Αποστολέας Θέμα: The Bloody Road To home  (Αναγνώστηκε 1653 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
The Bloody Road To home
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 07:01:41 μμ »
    Αυτο ειναι το πρωτο μου post ever,οποτε να με κρινετε με επιεικια. Απλα θα ηθελα να πω προκαταβολικα πως προσεγγιζω τον μοντελισμο με το εξης τριπτυχο...Keep it simple,keep it fun,keep it cheap...
    Στο θεμα μας....το διοραμα αυτο ξεκινησε με το sd.kfz 140/1 της italeri 1/35,φτιαχτηκε κατευθειαν απο το κουτι με μονη τροποποιηση οτι προσθεσα τη γριλια του κινητηρα.Το kit αυτο αποδειχτηκε απλο και ευκολο,με μονη παραφωνια την ενωση στο μπροστινο μερος του πυργου οπου το κενο που εμεινε ηταν...χαοτικο...

Ολα τα χρωματα ειναι ακρυλικα της vallejo,wash με λαδια,και σκονισματα με 50%βερνικι 50% ακρυλικα χρωματα.
 Στη συνεχεια προσθεσα την...αρχαια.. bmw r75 της italeri,η οποια ομως αποδειχτηκε πολυ διασκεδαστικη.
 Οι φιγουρες ειναι Dragon,Italeri και Master Box. Η βαση εγινε με DOW,καλυφθηκε με παρετινη,χαρακτηκε και βαφτηκε με ακρυλικα της Winsor n Newton,ακολουθησαν πολλα wash με λαδια,και στεγνα πινελα.Τα καγκελα ειναι της Mini Art και ιδου το τελικο αποτελεσμα....

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: The Bloody Road To home
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 08:54:17 μμ »
Κατ΄αρχήν καλώς μας βρήκες!
Το αποτέλεσμα και οι επί μέρους λεπτομέρειες είναι πολύ καλές. Η παραλλαγή στο άρμα πετυχημένη και χωρίς over spray.

Τώρα κάτι που δεν μου κολλάει...είναι ότι το άρμα δεν χωράει να έχει περάσει κάτω από την καμάρα (τουλάχιστον έτσι φαίνεται από την φωτό)
Επίσης σε κάποιες φιγούρες τα μάτια είναι λίγο μεγάλα... (μιλάω εγώ που σχεδόν δεν βάζω στις δικές μου...  ::glossa:: )
Αυτά...και καλές κατασκευές.  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 10:01:25 μμ »
    θα σου απαντησω και στα δυο...με λιγο χιουμορ...το αρμα το δοκιμασα οταν το εφτιαχνα  και χωραει να περασει με τις εξης 3 προυποθεσεις...πεταμε απο πανω αυτον με το σπασμενο ποδι ( δεν τον χρειαζομαστε αλλωστε πια),ξεφορτωνομαστε τον γιατρο απο τα πλαγια ( αν πεταξουμε αυτον με τον σπασμενο ποδι,και αυτος αχρειαστος ειναι),και 3 να κλεισουν οι θυριδες και να διπλωθει η κεραια....νομιζω με λιγη καλη θεληση γινεται !!!
     Οσον αφορα τα ματια μου ξεφυγε αισθητα ο υπαξιωματικος πανω στη γεφυρα.Το ειδα το λαθος αλλα επειδη βαφω τα ματια αφου κανω wash k στεγνο πινελο στο προσωπο πιστεψα οτι πιο πολυ θα εισαι αισθητο το "καθαρο" flesh παρα τα ματια του...ισως εκανα και λαθος βεβαια.
   Και επετρεψε μου ενα τελευταιο σχολιο,και πιστευω πως καποιοι θα συμφωνησουν και καποιοι θα διαφωνησουν..."κυνηγω" τις μικρες λεπτομερειες μεχρι το σημειο που ειναι διασκεδαστικο για μενα,οταν αρχιζει και με κουραζει καποια πραματακια θα τα αφησω να περασουν..Ασε που τα κοιταω μετα απο καιρο τα λαθακια αυτα και ριχνω και κανενα γελιο.!!!

Αποσυνδεδεμένος Αλεξης.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηπειρος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2013, 09:44:44 πμ »
Σε γενικες γραμμες και με τον τροπο που λες οτι προσεγγιζεις τον μοντελισμο ειναι καλο.
Για τις λεπτομερειες που λες δεν θα διαφωνησω αφου ετσι το βλεπεις...εκτος απο τα ματια.
Τα ματια κατα την γνωμη μου δεν ειναι λεπτομερεια.
Δεν ειναι ενα κουμπι του τζακετ ή μια βιδα του αρματος.
Εκει σου πεφτει το ματι κατευθειαν στην φιγουρα.
Ειναι αυτο που "ζωντανευει" την φιγουρα.
Τα ματια λοιπον στις φιγουρες (γενικα το λεω) αξιζουν μεγαλης προσοχης στην κατασκευη.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 10:04:32 πμ »
Ωραία δουλειά και το 140/1 φαίνεται πολύ καλό, μου φαίνεται θα το τιμήσω!

Για τα μάτια πάντως θα συμφωνήσω και εγώ, ο νοσοκόμος και ο τύπος πάνω στη γέφυρα θέλουν λίγη δουλειά γιατί τα μάτια τους χαλάνε την υπόλοιπη πολύ καλή δουλειά!

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 07, 2013, 04:34:51 μμ »
Ενταξει με πεισατε, θα τους κατεβασω να τους επεξεργαστω λιγακι.

Tags: