Αποστολέας Θέμα: Tribal Class Destroyers (1/700)  (Αναγνώστηκε 1518 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Tribal Class Destroyers (1/700)
« στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:07:46 μμ »
Καλημέρα σε όλους,
Το συγκεκριμένο project, το λιβανίζω εδώ και καιρό, αλλά με την Έκθεση να πλησιάζει, είπα να το ολοκληρώσω. Τα δύο πλοία που φτιάχτηκαν, πιθανόν (αν δεν βαρεθώ), θα είναι τα πρώτα μιας σειράς 5-6 αδελφών πλοίων, που αν ποτέ γίνουν θα συνεχίσω να ποστάρω εδώ. Βάση αποτελεί το κιτ του HMS Eskimo της Trumpeter, ένα γενικά καλό κιτ (αν κανείς εξαιρέσει τους πυργίσκους, που τους αντικατέστησα με ρητινένιους της ΝIKO Models - αυτοί που δίνει το κιτ είναι άλλα αντ' άλλων) και κάποιες άλλες μικρολεπτομέρειες. Τα πρώτα κιτ είναι το HMS Zulu (το οποίο αποφάσισα να παραστήσω με την ημιεπίσημη παραλλαγή Dark Hull/Light Upperworks που φόραγε γύρω στο 1941) και το HMS Beduin με την παραλλαγή που λεγόταν Peter Scott (και την φορούσε επίσης το 1941).

Πλην των πύργων, δεν έχω χρησιμοποιήσει βελτιωτικά και τα όποια φωτοχαραγμένα (κυρίως τα ρέλια και οι σκάλες) είναι από περισσεύματα. Το μόνο που έκανα ήταν το ραντάρ του Zulu (το Beduin, δεν είχε ραντάρ εκείνο τον καιρό) το οποίο έγινε από φωτοχαραγμένη σίτα και τους ιστούς που είναι από μπρούτζο. Τέλος η θάλασσα έγινε με την μέθοδο του χαρτιού ακουαρέλλας (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25274.msg517784.html#msg517784), και οι πλευρικοί αριθμοί του Bedouin, είναι custom made από την LM Decals. Πάμε λοιπόν:

Το HMS Zulu:

Kαι το HMS Beduin:

Ελπίζω να σας αρέσουν και μην βαράτε (πολύ τουλάχιστον - είμαι κάποιας ηλικίας  :mrgreen:
(μπορεί και να) Συνεχίζεται ..........  ::salut::

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
Απ: Tribal Class Destroyers (1/700)
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:11:29 μμ »
Και λίγα λόγια για την ιστορία των δύο πλοίων (αντιγραφή από άρθρο που ετοιμάζω για το περιοδικό της IPMS:

HMS Zulu: Πήρε το όνομά του από την πιο γνωστή πολεμική φυλή της Ν. Αφρικής. Στην αρχή του πολέμου, παρουσίασε πολλά δομικά προβλήματα και πέρασε τους πρώτους μήνες σε ναυπηγεία. Καθώς αυτές δεν είχαν ολοκληρωθεί, πήρε μέρος στην Νορβηγική εκστρατεία, αλλά σε καθαρά βοηθητικό ρόλο. Παρ' όλα αυτά, μαζί με το καταδρομικό HMS Calcutta, βύθισαν το μεταγωγικό Nord Norge. Στο επόμενο διάστημα, συνόδευε μεγαλύτερα πολεμικά στις αποστολές τους και περιπολούσε στα βρετανικά χωρικά ύδατα. Τον Μάιο του 1941, πήρε μέρος στην καταδίωξη του Bismark. Τον Σεπτέμβριο 1941, στάλθηκε στο Γιβραλτάρ και συμμετείχε σε νηοπομπές προς τη Μάλτα. Ήταν ένα από τα πλοία που περισυνέλλεξαν το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου HMS Ark Royal, όταν αυτό τορπιλίστηκε. Τον Δεκέμβριο 1941, μετατέθηκε στην Αλεξάνδρεια. Στις 4/8/1942, μαζί με το Sikh, βύθισαν το U372, ανοικτά της Χάιφα. Την 14/9/1942, κάλυπτε (πάλι μαζί με το Sikh), μια επιδρομή κομάντος στο Τομπρούκ. Εκεί, παράκτιες πυροβολαρχίες αχρήστευσαν το Sikh, και έπληξαν σημαντικά το Zulu. Παρά τις ζημιές του, προσπάθησε να ρυμουλκήσει το Sikh. Ωστόσο την επόμενη ημέρα, δέχτηκε επίθεση από Ιταλικά καταδιωκτικά/βομβαρδιστικά Macchi C200, τα οποία το βύθισαν, κοστίζοντας τη ζωή, 36 ναυτικών.

HMS Bedouin: Πήρε το όνομά του, από την νομαδική φυλή των Βεδουίνων της Σαχάρα. Η πρώτη του αποστολή, ήταν στην εκστρατεία της Νορβηγίας, όπου πήρε μέρος στη Δεύτερη Ναυμαχία του Νάρβικ. Στη μάχη αυτή, βυθίστηκαν οκτώ γερμανικά αντιτορπιλικά, καθώς ο βρετανικός στολίσκος αντιτορπιλικών, ενισχύθηκε από το θωρηκτό HMS Warspite. Συμμετείχε σε επιδρομές βομβαρδισμού γερμανικών βάσεων στη Νορβηγία και σε συνοδεία νηοπομπών, μέχρι τις αρχές του 1942, οπότε μεταφέρθηκε στη Μεσόγειο. Την 15/6/1942, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση «Harpoon», για τον εφοδιασμό της Μάλτας, δέχτηκε πολλαπλά πλήγματα από τα Ιταλικά καταδρομικά Montecuccoli και Eugenio di Savoia (σ.σ.: το οποίο μεταπολεμικά δόθηκε στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε με το όνομα «Έλλη ΙΙ»), καθώς και μια αεροτορπίλη από ένα SM-79. Παρότι βυθιζόταν, κατόρθωσε να καταρρίψει το ιταλικό αεροπλάνο. Στο επεισόδιο χάθηκαν 28 μέλη του πληρώματος, ενώ οι υπόλοιποι (213), αιχμαλωτίστηκαν.

ΔΚ

Συνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:32:17 μμ »
Έλα, πες την αλήθεια. Εκτός από γερμανόφιλος είσαι και καραβάς κατά βάθος!
Για δικά σου, καλά είναι! (στο χρώσταγα! :twisted: :twisted: :twisted: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:37:11 μμ »
Για την ηλικία σου... καλά είναι ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:54:03 μμ »
Μας αρέσουν, μας αρέσουν, κατσάδα από κοντά στην έκθεση για να τεκμηριώνουμε...  :twisted: :twisted: ::glossa::

Σε γενικές γραμμές, a job well done... ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 03:22:56 μμ »
Αν θυμάμαι καλά μου είπες ότι θα πάρεις μέρος στους διαγωνιζόμενους   :?: :?: :twisted: :twisted: :twisted:.
Παντός ο μικρός παρακάτω θα είναι εκπαιδευόμενος κριτής.  :mrgreen: :mrgreen:
Μας αρέσουν, μας αρέσουν, κατσάδα από κοντά στην έκθεση για να τεκμηριώνουμε...  :twisted: :twisted: ::glossa::

Σε γενικές γραμμές, a job well done... ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::
  ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 12:38:16 πμ »
Δημήτρη ωραίες δουλειές φίλε ....πολύ ωραία η αίσθηση του υγρού στοιχείου,λίγο οι Ιστοί μου φαίνονται εκτός κλίμακας ,τα βρίσκω πολύ χοντρά για την 1/700 ,επίσης θα μου άρεσε να έβαζες περισσότερα ιστία και ιδίως κάθετα ,κατά τα άλλα πολύ σωστά βαμμένα για την κλίμακα!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 09:26:06 πμ »
Thank you gentlemen  ::salut::

::arrowred:: ʼλεξ(ιβούρβαχε): Φυσικά και είμαι και γερμανόφιλος (φανερά) και καραβάς (κρυφά)  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
 ::arrowred:: Μάνο: Θύμισέ μου στην επόμενη συνάντησή μας να σε κεράσω....πιροσκί  :mrgreen:
 ::arrowred:: Νίκο: Κατσάδα??? Γιατί???? Το ξέρω ότι είμαι (εντελώς) νουμπάς στα καράβια  :oops: (αλλά από σένα θα την αντέξω anyway)
 ::arrowred:: Mάκη: Ναι διαγωνιζόμενος μετά από αρκετά χρόνια και μάλιστα με τέσσερα παπόρια (αν δεν τα σπάσω πάλι στη μεταφορά)
 ::arrowred:: Καπετάνιε: Χαίρομαι που σου αρέσει η θάλασσά μου. Για τους ιστούς, επειδή είναι μπρούτζινοι, έβαλα τα λεπτότερα διαθέσιμα πάχη (0,57 και 0,83). Πιθανότατα αυτό το τελευταίο μας χάλασε τη ...μανέστρα, συνεπώς, προφανέστατα έχεις δίκιο. Για τα κάθετα ιστία, έχω βάλει από τρία σε κάθε πλευρά (αυτά στα οποία συνήθως ανεβάζουν τα σημαιάκια). Καθώς όμως, στα Tribals τα mainmasts είναι πολύ μικρά (σε μερικά και ανύπαρκτα), δεν μπορώ να σκεφτώ που αλλού θα μπορούσα να είχα βάλει  κάθετα ιστία::dontknow::

Και πάλι σας ευχαριστώ  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 09:54:53 πμ »
Δεν ξέρω τίποτα από πλοία, αυτά τα δύο μπιζουδάκια όμως μου αρέσουν πάρα πολύ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 07:56:54 μμ »
απ τις πιο ωραιες υλοποιησεις σε ενα καραβι κουκλαρα(ισως το πιο ομορφο αντιτορπιλλικο που σχεδιαστηκε ποτε).αψογα και τα 2, αν και μ αρεσει περισσοτερο η Beduin με αυτο το καμο που  επελεξες.και η τεταρτη φωτο της, ειναι ολα τα λεφτα  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Tags: