ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα: Show room
SAN FELIPE
Thanasis:
"Τα ξύλινα πλοία είναι αλήθεια οτι σε υποχρεώνουν να έχεις μηχανήματα, αρκετά ακριβά θα έλεγα..."
Αγαπητέ Νίκο λυπάμαι για την παρέμβαση.
Και μόνο επειδή κάποτε πρέπει να απομυθοποιηθεί ο ναυτομοντελισμός στην χώρα μας κι αν μπορέσει να αναπτυχθεί, θα μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη.
Κανείς δεν σε υποχρεώνει για τίποτε, παρά μόνο ίσως οι δικές σου επιλογές. (Δεν είναι προσωπικό)
Είμαι στον χώρο πάνω από 15 χρόνια και διαθέτω μόνο δύο (2) ηλεκτρικά τρυπανάκια και μία (1) μοντελιστική πριονοκορδέλα (λόγω scratch).
Ευχαριστώ
Vasilis-Frederica:
Chemist Καλησπέρα,
Η κατασκευή σου είναι αξιόλογη και Μπράβο.
Καλοπροαίρετα πάντα θα σταθώ σε δύο παρατηρήσεις που τις θεωρώ σημαντικές εκτός βέβαια από την ιστιοφορία από την οποία φαίνεται να έχεις παραλείψει αρκετά δεσίματα.
Πρώτη σημαντική παρατήρηση είναι ότι δεν βλέπω καθόλου να έχεις φτιάξει τα dead eyes σε ζεύγη αλλά έχεις βάλει μόνο ένα στο οποίο έχεις δέσει δεν ξέρω με πιο τρόπο τα κάθετα σχοινιά που απαρτίζουν τις σχοίνινες σκάλες.
Δεύτερη παρατήρηση είναι ότι δεν βλέπω τον απαραίτητο κόμπο clove hitch στα ratlines (σκαλιέρες).
Επίσης καλό θα είναι τα κανόνια να μην τα αφήνεις στο χρώμα του μπρούτζου.
Περιμένουμε την επόμενη κατασκευή σου και μην παραλείψεις την πρώτη παρατήρηση, διότι χάνει πολύ η όλη δουλειά σου.
Βασίλης
Chemist:
Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις .
Darpromorza πρόσθεσα όσα σχοινιά μπόρεσα.
Nickemi. Έχεις δίκιο, οι σημαίες , εκτός από τη μεγάλη στην πρύμνη, είναι στητές και δεν αρέσουν ούτε σε εμένα. Πρόκειται για πανί τυπωμένο εμπρός - πίσω και μάλλον λακαρισμένο. Δεν υπάρχει λοιπόν ''μέση'' για να βάλω αλουμινόχαρτο. Σκέφθηκα να τις πλύνω μήπως και φύγει το κολλάρισμα αλλά πάλι φοβήθηκα μήπως γίνει ζημιά στα χρώματα.
Έτσι έμειναν τελικά ''στητές''. Πάντως θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια να τις ''λυγίσω'' ίσως με επίδραση υδρατμών.
Thanasis. Δεν έχω τορνάκι. Κακώς, κάποια στιγμή θα αποκτήσω. Τα κάθετα κατάρτια έχουν υποστεί λέπτυνση με μηχανουργικό τόρνο. Στα οριζόντια είχα ενδείξεις μείωσης της αντοχής των και τελικά δεν το έκανα.
Vasbot - Frederica Πράγματι στα dead eyes έχω βάλλει μόνο το κάτω, παρέλειψα το άνω. Τελικά ομολογώ ότι έχω μετανιώσει για την απλούστευση αυτή. Έκανα σκέψεις να το επιδιορθώσω αλλά τελικά θα γινόταν μεγάλη ζημιά στις σκαλιέρες και έτσι το άφησα ως έχει. Οι σκαλιέρες έχουν γίνει κολλητές. Πολύ δύσκολο να γίνουν εκατοντάδες κόμποι.
Μήπως υπάρχει απλός τρόπος και δεν τον ξέρω ???
Φυσικά σε επόμενη κατασκευή όλα αυτά θα ληφθούν υπ' όψιν. Πάντως όσοι φίλοι το έχουν δει έχουν ενθουσιασθεί και αυτό αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μένα.
Την εβδομάδα που μας έρχεται το πλοίο θα πάει για φωτογράφιση σε νέο φωτογράφο - καλλιτέχνη.
Θα υπάρξουν τρία σύνολα.
Το πρώτο θα έχει το μοντέλο σε θάλασσα με κυματισμό, γραμμή ορίζοντα, ουρανό με λίγα σύννεφα, βύθιση μέρους του πλοίου στο νερό και απόνερα. ΄Το πλοίο θα είναι υπό γωνία και η εικόνα αυτή θα τυπωθεί σε διάφορες διαστάσεις όπως 60 χ 40 και 70 χ 50. Φυσικά θα γίνουν δοκιμαστικά. Στο 70 χ 50 θα παραχθούν και μερικές εκτυπώσεις σε καμβά.
Το δεύτερο θα απεικονίζει το πλοίο σαν μοντέλο. Θα υπάρχει βέβαια ένα ελαφρύ φόντο ΄σε μια απόχρωση που να μην καταργεί το περίγραμμα των λευκών πανιών.
Τέλος το τρίτο θα είναι ένα σύνολο περίπου 10 εικόνων με λεπτομέρειες της κατασκευής σε διάφορα σημεία του πλοίου.
Αυτονόητο ότι μόλις είμαι έτοιμος θα σας στείλω όλες αυτές τις εικόνες.
Αν υπάρχει κάποια πρόσθετη πρόταση ή ιδέα για την φωτογράφιση ευχαρίστως να μου την στείλετε (η φωτογράφιση θα γίνει την Δευτέρα)
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Chemist
Vasilis-Frederica:
Chemist Καλησπέρα,
Υπάρχει ο τρόπος και λέγεται κόμπος clove hitch. Kοίταξε την παρακάτω φωτογραφία η οποία είναι από τα σχέδια του San Felipe. Για να επιτύχεις σωστό αποτέλεσμα χρειάζεται απλά μια μικρή προπόνηση και δεν είναι κάτι το δύσκολο. Στα πραγματικά πλοία αυτός ο κόμπος χρησιμοποιείτο, πλην από το πρώτο και τελευταίο κάθετο σχοινί.
Βασίλης
Blackbeard:
--- Παράθεση ---Nickemi. Έχεις δίκιο, οι σημαίες , εκτός από τη μεγάλη στην πρύμνη, είναι στητές και δεν αρέσουν ούτε σε εμένα. Πρόκειται για πανί τυπωμένο εμπρός - πίσω και μάλλον λακαρισμένο. Δεν υπάρχει λοιπόν ''μέση'' για να βάλω αλουμινόχαρτο. Σκέφθηκα να τις πλύνω μήπως και φύγει το κολλάρισμα αλλά πάλι φοβήθηκα μήπως γίνει ζημιά στα χρώματα.
Έτσι έμειναν τελικά ''στητές''. Πάντως θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια να τις ''λυγίσω'' ίσως με επίδραση υδρατμών.
Thanasis. Δεν έχω τορνάκι. Κακώς, κάποια στιγμή θα αποκτήσω. Τα κάθετα κατάρτια έχουν υποστεί λέπτυνση με μηχανουργικό τόρνο. Στα οριζόντια είχα ενδείξεις μείωσης της αντοχής των και τελικά δεν το έκανα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλησπέρα...
Και για το τορνάκι εγώ στο είπα... ο φίλτατος Θανάσης έκανε σε εμένα την παρατήρηση για το οτι είπα πως χρειάζονται ακριβά εργαλεία για να ασχοληθείς με τα ξύλινα πλοία... δεν έχω λόγο να αμφιβάλω για τα λεγόμενα του... πως θα μπορούσα άλλωστε... είναι πολύ πιό πεπειραμένος από εμένα και για να το λέει κάτι παραπάνω θα ξέρει... απλά εγώ σαν τεμπέλης θα προτιμούσα να κάνω αυτή την λέπτυνση με κάποιο καλό εργαλείο παρά με το χέρι...
Φαντάζομαι οτι στο μέλλον θα είσαι σε θέση να αντικαθιστάς υλικά του κιτ, αν παρατηρείς οτι πιθανότατα να μην έχουν αντοχή για αυτό που θες να κάνεις, με άλλα πιό καλής ποιότητας από το εμπόριο... πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο...
Καλή συνέχεια με όμορφα μοντέλα...
Νίκος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση