Αποστολέας Θέμα: Μακετα αεροδρομιου 1/500  (Αναγνώστηκε 3956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sx-Petros

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ATH
  • modelclub.gr
Μακετα αεροδρομιου 1/500
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 03:26:45 μμ »
Καλησπερα στην παρεα,

Θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με ενα project που εχω στο νου μου....
Πριν λιγο καιρο ειχα ζητησει πληροφοριες σχετικα με την δημιουργια μακετας του Ελληνικου
Με λιγο μερακι και φαντασια γινεται και χρονο φυσικα. :lol:
Τι διαστασεις πρεπει να εχουνε τα υλικα για την κατασκευη κτηριου του δυτικου αεροσταθμου?Παντα μιλαμε για κλιμακα 1/500
Το εδαφος προτεινεται να το βαψω με αερογραφο η χωρις την βοηθεια του?
Μαγαζια εκτος απο το Καλφακη και το Πλαστιμοντελισμο στην Ιπποκρατους υπαρχουν αλλου να κοιταξω για υλικα μακετας?
Συγνωμη εαν σας κουρασα και καλο απογευμα ευχομαι

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Μακετα αεροδρομιου 1/500
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 04:32:04 μμ »
Υλικά μακέτας έχει και το Πλαίσιο και τα Art & Hobby και άλλα μαγαζιά,αλλά μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις από κάποιο ξυλεμπορικό για την βάση της μακέτας.
Για να έχεις απάντηση όσον αφορά το μέγεθος των υλικών και το μέσον που θα βάψεις την μακέτα σου,πρέπει πρώτα να μας αναφέρεις το μέγεθός της και το μέγεθος των κτιρίων.
Υποθέτω οτι θα έχεις σχέδια υπό κλίμακα,καθώς και φωτό.Βάλε μας λοιπόν υλικό για να διαμορφώσουμε άποψη τι πας να κάνεις και θα σε βοηθήσουμε.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 10:35:12 μμ »
Λόργω του ότι η 1/500 είναι πολύ μικρή κλίμακα - για μοντελιστές τουλάχιστον - θα σε
βοηθήσει πάρα πολύ το photoshop, εάν το κατέχεις λίγο. Μπορείς να διαμορφώσεις με
αυτό τις προσόψεις των κτιρίων, τους διαδρόμους, τα parking κλπ κλπ. Εάν τυπώσεις
σε εκτυπωτή λέιζερ ή σε φωτοτυπείο όπως κάνω εγώ, τις προσόψεις και τις κολήσεις σε
χαρτόνι 1.5 mm θα έχεις πολύ εμφανίσημα και ανθεκτικά κτίρια.
Για παρασινάδα , δέντρα κλπ θα σου φανούν χρήσιμα το αφρολέξ που γεμίζουν τα
μαξιλάρια , το scotch brite ψιλοκομμένο - με κατάλληλο βάψιμο πάντα και κάποια
από τα υλικά για μακέτες τρένων , όπως το Woodland Scenics Fine Turf. Και φυσικά
ατλακόλ διαλυμένη και αδιάλυτη για όλες σχεδόν τις κολήσεις.
Δες εδώ κάποια πειράματα δικά μου  ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26497.msg544308.html#msg544308
Για οτιδήποτε θελήσεις, όπως προείπε και ο Κωστής, εδώ είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Sx-Petros

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ATH
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 03:22:25 μμ »
Φιλοι μου δεν εχς λογια να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας.
Ο δυτικος αεροσταθμος της Ολυμπιακης ηταν μπλε και ασπρος....
Εαν το φτιαξω στην κλιμακα 1/500 τι διαστασεις χρειαζομαι για τα κτηρια και τι υλικα?
Επισης θα χρειαστω χαρτονι μακετας για να ξεκινησω να φτιαξω την ποσειδωνος και την θαλασσα
Υπαρχουν τετοια υλικα?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 09:53:56 μμ »
Πέτρο, πολύ φοβάμαι ότι ρωτάς πράγματα που δυστυχώς δεν ξέρει κανείς να απαντήσει.
Διαστάσεις κτιρίων κλπ μόνο σε σχέδια θα τις βρεις.  Αν τις έχεις, απλά διαιρείς με το 500 και έχεις την διάσταση σε κλίμακα (αλλά αυτό το ξέρεις ήδη...)
Το τι υλικό θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται αποκλειστικά από σένα. Τι σε βολεύει.
Υλικά μακέτας θα βρεις και στα μοντελομάγαζα και στα είδη ζωγραφικής/σχεδίου (Max, Πλαίσιο κλπ).  Κάνε μια βόλτα και δες τι θα βρεις.
Αν έχεις την οικονομική άνεση αγόρασε κάποια δείγματα και δούλεψε με αυτά να δεις ποιο σε βολεύει καλύτερα.
Για την θάλασσα, νομίζω την πας πολύυυυυ μακριά τη βάρκα...  Όταν θελήσεις πάντως θα βρεις τεχνικές για δημιουργία θάλασσας στον τομέα των πλοίων.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 10:43:44 πμ »
Να μου επιτρέψετε 2 παρατηρήσεις
1. Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από ενα ανάγλυφο τζαμι βαμμένο σε αποχρώσεις μπλε/πράσινου για απομίμηση θάλασσας στην 1/500.
2. Για να απεικονίσεις στην μακέτα σου τον αεροσταθμό του Δυτικού, ένα τουλάχιστον αεροσκάφος στο δάπεδο στάθμευσης, την Ποσειδώνος και λίγη θάλασσα θέλεις μία μακέτα με διαστάσεις 1,46m X 2,25m. Για την μέτρηση χρησιμοποιήσα το googleearth με την επιλογή path. Παραθέτω σχετική φωτό.
Click to see the original size.

Tags: