Αποστολέας Θέμα: Oscar II και Kilo της Hobby Boss στην 1:700  (Αναγνώστηκε 1085 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
Oscar II και Kilo της Hobby Boss στην 1:700
« στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 05:41:20 μμ »
Καλησπέρα, όπως λέει και ο τίτλος φτιάχνω τα δύο αυτά κιτ
http://www.scalemates.com/products/product.php?id=179541
http://www.scalemates.com/products/product.php?id=101331
και έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το βάψιμο.
Πρώτον στο Kilo ζητάει ως κυρίως χρώμα το 301 της Gunze το οποίο μου φαίνεται ανοιχτό. Δεν θα ήταν καλύτερο ένα μαύρο;
Δεύτερον σε αυτή την κλίμακα τι φινίρισμα κάνουμε, σατινέ ή ματ;
Τέλος όπως διάβασα σε άλλα θέματα για την κλίματα ένα απλό wash με κάποιο γκρι είναι αρκετό, σωστά;
Πάντως όσον αφορά τα κιτ, είναι εύκολα στην κατασκευή αλλά έχουν ένα θέμα με την εφαρμογή των δύο μισών.
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Oscar II και Kilo της Hobby Boss στην 1:700
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 05:44:45 μμ »
Το Kilo το κάνεις ρώσικο ή κινέζικο;

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 05:49:07 μμ »
Δεν δίνει κάποια διαφορετική επιλογή για κινέζικο ή ρωσικό. Προσωπικά δεν με πειράζει τι από τα δύο θα είναι.
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 06:02:43 μμ »
το gunze h301 δεν ειναι gloss?? λιγο περιεργο μου κανει που το επελεξαν για τις οδηγιες τους. δοκιμασε καμμια προσμιξη του με καποιο Ματ μαυρο θα ελεγα εγω. 2:1. το εξωτερικο περιβλημα του ειναι απο λαστιχο οποτε  στην πραγματικοτητα ειναι ματ του κερατα και  δεν δειχνει καραμαυρο. απ την αλλη οταν σμικρυνουμε κατι ,ο κανονας λεει οτι το αντικειμενο  σκουραινει .. :roll: :?
και μαμω τα θεματα και τα 2 παντως, ευχομαι καλη επιτυχια και στα 2!! το oscar ειναι τερας μεγεθους στην πραγματικοτητα οποτε ακομα κ στην 1/700 φανταζομαι να ειναι καπως μεγαλουτσικο

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 06:08:56 μμ »
το gunze h301 δεν ειναι gloss?? λιγο περιεργο μου κανει που το επελεξαν για τις οδηγιες τους. δοκιμασε καμμια προσμιξη του με καποιο Ματ μαυρο θα ελεγα εγω. 2:1. το εξωτερικο περιβλημα του ειναι απο λαστιχο οποτε  στην πραγματικοτητα ειναι ματ του κερατα και  δεν δειχνει καραμαυρο. απ την αλλη οταν σμικρυνουμε κατι ,ο κανονας λεει οτι το αντικειμενο  σκουραινει .. :roll: :?
και μαμω τα θεματα και τα 2 παντως, ευχομαι καλη επιτυχια και στα 2!! το oscar ειναι τερας μεγεθους στην πραγματικοτητα οποτε ακομα κ στην 1/700 φανταζομαι να ειναι καπως μεγαλουτσικο
Ερώτηση ασχέτου.

Τα υποβρύχια πρέπει να είναι αθόρυβα. Οσο πιο αθόρυβα γίνετε. Αν το εξωτερικό περίβλημα είναι mat τότε διαταράσσεται η ομαλή ροή του οριακού στρώματος του νερού με την εξωτερική επιφάνεια του υποβρυχίου, κάτι που δημιουργεί τυρβώδη ροή και ως εκ τούτου θόρυβο. Είναι όντως ματ το έξω μέρος των υποβρυχίων;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 06:25:57 μμ »

το εξωτερικο περιβλημα ειναι επενδεδυμενο με "πλακες" απο ειδικο λαστιχο.αυτες ειτε απ τη φυση του υλικου, ειτε απ την τριβη με το θαλασσινο νερο εχουν μια Ματ -τουλαχιστον στα δικα μου ματια- αποχτωση-υφη.στη φωτο εχουν ξεκολλησει αρκετες κ φαινεται απο μεσα το κυριως περιβλημα/εξωτερικο κελυφος του υποβρυχιου απο μεταλλα που γυαλιζει σαν gloss.απ οσο ξερω ο θορυβος που εκπεμπεται απ την τριβη κινησης μιας οχι κ τοσο λειας επιφανειας μεσα στο νερο ειναι κατα πολυ λιγοτερο σημαντικος απ τον θορυβο που εκπεμπουν τα μηχανικα μερη του υποβρυχιου και μονωνεται αποτελεσματικα απο τα ελαστικα anechoic tiles και επισης ακομα λιγοτερο σημαντικος απο την απορροφηση που προσφερει το περιβλημα αυτο στα ηχητικα κυματα των σοναρ .oσα υποβρυχια συγχρονα εχεις δει  να γυαλιζουν εξωτερικα οπως πχ Los Angeles class  κ.α πολυ απλα γυαλιζουν γιατι δεν εχουν αυτο το περιβλημα. βρετανοι τα εβαλαν γυρω στο '82 ,οι αμερικανοι αρκετα αργοτερα κτλ

Tags: Oscar II Kilo