Αποστολέας Θέμα: Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 (Tamiya 1/48)  (Αναγνώστηκε 10245 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 (Tamiya 1/48)
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 08:11:40 μμ »
Επόμενο θύμα επιλέχτηκε να είναι το Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 της Tamiya στην 1/48.
Πρόκειται για το παλιότερο καλούπι του 1994 το οποίο όμως κρατάει γερά και έχει αρκετή λεπτομέρεια χωρίς όμως πολλά κομμάτια κάνοντας την κατασκευή απλή και ευχάριστη.  Σύμφωνα με το scalemates η Tamiya έχει βγάλει το ίδιο αεροπλάνο με καινούργιο καλούπι το 2009.
Η καθιερωμένη φωτογράφιση του κουτιού και του περιεχόμενο του.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μέχρι στιγμής έχουν βαφτεί τα εσωτερικά και έχει τρυπηθεί το κάθισμα σε μια προσπάθεια βελτίωσης.  Πέρα από τις ζώνες της Eduard δεν θα προσθέσω τίποτε άλλο.  Το cockpit έχει αρκετή λεπτομέρεια και ελπίζω με ένα καλό βάψιμο και φθορές να την αναδείξω.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ο πίνακας οργάνων θα βαφτεί μαύρος.  Μάλιστα η Tamiya λέει SemiGloss Black για τον πίνακα και ματ μαύρο για να όργανα. Μου φαίνεται λίγο κουλό.  Το ανάποδο δεν θα έπρεπε;
Αν έχετε φτιάξει το μοντέλο και έχετε καμιά συμβουλή, πάντα ευπρόσδεκτες.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 (Tamiya 1/48)
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 08:15:45 μμ »
Φαίνεται πολύ "δυνατό" κιτ.
Καλή αρχή.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2013, 10:27:24 μμ »
Η κατασκευή προχώρησε με το Cockpit.
Ο πίνακας οργάνων βάφτηκε πρώτα ασημί
Click to see the original size.

Και αφού στέγνωσε περάστηκε με παρκετίνη και αφού στέγνωσε και αυτή ψεκάστηκε ένα καλό χέρι μαύρο ματ.
Αφού στέγνωσε και το μαύρο, τρίφτηκε απαλά με ντουκόχαρτο οπότε το μαύρο έφυγε από την υπερυψωμένη λεπτομέρεια και φάνηκαν τα όργανα.  Κατόπιν περάστηκε και στεγνό πινέλο με ανοιχτό γκρι για μεγαλύτερη αντίθεση.
Το σχεδόν τελειωμένο cockpit μέχρι στιγμής.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Μάλλον θέλει κι' άλλο wash παρόλο που με το μάτι μου φαίνεται ΟΚ.. Θα το δω στο φως της ημέρας πριν πάρω απόφαση.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2013, 11:30:07 μμ »
Ρίξε κι άλλο wash Γιώργο

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Kawanishi N1K1 Ja Shiden Type 11 (Tamiya 1/48) - Ερώτηση...!
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 08:36:48 μμ »
Ξέρει κανείς να με πληροφορήσει με τι γκρι χρώμα ήταν βαμμένη η κοιλίτσα σε αυτά τα αεροπλάνα.
Η Tamiya λέει το XF-12 IJN Grey (FS36496 σύμφωνα με την IMPS Σουηδίας) το οποίο αντιστοιχεί (πάλι σύμφωνα με την ίδια σελίδα) στο Hu 64 το οποίο αντιστοιχεί στο Revell 75... :?
Όμως από διάφορα προφίλ που έχω δει το βρίσκω μάλλον κάπως σκούρο... :roll:
Το FS36496 δεν το βρήκα σε αντίστοιχο της Gunze η οποία έχει το FS36495 και το όποιο μου φαίνεται πιο σωστό... :?:

Στο Google έψαξα... Δεν βρήκα ούτε βιβλιογραφία, ούτε επιπλέον πληροφορίες για τον συγκεκριμένο τύπο. (Τουλάχιστον όπως το έψαξα εγώ... ::glossa::)

Οι γνώστες των Ιαπωνικών έχουν καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 08:44:04 μμ »
Γιώργο το κάτω μέρος πιστεύω πως ήταν άβαφο, περίμενε λίγο να το δω...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:00:32 μμ »
Σωστα το δινει η Tamiya, ΙJA Grey ηταν αλλα μην ψαχνεις αντιστοιχια με fs. Παρε το χρωμα της Tamiya η της Gunze η αν προτιμας σμαλτο της WE να ξεμπερδευεις. Το 64 της Humbrol για παραδειγμα δεν εχει καμια σχεση!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:05:05 μμ »
Σωστα το δινει η Tamiya, ΙJA Grey ηταν αλλα μην ψαχνεις αντιστοιχια με fs. Παρε το χρωμα της Tamiya η της Gunze η αν προτιμας σμαλτο της WE να ξεμπερδευεις. Το 64 της Humbrol για παραδειγμα δεν εχει καμια σχεση!
Tamiya δυσκολεύομαι... Και γενικά, δεν υπάρχει ούτε cent για χρώματα. Θα πρέπει να δουλέψω με ότι έχω.
Συμφωνώ ότι και το Hu64 και το Revell 75 δεν έχουν καμία σχέση και απορώ πως στην σελίδα της Σουηδικής (δικό μου λάθος πιο πάνω, θα το διορθώσω) IPMS το έχουν σαν αντίστοιχο του XF12

Gunze το Η62 λές ή το Η61;  IJN ή IJA;... Υποθέτω το ένα είναι για αεροπορία ναυτικού και το άλλο ξηράς;
Περιμένω και τον Γιώργο να επιβεβαιώσει ή όχι αυτό που είπε για άβαφο.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:09:24 μμ »
Δεν ηταν αβαφο!  Ηταν το χρωμα που σου εγραψα και αυτο που λενε οι οδηγιες. Σε Gunze ειναι το Η 62.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:28:12 μμ »
ʼντε και μερικές φωτογραφίες από το συναρμολογημένο...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Από το cockpit δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα...!
Τις 2 τελευταίες τις έβγαλα για να δω και με την βοήθεια των megapixels αν θέλει καθόλου στόκο... Τίποτα... Η εφαρμογή είναι άπλα άψογη!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:43:21 μμ »

οι αερο-εξπερ συναδελφοι παραπανω σε καλυψαν ηδη :wink:,απλα μια ακομα επιβεβαιωση των λεγομενων τους απο τις μονογραφιες των εκδ.Περισκοπιο,τα μαχητικα του Αξονα,Γ.Βαρσαμης,σελ48-49

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:47:37 μμ »
Ευχαριστώ Πάνο.
Brown-Red ο κώνος;;;
Εδώ η Tamiya τον δίνει πράσινο (IJN Green, XF-11).

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:52:40 μμ »
brown red ναι ,ηταν ενα primer που εβαζαν οι γιαπωνεζοι σε κωνους και φτερα ελικων.Αν σου δινει διαφορετικα στις οδηγιες ,περιμενε μηπως σου πει κατι ο Δημητρης που ξερει παραπανω.αν και ταπεινη μου αποψη παιζει να τους εβαφαν και με τα 2.το ακριβες χρωμα ειναι το σμαλτο της White Ensign  AC J 13 Red-Brown primer.το αγορασα προσφατα.αν κατεβεις το Σαββατο και δεν βιαζεσαι στο βαψιμο,να στο δανεισω και να τον βαψεις με αυτο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:54:44 μμ »
Ευχαριστώ Πάνο.  Θα κάνω πολυυυυυυ καιρό να κατέβω ξανά κέντρο.
Θα μείνω με τις οδηγίες της Tamiya λοιπόν για IJN Green.  ʼλλωστε ούτε το Η62 έχω οπότε μάλλον θα περιμένει αυτό μέχρι να το προμηθευτώ κάαααααααποια στιγμή στο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 09:58:57 μμ »
Πρασινος ο κωνος,red brown τα πτερυγια. Γιωργο,δες αν εχεις το light gull grey της Gunze. Και με αυτο θα κανεις δουλεια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 10:07:00 μμ »
Πρασινος ο κωνος,red brown τα πτερυγια. Γιωργο,δες αν εχεις το light gull grey της Gunze. Και με αυτο θα κανεις δουλεια.
H51; Ναι, το έχω. Λες να βάλω αυτό;
(Όπως έχω και σχεδόν όλα τα 3ΧΧ γκρι της Gunze)...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 10:43:13 μμ »
H51; Ναι, το έχω. Λες να βάλω αυτό;
(Όπως έχω και σχεδόν όλα τα 3ΧΧ γκρι της Gunze)...
Bαλε,μικρη διαφορα εχουν. Αμα δε εχεις και το 311 ακομα καλυτερα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 10:47:16 μμ »
Ω ναι.. και το Η311 έχω... Θα τα βάλω δίπλα δίπλα και όποιο μου πάει πιο κοντά στο έγχρωμο προφίλ που έχει στο κουτί.
Ευχαριστώ Δημήτρη.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 11:04:25 μμ »
Λοιπόν, ο Peter Fearis στο A modellers guide to the Kawanishi NiK2-J (Visual Media Services, 2000, Hampshire, England) αναφέρει πως οι κάτω επιφάνειες τουλάχιστον των N1K2 ήταν άβαφο αλουμίνιο (σελ. 43). Τώρα θα μου πείτε αυτά είναι για το Ν1Κ2, αλλά στην παρακάτω φωτογραφία, στο κάτω μέρος αυτού του Ν1Κ1 θα προσέξετε πως το κάλυμμα του ΣΠ καθρεπτίζετε πάνω στην πτέρυγα, δύσκολο αν ήταν βαμμένη με κάποιο γκρι χρώμα.

Τώρα στα παρακάτω Ν1Κ1, στο κάτω μέρος της πτέρυγας φαίνονταο καθαρά 2 αποχρώσεις (κόβουν το hinomarou), κάτι που νομίζω πως οφείλεται στην διαφορά τονικότητας του αλουμινίου των άβαφων panels.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Με βάση τα παραπάνω είχα καταλήξει παλαιότερα πως το κάτω μέρος των Ν1Κ1 και των Ν1Κ2 ήταν άβαφο. Ισως όσοι υποστηρίζουν το γκρι χρώμα να έχουν παρασυρθεί από το υδροπλάνο Ν1Κ, μπαμπά των Ν1Κ1 και Ν1Κ2, το οποίο ως υδροπλάνο ήταν παντού βαμμένο και μάλιστα πολύ σωστά ήταν IJN gray στο κάτω μέρος. Φυσικά, πάντα θα προσθέτω, πως κυριολεκτικά δεν βγαίνει σίγουρα άκρη, ειδικά με τα ιαπωνικά και ειδκά προς το τέλος του πολέμου, οπότε και IJN gray μια χαρά είναι και άβαφο αλουμίνιο πάλι μια χαρά είναι.

Γιώργο IJN gray θα σου δώσω εγώ, κάπου έχω μερικά κιλά...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 11:15:38 μμ »
Γιωργο, ποιανού 'Γιωργου'-Κawanishi- :mrgreen: σηματα θα χρησιμοποιησεις?

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2013, 11:19:58 μμ »
ΟΚ... Τώρα λοιπόν είναι όλα ξεκάθαρα... ότι μπερδεύτηκα περισσότερο!!!
Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται και αντανάκλαση αλλά και τα πριτσίνια είναι ξεκάθαρα και σκούρα.  Αν ήταν βαμμένη η επιφάνεια, λογικά μερικά δεν θα ήταν ακόμα με την μπογιά; Δε μπορεί να είχε φύγει από όλα...
Από την άλλη, τουλάχιστον στο κάλυμμα του κινητήρα, η άτρακτος φαίνεται βαμμένη.  Μήπως βάφανε εκείνο το κομμάτι και το υπόλοιπο όχι;
Ή μήπως βάφανε την άτρακτο και όχι τα φτερά από κάτω;...
Τι να πω... Πολύ μπέρδεμα η υπόθεση...

Σήματα του Tsukuba Naval Fighter Group όπως λέει η Tamiya.
Και μιας και αναφέρθηκαν τα σήματα.  Στο βιβλίο που παρέθεσε ο Πάνος πιο πάνω λέει ότι το Hinomaru είχαν άσπρο περίγραμμα και στα φτερά.  Η Tamiya δίνει άσπρο περίγραμμα μόνο σε αυτά της ατράκτου...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:14:22 μμ »
Βάψιμο λοιπόν...
Στάδιο ένα... Hu 11... Το άτιμο μπούκωνε όπως πάντα. Τελικά με 18psi και μεγάλη δέσμη έκατσε.
Και το σκασμένο μου έβγαλε σημεία που θέλουν ακόμα στοκάρισμα ενώ φαινόντουσαν εντάξει και στην αφή ήταν μια χαρά!

Θα καθιερώσω το ψέκασμα/αστάρωμα με ασημί μου φαίνεται όπως έλεγαν και παλιότερα τα περιοδικά του χώρου.
Μόνο στο άσπρο δεν βολεύει γιατί δεν βλέπεις που καλύπτεις, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και λύνεται εύκολα με ένα χέρι γκρι πάνω από το ασημί αφού κλείσουν όλες οι γρατσουνιές...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:21:02 μμ »
Γιώργο φρόντισε να σκουρηνεις το συνολο φερνοντας το στο αλουμίνιο γιατι δειχνει υπερβολικά ανοιχτό..

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:25:30 μμ »
Γιώργο φρόντισε να σκουρηνεις το συνολο φερνοντας το στο αλουμίνιο γιατι δειχνει υπερβολικά ανοιχτό..
Πρώτο χέρι είναι Πάνο...
Τώρα πρέπει να το αφήσω να στεγνώσει καλά για να στοκάρω ξανά τα 2 σημεία που θέλουν διόρθωση.
Έχει μέλλον ακόμα.  Θα πέσουν και ζουμιά. Εσύ πως θα το σκούραινες;
Υπ' όψιν ότι η λάμπα που έχω είναι ψυχρή και αρκετά δυνατή, ενώ οι φωτογραφίες είναι από Vivaz οπότε δεν έχω και πολλές απαιτήσεις από την ποιότητα των αυτόματων ρυθμίσεων της.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2013, 10:37:33 μμ »
Aluminum alclad ή 63 Χαμμπρολ..Το τελευταίο δεν τοχω δοκιμάσει απλά το ανέφερα επειδη είδα οτι χρησιμοποιεις Χαμμπρολ.Γενικα προσεξε νσ μη σου γυαλισει πολύ. Πολύ διακριτικα ουτως ωστε μετά το γουος να ειναι ματ το αλουμινιο. ::salut::

Tags: Kawanish shiden japan ijn 1/48