Αποστολέας Θέμα: BISMARCK  (Αναγνώστηκε 2926 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
BISMARCK
« στις: Σεπτεμβρίου 15, 2013, 12:13:21 πμ »
Το Γερμανικό θωρηκτό του 2ου παγκοσμίου πολέμου BISMARCK ήταν το πρώτο μου μοντέλο. Ξεκίνησε το 2010 και τελείωσε αρχές του 2012.  Το μήκος του είναι 125 cm, το πλάτος του 18 cm και το ύψος του 0,35 cm. Ο μεγάλος χρόνος κατασκευής οφείλεται στο ότι η κατασκευή βασίσθηκε σε εβδομαδιαία τεύχη της Hachette - Amati τα οποία και προσδιόρισαν την διάρκεια της.
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το μοντέλο φωτογραφήθηκε και η φωτογραφία επεξεργάσθηκε με το σύστημα photoshop . Προστέθηκε γαλάζιο φόντο με διαβάθμιση σκούρο - ανοιχτό ώστε να δίνει την αίσθηση θάλασσα - ουρανός.
Σας επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες από τα στάδια της μικροναυπήγησης και την τελικά διαμορφωμένη εικόνα του μοντέλου

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Chemist

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: BISMARCK
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2013, 12:25:20 πμ »
Ωραίο το έχεις κάνει. Υπερπαραγωγή και μεγάλη αναμονή... Αναρωτιέμαι πού θα το βάλεις ενάμιση μέτρο πλοίο (στην εφορία το δήλωσες; παίζει τεκμήριο).
Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή. Ήταν δύσκολη; Συνολικό κόστος;

Η φωτοσοπιά στο τέλος δεν μου αρέσει. Ήθελε περισσότερη δουλειά για να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Θα το προτιμούσα να ήταν εντελώς λευκό το φόντο παρά το ντεγκραντέ.

ΥΓ
...και το ύψος του 0,35 cm.
φαντάζομαι το σωστό είναι 35 cm.

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2013, 12:57:15 πμ »
Συγνώμη για το 0,35, φυσικά το σωστό είναι 35 cm.
Το κόστος ήταν περίπου 1.000 ευρώ αλλά δεν είναι βαρύ δεδομένου ότι έχει κατανεμηθεί σε διάστημα δύο ετών. Σχετικά με τη δυσκολία της κατασκευής θα έλεγα ότι τα μεν ξύλινα κομμάτια δεν μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα σε αντίθεση με τις ορειχάλκινες επικαλύψεις οι οποίες είχαν δυσκολία στο χειρισμό τους.
Όσον αφορά το φόντο είναι θέμα προσωπικού γούστου. Όπως θα δεις σε επόμενη παρουσίαση μου (ελπίζω αύριο) το ίδιο φόντο έχω ακολουθήσει και στο Amerigo Vespucci.
Σίγουρα μπορεί να υπάρξουν και καλύτερες ιδέες. Ψάχνω για μια τέτοια ιδέα για την φωτογράφιση του τελευταίου μου μοντέλου που είναι η Ισπανική γαλέρα San Felipe.

Chemist

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 06:20:55 μμ »
Μερικές ακόμη εικόνες από το Bismarck
Chemist

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 06:47:06 μμ »
Κατ΄αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας...
Βλέποντας τα δύο ξύλινα πλοία που έχεις κατασκευάσει , ομολογώ οτι οι πιό κοντινές του BISMARCK με απογοήτευσαν κάπως... άσχετο με το υλικό του που είναι το ξύλο, το πλοίο σαν πλοίο είναι μεταλλικό και εκεί πιστεύω οτι θα πρέπει να πάει, αλλά μας λείπουν και οι δύο admins για να το μεταφέρουν...
Βλέπω να σου έχει ξεφύγει σε πολλά σημεία το χρώμα, κάποια στραβά ρέλια ειδικά στα πιό ψηλά σημεία, τα "σχοινιά" μου δείχνουν εκτός κλίμακας και με ξενίζει κάπως η γυαλάδα του καθώς και η έλλειψη wash που θα τόνιζε τις επιφάνειες και θα του εδινε βάθος... αυτά τα δύο τελευταία πιθανώς δικαιολογούνται αν το φόρτε σου είναι τα ξύλινα...
Γενικά νομίζω οτι το αντιμετώπισες σαν ξύλινο ενώ δεν είναι...
Ετσι κι αλλιώς είναι δύσκολο κιτ (μιλάμε για το συγκεκριμένο της ΑΜΑΤΙ) που κακώς πέρασε μέσω της διαφήμισης οτι επρόκειτο για παιχνίδι... και μπράβο σου που είχες την όρεξη να αναμετρηθείς μαζί του...
Δεν επεκτείνομαι... εδώ θα είμαστε και στο επόμενο μοντέλο θα τα λέμε, αν φυσικά θέλεις, βήμα βήμα...

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:36:27 μμ »
Nickemi καλησπέρα.
Η όλη διαδικασία κατασκευής του Bismarck μέσω των εβδομαδιαίων τευχών της Amati κράτησε δύο χρόνια και τελικά ήταν μια σπαστική ιστορία. Όλη η υπερκατασκευή, (κανόνια, πολυβολεία, πυργίσκοι κλπ) είναι κατ΄αρχήν ξύλινα αλλά επικαλύπτονται με φύλλα ορειχάλκου τα οποία είχαν δυσκολίες προσαρμογής στο ξύλο και τελικό μάλλον κακό φινίρισμα. Μετά ακολούθησε βαφή και η σύμπτωση των δύο γκρι (σκούρο - ανοιχτό) δεν ήταν και τόσο εύκολη λόγω των μικρών μεγεθών των. Πάντως οι μικροατέλειες αυτές όταν βλέπεις το πλοίο δεν είναι εμφανείς. θα μπορούσε φυσικά να γίνουν κάποιες βελτιώσεις αλλά πίστεψε με δεν θα δείξουν κάτι περισσότερο και δεν αντέχω να το κάνω.
Πάντως εκτιμώ την παρατηρητικότητα σου.
Chemist

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 08:46:10 πμ »
Δεν είμαι καραβάς, δεν σκαμπάζω πολλά από τις κατασκευές και σαν ουδέτερος κριτής, μου φαίνεται καλή κατασκευή.
Αυτό όμως που πρέπει να αλλάξεις οπωσδήποτε, είναι οι σημαίες!!!
Η τρίχρωμη χρησιμοποιήθηκε μεταπολεμικά και κατά την προσωπική μου άποψη «χαλάνε», την όλη εικόνα του πλοίου...

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 04:45:04 μμ »
Voroshilov, το θέμα της σημαίας στο μοντέλο με απασχόλησε κατά την διάρκεια της κατασκευής του. Το πραγματικό Bismarck, σαν πλοίο της Χιτλερικής Γερμανίας, είχε σαν σημαία εκείνη με τον αγκυλωτό σταυρό. (Κόκκινη σημαία με λευκό κύκλο στη μέση και με μαύρο αγκυλωτό σταυρό). Η εικόνα αυτή επίσης υπήρχε και στα καταστρώματα της πλώρης και της πρύμνης (δηλαδή βαμμένο το κατάστρωμα)
Όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν δυνατόν να βάλω τέτοια σημαία και στη αρχή έβαλα την σημερινή τρίχρωμη Γερμανική. Φίλος Γερμανός που εργάζεται χρόνια στην Ελλάδα μου είπε ότι καλύτερα να βάλεις την τρίχρωμη με τον αετό στη μέση η οποία είναι και ήταν πάντα η σημαία του Γερμανικού ναυτικού και αυτό έκανα. Τώρα με την παρατήρηση σου το έψαξα το θέμα και διαπίστωσα ότι η σημαία του Γερμανικού ναυτικού είναι όντως η τρίχρωμη με τον αετό αλλά στην επαφή της με το κοντάρι έχει ένα άσπρο τρίγωνο.
Κάποια στιγμή λοιπόν θα την αλλάξω αλλά δεν μπορώ να αφήσω το πλοίο και χωρίς καμία σημαία
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Chemist

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 05:18:16 μμ »
Εξαρτάται από σένα τι θέλεις να αναπαραστήσεις: ένα μοντέλο (όσο το δυνατόν) πιστό στο πρωτότυπο, ή κάτι που απλώς να του μοιάζει. Εννοείται ότι και οι δύο προσεγγίσεις είναι αποδεκτές. Αν πάντως, ο σκοπός σου είναι αυτός της πρώτης περίπτωσης, τότε θα πρέπει να κάνεις κάποιες διορθώσεις. Αυτά που ακολουθούν λοιπόν είτε τα διορθώνεις, είτε τα πετάς (εδώ και το μαχαίρι και το πεπόνι είναι δικά σου).

1) Αλλάζεις τις σημαίες με αυτές τις Χιτλερικής Γερμανίας (θυμίσου ότι είναι απλώς ένα μοντέλο και σε καμμία περίπτωση, αυτό δεν μπορεί να γίνει δήλωση πολιτικών πεποιθήσεων). Οι σβάστικες στην πλώρη και την πρύμνη, δεν χρειάζεται να προστεθούν, καθώς κάποια στιγμή τις είχαν καλύψει με έναν μπεζ καμβά (θα πρέπει όμως να βάψεις αντίστοιχα τις δύο γκρι μπάντες που έχεις ήδη βάψει). Πληροφοριακά, οι σημαίες που έχεις βάλει είναι του σύγχρονου γερμανικού ναυτικού. Στον ΑΠΠ, η σημαία του αυτοκρατορικού ναυτικού ήταν ασπρόμαυρη. Το κίτρινο στη σημαία τους μπήκε μετά τον διαμελισμό της Γερμανίας που ακολούθησε τον ΒΠΠ.
2) Το καπέλλο της τσιμινιέρας, πρέπει να είναι aluminium. Στο Bismarck, δεν ήταν ποτέ βαμμένο μαύρο
3) Βάψε με ένα σχετικά σκούρο γκρί τα στρογγυλά καπάκια των αποστασιόμετρων εκατέρωθεν της γέφυρας. Ούτε αυτά ήταν μαύρα.
4) Τα ημισφαιρικά καλύμματα των προβολέων της τσιμινιέρας, θα πρέπει να τα βάψεις με ένα "σκοτωμένο" άσπρο
5) Οι κάννες των κύριων πυροβόλων (πύργοι Α και D), θα πρέπει να είναι μαύρες
6) Οι κάννες των κύριων πυροβόλων (πύργοι Β και C), θα πρέπει να είναι επίσης μαύρες, αλλά το μπροστινό τους τμήμα (αυτό που είναι πάνω από τους υποκείμενους πύργους), θα πρέπει να είναι βαμμένο στο χρώμα του πάνω μέρους των πύργων. Επίσης μαύρες θα πρέπει να βάψεις και τις κάννες των μικρότερων πυροβόλων.
7) Αφαίρεσε τις βάρκες μπροστά από τη γέφυρα. Δεν υπήρξαν ποτέ εκεί!!!!
8) Πέρασε όλο το μοντέλο με ματ βερνίκι (κατά προτίμηση με αερογράφο, ή αν δεν έχεις με σπρέυ). Αν η γυαλάδα του δεν προέρχεται από το φλας, τότε είναι υπερβολική.

Σε κάθε περίπτωση ::hi:: και καλές κατασκευές  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Chemist

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 05:59:19 μμ »
Dimitris 72 είσαι πολύ μελετημένος. To Bismarck ήταν το πρώτο μου μοντέλο και με κούρασε πολύ η ιστορία με τα τεύχη που κράτησε πάνω από δύο χρόνια. Όταν το τελείωσα είπα δόξα ο θεός τελείωσε και έμεινα ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα και νομίζω ότι αυτό μετράει. Φυσικά και έχω παραβιάσει κάποια σημεία του σχεδίου με σημαντικό, απορώ πως δεν το σημείωσες, το ότι τα ασπρόμαυρα καμουφλάζ δεν σταματάνε στα κιγκλιδώματα αλλά φθάνουν ψηλά στο φουγάρο και τα ραντάρ. Αλλά αυτό δεν μπορούσα να το κάνω με το πινέλο. Τα κανόνια τα βλέπω γκρίζα στο σχέδιο και η γυαλάδα είναι μάλλον από το flash δεδομένου ότι η γενική εικόνα του πλοίου είναι προς το ματ.
Τέλος το θέμα με τη σημαία σίγουρα είναι μια αυθαιρεσία.
Πάντως όσο τελειοποιεί κάποιος τις τεχνικές του τόσο περνάει σε αυτό που γράφεις στην αρχή δηλαδή να κυνηγάς την τελειότητα και την πιστή απόδοση.
Περιμένω σχόλια σου για τη τελευταία μου δουλεία το San Felipe
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Chemist

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 06:40:19 μμ »
Το κίτρινο στη σημαία τους μπήκε μετά τον διαμελισμό της Γερμανίας που ακολούθησε τον ΒΠΠ.
Το κίτρινο, που θεωρητικά δεν είναι κίτρινο αλλά συμβολίζει το χρυσό χρώμα (για αυτό αναφέρεται ως "μαύρη-κόκκινη-χρυσή" σημαία), μπήκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης το 1919 και ξαναμπήκε μετά το Β' ΠΠ. Το Bismarck καθελκύσθηκε το 1936 οπότε δεν πρόλαβε την σημαία της Βαϊμάρης. (Κατανοητή η ευαισθησία να μην θέλεις να χρησιμοποιήσεις την ιστορικά ακριβή σημαία).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 07:25:38 μμ »
Ιστορικά δε μπορώ να κρίνω το μοντέλο, οι γνώσεις μου δεν αρκούν, οπότε με βάση τις υποδείξει του Δημήτρη μάλλον θέλει κάποιες αλλαγές. Αυτό που μου "χτυπάει" άσχημα στο μάτι είναι η κλίση προς τα κάτω όλων των πυροβόλων των 15in. Από όσα στοιχεία μπόρεσα να βρω, επαναλαμβάνω πως οι γνώσεις μου είναι ελλιπέστατες, τα πυροβόλα 38 cm SK C/34 είχαν δυνατότητα να κινηθούν προς τα κάτω μόνο κατά 5.5ο και αν δε με ξεγελάει η φωτογραφία τα πυροβόλα του μοντέλου σου κλίνουν προς τα κάτω αρκετά περισσότερα.

Ο λόγος που δεν μπορούσαν να γυρίσουν πιο χαμηλά είναι απλός, τα τεράστια κλείστρα "έβρισκαν" στην οροφή των πυργίσκων.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 08:02:04 μμ »
Dimitris 72 είσαι πολύ μελετημένος....

Το φτιάχνω αυτή την περίοδο (στην 1/700) και έχω ρίξει τρελλό διάβασμα  :mrgreen:

.... απορώ πως δεν το σημείωσες, το ότι τα ασπρόμαυρα καμουφλάζ δεν σταματάνε στα κιγκλιδώματα αλλά φθάνουν ψηλά στο φουγάρο και τα ραντάρ. .....

Δεν το έγραψα, γιατί και αυτός ο συνδυασμός υπήρξε. Μάλιστα μόνο με αυτό το καμουφλάζ (ρίγες μόνο στη γάστρα), είναι βεβαιωμένο ότι το πάνω μέρος των πύργων ήταν γκρι σκούρο. Για τις άλλες δύο παραλλαγές του αυτές που φόρεσε κατά καιρούς (ρίγες μέχρι πάνω αρχικά και όλο γκρι στο τελευταιο μέρος του ταξιδιού του), υπάρχουν πολλές διχογνωμίες και τα χρώματα που "παίζουν", είναι γκρι, κόκκινο (μόνο ο "Α") και κίτρινο. Οι Γερμανοί άλλωστε συνήθιζαν να αλλάζουν χρώματα εν πλω στα "καπάκια" των πύργων για λόγους εναέριας αναγνώρισης. Καθώς στο ναυάγιο βρέθηκε μόνο ένας πύργος (και αυτός αναποδογυρισμένος), μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ τι χρώμα είχαν οι πύργοι όταν βυθίστηκε.

Ακολουθούν....μερικές χιλιάδες λέξεις:
Η πρώτη φωτό με την παραλλαγή που έχεις κάνει:

Η δεύτερη είναι η τελευταία γνωστή φωτο του τέρατος (όλο γκρί με μόνο το μαύρο να φεγγίζει):

Και η τρίτη με πλήρη παραλλαγή (αν και δεν φαίνεται καλά:

Πρόσεξε λίγο και αυτό που γράφει για τα πυροβόλα ο Gkontog - έχει δίκιο.

Και χαλαρά. Όπως σου έγραψα και πριν, εσύ έχεις και το μαχαίρι και το πεπόνι!!!  ::salut::

ΔΚ
ΥΓ: Για το San Felipe: από ιστιοφόρα δεν ξέρω την τύφλα μου και δεν θα μπορέσω να εκφέρω κάποια γνώμη. :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 08:13:20 μμ »
Παράθεση
ΥΓ: Για το San Felipe: από ιστιοφόρα δεν ξέρω την τύφλα μου και δεν θα μπορέσω να εκφέρω κάποια γνώμη. :oops: :oops: :oops:

Οπως και σχεδόν όλοι μας...
Γι' αυτό και ξαναλέω μιάς και απουσιάζουν οι κύριοι υπεύθυνοι του τμήματος, να το πάει κάποιος στα πλοία...

Tags: