Αποστολέας Θέμα: Scottish maid της Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 8396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Απ: Scottish maid της Artesania Latina
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 28, 2014, 09:39:02 μμ »
καλησπερα και παλι απο μενα! συνεχιζω την κατασκευη μου αργα και  σταθερα αλλα εχω σχεδον τελειωσει με ολα τα καταρτια και επιτελους με το μεγαλυτερο μερος απο τα blocks και τα double blocks και μενει να βαλω τα πανια  (τα οποια θα πρεπει να ραψω :?) και τα σχοινια! βεβαια ακομα δεν εχω βρει λυση με το κομματι που μου λειπει και επισης λογικα δεν θα μου φτασουν οι κλωστες απο οτι βλεπω. για το κομματι που μου λειπει μπηκα στο επισημο σαιτ της εταιρειας  και το βρηκα και λεω τι ωραια θα το παρω μαζι με  κλωστες και ειμαι μια χαρα αλλα ελα που δεν τα στελνουν εκτος ισπανιας!! λεω να κατεβω μια βολτα στην ιπποκρατους που εχει 3-4 μαγαζια μπας και βρω. ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα 2-3 σαιτ αλλα δεν ξερω αν θα ειναι το ιδιο χρωμα ακριβως απο φωτογραφια δεν μπορω να καταλαβω ακριβως το χρωμα! εκτος και βαλω αλλα  σχοινια  σε αυτα που περνανε μεσα μεσα απο τα  blocks και τα dead eyes. δεν ξερω αν το αποτελεσα θα ειναι ωραιο! αν κανεις ξερει κανενα σαιτ σχετικο θα με βοηθουσε αφανταστα!!  επισης εχει κανεις καμια ιδεα πως μπορω να αντικαταστησω με παρομοια κομματια απο αυτο το αντικειμενο που μου λειπει στην περιπτωση που δεν μπορω να το βρω;
το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω ουτε πως το ψαξω! στην λιστα που εχω μου το λεει jaws! και κατι τελευταιο. θα ξεκινησω την σχοινοσκαλα και ηθελα να ρωτησω περνωντας τα καθετα σχοινια αυτα που θα δεσουν πανω στα dead eyes, τι ειναι καλυτερο; να τα δεσω απο την την μια πλευρα ολα και μετα να παω απο την απενταντι ; η ενα απο την  μια πλευρα και ενα απο την αλλη;

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 29, 2014, 04:11:04 μμ »
Έχεις κάποιες φωτο ή σχέδια από τη σκάλα;
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 29, 2014, 06:25:03 μμ »
Για το κομμάτι που σου λείπει ρίξε μια ματιά εδώ(στην μέση της σελίδας περίπου)
http://www.cornwallmodelboats.co.uk/cgi-bin/sh000001.pl?REFPAGE=http%3a%2f%2fwww.cornwallmodelboats.co.uk%2findex.html&WD=jaws&PN=amati_parrel_beads.html%23aA4907#aA4907
και εδώ
http://www.cornwallmodelboats.co.uk/cgi-bin/sh000001.pl?REFPAGE=http%3a%2f%2fwww.cornwallmodelboats.co.uk%2findex.html&WD=jaws&PN=artesania-parral-beads.html%23aAL8745#aAL8745
Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει και σχοινιά(κλωστές). Για να μην έχεις διαφορές στο χρώμα, καλύτερα άσε στην άκρη αυτά που σου παρέχει το κιτ(ή χρησιμοποιησέτα σε κάποια μεμονωμένα σημεία του σκάφους που θα σου φτάνουν) και αγόρασε καινούρια. Πολύ καλά σχοινιά είναι αυτά της Caldercraft http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/caldercraft_thread.html
Όσον αφορά την σχοινόσκαλα καλύτερα να δένεις ένα-ένα τα κάθετα σχοινιά ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές του σκάφους και θα κάνεις συνεχή έλεγχο για τυχόν στράβωμα του ιστού, ώστε να μπορείς να λασκάρεις ή να τεντώσεις αντίστοιχα όπου χρειάζεται.

Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 29, 2014, 08:16:29 μμ »
καλησπερα! Στεργιο κοιτα αυτες τις φωτο που εβγαλα!!

η δευτερη φωτο ειναι σε κλιμακα 1/1

φιλε GeZo  σε ευχαριστω πολυ!!!
με αυτα τo jaw που μου λειπει ειχα ξενερωσει ασχημα για να πω την αληθεια και με την ιδια την εταιρεια αρχισω να ξενερωνω επισης αλλα τελος παντων μπορει να εχω και αδικο!!
για τα σχοινια εχει απολυτο δικιο επρεπε να το ειχα σκεφτει  απο την αρχη, βλεπεις το πρωτο που εφτιαξα ειχε 5 σχοινια να περασω ολα και ολα :lol: :lol: :lol:
τα σχοινια που λες της caldercraft ειναι cotton η ειναι ναυλον;

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 29, 2014, 09:38:09 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος είναι cotton, αλλά είναι πολύ καλής ποιότητας. Αν, επίσης, θέλεις νάυλον μπορείς να βρεις σε καταστήματα με είδη ραπτικής  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 30, 2014, 09:39:37 πμ »
οχι δεν τις θελω τις ναυλον ειναι καλυτερες οι cotton δενουν καλυτερα!

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 30, 2014, 08:37:55 μμ »
Καλησπέρα.
Στις προηγούμενες ερωτήσεις σου με κάλυψαν οι υπόλοιποι.

Τα σχοινιά της caldercraft είναι φυσικά και ποιοτικά νήματα.
Δες και τον παρακάτω σύνδεσμο για ανταγωνιστικές τιμές και καλής ποιότητας κλωστές ειδικά σε μικρή διάμετρο που δε ξεφτίζει εύκολα....
 http://www.radekshipmodels.cz/en/list-of-kits-and-accessories/accessory---amati-rope
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 30, 2014, 10:13:48 μμ »
Καλησπέρα,

Τα σχοινιά αυτής της εταιρείας είναι εντελώς χάλια και η γνώμη μου είναι να τα αλλάξεις, το κόστος μικρό μιας και δεν υπάρχει μεγάλη ιστιοφορία.
Επίσης και η ξυλεία δεν είναι ότι το καλύτερο που μπορείς να βρεις. Γενικά είναι κιτ χαμηλού κόστους. Μάθε καλά πρώτα με αυτά τα κιτ και ύστερα θα σου πρότεινα να συνεχίσεις με μια ποιοτικότερη εταιρεία.
Όσον αφορά τα κάθετα σχοινιά (shrouds) στα οποία μετά θα φτιάξεις τις σκαλιέρες (ratlines) αυτά θα πρέπει να μπουν εναλλάξ. Το τι εννοώ κοίταξε την φωτογραφία η οποία είναι από το βιβλίο με τίτλο rigging period ships model του Lennarth Petersson.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 30, 2014, 11:00:03 μμ »
 :Dκαλησπερα, μηπως ξερετε να μου πητε τι πιανεται στα καθετα σκοινια που περισεουν με εναν κρικο στο ακρο τους που ονομαζονται στο σκιτσο burton pendants;;
και που καταληγουν αν δεν σας κανει κοπο...
το ψαχνω πολυ καιρο αλλα δεν εχω καταλαβει...νομιζω οτι ειναι καποια σχοινια για να σφιγγουν το καταρτι.....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 31, 2014, 09:00:13 πμ »

Βασιλη καλημερα!! για να επιβεβαιωσω την φωτογραφια που μου εστειλες αρα τα σχοινια τα βαζω σε ζευγαρια και περναω τις θηλιες αναλλαξ στο καταρι. το πρωτο ζευγαρι θα ειναι στο κατω μερος του καταρτιου και απο πανω του το δευτερο και παει λεγοντας!!
εψαχνα να δω πως θα τα δεσω και δεν εχει το κιτ μου ουτε σχεδιο ουτε καμια πληροφορια για τον τροπο δεσιματος. το μονο μου ειδα ηταν απο το κουτι (το εχω στειλει σε φωτο ) το πως περιπου θα μπορουσα να τα φτιαξω αλλα τωρα καταλαβαινω οτι θα ηταν λαθος
δεν θελω να γκρινιαξω αλλα βρηκα πολλα λαθη στην κατασκευη, τα ανακαλυψα βεβαια μετα γιατι εκανα το λαθος να ακολουθησω ακριβως τις οδηγιες με αποτελεσμα καποια σημεια να μην με ικανοποιουν πολυ! αμα δεν παθεις δεν μαθαινεις!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 31, 2014, 01:46:37 μμ »
Πολύ σωστά κατάλαβες και είναι έτσι ακριβώς όπως και σε αυτή την φωτογραφία από τα σχέδια του San Felipe της Panart.

Βασίλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 31, 2014, 03:23:42 μμ »
 και παλι ευχαριστω Βασιλη!! θα ψαξω να τα βρω τους οδηγους δειχνουν πολυ ενδιαφερον

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 06, 2014, 09:43:43 μμ »
καλησπερα! το κομματι που μου ελειπε μου ηρθε επιτελους και μπορω να συνεχισω την κατασκευη μου
σιγα σιγα συνεχιζω επισης και την σχοινοσκαλα
Βασιλη το βρηκα το βιβλιο   rigging period ships model του Lennarth Petersson και ειναι ενδιαφερον
παρακατω εχω φωτο απο την προρδο μου

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 06, 2014, 11:13:57 μμ »
Πολύ όμορφο το έχεις κάνει. Μπράβο σου. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 06, 2014, 11:42:04 μμ »
προσεξα οτι αρκετες τροχαλιες τις εχεις βαλει αναποδα.πολλοι θα το δουν αλλα λιγοι θα το προσεξουν :lol:
κανονικα η τρυπα παει απο το μερος που εχουν το σκοινι που τις πιανει
το εγραψα για τις επομενες.....μαλλον ολοι μας  εχουμε κανει αυτο το λαθος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 07, 2014, 01:45:39 μμ »
προσεξα οτι αρκετες τροχαλιες τις εχεις βαλει αναποδα.πολλοι θα το δουν αλλα λιγοι θα το προσεξουν :lol:
κανονικα η τρυπα παει απο το μερος που εχουν το σκοινι που τις πιανει
το εγραψα για τις επομενες.....μαλλον ολοι μας  εχουμε κανει αυτο το λαθος
το ξερω και εχεις δικιο :oops:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 07, 2014, 08:00:43 μμ »
καλησπερα για αλλη μια φορα
ανεβαζω μερικες φωτο απο την προοδο μου

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 07, 2014, 08:50:42 μμ »
Μπράβο Νικόλα, είναι πολύ όμορφο!! ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 23, 2014, 07:48:06 μμ »
καλησπερα συνεχιζω αργα και σταθερα και πλησιαζω προς το τελος της κατασκευης και εχω μια απορια και θα ηθελα την βοηθεια σας!!
εχω ξεκινησει τα πανια  τα εχω κοψει και καποια απο αυτα τα εχω ολοκληρωσει και η απορια μου ειναι αν ξερει κανεις κανεναν τροπο να ραψω τις καθετες γραμμες (αυτες με το μαυρο χρωμα απο μολυβι) για να σας προλαβω δεν εχω γαζωτικη μηχανη.
εκτος αν δεν τις ραψω καθολου αλλα δεν ξερω αν το αποτελεσμα θα ειναι ωραιο ετσι!!

και να ρωτησω επισης πως φαινονται τα πανια; μετρια, καλα, ασχημα; μπορω βεβαια να μην βαλω  καθολου πανια  αλλα δεν ξερω για αυτο θελω την γνωμη σας

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 23, 2014, 09:02:44 μμ »
 :Dωραια ειναι!!
να μην τους κανεις τιποτα αλλο. μονο το σκοινι γυρω γυρω....

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 24, 2014, 07:19:28 πμ »
Γεια σας
Θα  συμφωνήσω  απόλυτα  με τον Χρήστο  . Το  αποτέλεσμα  με  το  μολύβι  είναι  πολύ   ρεαλιστικό, αρκεί  να
 συμπίπτουν  οι γραμμές  και  από τις δυο πλευρές .
Θα  κάνω  όμως  μια γενική  παρατήρηση  εάν  μου το επιτρέπεις .
Στο  κάθε  ύφασμα  υπάρχει  μια  κατεύθυνση  ύφανσης των ινών  , αυτή  την  κατεύθυνση  θα πρέπει να  ακολουθούν
 και γραμμές  του μολυβιού   η  του γαζώματος .
Η  ανθρώπινη  όραση  αντιλαμβάνεται  καλύτερα  τις  παράλληλες  και  κάθετες  γραμμές .
Θέλω  να πω ότι  η τοποθέτηση  και  η  χάραξη  των  μολύβδινων  γραμμών  πρέπει  να  ακολουθεί   και  να  είναι  παράλληλη  των γραμμών  ύφανσης .
Στην  φωτογραφία  ,   έχω  επισημάνει  με  μαύρες   γραμμές  την κατεύθυνση  ύφανσης  , και με κόκκινη  την  τοποθέτηση
 του κορδονιού  που  είναι κάθετη  στις γραμμές  ύφανσης  .
Δεν θέλω  να θεωρηθεί  σαν μια προσπάθεια  μείωση  του έργου  σου  αλλά  σαν γενική  παρατήρηση .
Εύχομαι  τα  καλύτερα .
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 24, 2014, 08:56:43 μμ »
:Dωραια ειναι!!
να μην τους κανεις τιποτα αλλο. μονο το σκοινι γυρω γυρω....

Xρηστο ευχαριστω θα ακολουθησω την συμβουλη σας
Γεια σας
Θα  συμφωνήσω  απόλυτα  με τον Χρήστο  . Το  αποτέλεσμα  με  το  μολύβι  είναι  πολύ   ρεαλιστικό, αρκεί  να
 συμπίπτουν  οι γραμμές  και  από τις δυο πλευρές .
Θα  κάνω  όμως  μια γενική  παρατήρηση  εάν  μου το επιτρέπεις .
Στο  κάθε  ύφασμα  υπάρχει  μια  κατεύθυνση  ύφανσης των ινών  , αυτή  την  κατεύθυνση  θα πρέπει να  ακολουθούν
 και γραμμές  του μολυβιού   η  του γαζώματος .
Η  ανθρώπινη  όραση  αντιλαμβάνεται  καλύτερα  τις  παράλληλες  και  κάθετες  γραμμές .
Θέλω  να πω ότι  η τοποθέτηση  και  η  χάραξη  των  μολύβδινων  γραμμών  πρέπει  να  ακολουθεί   και  να  είναι  παράλληλη  των γραμμών  ύφανσης .
Στην  φωτογραφία  ,   έχω  επισημάνει  με  μαύρες   γραμμές  την κατεύθυνση  ύφανσης  , και με κόκκινη  την  τοποθέτηση
 του κορδονιού  που  είναι κάθετη  στις γραμμές  ύφανσης  .
Δεν θέλω  να θεωρηθεί  σαν μια προσπάθεια  μείωση  του έργου  σου  αλλά  σαν γενική  παρατήρηση .
Εύχομαι  τα  καλύτερα .
Βαγγέλης

Βαγγελη ευχαριστω για την βοηθεια ηταν κατι που δεν το ειχα σκεφτει καθολου. βεβαια παρουσαιζει ενα βαθμο δυσκολιας γιατι αν το εχω καταλαβει καλα αυτο που λες στην περιπτωση που σχηματιζει γωνια 90 μοιρες κορδονι και γραμμες ειναι βατο στην περιπτωση που το κορδονι κανει καμπυλη εκει ανεβαζει τον βαθμο δυσκολιας αλλα πιστευω οτι αξιζει τον κοπο  την προσπαθεια. επισης για να ειναι οι γραμμες και απο τις δυο πλευρες ιδες θα χρησιμοποιησω το εργαλιακι που κοβουμε την πιτσα. δηλαδη χαραζω την γραμμη που εχω κανει την μολυβια και απο την πισω πλευρα μου εχει κανει ενα μικρο εξογκωμα τοσο ωστε να να μπορω να μπορεσω να ''γραψω'' την αντιστοιχη μολυβια.
Βαγγελη επισης αν πιστευα οτι καποιος απο το φορουμ οτι γραφει το κανει για να μειωσει την προσπαθεια που κανω και το χομπι μου να εισαι σιγουρος δεν θα ζητουσα την γνωμη κανενος

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 24, 2014, 11:44:56 μμ »
Γεια σου Νίκο.
Απ την  περιγραφή  που κάνεις  είμαι  σίγουρος  ότι έχεις  καταλάβει  τι εννοώ..
Δεν  θα αναφερθώ   στο τρόπο  λύσης  του προβλήματος  , ο καθένας  ακολουθεί εκείνον    που  θεωρεί  καταλληλότερο .
Χαίρομαι  που έχεις  αυτή την άποψη,  εξάλλου  είναι  και δική  μου , αλλά  εγώ  οφείλω  ,σαν καλός συνομιλητής  , να  ξεκαθαρίσω
  την πρόθεση  μου εξ αρχής  προς  αποφυγή  τυχόν  παρεξήγησης.
 Εύχομαι  καλή  συνέχεια .
Βαγγέλης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 05, 2014, 05:05:45 μμ »
αφου επιτελους  τελειωσα τα πανια ξεκινησα να τα τοποθετω

τα δυο πανια απο τα τεσσερα  τα εχω απλα τοποθετησει για να δω πως φαινονται

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 05, 2014, 09:18:23 μμ »
Ωραία δουλειά, νομίζουμε ότι δεν έχεις πολλά ακόμη να κάνεις και γρήγορα θα τελειώσει η κατασκευή σου.
Καλή συνέχεια.

Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα

Tags: