετε σαν αποχρώσεις;

http://www.pirespreto.com/?p=1419
http://panzerserra.blogspot.gr/2011/07/churchill-mk-iii-final.html
http://armorama.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=176677&page=2

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 22, 2013, 09:41:37 πμ »
VF 23  ::arrowred:: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η δουλειά που έχεις κάνει φαίνεται όμορφη, αλλά μάλλον την φωτογραφία τη σπόυδασες στο δικό μου σχολείο  ::glossa::

Amen  ::arrowred:: To Mk III στο πρώτο λινκ, μου φαίνεται πολύ ανοιχτό πράσινο. Το ερημί Mk III στο δεύτερο λινκ, είναι εντελώς κουκουρούκου, καθώς τα άρματα της Kingforce, σίγουρα δεν είχαν μαύρο. Σωστά δείχνουν τα δύο Mk I (early και reworked) στο τρίτο λινκ.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές χιλιάδες λέξεις:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 23, 2013, 08:53:06 μμ »
Φίλε Δημήτρη δίκαιο έχεις. Με τη φωτογραφία απλά νομίζω ότι δεν έχω υπομονή να ασχοληθώ και έτσι ΔΕΝ το έχω.. :lol:
Οπότε φωτογραφίζω όταν υπάρχει η δυνατότητα έκθεσης σε φυσικό φώς αλλιώς... ΚΛΑΥΤΑ..  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 08:48:07 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

εδώ και μερικές μέρες είχαμε λίγη πρόοδο στο churchill καθώς ασταρώθηκε και έγινε ένα αρκετά έντονο preshading..

Στη συνέχεια περάστηκε το βασικό χρώμα SCC2 για το οποίο δημιουργήθηκε από μίξη Brown H310, Light Brown H321, Russet Red H33 και μαύρου, όλα της Gunze. Αν σας πω ότι θυμάμαι αναλογίες θα βγω ψεύτης.
Στη συνέχεια βάφτηκαν οι ερπύστριες με βασικό burnt iron και στεγνό πινέλο με μεταλλικούς τόνους, με ένα wash μαύρου και καφέ λαδιού ζωγραφικής. Τοποθετήθηκαν στο μοντέλο κι έπειτα προχώρησα στα στοκαρίσματα των επίμαχων σημείων του κιτ τα οποία τόνισε ο Δημήτρης. ΄
Έπειτα ξαναπεράστηκε ένα χέρι το βασικό χρώμα και αφού στέγνωσε περάστηκαν δύο αποχρώσεις του βασικού (μια σκουρότερη και μια πιο ανοιχτή) σε συνδυασμό με ελαφρά ξανοίγματα σε ορισμένα σημεία.

Πλέον έχουν τοποθετηθεί οι χαλκομανίες και έπειτα από ένα χέρι ματ βερνικιού έγινε ένα ελαφρύ πρώτο σκόνισμα με αρκετά αραιωμένο light brown.
Φώτος από την πρόοδο αφού γίνει και το wash.  ::salut::
Καλή συνέχεια σε όλους..

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 07:45:00 πμ »
So far - so good!!!!  :wink:
Μια μικρή παρατήρηση: Το πυροβόλο (το μπροστινό μέρος) έχει κολληθεί κάπως στραβά (αυτό όμως, μπορεί και να μην είναι καν ορατό με γυμνό μάτι).
H μίξη που έκανες, έδωσε πολύ ωραίο χρώμα!!!

Καλή συνέχεια  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 08:00:09 πμ »
Και άλλη μία  μικρή παρατήρηση: Το πυροβόλο σαν να έχει απομεινάρι της ραφής στο στόμιο της κάνης...
Το χρώμα όντως πολύ πετυχημένο. Καλή συνέχεια...

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 08:17:01 πμ »
Και άλλη μία  μικρή παρατήρηση: Το πυροβόλο σαν να έχει απομεινάρι της ραφής στο στόμιο της κάνης...
Το χρώμα όντως πολύ πετυχημένο. Καλή συνέχεια...

Έχει όντως, αλλά είναι τόσο λεπτό (μιλάμε για 72άρι), που φοβάμαι ότι αν το τρίψει, θα το πάρει στο χέρι. Το ότι έβαλε μεγάλη φωτογραφία, αναδεικνύει κάποια σημεία, που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι σε αυτή την κλίμακα....

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 28, 2013, 12:10:39 μμ »
Παίδες ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Επειδή η απόχρωση ήταν λίγο περίεργη και διαφορετική σε πολλές reference photos έγιναν πολλές δοκιμές με προσθήκη χρωμάτων εώς ότου η SCC2 φανεί ικανοποιητική με γυμνό μάτι. Για το λόγο αυτό επίσης ψεκάστηκαν και ακόμη δυο τόνοι για να αποκαλύψουν κάποιες εσοχές ή ακμές χωρίς να αλλάξει η βασική απόχρωση.
Οι λεπτομέρειες του πυροβόλου τώρα όντως δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά επειδή μου μπήκε η ιδέα με τις παρατηρήσεις σας θα ασχοληθώ να διορθωθούν λίγο με προσοχή.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 07:03:44 μμ »
Λοιπόν, είχαμε μείνει στις χαλκομανίες και στο πρώτο χέρι σκονίσματος.
Αφού στέγνωσαν καλά για ένα 24ωρο, ακολούθησαν δύο ελαφρές στρώσεις ματ βερνικιού κι έπειτα ένα δεύτερο σκόνισμα με μια απόχρωση μεταξύ του βασικού χρώματος και light brown - sand ιδιαίτερα στις χαμηλές επιφάνειες του άρματος, με σκοπό να αποδοθεί η ταλαιπωρία των διακριτικών του οχήματος και η χρήση του σε περιβάλλον της ερήμου. Ακολούθησε wash με λάδια μαύρου, raw umber και titanium white και μίξεις αυτών ανάλογα την περιοχή του άρματος και τη φθορά της από χρήση καυσίμων, λιπαντικών κτλ.
Έπειτα απο μια ημέρα ακολούθησε στεγνό πινέλο με steel και burnt iron στις ακμές και σε σημεία πρόσβασης όπως θυρίδες προσωπικού, θυρίδες πρόσβασης του κινητήρα, χερούλια, εργαλεία, συρματόσχοινο, καλύμματα ερπύστριας κτλ.
Στο τελευταίο στάδιο, ε να μην γίνει κι ένα τρίτο σκόνισμα έτσι για το καλό με sand μόνο?
Έτσι κι έγινε πριν ακολουθήσει ένα πολύ ελαφρύ χέρι ματ βερνικιού!
Ορίστε και μερικές φώτος πριν την παρουσίαση στις συμμετοχές (please ότι σας ξινίζει πείτε το, το πρώτο μου άρμα είναι  :twisted:)

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 10:21:48 μμ »
Ας πω εγώ που ειμαι και εγώ άσχετος με τα αρματα.
Μου αρεσει το σκόνισμα δέιχνει τα ντεκαλ πολύ ωραια bledaρισμένα με τη παραλλαγή.
Οι προφυλακήρες σου έχουν κάτσει πολύ ωραία..
Το χρώμα της παραλλαγής το βλέπω γκρι και όχι πράσινο! τι συνέβη;

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 10:35:48 μμ »
Για πρώτο άρμα και σε τέτοια κλίμακα η δουλειά είναι ωραία.

Απλά θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη για την ποιότητα των φωτογραφιών. Πιστεύω ότι το ανοικτό χρώμα του θα έδειχνε περισσότερο εάν χρησιμοποιούσες ένα πιο σκούρο φόντο ( μαύρο ή γκρι).

type less model more

Αποσυνδεδεμένος VF23

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 30, 2013, 11:33:50 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια και τις παρατηρήσεις σας.
Το χρώμα είναι το Standard Camouflage Colour 2 το οποίο φορούσαν στην Τυνησία σύμφωνα με αρκετές ώρες ψάξιμο στο net και τις παρατηρήσεις του Δημήτρη, οπότε μάλλον η Italeri την ΄έκανε πάλι την ... στις οδηγίες της.
Όσον αφορά στις φώτο έχετε δίκαιο ΠΟΛΥ!!!
Όντως σε μαύρο φόντο ''δείχνει'', αλλά να πω την αλήθεια δεν είναι και η καλύτερή μου όταν πρέπει να φωτογραφίζω σε συγκεκριμένο φωτισμό πράγμα που απαιτεί αρκετή ώρα και ενασχόληση.. ελπίζω να το λύσω το θέμα σιγά σιγά

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 31, 2013, 01:00:46 πμ »
Λοιπόν δύο τινά συμβαίνουν: Είτε το έχεις πλακώσει υπερβολικά στο sand και σου ξάσπρισε, είτε να τραβάς φωτογραφίες σου έμαθα εγώ  :mrgreen: (και δεν το θυμάμαι)!!!! Στο προηγούμενο ποστάρισμά σου το χρώμα ήταν πολύ ωραίο.

Αύριο λοιπόν, τράβα μερικές με φυσικό φωτισμό (προβλέπεται λιακάδα), μπας και μπορέσουμε να σου πούμε τίποτα παραπάνω ::dontknow::

Κατασκευαστικά, το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι λείπει ένα σωληνάκι από την πρόσθετη δεξαμενή (αν θέλεις να το προσθέσεις, π.χ με ένα συρματάκι - αυτό ξεκινούσε από το πάνω μέρος της - στη μέση - και "χανόταν" στις γρίλιες, ακριβώς μπροστά από αυτή).  Επίσης να μην ξεχάσεις να βάλεις και ένα μικρό στρογγυλό κομματάκι πάνω στη δεξαμενή (εκεί από όπου θα αρχίζει το σωληνάκι) που θα αναπαριστά την τσιμούχα του. Νομίζω ότι στο "ερημί" δικό μου που ανέβασα στο πόστ του Amen, το σωληνάκι φαινεται, ώστε να δεις πως είναι. Κατά τα λοιπά είσαι σε καλό δρόμο  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 31, 2013, 02:24:29 πμ »
Και εδώ φαίνεται η λεπτομέρεια στη δεξαμενή http://panzerserra.blogspot.gr/2011/07/churchill-mk-iii-final.html

Tags: