Αποστολέας Θέμα: Σεγα για Μοντελισμό  (Αναγνώστηκε 10262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MitsosD.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Σεγα για Μοντελισμό
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 05:20:17 μμ »
Εχω δει μια επιτραπεζια σεγα απο το lidl.. Συγκεκριμενα μια parkside με 79EUR
Απ οτι βλεπω κανει μια χαρα τη δουλεια της:) και σκεφτομαι να την αγορασω μιας και ειναι και η καλυτερη τιμη της κατηγοριας της.. Εχει και 3 χρονια εγγυηση;) Τι λετε??

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Εργαλεια για Μοντελισμο
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 07:14:50 μμ »
Εχω δει μια επιτραπεζια σεγα απο το lidl.. Συγκεκριμενα μια parkside με 79EUR
Απ οτι βλεπω κανει μια χαρα τη δουλεια της:) και σκεφτομαι να την αγορασω μιας και ειναι και η καλυτερη τιμη της κατηγοριας της.. Εχει και 3 χρονια εγγυηση;) Τι λετε??

Εξαρτάται από τι μοντελάρεις φίλε μου.
Εάν φτιάχνεις πλαστικά κιτ,αυτό το εργαλείο δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος MitsosD.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Σεγα για Μοντελισμό
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 07:49:18 μμ »
 Κοιταξε το εχω σκεφτει και αυτο.. Εχω φτιαξει καποια πλαστικα κιτ οπως και καποια τελειως δικα μου απο ξυλο... Αλλα εχω περισσοτερη "εφεση" στις ξυλινες κατασκευες και μαλιστα εχω ακυρωσει πολλες ιδεες μου εξαιτιας του οτι δεν εχω σεγα (κοβω καποιες φορες με πριονι η καποιες δανειζομα) αλλα πανε πισω ολες οι εργασιες μου και πιστευω μια σεγα ειναι το παν στις ξυλινες κατασκευες...

Αποσυνδεδεμένος MitsosD.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 07:54:34 μμ »
Ακομη ασχολουμαι και με περαιτερω κατασκευες με το ξυλο ως κυρια υλη και στη συνεχεια φτιαχνοντας ηλεκτρολογικες κατασκευες η και πατεντες... Οποτε πιστευω θα μου χρησιμευσει.. Θελω πμως να ακουσω και αλλες αποψεις :wink:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 07:58:55 μμ »
Δεν ξέρω τίποτα για αυτή τη σέγα αλλά ενδιαφέρομαι. Μόνο στα Lidl τη βρίσκεις; Η τιμή είναι πολύ καλή και στο βίντεο μοιάζει μια χαρά (αλλά είναι βέβαια διαφημιστικό).

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 08:00:04 μμ »
Αν ασχολείσαι με ξύλινες μικροκατασκευές, μιά τέτοια σέγα είναι απαραίτητη...
Τώρα την συγκεκριμένη εγώ δεν θα την αγόραζα...

Αποσυνδεδεμένος MitsosD.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 08:05:24 μμ »
Επισης εχω δει και μια einhell μπλε(δεν θυμαμαι το μοντελο αλλα μια εποτραπεζια σεγα εχει η einhell) αλλα εχω ακουσει οτι οι σεγες της proxxon ειναι πιο καλες.. Τωραα δε ξερω :roll:

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 08:23:05 μμ »
Επισης εχω δει και μια einhell μπλε(δεν θυμαμαι το μοντελο αλλα μια εποτραπεζια σεγα εχει η einhell) αλλα εχω ακουσει οτι οι σεγες της proxxon ειναι πιο καλες.. Τωραα δε ξερω :roll:

Κοίτα...
Εξαρτάται από το πόση δουλειά θα βγάζεις και τι ακρίβεια ζητάς... ααα!!! και τι χρήμματα διαθέτεις...
Αν μπορούσαμε να χωρίσουμε τις ξυλουργικές εργασίες σύμφωνα με το μέγεθος θα λέγαμε οτι για τις κανονικές ξυλοδουλειές υπάρχουν τα μεγάλα επαγγελματικά μηχανήματα που δεν μας απασχολούν εδώ...
Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα μικρά αντικείμενα που η proxxon είναι μονόδρομος, αλλά πολλές φορές πιθανόν να πεις "αει στο καλό, λίγο μεγαλύτερη δεν μπορούσαν να την κάνουν"... είναι η μεσαία κατηγορία κατασκευών που τα μεγάλα μηχανήματα είναι πολύ μεγάλα και τα proxxon είναι πολύ μικρά...
Για την κατηγορία αυτή υπάρχουν τα κινέζικα όπως Boston (δουλεύω την 26αρα πλάνη) ή Einhell (δουλεύω ένα τεμαχιστικό δισκοπρίονο και ένα radial δισκοπρίονο συρώμενο)... έχουν βγει σκυλιά και τα τρία αλλά με πολλές επεμβάσεις για την ακρίβεια κοπής τους πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν είχα αγοράσει Γιαπωνέζικα αλλά με τριπλάσιο και πάνω κόστος...

Αποσυνδεδεμένος MitsosD.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 08:28:00 μμ »
Ευχαριστωω πολυ για τις αποψεις σας!! Θα το ψαξω λιγο ακομα και θα καταληξω σε κατι... Παντως οτι πρεπει να παρω καποιο κοπτικο πρεπει!! Και παλι ευχαριστωω :D

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:02:34 μμ »
Την συγκεκριμενη σεγα την εχω, μπορει να εχω πεσει σε βλαμενο κομματι αλλα οταν ηρθε ετρεμε παρα πολυ, καλεσα στο Γαλατσι στο τμημα επισκευων και την εστειλα με κουριερ και χρεωση δικια τους, μου επεστρεψαν μια ολοκαινουργια η οποια δουλεψε κανονικα. Η καινουργια κατα την διαρκεια κοπης κοντρα πλακε 9χιλ και στα 5 πρωτα λεπτα σταματησε να λειτουργει. Την περιοδο εκεινη εκοβα νομεις για ενα τρεχαντηρι, τελικα εκοψα τους νομεις με σεγα χειρος, με πεθανε το χερι μου και εσπασα περιπου 10 λαμες αλλα οι νομεις βγηκαν. Βεβαια με τετοια ταλαιπωρια το σκεφτεσαι να ξεκινησεις μια κατασκευη.
Βγαλε τα συμπερασματα σου.

Τα συγκεκριμενα μηχανηματα ειναι φασον απο την Einhell. H σεγα της Einhell ειναι σχεδον ιδια, κατα 98%. Προτιμησα την Parkside (Lidl) επειδη δινουν 3 χρονια εγγυηση και οχι 1 η 2 αναλογα τι σου πει το καθε καταστημα.

Ενα αλλο ασχημο που εχει ειναι οτι πρεπει να περιμενεις να την ξαναφερουν.
.

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:30:31 μμ »
Παράθεση
Τα συγκεκριμενα μηχανηματα ειναι φασον απο την Einhell. H σεγα της Einhell ειναι σχεδον ιδια, κατα 98%

Παναγιώτη δεν υπάρχει τμήμα παραγωγής Einhell όπως δεν υπάρχει  Boston και όπως δεν υπάρχει Parkside.
Υπάρχουν απλά πέντε έξι ανώνυμα εργοστάσια στην Κίνα τα οποία βγάζουν φασόν μηχανήματα που είναι όλα αντίγραφα από κάποιον Αμερικάνο (κυρίως) κατασκευαστή...
Δεν μοιάζει λοιπόν το parksidde με το einhell... μοιάζουν και τα δυό σε κάποιο άλλο επώνυμο προϊόν που μπορεί και να μην παράγεται πλέον...

Αποσυνδεδεμένος MitsosD.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:35:58 μμ »
http://www.dilmas.gr/segesEpitrap1.htm Κοιταξτε μετα ειδα αυτην την proxxon. Βεβαια δεν ειναι και η πιο οικονομικη σεγα πυ εχω δει... :lol: αλλα απο τι ειδα φαινεται πολυ καλη και δυνατη.. Νταξει εγω δεν θελω να κοψω τιποταα θηρια ξυλα για επιπλοποιοια!! Θελω να κοβω ξυλα λεπτα για μικροκατασκευες ;) αν ηθελα πιο δυνατο εργαλειο θα αγοραζα φαλτσοπριονο η κανα μηχανημα!! Αφου το θελω για ερασιτεχνικη εργασια (για μοντελισμο και διαφορες πατεντοκατασκευες) πιστευω πως μια τετοιας κατηγοριας σεγα θα ειναι οτι πρεπει για μενα :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 10:17:00 μμ »
Εγώ έχω πάρει πάντως την μπλε της Einhell. Την έχω κοντά 2 χρόνια τώρα, έχω κόψει από μπάλσα, μέχρι ... γυψοσανίδα!! αλλά και κόντρα πλακέ θαλάσσης από 5 χιλιοστά μέχρι και 2 εκατοστά πάχος και δεν μου έχει κάνει το παραμικρό. Πολύ τίμιο εργαλείο για τα λεφτά του.

Αποσυνδεδεμένος MitsosD.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 10:53:47 μμ »
Φιλε nino1969 αν επιτρεπεται ποσο την πηρες την einhell?? ρωταω γιατι σχεδον παντου την εχω δει 90EUR και στ πρακτικερ 109EUR.. Εχει και πριονολαμες μαζι με την συσκευασια?? υπαρχει και εγγυηση?? :D σορρυ που σε βομβαρδισα στις ερωτησεις αλλα ειμαι σε διλημμα!!

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 11:16:20 μμ »
Εγώ έχω πάρει πάντως την μπλε της Einhell. Την έχω κοντά 2 χρόνια τώρα, έχω κόψει από μπάλσα, μέχρι ... γυψοσανίδα!! αλλά και κόντρα πλακέ θαλάσσης από 5 χιλιοστά μέχρι και 2 εκατοστά πάχος και δεν μου έχει κάνει το παραμικρό. Πολύ τίμιο εργαλείο για τα λεφτά του.

Παιδια χιλια συγγνωμη για το ΣΠΑΜ αλλα.............Νινο να τις προσεχεις τις γυψοσανιδες

Και παλι συγγνωμη

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 09:53:49 πμ »
Χρησιμοποιω χρόνια τα πριονια και γενικά εργαλεία της proxon ,τα οποια είναι πιο ακριβά ,αλλα μιλάμε για επαγγελματικά εργαλεια.
Και επειδή τώρα σε μια βλάβη που παρουσίασε το μεγάλο πριονι ,το έδωσα για επισκευή ,είδα και ο ίδιος ότι η proxon σε καλύπτει με ανταλλακτικά ακόμα και για μοντέλα που έχει αποσύρει.
Ασχολούμαι και με ξύλα όλων των ειδών, και με τα 2 πριονια κόβω τα πάντα μέχρι 2,4 εκατοστά πάχος.
Απο ευθείες κοπες μέχρι πλαγιές με απόλυτη ακρίβεια.
Η σεγα είναι το επόμενο που θα πάρω όταν εξασφαλίσω τον απαραίτητα χώρο. Προς το παρόν με βολεύει η μικρή σεγα χειρός.
Εχοντας κάνει πολλές ξύλινες κατασκευές ,θεωρώ ότι το πριονι είναι το πολυτιμότερο εργαλείο για ένα μοντελιστη που θέλει τα μοντέλα του να έχουν επαγγελματικό φινιρισμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 11:20:46 πμ »
Φιλε nino1969 αν επιτρεπεται ποσο την πηρες την einhell?? ρωταω γιατι σχεδον παντου την εχω δει 90EUR και στ πρακτικερ 109EUR.. Εχει και πριονολαμες μαζι με την συσκευασια?? υπαρχει και εγγυηση?? :D σορρυ που σε βομβαρδισα στις ερωτησεις αλλα ειμαι σε διλημμα!!
Την πήρα όπως είπα πριν 2 χρόνια, στην τιμή των 85-90EUR. Περιείχε από όσο θυμάμαι 4-5 πριονολάμες στην συσκευασία, αλλά πήρα άλλες 10 ακόμα (με μικρό κόστος) και μεγάλη αντοχή ομολογώ. Εγγύηση δεν θυμάμαι καλά αν ήταν 1 ή 2 χρόνια.

Παιδια χιλια συγγνωμη για το ΣΠΑΜ αλλα.............Νινο να τις προσεχεις τις γυψοσανιδες

Το έχω υπόψη μου φίλε μου και όλα τα κοψίματα γίνονται σ'εξωτερικό χώρο, και με απλωμένες γύρω νοτισμένες εφημερίδες ώστε να αποφεύγονται όσο είναι δυνατόν ή σκόνη ή τα αιωρούμενα σωματίδια. 

Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως που το επισήμανες και πολύ καλά έκανες μάλιστα γιατί πάνω απ'όλα στο χόμπι μας είναι η ασφάλεια.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 04:03:00 μμ »
Χρησιμοποιω χρόνια τα πριονια και γενικά εργαλεία της proxon ,τα οποια είναι πιο ακριβά ,αλλα μιλάμε για επαγγελματικά εργαλεια.
Και επειδή τώρα σε μια βλάβη που παρουσίασε το μεγάλο πριονι ,το έδωσα για επισκευή ,είδα και ο ίδιος ότι η proxon σε καλύπτει με ανταλλακτικά ακόμα και για μοντέλα που έχει αποσύρει.
Ασχολούμαι και με ξύλα όλων των ειδών, και με τα 2 πριονια κόβω τα πάντα μέχρι 2,4 εκατοστά πάχος.
Απο ευθείες κοπες μέχρι πλαγιές με απόλυτη ακρίβεια.
Η σεγα είναι το επόμενο που θα πάρω όταν εξασφαλίσω τον απαραίτητα χώρο. Προς το παρόν με βολεύει η μικρή σεγα χειρός.
Εχοντας κάνει πολλές ξύλινες κατασκευές ,θεωρώ ότι το πριονι είναι το πολυτιμότερο εργαλείο για ένα μοντελιστη που θέλει τα μοντέλα του να έχουν επαγγελματικό φινιρισμα.

Μαλλον αναφερεσαι με τον ορο επαγγελματικα εργαλεια ως προς την ποιοτητα κατασκευης, αντοχης και σχεδιασμου. Γιατι η Proxxon με τα μικρα εργαλεια της ειναι κυριως για ερασιτεχνικη χρηση.
Ποιο πριονι εχεις;

Spoiler (hover to show)
.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 12:11:42 μμ »
εχω τα FKS/E και KS 230

Tags: óåãá