Αποστολέας Θέμα: Camouflage για Σοβιετικο T-64B  (Αναγνώστηκε 933 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Camouflage για Σοβιετικο T-64B
« στις: Αυγούστου 29, 2013, 05:17:34 μμ »
Μιας κ δεν ειμαι φαν των μονοχρωμων παραλλαγων, προσπαθω να βρω καποια για σοβιετικο Τ-64B.Δυστυχως δεν εχω βγαλει ακρη.Μοντελιστης απο Ρωσια μου εγραψε οτι τα σχεδια της Trumpeter-τα οποια δεν εχω δει -και της Skif δινουν λαθος παραλλαγες. ::dontknow::και με παρεπεμψε σ αυτο το λινκ :
http://armor.kiev.ua/Tanks/Modern/T64/color/?img=001_rgb.jpg.html
απο τευχος της Σ.Ι εχω βρει ολες τις μοναδες που εξοπλιζονταν με τον τυπο και ειδικα αυτες που σταθμευαν στην Ανατολικη Γερμανια.Οταν ομως εβαλα μια-μια τις μοναδες στο google και ακομα κ με μεταφραση στα ρωσικα κ πατησα εικονες,δεν μου εβγαλε κατι χρησιμο.Επειδη δεν γνωριζω σχεδον τιποτα για τα μεταπολεμικες παραλλαγες των σοβιετικων αρματων,αν καποιος εδω μπορει να βοηθησει ,θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.Εστω κ παραλλαγη που φοραγαν κ αλλοι τυποι αλλα να την ειχε στα σιγουρα και το -64Β.Οσον αφορα τα χρωματα ,δεν με απασχολει σε πρωτη φαση γιατι και η ΑΚΑΝ  εχει σετ αλλα και στα Tamiya,Gunze πιστευω να βρω τις αποχρωσεις εστω κ με μειξεις.Το θεμα ειναι με τα σχεδια παραλλαγων απο κατι μαχιμο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Camouflage για Σοβιετικο T-64B
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 29, 2013, 05:46:59 μμ »
Μαχιμο δεν υπηρξε καθως δεν χρησιμοποιηθηκε εκτος Σοβ.Ενωσης.Οποτε θα περιοριστεις σε αυτα του λινκ.Εχει παντως δυο τρεις παραλλαγες μουρλια
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 29, 2013, 05:56:16 μμ »
Λοιπόν.
Δυστυχώς για εσένα η επικρατέστερη παραλλαγή για τα Τ-64, είναι η μονόχρωμη πράσινη.
Μιας και ανέφερες την Ανατολική Γερμανία,  όσα Τ-64 στάθμευαν ανήκαν σε μονάδες Φρουρών και ήταν καταπράσινα και πεντακάθαρα με μόνη βρωμιά, αυτή που συσσωρέυονταν κατα την διάρκεια κινήσεων και ασκήσεων... 
Προς το τέλος της δεκαετίας του '80, άρχισαν να φέρουν την τρίχρωμη παραλλαγή με το γκρί και το μαύρο:

Υπήρξαν και τρίχρωμες παραλλαγές, ( η ιστοσελίδα που σε παρέπεμψε ο Ρώσος έχει κάποιες σωστές), αλλά και αυτές εφαρμόστηκαν σε άρματα μόνο στο εσωτερικό της ΕΣΣΔ, γιατί το Τ-64, ούτε έλαβε μέρος σε καμια σύρραξη, ούτε πωλήθηκε εκτός της ΕΣΣΔ, όπως σωστά είπε ο Περικλής.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 29, 2013, 05:57:50 μμ »
Ναι σορυ, μαχιμο εννοουσα ενω ηταν σε υπηρεσια γιατι βρηκα καννα 2 που τα χρησιμοποιουσαν για εκπαιδευση κ τα ειχαν βαμμενα μετα την αποσυρση τους απο την ενεργο υπηρεσια.Μουρλια ειναι ορισμενες στο λινκ οντως Περικλη αλλα το θεμα ειναι αν ειναι ιστορικα σωστες ή τις εβγαλε ο τυπος με ολιγον φαντασια  :?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 29, 2013, 06:17:38 μμ »
OK Στραταρχα.Κραταω αυτη που εδειξες κ μαλλον και τις υπολοιπες τριχρωμες πλην της χειμερινης. :wink: ::salut::

Υ.Γ:Αν δεν πηγαινεις για τα συνηθισμενα,αυτα παθαινεις ::mastigoma::

Tags: t-64