Χμμμμ... πολύ καλό δείχνει... μάσκαρε τώρα τις υφασμάτινες επιφάνειες και πέρασέ τες με ανοιχτότερο χρώμα, φθειρόντουσαν πιο πολύ από ήλιο, σκόνη κλπ. Δώσε προσοχή στα trim tabs που δεν ήταν υφασμάτινα. Τα φωτίσματα είναι απαλά και μάλλον στη συνέχεια σχεδόν θα χαθούν εκτός αν το περιλάβεις και με άλλες μεθόδους.
...θα με κάνεις να ξαναφτιάξω Corsair (τους έχω αδυναμία..)...
Αυτές είναι απειλές, να σε βλέπω με ένα ξεσκισμένο σαλβαδοριανό, μπλε ή με 3 πράσινα και καφέ. Υπήρχε και ένα bare metal στο PTO, φιαγμένο από εξαρτήματα F4U που είχαν βγει BLR.
Και τώρα φωτογραφίες...
Μπόχα... πρόσεξε τα τρεξίματα μπροστά από το cockpit και το ασυνήθιστα έντονο chipping στην πτέρυγα.

Λάδια... χάλι μαύρο από κάτω τα αεροπλάνα, ακόμα και τα πτερύγια ψύξης γινόντουσαν μαύρα αν δεις πίσω από τη φωτογραφία με τους πιλότους.

Περιβάλλον λειτουργίας. Munda 1943, μία από τις πολλές βροχές της ημέρας έκανε το διάδρομο νεροτσουλήθρα. Σε λίγο ο ήλιος θα βγεί και θα τον στεγνώσει σε ελάχιστα λεπτά, και μετά θα ξαναβρέξει κοκ

Μπόχας συνέχεια... στην πρώτη φωτογραφία δες τα τρεξίματα, ενίοτε ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα γινόταν με ντενεκέδες. Στη 2η φωτογραφία το έξω τμήμα της πτέρυγας δείχνει καινούργιο, το υπόλοιπο αεροσκάφος δείχνει... πως να το πω... άντε να το πω χάλια... Στην 3η φωτογραφία όλο το αεροσκάφος είναι μαύρα χάλια. Κάποτε ήταν τρίχρωμο, τώρα είναι απλά σπουδή στη φθορά. Και στην τελευταία φωτογραφία, καρνάβαλος, άλλο χρώμα το cowling, άλλο το υπόλοιπο, βγάλτε άκρη και πείτε μου και εμένα. Η μπόχα, μπόχα, πανταχού παρούσα και οι άσπρες γραμμές μπροστά από το cockpit είναι χαρτοταινία για να μη βγαίνουν οι αναθυμιάσεις από τη δεξαμενή καυσίμου της ατράκτου και μαστουρώνει ο κακομοίρης ο πιλότος.

Και ψυχολογικός πόλεμος. Οπως θα είδες σε φωτογραφία παραπάνω, το περιβάλλον των επιχειρήσεων ήταν κάπως μαντάρα οπότε οι έξοδοι των όπλων ασφαλιζόντουσαν με χαρτοταινία για να μη γεμίσουν τα όπλα μπίχλα και μπλοκάρουν. Φυσικά τίποτα δεν εμπόδιζε τους υπολόγους να προσθέσουν με χαρτοταινία άλλα δύο όπλα ανά πτέρυγα και να κάνουν το ηθικό των ιαπώνων χάλια.

Αγαπητέ Προπελαρίωνα, να σου ανοίξω και άλλο την όρεξη; Ολο και κάτι παραπάνω θα ξετρυπώσω!