Αφού τα προηγούμενα μοντέλα δεν ήταν καθόλου φρόνιμα, είπα να ξεφύγω λίγο από τα χρέπια και να αρχίσω ένα μοντέλο της προκοπής να στρώσουν τα νεύρα μου. Το καινούργιο θύμα λοιπόν που πήρε θέση στον πάγκο είναι ένα από τα αγαπημένα μου αεροπλάνα. Το F4U-1Α Corsair.
Το κιτ της Tamiya δεν νομίζω να χρειάζεται συστάσεις. Είναι απλά το καλύτερο Corsair που κυκλοφορεί. Το μοντέλο θα φτιαχτεί κατευθείαν από το κουτί με μόνη προσθήκη τις ζώνες της Eduard (ελπίζω...)
Το κιτ είναι αυτό που δίνει και το μοτεράκι μαζί το οποίο ίσως να μην το βάλω. Το αεροπλάνο Θα γίνει με κλειστές τις πτέρυγες.
Μέχρι στιγμής έχουν βαφτεί όλα τα κομμάτια που χρειάζεται με Interior Green ενώ έχουν συναρμολογηθεί και τα επιμέρους κομμάτια τα οποία και έχουν άψογη, υποδειγματική εφαρμογή.

Αρχίζοντας λοιπόν, όπως είναι λογικό, από το cockpit, ο πίνακας οργάνων και οι κονσόλες περάστηκαν με μαύρο και κατόπιν με στεγνό πινέλο ανοιχτό γκρι για να φανούν τα όργανα. Το υπόλοιπο έχει περαστεί με παρκετίνη για να ακολουθήσει wash.

Στα όργανα η Tamiya δίνει χαλκομανία, αλλά προτιμώ να τα δείξω έτσι καθώς ούτε με την χαλκομανία φαίνεται ο εσωτερικό των οργάνων (μαύρο και αυτό) σε αυτή την κλίμακα.
Πρόσθεσα ένα κομμάτι σύρμα πάνω από τη θέση πάνω από το οποίο περνάνε οι ζώνες. Κανονικά η θέση στηρίζεται σε μεταλλικό πλαίσιο αλλά είπα να μην προσπαθήσω κάτι τέτοιο ακόμα.

Ο κινητήρας ψεκάστηκε με Citadel Boltgun Metal και όταν έρθει η σειρά του θα περαστεί με wash.
Σκοπεύω να (προσπαθήσω) βάλω την καλωδίωση στους κυλίνδρους... Για να δούμε...

Χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή:
Cockpit : Interior Green (Gunze H58, Alt Hu78), Black (Gunze H12, Alt Hu33, Re08)
Εξωτερικά : Insignia White (Gunze H316, Alt Hu22), Intermediate Blue (Gunze H56, Alt Hu144), Dark Blue FS15044 (Gunze H326)
Λεπτομέρειες : Aluminium (MM Acryl 4677, Alt Re99, Hu56), Yellow (Re15, Alt Hu24)