Αποστολέας Θέμα: Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 (Tamiya 1/48)  (Αναγνώστηκε 10243 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 (Tamiya 1/48)
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:45:14 μμ »
Tελικα θα το αφησεις αβαφτο απο κατω?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:46:35 μμ »
Aluminum alclad ή 63 Χαμμπρολ..Το τελευταίο δεν τοχω δοκιμάσει απλά το ανέφερα επειδη είδα οτι χρησιμοποιεις Χαμμπρολ.Γενικα προσεξε νσ μη σου γυαλισει πολύ. Πολύ διακριτικα ουτως ωστε μετά το γουος να ειναι ματ το αλουμινιο. ::salut::
Συγνώμη;;;... 63;  Μάλλον τυπογραφίκο λάθος πρέπει να είναι ... Sand ;;;
Υποθέτω εννοείς 53, Gun metal, αλλά αυτό είναι πολύ σκούρο. Πιο πολύ προς το 56 το βλέπω...  Με τα φίλτρα πάντως ματ θα γίνει το αλουμίνιο.
Alclad δεν χρησιμοποιώ.

Ναι, Δημήτρη, εκεί κατέληξα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:52:30 μμ »
Κριμα γιατι , επιμενω,δεν ηταν αβαφτα. Δοξα το Θεο λογο δουλειας μπορω να καταλαβω παρα πολυ καλα τι βλεπω σε μια φωτο και αυτο που βλεπω δεν ειναι γυμνο μεταλο. :|

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 11:03:40 μμ »
Κριμα γιατι , επιμενω,δεν ηταν αβαφτα. Δοξα το Θεο λογο δουλειας μπορω να καταλαβω παρα πολυ καλα τι βλεπω σε μια φωτο και αυτο που βλεπω δεν ειναι γυμνο μεταλο. :|
Ρε παιδιά, σε ένα συμπέρασμα κατέληξα με τα λίγα που ξέρω, θα χαρώ να ακούσω αντίλογο, δόξα τω Θεώ προγραμματιστής είμαι, δεν είμαι φωτογράφος. Ας μου εξηγήσει κάποιος να μην την ξαναπατήσω.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 11:12:38 μμ »
ʼβαφτα, βαμμένα, άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, καραβάκια στο Αιγαίο...
Πρώτα απ' όλα φτιάχνουμε αυτά που φτιάχνουμε για να διασκεδάζουμε και να χαλαρώνουμε εμείς. Αν είναι να αγχωνόμαστε για το χρώμα και αν ο τόνος είναι ο ίδιος και αν τα πριτσίνια είναι 10 λιγότερα, ε, τότε δεν κάνουμε χόμπι, κάτεργα κάνουμε.
Δημήτρη, με τα λίγα που βρήκα στο αγαπημένο μας Google, πολλά από αυτά τα αεροπλάνα μέσα στη φούρια να βγουν σε δράση τα περνάγανε μόνο με το πράσινο από πάνω και τίποτε άλλο.  Αυτά επιχειρούσαν μόνο από ξηρά οπότε δεν είχαν πολύ ανάγκη το βάψιμο όπως αυτά που επιχειρούσαν από αεροπλανοφόρο.
Επειδή δεν βρήκα καμία πληροφορία για το συγκεκριμένο αεροπλάνο (ούτε δίνει και πολλά στοιχεία η Tamiya) θεωρώ ότι μπορεί να είμαι 50-50 σωστός ή λάθος... Σύμφωνα όμως με το παραπάνω και εφόσον δεν έχω περαιτέρω πληροφόρηση, αποφάσισα να το ρισκάρω.
Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι λάθος, όπως κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι και σωστό... :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 11:21:36 μμ »
Τι να σας πω ρε παιδια...Στο 90%+ των φωτογραφιων ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι γκρι. Απο εκει και περα μπορει να κανει ο καθενας οτι γουσταρει!

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 11:55:34 μμ »
Στάδιο ένα... Hu 11...

Μιας και δεν κατεχω για να βοηθήσω, μια ερώτηση...σου ''κόβει'' κι εσένα το 11άρι μετά από 1-2 βδομάδες; :evil:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 11:59:04 μμ »
Τι να σας πω ρε παιδια...Στο 90%+ των φωτογραφιων ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι γκρι. Απο εκει και περα μπορει να κανει ο καθενας οτι γουσταρει!
Θα συμφωνησω..Εχω κ αλλη φωτο του συγκεκριμενου που επιβεβαιωνει..Θα στην στειλω συντομα..

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 12:33:44 πμ »

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 07:53:38 πμ »
Δεν καταλαβαίνω γιατί η παραπάνω φωτογραφία δείχνει πως οι κάτω επιφάνειες είναι βαμένες. Για παράδειγμα, το παρακάτω Ki-61 είναι άβαφο. Προσέξτε τη διαφορά τονικότητας που έχουν τα panels κάτω από την πτέρυγα.

Παρόμοιες διαφορές τονικότητας έχει και το N1K1, διαφορές οι οποίες κατά τη γνώμη μου δεν εξηγούνται αν το αεροσκάφος ήταν βαμένο. Πιστεύω όμως πως και οι δύο προσεγγίσεις είναι σωστές, ΠΟΤΕ δε θα μάθουμε σίγουρα πια αεροσκάφη ήταν βαμένα και πια όχι παρά αν υπήρχε το ίδιο το αεροσκάφος. Ακόμα και στον ίδιο τύπο είμαι βέβαιος πως υπήρχαν διαφορές.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 08:32:04 πμ »
Γιωργο,ριξε μια ματια στην φωτο που εβαλε ο Παναγιωτης στα σκελη που ειναι αβαφτα. Βλεπεις ποσο διαφορετικα δειχνουν απο το κατω μερος? Τα αντικειμενα εκτος απο τονικοτητα εχουν και υφη Γιωργο. Και η υφη του αβαφου μεταλου δυσκολα μπερδευεται με του βαμμενου. Περα απο αυτο καπου επεσε το ματι μου σε ενα βιβλιο σε φωτο απο αναπαλαιωση ενος πραγματικου. Και αυτο γκρι ηταν. Γενικα δεν εχω βρει πουθενα φωτογραφια η αναφορα οτι ηταν αβαφα 100%. Οποτε και να υπηρχαν μερικα δεν νομιζω οτι θα πρεπει να ειναι ο κανονας για την κατασκευη ενος μοντελου.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 08:38:05 πμ »
Μα τα σκέλη είναι ατσαλένια και το αεροσκάφος αλουμίνένιο, δε μπορεί να τα συγκρίνεις ούτε να περιμενεις να έχουν το ίδιο άλβεδο!

Τέλος πάντων, απόψεις ανταλάσσουμε, δε νομίζω πως με τις διαθέσιμες ασπρόμαυρες φωτογραφίες θα καταλήξουμε ποτέ πουθενά.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 08:49:40 πμ »
Οι μπουκαλες απο τα σκελη,μια που αυτες διακρινονται, δεν ειναι ατσαλινες,ειναι αλουμινενιες. Οσο για τις φωτο απο την αναπαλαιωση που εγραψα παραπανω ειναι εγχρωμες και ειναι σε ενα βιβλιο που αν δεν κανω λαθος το εχω παρει απο εσενα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 09:48:54 πμ »
Οι μπουκαλες απο τα σκελη,μια που αυτες διακρινονται, δεν ειναι ατσαλινες,ειναι αλουμινενιες. Οσο για τις φωτο απο την αναπαλαιωση που εγραψα παραπανω ειναι εγχρωμες και ειναι σε ενα βιβλιο που αν δεν κανω λαθος το εχω παρει απο εσενα. ::salut::
Οι μπουκάλες αλουμινένιες;!!! Τουλάχιστον όσα ΣΠ αεροσκαφών έχω υπ' όψη μου τα πάντα είναι ατσαλένια, απλά το κινούμενο τμήνα του εμβόλου είναι γυαλισμένο μέχρι θανάτου για να μπορεί να κινείται χωρίς τριβές και χωρίς απώλειες. Το αλουμίνιο δε νομίζω να μπορεί να αντέξει τις μηχανικές καταπονήσεις, αλλιώς θα έκαναν όλο το σκέλος από αλουμίνιο. Σύγχρονες κατασκευές μπορεί να είναι από αλουμίνιο, του 1943 πιστεύω πως όχι. Αλλωστε αυτό ήταν και ένα από τα προβλήματα των Ν1Κ1 και Ki-84, κακή ποιότητα ατσαλιού που οδηγούσε σε θραύσεις των σκελών.

Τέλος πάντων, δε συμφωνούμε, πιστεύω πως και οι δύο προσεγγίσεις είναι σωστές. Και τώρα μοντελάρετε όλοι, είναι διαταγή ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 10:14:16 πμ »
Ενδιαφέροντα όλα αυτά παιδιά... Μη μαλώνετε...
Από μια τόσο δα φωτογραφία τι να καταλάβεις;
Είπαμε, χόμπι κάνουμε, δεν θα αγχωθούμε κιόλας!  Το μοντέλο της Tamiya είναι φανταστικό και σε προδιαθέτει να το ευχαριστηθείς. Βαμμένο, άβαφο, σωστό, λάθος, είναι δευτερεύοντα...
ʼντε μη μου τι δώσει και το κάνω όλο κόκκινο...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 10:19:09 πμ »
Ενδιαφέροντα όλα αυτά παιδιά... Μη μαλώνετε...
Από μια τόσο δα φωτογραφία τι να καταλάβεις;
Είπαμε, χόμπι κάνουμε, δεν θα αγχωθούμε κιόλας!  Το μοντέλο της Tamiya είναι φανταστικό και σε προδιαθέτει να το ευχαριστηθείς. Βαμμένο, άβαφο, σωστό, λάθος, είναι δευτερεύοντα...
ʼντε μη μου τι δώσει και το κάνω όλο κόκκινο...
Μα δε μαλώνουμε!

Κόκκινο όχι, ένα όμορφο πορτοκαλί όμως για πρωτότυπο μια χαρά θα είναι... και μη με διαολίζεις, έχω το πρωτότυπο του Ν1Κ στην 1/72 με τις αντιπεριστρεφόμενες έλικες, όλο πορτοκαλί...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 10:27:06 πμ »
Όλο πορτοκαλί ε;... Χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 11:37:09 πμ »
Μιας και δεν κατεχω για να βοηθήσω, μια ερώτηση...σου ''κόβει'' κι εσένα το 11άρι μετά από 1-2 βδομάδες; :evil:
Τι εννοείς "κόβει";
Το τενεκεδάκι το έχω εδώ και 4 χρόνια και φαίνεται εντάξει.  Όταν το ανακατεύεις φαίνεται ότι κάνει κύματα αλλά αυτό είναι νορμάλ για όλα τα μεταλλικά χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 11:42:45 πμ »
Προσωπικά το βλέπω πιο πολύ προς γκρι.
Εννοείται ότι υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες,κάποια να βγήκαν άβαφτα από κάτω,λόγω βιασύνης..
Δείτε την 2η φωτό που φαίνεται πρόχειρα ψεκασμένη η διαχωριστική του πράσινου κάτω απ το ουραίο.Μπορεί η εκτύπωση,μπορεί η οθόνη που την βλέπω,μπορεί να είναι ορθοχρωματικό,αλλά το βλέπω πιο πολύ για άβαφτο!
Δείτε κάποιες που βρήκα
http://www.ww2aircraft.net/forum/aircraft-pictures/japanese-fighters-training-aircrafts-29832-2.html
Click to see the original size.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 11:46:55 πμ »
Τι εννοείς "κόβει";
Το τενεκεδάκι το έχω εδώ και 4 χρόνια και φαίνεται εντάξει.  Όταν το ανακατεύεις φαίνεται ότι κάνει κύματα αλλά αυτό είναι νορμάλ για όλα τα μεταλλικά χρώματα.

Όχι Γιώργο, αυτό το κάνουν όλα όπως λες, εμένα έπηξε, μου το έχει πει κι ο Λάμπρος ότι το παθαίνει αυτό...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 11:57:53 πμ »
Όχι Γιώργο, αυτό το κάνουν όλα όπως λες, εμένα έπηξε, μου το έχει πει κι ο Λάμπρος ότι το παθαίνει αυτό...
Ααα.. ναι... Το έχω πάθει με Revell, αλλά δεν είχε κλείσει εντελώς καλά και αεροστεγώς το καπάκι.
Αν το κλείσεις καλά είναι ΟΚ.
Θέλει όμως μια μικρή προσοχή γιατί πολλές φορές νομίζεις ότι το έχεις κλείσει αλλά μετά από 1-2 λεπτά το έχει πετάξει πάνω!!!
Πρέπει να ελέγξεις μετά από λίγη ώρα ότι παραμένει κλειστό.
Μια φορά πάω να το ανοίξω και σχεδόν εξερράγη και με έκανε... χάλια.  Δεν ξέρω γιατί, τα μεταλλικά ανεβάζουν πολύ πίεση μέσα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 12:25:48 μμ »
Προσωπικά το βλέπω πιο πολύ προς γκρι.
Εννοείται ότι υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες,κάποια να βγήκαν άβαφτα από κάτω,λόγω βιασύνης..
Δείτε την 2η φωτό που φαίνεται πρόχειρα ψεκασμένη η διαχωριστική του πράσινου κάτω απ το ουραίο.Μπορεί η εκτύπωση,μπορεί η οθόνη που την βλέπω,μπορεί να είναι ορθοχρωματικό,αλλά το βλέπω πιο πολύ για άβαφτο!
Δείτε κάποιες που βρήκα
Γιώργο πολύ ωραίες φωτογραφίες! Η χαρά της φθοράς. Πάντως τα συγκεκριμένα είναι Ν1Κ2 και από το Νοέμβριο του 1944 που άρχισαν να κατασκευάζονται 99.99% δεν πρόφταιναν να βάψουν από κάτω, εδώ δεν πρόφταιναν να ασταρώσουν σωστά (ή και καθόλου) και το από πάνω πράσινο γινόταν τόσο χάλια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 12:56:00 μμ »
Εξαιρετικό Γιώργο, ευχαριστούμε!!!
Μάλιστα στο πρώτο μέρος για το "George" στην έγχρωμη φωτογραφία εμένα μου φαίνεται καθαρότατα ασημί και όχι γκρι.
Όπως και σε πολλές από τις ασπρόμαυρες που ακολουθούν.   Μου φαίνεται πρέπει να κάνω εγγραφή για να τις σώσω κάπου αυτές.
(Edit.. Πιο ηλίθιο σύστημα εγγραφής δεν έχω δει... ʼρα πρέπει να έχεις IQ 150+ για να μαντέψεις πως πρέπει να απαντήσεις στις τυχαίες ερωτήσεις του registration για να τις δεχτεί σαν σωστές. Αφήστε το παιδιά... το χάσατε κάπου...)

Και όπως λέει και η Tamiya που σίγουρα έχει κάνει την έρευνα της και την θεωρώ πολύ αξιόπιστη :

I rest my case... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 09:13:29 μμ »
Κανε το οπως νομιζεις Γιωργο..ομως στη φωτο που σου παρεθεσα-κυριως αν ζουμαρεις με το Picasa-ειναι ολοφανερο οτι ειναι γκρι! :wink:
Τωρα, αν θελεις να το αφησεις αβαφτο δεν θα σε μαλωσει κανεις! :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2013, 11:29:34 πμ »
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος το έχω φτιάξει και εγώ και από ότι θυμάμαι η TAMIYA δίνει αρκετές εναλλακτικές που αφορούν τόσο γκρί όσο και ασημί, το δικό μου πάντως που είναι αυτό που απεικονίζεται στην ασπρόμαυρη φώτο, το έκανα γκρί, αφού αυτό έλεγαν και οι οδηγίες! Σε κάθε περίπτωση Γιώργο έχεις κάνει πολύ όμορφη δουλεια.
Γιάννης

Tags: Kawanish shiden japan ijn 1/48