Αποστολέας Θέμα: F4U5N 1/48 Της Κορέας..  (Αναγνώστηκε 4139 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Προπελαρίων

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
F4U5N 1/48 Της Κορέας..
« στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 12:56:35 πμ »
Καλησπέρα, ανοίγω αυτό το νήμα για να παρουσιάσω την κατασκευή του πρώτου μου κίτ αεροπλάνου μετα απο δεκαοκτώ χρόνια.

Είναι το F-4U 5N της Hasegawa στην 1/48. To συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι κάτι ιδιαίτερο σαν θέμα για εμένα λόγω οτι ήταν το πρώτο αεοπλάνο που έφτιαξα σε πολύ τρυφερή ηλικία και ο συγκεκριμένος τύπος  είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και ιστορικά και τεχνολογικά αφου δέσποσε ανάμεσα στα πρώιμα και διάσημα τζέτ στον πόλεμο της Κορέας και όχι μόνο στάθηκε στο ύψος του αλλα πέτυχε και τουλάχιστον μία κατάριψη τζέτ μαχητικού έστω και απο ευνοική συγκυρία.

Είχε δέ σαν νυχτερινό μαχητικό κάποιες πρόσθήκες πολύ προχωρημένες για την εποχή του που πλέον σήμερα είναι στάνταρ σε όλα τα μαχητικά αεροσκάφη, το ραντάρ και αυτόματο πιλότο.

Αρκετά όμως με τις σάλτσες προχωράω με την κατασκευή την οποία παρουσιάζω όχι τόσο για λόγους επείδιξης (τρομάρα μου..) όσο για να δεχτώ τις συμβουλές και αν τυχόν χρειαστεί την βοήθειά σας.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος john vac

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
  • modelclub.gr
Απ: F-4U5N 1/48 Της Κορέας..
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 01:02:13 πμ »
Πέτρο καλή αρχή!

Γιάννης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 01:20:39 πμ »
Ξεκινάω με μερικές φωτό του κόκπιτ. Επειδή το κόκπιτ του κίτ ήταν λίγο άδειο σκράτσαρα αρκετές λεπτομέρειες όπως και τις ζώνες απο την αρχή. Εντάξει δεν είναι και η επιτομή της ακρίβειας αλλα δείχνει πολύ πιό ρεαλιστικό.

Για τα  όργανα κόλλησα την διάφανη χαλκομανία του κίτ πάνω στο flat black που είχα βάψει, μετα απο πολύ βλτιωτικό κατάβερα και την έκανα ένα σώμα με τα βαθουλώματα του πλαστικού κομματιού. Αφού στέγνωσε την πέρασα με μάτ βερνίκι και στο τέλος πέρασα τα όργανα όσο πιό προσεκτικά μπορύσα με υγρό γυαλί. Εγώ τουλάχιστον έμεινα ικανοποιημένος.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 01:29:39 πμ »
Eδώ η εσωτερική λεπτομέρεια στα πλαινά και ο κινητήρας της Pratt & Whitney.

Στο "θηρίο" μετο οποίο έχω κάποιο φετίχ πρόσθεσα μπουζοκαλώδια και το έβαψα προσεκτικά. Μετα απο ένα σταγνό πινέλο με chrome silver και ένα wash το αποτέλεσμα βγηκε πολύ εντυπωσιακό.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 01:38:40 πμ »
Μπραβο φιλε εκανες καλη και δυναμικη αρχη, μ αρεσου οι σκρατσιες σου, καλη συνεχεια  ::salut::

Χρηστος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 01:44:32 πμ »
Eδώ πλέον έχω προχωρήσει πολύ. Έχει πλέον κλείσει η άτρακτος και οι τα φτέρα, τρίφτηκαν όλες οι ενώσεις και μετά απο ελάχιστο στόκο και ένα δύο εικοσιτετράωρα το μοντέλο ψεκάστηκ με chrome silver και μετα απο πάνω με λάκ μιας και θα εφαρμόσω την τεχνική της λάκ αργότερα στις φθορές για πρώτη φορά. Είδωμεν..

O κινητήρας και το κάλυμα του έχουν εφαρμοσθί πρόχειρα επάνω για την φωτογράφηση. Το μονέλο βγαίνει πολύ εντυπωσιακό και αναπαριστά ήδη την μεγαλοπρέπεια του Corsair..

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 01:51:13 πμ »
Μπραβο φιλε εκανες καλη και δυναμικη αρχη, μ αρεσου οι σκρατσιες σου, καλη συνεχεια  ::salut::

Χρηστος

Φίλε Χρήστο παρότιείχα σταματήσει το χόμπυ μόλις στα δεκαεννιά μου, είχα μεγάλη λόξα και είχα φτάσει σε κάποιο επίπεδο αν και ομολογώ οτι τότε δεν είχα και τόση υπομονή..

Μένει να αποδειχτεί αν "Τό έχω" ακόμα,προσπαθώ να προχωράω όσο πιό αργά και μαζοχιστικά γίνεται αν και λόγω δεκαήμερης άδειας απο την εργασία έχω αφιερώσει πολύ χρόνο τελευταία και έχω προχωρήσει πολύ. Θ ακολουθήσουν σύντομα νέες φωτό αφου το έχω βάψει πλέον και έχω αρχίσει και τις χαλκομανίες (όπου έκανα και την πρώτη μου πατάτα..)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 02:10:32 πμ »
Το πας μια χαρα!Αφου ξεκινησες με ζωνουλες και σκρατσιες κατευθειαν δειχνει οτι το χεις. Αξιζει να το συνεχισεις το χομπυ, οι περισσοτεροι εξαλου οπως κι εγω μετα απο χρονια απουσιας, το ξαναρχιζουν! Ορεξη και ελευθερος χρονος να υπαρχει...  :wink:

Χρηστος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 11:02:29 πμ »
Rέ παιδιά ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ κάποιο set  χαλκομανλιες για το F-4U 5N που φτιάχνω;  Σκέφτομαι να πάω απο τον Καλφάκη να δώ μήπως μπορέσω να παραγκείλω ενα καινούριο του κίτ. Αλα επιδή θα πληρώσω που θα πληρώσω είπα μήπως βρώ και τίποτα το εναλακτικό και εντυπωσιακότερο ...εκτός και αν υπάρχει μέλος που να του έχει ξεμεινει ένα "NAVY" για το πλαινό της ατράκτου.. λέω γώ τώρα..

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 11:21:41 πμ »
 ::good_job_smilie::      ::thumbleft::

Αν ειχαμε και καλυτερες φωτο...  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 11:51:18 πμ »
Λυπάμαι για την ποιότητα των φωτό. Υπόσχομαι να διαβάσω το σχετικό νήμα και να βελτιωθώ το συντομότερο!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 02:57:27 μμ »
Λοιπόν όπως είχ γράψει την εβδομάδα που μας πέρσαε είχα άδεια με αποτέλεσμα να μπορώ να ξενυχτάω σχεδόν κάθε μέρα προχορώντας το μοντέλο.

Όπως θα δείτε στις φωτό (οπού προσπάθησα όσο μπορούσα να βλέπονται) έχω προχωρήσει αρκετά. Το βάψιμο σχεδόν έχει τελειώσει (ο 23 ετών χρεποαερογράφος μου με έβγαλε ασπροπρόσωπο και ας με ταλαιπώρησε λιγάκι) ενώ έχουν προχωρήσει πολύ και οι χαλοκομανίες (πιό πολύ τα βαρετά και χρονοβόρα ψιλολοίδια έχουν μείνει) όπου έκανα και την πρώτη μου χοντροπατάτα λόγω ενθουσιασμού (γνωστός κακός δαίμων τυ μοντελισμού αυτός) και φυσικά της νύστας αφου ουσιαστικά μπέρδεύτηκα με τις οδηγίες.

Σε γενικές γραμμές έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα αν και η βαφή λόγω του Slver υποστρώματος μου βγήκε λίγο πιό σαγρέ απο ότι θα επιθυμούσα, τίποτα το τραγικό πάντως. Αποφάσισα να κρατ΄σω τις φθορές και τα ξεφλουδίσματα στο ελάχιστο αφού απο φωτό που είδα τα Corsair της Kορέας όπως και όλα τα άλλαπου επιχειρούσαν απο αρεοπλανοφόρα τότε τα πρόσεχαν πολύ.

Εδώ και δύο με την προπέλα πρόχειρα επάνω έτσι για μια καλύτερη εντύπωση

Και τώρα ταρααααμ! Η πατάτα.. Απο μία βλακεία που ντρέπομαι να γράψω το ένα "NAVY" στα πλαινά της ατράκτου καταστράφηκε..
Έκανα μια προσπάθεια να το βάψω η οποία μέν ξεγελάει το μάτι προσωρνά αλλα έχει τις ατέλειες της. Σκέυτομαι τώρα τον τρόπο να δώσω μιά λίγο πιό θαλασσί χροια στα γράμματα μάλλον με λίγο Drybrushing θα δείξει. Όπως και να έχει έτσι θα μείνει μέχρι να πέσει στα χέρια μου καμία χαλκομανία της προκοπής.. Δεν είναι χαλια εε;...

Kαι μία τελευταία οπου προσπάθησα να φανει τί ωραιό που φαίνεται το θηρίο της Pratt & Whitney μέσα απο το κάλυμα του.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 03:00:16 μμ »
Σκέυτομαι να το περάσω με παρκετίνη στο τέλος. Εσείς τι λέτε; Ποιά να πάρω ρε παιδιά; Aπο το Supermarket; To αραιώνω αυτό το πράγμα για ψέκασμα με αερογράφο; Πόσο και με τί;..

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 03:04:02 μμ »
Ωραίο φαίνεται.

Αν το χρώμα που έχει βάλει είναι γυαλιστερό δεν χρειάζεται παρκετίνη από πάνω.
Πάντως ψάχνεις για την Pronto Long Shine με το μπλε καπάκι χωρίς κερί.  Κοίτα αντίστοιχο θέμα για φωτογραφίες και άλλες λεπτομέρειες.
Περνιέται είτε με πινέλο είτε με αερογράφο αδιάλυτη.  Καθαρίζεις με Azax Classic.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 03:19:35 μμ »
Πολύ όμορφο το Corsair σου.

Σκέυτομαι τώρα τον τρόπο να δώσω μιά λίγο πιό θαλασσί χροια στα γράμματα μάλλον με λίγο Drybrushing θα δείξει. Όπως και να έχει έτσι θα μείνει μέχρι να πέσει στα χέρια μου καμία χαλκομανία της προκοπής.. Δεν είναι χαλια εε;...
Πιστεύω πως η πιο σωστή λύση θα ήταν ένα φίλτρο πάνω από τα λευκά γράμματα. Και εξηγώ: Θα πάρεις χρώμα σκούρο μπλέ. Ανάλογα με το αν έχεις περάσει βερνίκι ή όχι τότε:

1. Εχεις περάσει βερνίκι. Πάς στο βήμα 3.

2. Δεν έχεις περάσει βερνίκι. Πας στο βήμα 4.

Η συνέχεια:

3. Αν το βερνίκι είναι ακρυλικό διαλέγεις ένα enamel σκούρο μπλε, αν το βερνίκι είναι enamel διαλέγεις ένα ακρυλικό σκούρο μπλε. Πας στο βήμα 5.

4. Αν το χρώμα του αεροπλάνου ΚΑΙ των γραμμάτων είναι ακρυλικό διαλέγεις ένα enamel σκούρο μπλε, αν το χρώμα του αεροπλάνου ΚΑΙ των γραμμάτων είναι enamel διαλέγεις ένα ακρυλικό σκούρο μπλε. Πας στο βήμα 5. ΠΡΟΣΟΧΗ, Αν το χρώμα του αεροπλάνουν κει των γραμμάτων είναι διαφοερτικών "οικογενειών", δηλαδή ακρυλικό και enamel, τότε περνάς βερνίκι και πας στο βήμα 1.

5. Αραιώνεις το χρώμα που επέλεξες με βάση τα παραπάνω με το αντίστοιχο διαλυτικό και ελάχιστο χρώμα, πχ σε ένα κουτάλι διαλυτικό, μερικές σταγόνες χρώμα. Θα καταλαλήεξσιε με ένα υγρο σχεδόν διάφανο που θα αρχίσεις να το περνάς απαλά με ένα πινέλο πάνω από τα λευκά γράμματα. Αυτά υα αρχίσουν σε λίγο να παίρνουν μία απαλή μπλε απόχρωση. Με διαδοχικές εφαρμογές μπορείς να πετύχεις το πόσο θες να "μπλεδίζουν" τα γράμματα.

Οτι άλλο θες ρωτάς.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 03:28:10 μμ »
Αυτά αν τα γράμματα είναι βαμμένα... Αν είναι χαλκομανίες πρέπει να πας με τη εφαρμογή του βερνικιού.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 04:37:37 μμ »
Βαμμένα είναι. Σε ευχαριστώ πολύ.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: F4U5N 1/48 Της Κορέας..
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 06:49:34 μμ »
Όσο πλησιάζω προς το τέλος τόση λαχτάρα με πιάνει να συνεχίσω χάνοντας τον ύπνο μου.. Μετα απο άλη μια εβδομάδα με λίγο ύπνο οι χαλκομανίες έχουν τελειώσει καθώς και το βάψιμο με μερικές φναναρτζοδουλειές της τελευταίας στιγμής που έχουν τελειώσει. Περάστηκε και η παρκετίνη που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σαν υλικό και μετα απο ενάμισι μήνα, πολλές χαρές και μερικές απογοητεύσεις έφτασα εδώ που βλέπετε.

Όπως φαντάζομαι θα παρατηρήσατε έκανα και μερικά συντηρητικά ξεφλουδισματάκια χάριν ρεαλισμού όπως και τις καπνιές απο την ..άκαφτη.. που έβγαζαν τα μπουριά του κινητήρα. Σκεύτομαι να του κάνω και ένα Wash αλλα με τόσο σκούρο χρώμμα βάσης προβληματίζζομαι. Θέλω να φαίνεται αλλα χωρίς να το παρακάνω κιόλας. Εσείς τι απόχρωση χρώμματος λέτε να χρησιμοποιήσω;

Oποιεσδήποτε παρατηρήσεις - Υποδείξεις ευπρόσδεκτές.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 11:03:08 μμ »
Κατά την άποψή μου το λάθος είναι ότι το λευκό των χαλκομανιών είναι ανοιχτό

γαλάζιο κ όχι όπως θα έπρεπε....

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2013, 07:02:38 μμ »
Xμμμ ενδιαφέρον.. Όχι οτι θα μπορούσαν να γίνουν και πολλά εκτός κιαν μιλάμε γιαδραστικές παρεμβάσεις.. Υπάρχει κάποια φωτό που να φαίνεται αυτό που λές;

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 03:02:45 μμ »
Χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά σου κ φιλικά πάντα.....

(αν δεν με γελούν οι φωτό) τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα....

σε πολλά κιτ το λευκό των χαλκομανιών έχει θέμα....

<θα μπορούσες αφού σφραγίσες πολύ καλά την επιφάνεια με βερνίκι να μασκάρεις κ

ύστερα να ψεκάσεις αλλά είναι αρκετά επίπονη διαδικασία>

απλά επειδή έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά κ είναι κρίμα

(ξαναλέω αν δεν με γελάνε οι φωτό) έχε το στο νου σου για τα επόμενα μοντέλα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2013, 05:12:17 μμ »
Κανένα πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ κατ' αρχάς για τις ιδέες και τις συμβουλές σου.
Όντως είναι πολύ όμορφο και βγήκε με τς όποιες ελείψεις του καλύτερο πο ότι το περίμενα για πρώτο μοντέλο μετά απο 18 χρόνια απραξίας..

Καθμαι και το χαζεύω και δεν το πιστεύω πόσο όμορφο βγήκε.Τόσο ωραίο οπου τα λάθη του δεν (μου) φαίνονται καθόλου.  Όμορφο είναι το Corsair έστι κιαλλιώς αλλα αυτή η 1/48 βρε παιδάκι μου είναι άλο πράγμα..

Τώρα για το χρώμμα των σημάτων που λές όντως λόγω φωτογράφησης σε εξωτερικό χώρο (ταράτσα) ίσως να φαίνονται λίγο πιό ανοικτές απο ότι είναι αλλα σίγουρα όχι πολύ πιο ανοικτές. Όπως και να έχει ευχαριστώ.

Σύντομα θα ακολουθήσουν μερικές νές φωτό αφου έχω προχωρήσει λιγάκι και το μοντέλο έχει σταθεί στα πόδια του..
Μένει ένα Washάκι κυρίως στις φωλεές, λίγο στεγνό πινέλο και μετά πάω βουρ για οπλισμούς..

Θα επιστρέψω δριμύτερος!..

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 04:15:34 μμ »
Kοντεύουμε..

Λίγες καπνιές στα πυροβόλα έμειναν, οι ρουκέτες και κάτι τσιμπιές χρώμμα εδώ κι' εκεί και τέλος..

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 04:16:45 μμ »
Μερικές ακόμα

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2013, 04:22:31 μμ »
ωραία και γρήγορα το προχωράς ...  :D

μια ερώτηση μονο ... το λευκο στα σηματα μπλεδιζει λιγο παραπάνω απο τι πρέπει ή οφείλετε στο white-balance της μηχανής ?

Tags: f4u